- הוסף לסימניות
בהחלט, יותר מפעם אחת.כבודו למד פעם את התניא לעומק?
ונכון, הוא בהחלט מדבר בפתיחות, וזו הסיבה שהספרים שלו מיועדים לקהל ספציפי.
אף אחד לא יקום מלימוד תניא אל הרעיונות של הרב פרידמן. סורי. וזה לא רק עניין של "פתיחות".
בהחלט, יותר מפעם אחת.כבודו למד פעם את התניא לעומק?
אני גם חבדניקיתאבל סתם אגב, נראה לי שהרב מאניס פרידמן יותר לקהל המקורבים והרב שניאור אשכנזי יותר לחבדניקים, לא?
סליחה אבל לכתוב את בצורה כזו זה להוציא דברים מהקשרם,כמובן. אם חופרים לגרעין של הרעיון ודאי שישלזה מקור, לעשות לו בית בתחתונים וכו' וכו'. השאלה כמה דרך יש משם ועד "הקב"ה ברא אותך בשביל למלא את הצורך שלו" וכל השאר
רק יאמר שגם לתניא יש מתנגדים גדולים בקרב הגדולים בציבור הליטאיכבודו למד פעם את התניא לעומק?
השאלה בעיניי היא לא אם זו השקפה נכונה בעיניים כלל חרדיות.רק יאמר שגם לתניא יש מתנגדים גדולים בקרב הגדולים בציבור הליטאי
וברור שהספר מיועד לקירוב ועוזר לאנשים להתחבר,
השאלה אם זה ההשקפה הנכונה גם אצלינו או שזה רק בשביל להטעים לאנשים את טעם הרוחניות בצורה שיתחברו
וכציבור חרדי האם נכון לקרוא ולהחכים מדעותיו
הרב שניאור אשכנזי מביא תורות מכל המקורות, גם ליטאים וחסידיים שאינם חב"ד.אני גם חבדניקיתאבל סתם אגב, נראה לי שהרב מאניס פרידמן יותר לקהל המקורבים והרב שניאור אשכנזי יותר לחבדניקים, לא?
נכוןהשאלה בעיניי היא לא אם זו השקפה נכונה בעיניים כלל חרדיות.
השאלה בעיניי אם זו השקפה נכונה על פי תורת חב"ד.
(איןלי מושג מה התשובה).
אם כן, אין טעם בטענות על המחבר. הויכוח עתיק.
השאלה כמה דרך יש משם ועד "הקב"ה ברא אותך בשביל למלא את הצורך שלו" וכל השאר
אבל לא כי אלוקים צריך אותו והוא חסר
או ששום הוצאה לא הסכימה לקחת חסות על רעיונות כאלופשוט שזה מלמד על קהל היעד.
מיועד לקירוב רחוקים.
האם גרעין הרעיונות אמת?
כמי שאמונה על השקפה "מתנגדית" לא אוכל להביע דעה.
בוודאי חב"ד מזדהים איתו ומתגאים בוהשאלה בעיניי אם זו השקפה נכונה על פי תורת חב"ד.
(איןלי מושג מה התשובה).
אם כן, אין טעם בטענות על המחבר. הויכוח עתיק.
אני לא רואה סיבה להדיין על השקפה פהממה שאני למדתי (בהשקפתי הלגמרי ליטאית)
הקב"ה כביכול עשה את עצמו חסר כדי להצטרך אותנו.
הוא יצר צורך בעולם שהוא ית' כביכול לא ממלא בלעדינו - זו הבחירה שלו לברוא ככה את העולם.
לכן העולם לחכה לנו כדי להגאל,
ןלכן הביאו עלי כפרה שמיעטתי את הירח,
וכו' וכו'.
לא רואה איך זה סותר.
לחב"ד בכל מקרה יש הוצאות משלהם.או ששום הוצאה לא הסכימה לקחת חסות על רעיונות כאלו
בוודאי חב"ד מזדהים איתו ומתגאים בו
אני מכיר מוסד חבדי שגם נותן את הספר לתלמידות בסוף יב'
יש לך מקור לכך?ידוע לי על הרב ג'ייקובסון למשל.
צריך להוציא את אותו ספר בצורה מצונזרת לחרדיםספר נהדר ומיוחד מתאים לכל מי שה' מעניין אותו ומוכן לחשוב
כמובן שהספר נכתב בצורה פחות חרדית אבל התוכן נהדר שלא תקבלי באף מקום אחר וחבל
אצל מי??א"א להאריך מסיבות מובנות, אבל מאד מאד לא מומלץ.
אגיד רק באופן כללי שההשקפות שלו בענייני אמונה מאד לא מקובלות.
כמה חוזרים בתשובה רדודים שמוציאים דברים מהקשרם...קצת נלחצתי מתגובות כאלה ואחרות...(מצורף)
מצד שני חיפשתי ספר עמוק ומעניין
(בחורת סמינר...., מתאים?)
תודה!
צפה בקובץ המצורף 2124840
מצחיק כל וויכוח על אמונה כל צד מסתכל על הצד השני ככופר..כרמית . ד העלתה שרבנים כותבים שהוא כופר אז ...
www.prog.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: CynicalExplorer, מכון בינת הלב ו-cherry c3 //