מאד תלוי מי הילדהבן שלי בן 13 גם לא רוצה לקחת.
אחרי מספר פעמים שלא הרשיתי לו כל מיני דברים מטעמי אחריות ובטיחות והסברתי לו שבגלל שכרגע הוא במצב שהוא לא שולט על המעשים שלו אז אני לא יכולה לאפשר לו (לדוג' להחזיק את התינוקת...) אז הוא לוקח יותר בקלות.
תסכול ומצבי רוח משתנים הם התופעת לוואי כמעט הכי שכיחה...זה לא שהוא סובל מתופעות לוואי ולא שזה לא עזר לו,
היה לו חודשיים כמעט וחצי של כיף של סיפוק, שהוא הלך בשמחה לחיידר וחזר עם מבחנים של 100!!!
ומאז שבועיים של תסכול,
יכול להיות שמישהו או משהו ששמע, קרא, ראה גרם לכך... נסי לברר אך לא באופן ישיר, ייתכן שגם הוא לא יודע מה גורם לו לחוש כך, תת מודע שלום.הוא יודע שזה מה שהוא צריך לעשות, והוא היה שמח לקחת,
אני מסבירה לו שבגלל שהוא לא לקח אז הוא לא שולט במעשים שלו.הוא ירגיש שמאשימים אותו על מה שהוא לא אשם בו בכלל
לא שיש מצבי רוח משתנים מהריטלין בזמן ההשפעה,תסכול ומצבי רוח משתנים הם התופעת לוואי כמעט הכי שכיחה...
לדעתי את לא מאה אחוז צודקת בנקודה הזו,אני מסבירה לו שבגלל שהוא לא לקח אז הוא לא שולט במעשים שלו.
הוא בהחלט אשם שהוא לא לקח ויש לו בחירה והוא יכול לקחת .
זה נכון ולא נכוןמה שנכון שכביכול לפני שהוא לוקח אין לו בחירה אם לקחת או לא כי אין לי שיקול דעת ולכן עדיין אנחנו צריכים לחייב אותו
אני מסכימה איתך.לדעתי את לא מאה אחוז צודקת בנקודה הזו,
כמה שתנסי לא תצליחי להגיע למקומו
הוא ילד קטן! עם אתגר גדול!
זוכרת את התסכולים שהיו לי בגיל גדול יותר, אז ק"ו בכזה גיל ...
קשה נורא לשפוט אותו
הוא לא בוחר שלא לקחת
הוא רוצה להיות הוא. מי שהוא מכיר ואוהב,
לא יודעת מה את עברת בילדותך בתחום הזה, או בהווה, לא שופטת כמובן
אבל לקחת את עצמך ולכבות את כל היופי הבוער מרצון,
זה הקושי הכי גדול(אצלי בכל אופן)
את באה לבלוע וכאילו מחסום עצום עומד לך בעיניים, בידיים, בגרון, בנשימה,
אל תעשי את זה, את מכניסה את עצמך לבועה מסוממת ומוזרה,
את לוחצת על OFF, וזה קשה שאי אפשר לתאר
סליחה על האורך, זה פשוט בנפשי
בדקי את זכויותייך, סתם בשביל ההרגשה שלך,והחיידר הנוכחי הסכים לקבל אותו בתנאי ברור שהוא לוקח.
בס"ד מפה היא לגמריי יכולה לבוא, לדבר, לדבר ולדבר, לתת מקום לכאב ולתסכול, לצעוק את השוני ואת החסר, לחוש את מה שלא רוצים לחוש... רק ככה זה נעלם בסוףאני באמת אובדת עצות איך לגרום לילד לקחת מרצון - אולי מפה תבא הישועה
אני מאוד מפחדת שזה יכנס למקום רגשי ופגוע ואז אני יפסיד הכול .........אני מסבירה לו שבגלל שהוא לא לקח אז הוא לא שולט במעשים שלו.
הוא בהחלט אשם שהוא לא לקח ויש לו בחירה והוא יכול לקחת .
מה שנכון שכביכול לפני שהוא לוקח אין לו בחירה אם לקחת או לא כי אין לי שיקול דעת ולכן עדיין אנחנו צריכים לחייב אותו
מה ההגדרה של חיידר פרטי? ומה באמת ניתן לעשות בחיידר פרטי??אם אכן (כמו שכבר נכתב פה) החיידר הוא לא פרטי, זכות מוחלטת של ההורים לבחור האם, כמה מתי ולמה לתת ואיך, אתם אחראיים בלעדיים על הילד, לא שום הנהלה או רב בכיתה,
לפני פרטי וכדומה,אני מאוד מפחדת שזה יכנס למקום רגשי ופגוע ואז אני יפסיד הכול .........
ושוב תודה רבה ענקית לכולם אין לכם מושג כמה מחמם לי את הלב לראות את התגובות שלכם, את ההזדהות, ריגשתם אותי.
מה ההגדרה של חיידר פרטי? ומה באמת ניתן לעשות בחיידר פרטי??
זהירות!!! זהירות!!לפני פרטי וכדומה,
האם יש דיבור עם הרבה ?
הילד מקבל ממנו? אם מדובר על רבה שמבין ענין ויש רגישות ויכולת השפעה על הילד
אני חושבת שהיתי מערבת אותו , ומבקשת ממנו אם הוא יכול לשוחח עם הילד על העניין..
כולנו באותה סירה, כל אחד אמנם עם משוט אחר ביד, או בלי משוט בכלל כרגע, אולי חלק נפלו למים בטעות וצריכים לקום, אבל כולנו שםאני מאוד מפחדת שזה יכנס למקום רגשי ופגוע ואז אני יפסיד הכול .........
ושוב תודה רבה ענקית לכולם אין לכם מושג כמה מחמם לי את הלב לראות את התגובות שלכם, את ההזדהות, ריגשתם אותי.
מאמינה שהוא בחיידר עירוני, ממשלתי עם הכללים הברורים שההחלטה בידייך בלבד. הרב(ה)?! עליו להתמודד, כך לפי החוק ברפורמת 2019...מה ההגדרה של חיידר פרטי? ומה באמת ניתן לעשות בחיידר פרטי??
חד משמעית להגיד לילד !@למען שמו
מצדיעה לך!
וסתםהמלצה שלי, תבדקי על מה יושבת ההתנגדות של הילד לריטלין,
תגלי דברים שלא חלמת...
ואולי זה ייתן לך פתח ורעיונות איך כן בסוף הוא יסכים לקחת.
זהירות!!! זהירות!!
הילד יכול לאבד המון אמון אם יוודע לו שעירבתם את הרב שלו
חבל!!
בסוף הוא יכול להתנגד כי לא נעים לו מהרב הזה... וכו וכו
לא כדאי לערב עוד גורמים אם לא בטוחים שלילד יהיה נעים, ושיש הסכמה ממנו
אולי כדאי קודם לשאול אותו, או לומר לו שהרב ידבר איתך וכו...
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //