- הוסף לסימניות
אין לי תור קרוב לטיפת חלב. מי שהולך שיבקש את העלון של היצרן.אתם מוזמנים להציג את 'הוראות היצרן' של החיסונים.
אין לי תור קרוב לטיפת חלב. מי שהולך שיבקש את העלון של היצרן.אתם מוזמנים להציג את 'הוראות היצרן' של החיסונים.
מאד אחראי מצד טיפת החלב לא לתת מידע על סיבוכים אפשריים של החיסון, כי הסכנה באי התחסנות גבוהה מאד (עיין ערך הידיעה שהופיעה השבוע על תינוקת שהוריה החליטו לגדלה "באופן טבעי" בלי חיסונים ותרופות, וחטפה דלקת קרום המוח).אפילו בטיפת חלב לא מאפשרים לאמא להפעיל שיקול דעת ולא אומרים לה יכולות להיות ההשלכות של החיסון, שנכתבו ע"י היצרן עצמו. (נסו לבקש את העלון לצרכן, תקבלו פלאייר של משרד הבריאות שמסביר על חשיבות החיסון) אז שבעיתון יכתבו על זה???
לא מבינה את זה.בנתיים לא מדברים על טווח רחוק אלא על הטווח הקרוב בלבד!
כאשר אדם חולה במחלה שמסכנת את חייו, לא פעם נוותר על ראיות ברורות לבטיחות ונסתפק בסיכויי ההצלחה, כי במילא אין כבר מה להפסיד.על הרב פירר אנשים מכל העולם סומכים בשאלות הרות גורל של חיים ומוות בטיפולים וניתוחים ועוד
אז למה פתאום לגבי חיסון מתחילים לפקפק?
למה יותר גבוהה מכל תרופה בשנותיה הראשונות?אנחנו צריכים וודאות מאוד גבוהה
גם בחיסון "רגיל" (חדש) הורה הרב קנייבסקי (אביו של ר' חיים) להמתין:כל הסיבה שחוששים לחיסון הזה זה בגלל שלכל חיסון רגיל לוקח המון שנים בדיקות ומחקרים (6 שנים) עד שזה מקבל את האישורים ופה מכח הלחץ שחררו אותם מוקדם תוך פחות משנה בלי לדעת השלכות לטווח הרחוק.
"יותר יש לאדם להזהר שלא יזיק משלא יוזק"בפרוצדורה לאנשים בריאים.
זו פרוצדורה שאמורה למנוע מאנשים בריאים לחלות במחלה שעלולה לסכן את בריאותם. גם כאן יש הרבה מה להפסיד.כאשר אדם חולה במחלה שמסכנת את חייו, לא פעם נוותר על ראיות ברורות לבטיחות ונסתפק בסיכויי ההצלחה, כי במילא אין כבר מה להפסיד.
אבל לא כך הדבר כאשר מדובר בפרוצדורה לאנשים בריאים.
לגביהם יש הרבה מה להפסיד.
במקרה כזה, אנחנו צריכים וודאות מאוד גבוהה שהפרוצדורה לא תגרום להם נזק.
מה הסיבה?מה היא הסיבה לדעתכם שאותם חברות תרופות ואותם משרד הבריאות מצרפים עלון עם סיכונים לכל תרופה ומפורט בהם רשימה ארוכה ולא עדינה כ"כ ובדיוק בחיסונים אין??
בעולם המודרני אין לאפאחד דרך להעלים מכל העולם כל הזמן את השקרים.
יש וודאות מאד גבוהה שהפרוצדורה לא גורמת נזק. הניסויים הוכיחו זאת.כאשר אדם חולה במחלה שמסכנת את חייו, לא פעם נוותר על ראיות ברורות לבטיחות ונסתפק בסיכויי ההצלחה, כי במילא אין כבר מה להפסיד.
אבל לא כך הדבר כאשר מדובר בפרוצדורה לאנשים בריאים.
לגביהם יש הרבה מה להפסיד.
במקרה כזה, אנחנו צריכים וודאות מאוד גבוהה שהפרוצדורה לא תגרום להם נזק.
באופן אישי אני אשמח שבגל הראשון הרבה אנשים שאינם בקבוצת הסיכון 'יקחו מרחק' מהחיסון, כדי שאוכל לקבל אותו, ולא אהיה בחשש מתמיד מהידבקות בקורונה שהוכיחה שיש לה תופעות לוואי לטווח הרחוק והקרוב.זה לא אומר שצריך לרוץ כעדר עוורים מיד כשיוצא החיסון בלי לחכות לגל ראשון של חיסונים. בנתיים לא מדברים על טווח רחוק אלא על הטווח הקרוב בלבד!
א. אתם תמיד נתלים בדעת גדולי ישראל שכבר לא כאן?גם בחיסון "רגיל" (חדש) הורה הרב קנייבסקי (אביו של ר' חיים) להמתין:
צפה בקובץ המצורף 784588
אגב, עכשיו שמתי לב שכתב "אפשר לעשות" ולא חובה. ויש לפלפל...
זאת אומרת שקבוצות סיכון לא יכולים להדביק אחרים? או שהכוונה שקבוצות הסיכון, מלבד שהם יכולים להרוג אחרים, יכולים גם למות בעצמם?כי קבוצות הסיכון יכולים מקסימום למות בעצמם, אבל הבריאים יכולים להרוג אחרים וזה יותר גרוע.
ממש לא (כנראה הטעות שלך נובעת מזה שהדגשתי גם את דברי הרופא ששאל). יאמר ברורות: הרב זילברשטיין ממליץ לחסן מפני שפעת, וכל שכן (להערכתי) שימליץ לחסן לקורונה. וכך גם רוב הרבנים בישראל. לא רק זה. לדעתי, לרב זילברשטיין יש עדיפות, כי הוא מתעסק הרבה בענייני רפואה, ויש לו שיעורי תורה קבועים לרופאים. יש לו גם סדרת ספרים עבי כרס, שנקראת "שיעורי תורה לרופאים".אגב גם בתשובה של הרב זילברשטיין לגבי חיסוני השפעת, שממליץ שם באופן ברור מאד בעד - הצלחתם באשכול אחר לצטט כאילו אומר אחרת.
חחח. נאום אמא לילד שפונה אחרי החיסון במד’’א לבית חולים...אבל בחיסון שניתן על ידי אחות בטיפת החלב, שבודקת ושואלת האם אפשר לתת את החיסון
הטווח המאד מאד קצר של החיסון נוסה בהצלחה.לא מבינה את זה.
הטווח הקרוב של החיסונים נוסה - ובהצלחה מרובה.
הטווח הקרוב של הקורונה נוסה - וההשלכות שלו לצערנו גם ידועות.
למעשה, המידע על הקורונה ועל החיסונים די דומה. שניהם "נוסו" במשך זמן קצר יחסית, וההשלכות לטווח הרחוק עדיין לא ידועות.
שקר וכזב.
בכל פעם שאני מחסן את ילדיי, האחות אומרת לי בפירוש שעד שבועיים הוא יכול לפתח חום גבוה, להרגיש לא טוב, להקיא, ועוד, וגם מורה לי להמתין רבע שעה במרפאה, בשביל לראות אם הוא לא מקבל תגובה אלרגית חריפה.
אבל בחיסון שניתן על ידי אחות בטיפת החלב, שבודקת ושואלת האם אפשר לתת את החיסון, והיא בעצמה נותנת את החיסון באופן הנצרך, ואומרת למקבל החיסון את תופעות הלוואי שיכולות להתלוות לקבלתו - אין שום סיבה לצרף עלון כלשהו, ואין לי שום סיבה להאמין שכתובים בהוראות היצרן דברים שונים ממה שהאחות אומרת לי.
כבר הודיע לי חגיגית אחד ממאמיני השבבים והפייף ג'י שהוא כבר הודיע לילדיו שמכאן ואילך נגמר טקס נתינת חיסונים כלשהם.הלוואי שלא.
זה בדיוק החשש הגדול והפחד הנורא, שכל האויבער חוכעמים שמאמינים לכל ההבלים ששוטפים בהם את מוחם מתנגדי החיסונים, יתחילו להאמין לדבריהם לגבי כל החיסונים, ויפסיקו לחסן את הילדים בחיסוני טיפת חלב, ואז יחזרו לציבור שלנו כל מחלות הילדות שכבר עשרות שנים שכחנו מהם. חצבת, חזרת, פוליו, ועוד היד נטויה.
כמה שיבדקו את החיסון לעומק במשך חצי שנה או שנה- אין דרך לוודא שאין השלכות עוד 10 ו20 שנה. וודאי לא בחיסון עם טכנולוגיה חדשה!
הטווח המאד מאד קצר של החיסון נוסה בהצלחה.
זה עדיין לא אומר, כי יחסית מספר מועט של אנשים חוסנו.
ושנה נוספת היא עדיין טווח קצר.
החיסון נוסה בסך הכל מספר חודשים בודדים.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים