עזרה לדבר בשפה עשירה

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
זה תלוי מאוד איך האמא מדברת.

אם האמא מבקשת מהילד " את זה קח לשם, את זה שים פה ושב שמה"
הילד יודע פה, שם וזה.
אם האמא תגיד לו "את הקוביה הכחולה שים במגירה העליונה,
את הרכב הגדול תניח לייד הארונית ושב על הכיסא הירוק"
הילד יקבל אוצר מילים, קוביה, כחול, מגירה, רכב, גדול, ארונית, כסא, ירוק וכו'

• הוסף לסימניות
ילדים דו לשוניים, לפעמים השפה שלהם דלה.
אומרים שבגיל מאוחר יותר זה מסתדר.

אם הם חד לשוניים, אז כמו שכתבו מעליי - לדבר. מהרגע הראשון. גם לתינוק שנולד, ובוודאי לגדולים יותר.
להתאים פעלים למילים. לא רק 'לעשות כביסה' ו'לעשות כלים', אלא לכבס כביסה, לשטוף כלים, לנעול נעליים, לענוד סיכה, לקשור סרט, לאסוף את השיער לקוקו (ולא 'לעשות קוקו').

• הוסף לסימניות
ילדים דו לשוניים, לפעמים השפה שלהם דלה.
אומרים שבגיל מאוחר יותר זה מסתדר.

אם הם חד לשוניים, אז כמו שכתבו מעליי - לדבר. מהרגע הראשון. גם לתינוק שנולד, ובוודאי לגדולים יותר.
להתאים פעלים למילים. לא רק 'לעשות כביסה' ו'לעשות כלים', אלא לכבס כביסה, לשטוף כלים, לנעול נעליים, לענוד סיכה, לקשור סרט, לאסוף את השיער לקוקו (ולא 'לעשות קוקו').

גם כשמדברים על איזה קול משמיעה חיה מסוימת,
שואלים: איך נובח הכלב?
כיצד מיללת החתולה?
איך פועה כבשה?

ולא שם כולל של איך עושה...פרה / כבשה / חתולה/ תרנגול...

• הוסף לסימניות
בעזהי"ת

ואחרי כל העצות הטובות הנ"ל, עדיף שהילד ידבר שוטף ודל, מאשר עשיר ונעצר כל שלוש מילים לחשוב מה ב-ד-י-ו-ק הוא רוצה לומר.

• הוסף לסימניות
בעזהי"ת

ואחרי כל העצות הטובות הנ"ל, עדיף שהילד ידבר שוטף ודל, מאשר עשיר ונעצר כל שלוש מילים לחשוב מה ב-ד-י-ו-ק הוא רוצה לומר.

ילד שמדברים אליו מגיל 0 בשפה עשירה ובוגרת לא יצטרך לחשוב לפני כל מילה.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
גם כשמדברים על איזה קול משמיעה חיה מסוימת,
שואלים: איך נובח הכלב?
כיצד מיללת החתולה?
איך פועה כבשה?

ולא שם כולל של איך עושה...פרה / כבשה / חתולה/ תרנגול...

כן, בהחלט.
ונועלים נעליים, לובשים חולצה, גורבים גרביים וחובשים כובע.
ולא שמים.
משתגעת מלשמוע בנ"א ש'שמים נעליים'
מה? אתם עולים חדשים?

• הוסף לסימניות
אני קוראת המון ספרים (מגיל 5 עד היום) ובכל זאת, בדיבור - השפה שלי דלה.
לא מסוגלת לאמר: 'כיצד פועה הפרה' אלא 'איך עושה פרה' וכד'
זה נשמע לי מידי רשמי לדבר בשפה עשירה. (אכן קבלתי פתק מהגננת להעשיר את השפה של הילדה :( )

• הוסף לסימניות
ילד שמדברים אליו מגיל 0 בשפה עשירה ובוגרת לא יצטרך לחשוב לפני כל מילה.

זה לא כזה חד משמעי.

מנסיון, מכירה בתים שההורים מדברים בשפה תקינה, עשירה ומדויקת
והילדים - דלי שפה, מלאי טעויות וכו'

יש גם נטיה מולדת של הילד, כשרון השפות שקיים או לא, עניין השליפה שהוא ממש לא קשור להורים, ועוד.

• הוסף לסימניות
מה זה להדפיס ספר ?
בודאי ספר ממש נרשמים לספריה הילד חש מרגיש רואה תמונות יכול לקרוא ליד המיטה שם מתחת לכרית

• הוסף לסימניות
זה בעיקר תלוי באמא

• הוסף לסימניות
אני מדברת עם הילדים שלי רגיל, לא בשפה גבוהה ולא גועה הפרה ומקרקרת התרנגולת וכו',
והילדים שלי מדברים בשפה די גבוהה- אני מופתעת כל פעם מחדש- בזכות הספרים!
אני אישית לא רוצה שהם ידברו בשפה מידי גבוהה- מרגיש לי לא נוח וקצת מתנשא, הרגשה אישית שלי. אבל יש להם אוצר מילים עצום והם קוראים כל היום (וכל הלילה:eek:)

• הוסף לסימניות
סליחה זה כשור גם בכישורי הילים ילד כישרוני יותר ידבר בשפה יותר עשירה הוא ישתמש בסל של אוצר המילים שיש לו יש לי אחינים שמדברים ברמה גבוהה מאד הם פשוט מאד כשרונים

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה