עזרה להחזיר את ההנחה ברב קו

• הוסף לסימניות
תראו איך כ''כ הרבה תגובות אגוצנטריות
ביקשנו עזרה להחזיר את ההנחה שהיתה עד ליברמן
לא מתאים לכם לעזור? אל תלכלכו...
לא זאת הטענה
הטענה של חלק מהציבור כאן
שהם יפסידו מביטול של הרפורמה ולכן הם לא רוצים שהמצב יחזור
לעומת זאת אם תבקשו עזרה להכניס את הערים החרדיות להנחה של פריפריה חברתית קשה להאמין שמישהו כאן יתנגד
אבל בהחלט הרבה אנשים מתנגדים לביטול הרפורמה

• הוסף לסימניות
הרפורמה הייתה טובה, נחוצה, והכרחית,
ולא בגלל הנחה כזו או אחרת.

המצב לפני הרפורמה הוא שהיו קיימים עיוותי תשלום קשים בתשלומי הנסיעה לאוטבוס.
כל עיר שנקבע בה שתשלם X בשנת תרפפ"א המשיכה לשלם X גם 40 שנה אח"כ גם כשבעיר לידה שלמו על אותה נסיעה Y, למה ? סבתא!

נסיעה מירושלים לפתח תקווה עלתה 14 ש"ח ונסיעה מירושלים לרחובות עלתה 20 ש"ח, למה ? סבתא!

במודיעין עלית שלמו 2 ש"ח על נסיעה פנימית בתוכה, ובעוד עשרות ערים אחרות שלמו 5 ש"ח על אותה נסיעה, למה? סבתא!

אלו דוגמאות בעלמא אבל העיקרון היה כנ"ל, עיוותי קשים וחוסר הגיון מוחלט שעמדו בבסיס של תימחור של הנסיעה באוטבוסים, בכל רחבי הארץ.

הגיעה הרפורמה, ויצרה כללים ברורים, סדר, והגיון.

אז כן, כשקובעים כללים ברורים בניגוד לשוק הפרוע שהיה לפני זה, יש שמרוויחים ויש שמפסידים.
ויתכנו גם שינוים קלים פה ושם שניתן וצריך לעשות (כמו למשל להחשיב ערים מסוימות כפירפריה או לא).

אך הרפורמה בבסיסה טובה, הגיונית וצודקת.

• הוסף לסימניות
עונה לסקר
אני מפסיד כמה שקלים מהרפורמה
אני שמח לשמוע שיש כאן הרבה שמרויחים ממנה
ומה זה הדבר הזה שרב קו חדש עולה 10 ש"ח במזומן בלבד?
אצלנו אפשר לשלם באשראי (ירושלים)
ואם אני זוכר נכון זה עולה 5 שקלים (קניתי אחרי הרפורמה)

• הוסף לסימניות
האמת שעשיתי די מזמן... ואני בטוח שעלה 10 מזומן בלבד (עשיתי במרכז י-ם)

• הוסף לסימניות
הרפורמה הייתה טובה, נחוצה, והכרחית,
ולא בגלל הנחה כזו או אחרת.

המצב לפני הרפורמה הוא שהיו קיימים עיוותי תשלום קשים בתשלומי הנסיעה לאוטבוס.
כל עיר שנקבע בה שתשלם X בשנת תרפפ"א המשיכה לשלם X גם 40 שנה אח"כ גם כשבעיר לידה שלמו על אותה נסיעה Y, למה ? סבתא!

נסיעה מירושלים לפתח תקווה עלתה 14 ש"ח ונסיעה מירושלים לרחובות עלתה 20 ש"ח, למה ? סבתא!

במודיעין עלית שלמו 2 ש"ח על נסיעה פנימית בתוכה, ובעוד עשרות ערים אחרות שלמו 5 ש"ח על אותה נסיעה, למה? סבתא!

אלו דוגמאות בעלמא אבל העיקרון היה כנ"ל, עיוותי קשים וחוסר הגיון מוחלט שעמדו בבסיס של תימחור של הנסיעה באוטבוסים, בכל רחבי הארץ.

הגיעה הרפורמה, ויצרה כללים ברורים, סדר, והגיון.

אז כן, כשקובעים כללים ברורים בניגוד לשוק הפרוע שהיה לפני זה, יש שמרוויחים ויש שמפסידים.
ויתכנו גם שינוים קלים פה ושם שניתן וצריך לעשות (כמו למשל להחשיב ערים מסוימות כפירפריה או לא).

אך הרפורמה בבסיסה טובה, הגיונית וצודקת.
היה בזה יותר דברים גרועים ממועילים

• הוסף לסימניות
היית פעם במודיעין עילית?
המסלול של האוטובוס פה הוא מאד קצר, ולכן מחיר הנסיעה מאד זול.
נסיעה למודיעין (אוטובוס פנימי) כן היה עולה כמו נסיעה פנימית בבני ברק - (או מבני ברק לתל אביב).
אולי באמת הכנסה של העיר לפריפריה תפתור את העיוות היום - אנשים משלמים המון על נסיעה ממש קצרה בתוך עיר מאד תחומה.

• הוסף לסימניות
אני אמנם כיום בעל רכב, אבל עד לפני שנה הייתי משתמש אדוק בתח"צ, גם כיום שאני יוצא מחוץ לעיר לבד הרבה פעמים אני יוצא עם רכב לרכבת ומשם מתגלגל.
וקבל עם ועדה אני מצהיר, הרפורמה הזו היא צידוק הדין ותיקוון עיוות מטורף שהיה פה. אבלל זה שביתר מחוץ לפריפריה בעוד שנווה דניאל בפנים זו סתם גסות וחזירות אופיינית של מיכאלי, קטנות (גדולות) כאלה ודומיהן בהחלט דורשות תיקון.

• הוסף לסימניות
בנוגע להטענת רב קו
מצ"ב תגובת משרד סגן שר התחבורה להצעתי שתהיה אפשרות לעדכן את הרב קו דרך ה DB שלהם, כך שיוכלו להטעין את הרב קו באשראי ולקבל את התשלום הזול ביותר כפי שיש באפליקציה, מעניין לעקוב:

בנוגע לפנייתך אודות רב קו כיום המידע על החוזים מוטמע בכרטיס הרב קו עצמו מה שגורם לכך שכל הטענה חייבת להיות באמצעות מפגש פיזי עם הכרטיס ולא דרך מענה קולי מה שמחייב הטענה רק במקומות ייעודיים

וזו גם התשובה בנוגע לחישוב החוזים, בתשלום בטלפון החיוב הוא באמצעות כרטיס אשראי כך שבסוף יום המכשיר מחשב את כלל הנסיעות ומחייב את החוזה המשתלם בשונה מכרטיס רב קו

אכן במשרד התחבורה פועלים בימים אלו על מנת לשייך את כרטיס הרב קו לכרטיס אשראי מה שיפתור את כל הנ"ל הדבר עלול לקחת זמן והוא תלוי בין היתר באישורי אבטחה מבנק ישראל

מקווה שעזרנו

בברכה

לשכת סגן השר

• הוסף לסימניות
אני אמנם כיום בעל רכב, אבל עד לפני שנה הייתי משתמש אדוק בתח"צ, גם כיום שאני יוצא מחוץ לעיר לבד הרבה פעמים אני יוצא עם רכב לרכבת ומשם מתגלגל.
וקבל עם ועדה אני מצהיר, הרפורמה הזו היא צידוק הדין ותיקוון עיוות מטורף שהיה פה. אבלל זה שביתר מחוץ לפריפריה בעוד שנווה דניאל בפנים זו סתם גסות וחזירות אופיינית של מיכאלי, קטנות (גדולות) כאלה ודומיהן בהחלט דורשות תיקון.
לשם הדגמה, נסיעה מכרמיאל לבני ברק עלתה 33.5 לפני, 16 כיום, נסיעה מקרית שמונה לירושלים קרוב ל60 שח צד אחד, ועוד הזיות שאינן מתקבלות על הדעת, תושבי הפריפריה סובלים מספיק מחוסר חלוקה הוגנת של משאבים, הרפורמה עשתה צדק, למעט הסיפור עם פריפריה חברתית שהיה ממש מחוצף

• הוסף לסימניות
אבל זה שביתר מחוץ לפריפריה בעוד שנווה דניאל בפנים זו סתם גסות וחזירות אופיינית של מיכאלי, קטנות (גדולות) כאלה ודומיהן בהחלט דורשות תיקון.
מיכאלי הרי מאז ומעולם הייתה ועודנה תמיד בעד המתנחלים, כידוע...

• הוסף לסימניות
נראה לי דווקא שכעת כל חופשי חודשי הוא גמיש.
מה שחבל שביטלו זה חופשי שבועי.
וכך גם שכל חופשי יומי יהיה גמיש,
זה נראה מאוד הגיוני ויעיל
לא הוא לא.

החופשי גמיש היה שלושים יום שיכלו להתפרס לאורך חצי שנה.
חופשי חדשי מתאפס כל תחילת חודש לועזי

• הוסף לסימניות
חופשי חודשי מתאפס כל תחילת חודש לועזי.

לפני הרפורמה היה חופשי גמיש 07 וחופשי גמיש 30 - שזה בעצם על הרעיון של חופשי יומי כפול 7 או 30 [תלוי איזה בחרת], והיה אפשר לנצל את זה במשך חצי שנה.

[לצורך העניין אדם שיש לו נסיעה קבוע פעם בשבוע, יכל להטעין חופשי 07, ובמשך 7 שבועות לנסוע יום אחד בלי שיירד לו ערך צבור].

• הוסף לסימניות
חופשי חודשי מתאפס כל תחילת חודש לועזי.

לפני הרפורמה היה חופשי גמיש 07 וחופשי גמיש 30 - שזה בעצם על הרעיון של חופשי יומי כפול 7 או 30 [תלוי איזה בחרת], והיה אפשר לנצל את זה במשך חצי שנה.

[לצורך העניין אדם שיש לו נסיעה קבוע פעם בשבוע, יכל להטעין חופשי 07, ובמשך 7 שבועות לנסוע יום אחד בלי שיירד לו ערך צבור].
חופשי חודשי מתאפס אחרי 30 יום ולא בתחילת חודש לועזי

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה