עזרה להחזיר את ההנחה ברב קו

לי נראה שהרווחנו הרבה לילדים
בעבר לא היה חופשי לילדים(אולי אני טועה?)
עכשיו יש חופשי חודשי ב 50%
והוא גם גמיש כלומר חודש מההטענה
למי שיש ילדים שנוסעים בקביעות זה ממש זול ונוח
שוב, כפי שכבר כתבו, כל אחד רואה רק את הצד שלו.
כי בביתר עילית עלה חופשי לילדים לפני הרפורמה 48 ש"ח וכעת 112.50.

לא רשמתי שזה טוב
רק אמרתי את הצד שלנו:)
מסכימה איתך שזה פער רציני אם זה ההבדל

בירושלים לא היה חופשי לילדים לפני הרפורמה כך שלכל ילד שילמנו 225 שח לחודש (אולי 208)

ולא תמיד זה נסיעה ארוכה הרבה פעמים זה ילדות /ילדים שנוסעים בתוך השכונה

48 היה רק לביתר פנימי ועכשיו זה לכל הארץ
ומביתר לירושלים עלה 9 ועכשיו 5.5 עם מעבר
צדדים לכאן ולכאן.
ואם לא שמיכאלי עשתה את זה, ואם לא שהיו מקטלגים את זה כ''גזירה'' כנראה שהיה קונזצנזוס (כמעט) - וודאי למשתמשים הקבועים בתחבורה הציבורית, בעד הרפורמה שבפועל הנגישה ופישטה, והפכה ליותר הגיונית את שיטת התשלומים.

והנה המחירים מתייקרים שוב ב-12%

והנה המחירים מתייקרים שוב ב-12%
חסום
אם אפשר להעתיק את הכתבה כדי שנוכל לקרוא לא רק כותרת
תודה

חסום
אם אפשר להעתיק את הכתבה כדי שנוכל לקרוא לא רק כותרת
תודה

מגיפת יוקר המחיה לא עוצרת: מחירי הנסיעה באוטובוס יעלו ב-12%​

התעריפים יעלו בתחילת יולי, עקב עדכון מנגנון המחירים האוטומטי; כדי למנוע את ההתייקרות יש צורך בתוספת של 300 מיליון שקל לבסיס התקציב​

תעריפי הנסיעה בתחבורה הציבורית צפויים להתייקר בכל הארץ ב-12% בתחילת יולי, זאת כתוצאה מעדכון מנגנון המחירים האוטומטי כחלק מהעלייה במדד התשומות. כדי למנוע את התייקרות תעריפי התחבורה הציבורית יש צורך בתוספת של 300 מיליון שקל לבסיס התקציב.

במשרד האוצר הציעו למנוע את ההתייקרות הצפויה באמצעות התקציב שיועד לרפורמת התעריפים של שרת התחבורה, מירי רגב, שטרם הושקה, אך משרד התחבורה מתנגד לכך.
"מדובר בירושה שקיבלנו מהממשלה הקודמת", נמסר ממשרד התחבורה. "מהרגע שהשרה רגב עודכנה על המצב הזה, היא פועלת יחד עם שר האוצר בצלאל סמוטריץ' במטרה לדחות את הגזירה, ולמצוא פתרון להתייקרות מחירי התחבורה הציבורית שנכפתה עלינו מהממשלה הקודמת, התייקרות אשר אמורה להיכנס לתוקפה ב-1 ביולי".

48 היה רק לביתר פנימי ועכשיו זה לכל הארץ

בשביל מה הילדים צריכים לכל הארץ???
נוסעים לירושלים אולי פעם בחודש...
אנחנו משלמים עכשיו 112*כל הילדים לחודש!!!!
[שכולם נוסעים הלוך חזור באוטובוסים למוסד הלימודים]
נשמע הגיוני????? זה התיקרות לא נורמאלית!!
מה זה מעניין אותי גזרה לא גזרה...
העיניין כאן זה חוסר ההיגיון בקפיצה הזאתי במחירים... זה עליה של יותר מ100%
אולי בערים המרכזיות אין הבדל אבל אצלינו זה פשוט הזיה ההתיקרות הזאת
כולם פה חיים על האוטובוסים....

למה צריך לבדוק לפני כל נסיעה?
אני מטעינה פעם בתקופה 200 ₪ והרבה זמן לא צריכה לבדוק.
לגבי הטענה, למה להלוות כסף למדינה ללא תמורה. עצם הטענה הגיונית וצודקת, אבל לדעתי זה לא חכם לנהוג כך.
כרגע את צריכה להטעין לפני הנסיעה, ולא תקבלי תמורה.
אם את רוצה להיות כל הזמן בלחץ מהכסף שיש לך או אין לך ברב קו זכותך, אבל לי הרבה יותר נוח לדעת שאני לא צריכה להטעין כל הזמן.
ואם יש לי 7 ילדים
אני צריכה להטעין כל פעם 1800 ש"ח
ולפני כל נסיעה לבדוק את המצב ב 9 כרטיסים ....

בשביל מה הילדים צריכים לכל הארץ???
נוסעים לירושלים אולי פעם בחודש...
אנחנו משלמים עכשיו 112*כל הילדים לחודש!!!!
[שכולם נוסעים הלוך חזור באוטובוסים למוסד הלימודים]
נשמע הגיוני????? זה התיקרות לא נורמאלית!!
מה זה מעניין אותי גזרה לא גזרה...
העיניין כאן זה חוסר ההיגיון בקפיצה הזאתי במחירים... זה עליה של יותר מ100%
אולי בערים המרכזיות אין הבדל אבל אצלינו זה פשוט הזיה ההתיקרות הזאת
כולם פה חיים על האוטובוסים....
אגב, ביתר ומו"ע המחירים שם בעבר היו לא כ"כ הגיוניים.... בלשון המעטה....
(יש כל מיני הסברים על כמות נסיעות שיש שם וכו', אבל נסיעה שם היתה זולה בחצי מב"ב לדוגמא או מקומות אחרים, וזו הסיבה לעליה בהדרמטית במחירים שם - כלומר מדובר שם בביטול הנחה דרמטת ולא בעליית מחירים דרמטית)

לא לגמרי מדויק.
הנחה בתח"צ היה תמיד בכרטיסיות - והמשיכה ברב קו,
זה התייקרות של 25% - משמעותי מאד!
וגם המחיר התייקר מאד לתושבי פריפריה - כדוגמת מודיעין עילית (אולי גם ביתר עילית)
בעבר כל נסיעה פנימית עלתה 2.6 והיום 5.5,
חופשי (פנימי) עלה פעם פחות מ 100 ש"ח והיום 225 ש"ח. - אומנם 225 ש"ח זה לכל הארץ - אבל מי שלא נוסע הרבה בבין עירוני זה התייקרות משמעותית...
ואם נחשוב על זה זה בסך הכל השיטה המסחרית של הסופרים למכור לך אחד ב 5 שלוש ב10, ופה אנחנו לא ממש מצפים שיעשו עלינו את השטיקים של החברות הללו, כי זה משרד התחבורה ולא נתיב החסד

פשוט לא נכון
מו"ע 6 קמ"ר
ביתר עילית 4.3
בני ברק 7.088
4.3 כפול 2 = 8.6
לא מצחיק.
בני ברק היתה במחיר נסיעה לכל גוש דן.
שנים ביקשו שיהפכו אותה לאחרת ויגבו מחיר נמוך כמו שהיה במודי"ע ובביתר. למה כל ילדי החיידרים צריכים חופשי חודשי בכל גוש דן כדי לנסוע כמה תחנות?
במקום זה - העלו את מודי"ע וביתר.
שכוייח

???
ספרי לי איך אפשר להטעין נסיעה בודדת, כשהסכום המינימלי להטענה הוא 30 ש"ח.
אם יש לי 3 ש"ח ברב קו, אני יכולה להטעין רק 3.5 שקלים?
בגלל שפעם בשנה אני נוסע נסיעה בודדת,
אני צריך להטעין 30 ש"ח?
זה באמת הזוי בסדר גודל.

אגב, ביתר ומו"ע המחירים שם בעבר היו לא כ"כ הגיוניים.... בלשון המעטה....
(יש כל מיני הסברים על כמות נסיעות שיש שם וכו', אבל נסיעה שם היתה זולה בחצי מב"ב לדוגמא או מקומות אחרים, וזו הסיבה לעליה בהדרמטית במחירים שם - כלומר מדובר שם בביטול הנחה דרמטת ולא בעליית מחירים דרמטית)
המרחק בין התחנות הוא התשובה.
נסיעה פנימית בביתר שעלתה 2.70 לרוב הייתה נסיעה של גג 10 דק', או 20 דקות אם עלו בתחנה ראשונה וירדו באחרונה.
בב"ב לדוגמא או בי-ם נסיעה פנימית יכולה לקחת גם שעה, אז הגיוני שנסיעה כזאת ארוכה תעלה יותר.

אני חושב שחייבים לנו חוב מסויים...
אני זוכר שיצא הרב קו הבטיחו לנו שאוטוטו יהיה אפשר לבדוק את היתרה בטלפון...
מה שאפשר לעשות בכל כרטיסי קניה של כל רשת...
הזוי שצריך לרוץ למרכז המסחרי בשביל לוודא שאני יכול לעלות לאוטובוס ויש לי מספיק כסף...
כאילו אנחנו בשנת 2003, ולא 2023.

המרחק בין התחנות הוא התשובה.
נסיעה פנימית בביתר שעלתה 2.70 לרוב הייתה נסיעה של גג 10 דק', או 20 דקות אם עלו בתחנה ראשונה וירדו באחרונה.
בב"ב לדוגמא או בי-ם נסיעה פנימית יכולה לקחת גם שעה, אז הגיוני שנסיעה כזאת ארוכה תעלה יותר.
שכחת לחשב את הקילומטראז', בבני ברק זה רבע מביתר, גם אם תיסע את כל העיר לאורך ולרוחב ...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה