- הוסף לסימניות
אויש!!
איזו דרגה הקרע? יש דירוג?
דרגה 3b
אויש!!
איזו דרגה הקרע? יש דירוג?
את יכולה לקרוא גם את פורום תומכת לידה.אני עומדת לפני לידה שניה בעז"ה , בלידה הראשונה עברתי ניתוח
למי שיש נסיון , המלצות , מה חשוב לדעת?
בתודה מראש
שירי111
תרשי לי לשאול אותך, כמה זמן את אחרי?
אני בטוחה ב99.9% שעוד לא עברה שנה+
אני צודקת?
אצלי הניתוח לא היה בראשוןן אבל גם אני חושבת שאם משהי מפחדת מסבל אז מה בכלל האופציה של ניתוח מול לידה רגילה?
לידה רגילה גם אם היא ארוכה נגמרת אחרי מקסימום שלושה ימים והתאוששות מהניתוח בימים .
זה ממש לא קשור.לפי ההיסטריה שלי את צודקת
אבל מה לעשות שכבר חגגנו לילד חלאקה???
גם אני עברתי לידה ראשונה בניתוח חירום טראומטי,
ולקראת לידה שניה יותר מארבע שנים אחר-כך, הייתי מאוד במתח.
ב"ה סיימנו בלידת וואקום (בלי אפידורל...) אחרי כמעט כמעט ניתוח...
ולשאלת פותחת האשכול - לידה תמיד תהיה כרוכה בכאב...
יש היגיון ברצון הזה, לבא לניתוח מוזמן כמו מלכה
אבל, בלי קשר לכל הפן הרפואי - השאלה של התערבות או לא, ניתוח או לא, מה כון לעשות
נראה לי שחבל לך מבחינת החוייה האישית שלך, להחמיץ הזדמנות של ללדת ללא ניתוח.
עם כל הכאב הפיזי שיכול להיות ממש בלתי נסבל - זה סוג של חוויה עמוקה מאוד שכדאי לך לעבור, לפחות פעם אחת... בניתוח זה בכל זאת לא זה...
זה ממש לא קשור.
אמנם ככל שעובר הזמן הזיכרון הטראומתי מיטשטש,
אבל כשמתקרבים לזה שוב, הכל עולה מחדש.
אבל סוף סוף, ניתוח הוא פחות בריא גם לאם וגם לעובר,
ולכן ברור שעדיף לידה רגילה אם אפשרי.
איך הוא יודע , יש לו מד שבודק איך התינוק מרגיש?קצת לא מדויק.
אני שאלתי את מנהל מחלקת יולדות בביקור חולים לאחר היפוך שלא צלח מה עדיף?
ניתוח \ לידה?
לדבריו: ניתוח הוא הדבר הכי טוב לתינוק, אך הכי גרוע לאם!
ולידה: היא טראומה לתינוק ומצוינת לאם!
כמובן שהעדפתי לסבול אני, מאשר לעשות טראומה לתינוק בלידת עכוז.
בהצלחה!
קיסרי זה גם סוג של טראומה - לצאת מיד לאוויר העולם בלי ריכוך והכנה,איך הוא יודע , יש לו מד שבודק איך התינוק מרגיש?
אני בטוחה שאם השם עשה את זה ככה, זה בטח לא טראומה, וזו חוויה טובה , גם אם קשה.
מצד שני , יש הרבה השפעות של ניתוח שמתגלות כל הזמן ,
למשל :
http://www.rambam-medicine.org.il/category/ניתוח-קיסרי-ההשפעה
(מעתיקה את הסיכום לחסומות
אחד הגורמים רבי ההשפעה על פלורת המעיים של האדם היא צורת הלידה.
ישראל היא אחת המדינות עם שיעורי הניתוחים הקיסריים הגבוהים ביותר. חשוב לומר שניתוחים קיסריים הצילו לא פעם הן את האם והן את העובר ולפעמים הם הכרחיים, אבל נראה שכיום, לא פעם המערכת הרפואית מכוונת את היולדת לניתוח קיסרי גם כשניתן להימנע ממנו. כמו כן, לעיתים היולדת עצמה לוחצת על ביצוע הניתוח כשאין באמת אינדקציה רפואית חד משמעית.
יש הרבה סיבות נוספות מדוע כדאי להשתדל להימנע מניתוח קיסרי ככל האפשר. בכתבה זו הדגשנו רק את העניין של השפעת סוג הלידה על חיידקי המעיים הנשארים למשך כל חייו של הילוד, הן משום שטעם זה הינו משמעותי מאוד (השפעה מהותית על בריאותו של התינוק בהמשך חייו) והן משום שנושא זה לא מוכר למרבית הציבור.)
סליחה שלא אמרתי, אבל שאלתי הייתה ספציפית ללידת עכוז ולא למצג ראש.אני בטוחה שאם השם עשה את זה ככה, זה בטח לא טראומה, וזו חוויה טובה , גם אם קשה.
אני מבינה מה את אומרת על הסיכונים, אני התיחסתי לטראומה.סליחה שלא אמרתי, אבל שאלתי הייתה ספציפית ללידת עכוז ולא למצג ראש.
וזאת הייתה תשובתו, שהסיכונים הם מעל 50% סיכון ללידת עכוז (כמובן בהתיחס למשקל)
בשביל זה כדאי לאם להכין את עצמה ואת התינוק ללידה קיסרית: המון "שיחות" עם התינוק, והמון תת מודע.ואם זו דעתו, אפשר לסבור גם הפוך, שהניתוח טראומתי יותר, העובר חי בתוך עולם מגונן, טוב לו שם ופתאום שולפים אותו בלי הכנה, לעומת לידה ואגינלית שהיא תהליכית, הוא מתכונן לשינוי.
איזה תומכת היתה לך??טובה??? אני מחפשתאני ילדתי לידה ראשונה קייסרי
ללידה שניה לקחתי תומכת ואפידורל ודיקור סיני לפני
והייתה לידה קלה ממש ודי קצרה
לידה שלישית ילדתי בלי תומכת ובלי אפידורל
תוך כמה דקות מאז שהגעתי היה כואב מאוד
אבל בלי קשר לקיסרי
לידה בבלי אפידורל זה כואב
איזה בית חולים?כשילדתי אחרי קיסרי תכננתי לקחת רופא פרטי ותומכת מעולה, רק שבסוף שניהם לא יכלו להגיע ונשארתי עם מילדת רובוטית ואפדורל, אבל בבית חולים שנותן סיכוי טוב ללידה אחרי קיסרי וב"ה זכיתי ללידה רגילה.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים