לידה בלניאדו: בקשת מידע ממי שהתנסתה לאחרונה, או יודעת מקרוב

• הוסף לסימניות
הסיבה פשוטה:
גם בחזור, בעזרת ה' בידיים מלאות, לא אסע ברכבת ולאחריה באוטובוס, נכון?
כך שצריך מימון לשני הצדדים, כאשר ממרחק כזה מדובר בעלות של כ-400 ש"ח לכל צד, וגם זאת - בתעריף יום. זאת מלבד עלות הנסיעות של הילדים הבאים לביקור, בעזרת ה' בשמחה ובטוב לבב. הסכום המצטבר גבוה מאד, והוא בהחלט מהווה שיקול.
כשנוסעים לבית חולים בירושלים - נוסעים מעירנו לרוב באמבולנס. לא (רק) בשל הפחד מלידה מהירה, אלא (בעיקר) פשוט כי נסיעה זו ממומנת על ידי ביטוח לאומי, כך שחבל לשלם עלות מונית.
אמר לנו פעם נהג אמבולנס: "ראו מה בין היולדות של ירושלים ליולדות של בית שמש. יולדות בירושלים - עולות על אמבולנס רק שהמצב הוא חרום, והריהן מובלות באלונקה... ואילו היולדות מבית שמש יורדות ברגליהן מן האמבולנס, וחיוך על שפתותיהן..."

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י טבעונית;1948528:
הסיבה פשוטה:
גם בחזור, בעזרת ה' בידיים מלאות, לא אסע ברכבת ולאחריה באוטובוס, נכון?
כך שצריך מימון לשני הצדדים, כאשר ממרחק כזה מדובר בעלות של כ-400 ש"ח לכל צד, וגם זאת - בתעריף יום. זאת מלבד עלות הנסיעות של הילדים הבאים לביקור, בעזרת ה' בשמחה ובטוב לבב. הסכום המצטבר גבוה מאד, והוא בהחלט מהווה שיקול.
כשנוסעים לבית חולים בירושלים - נוסעים מעירנו לרוב באמבולנס. לא (רק) בשל הפחד מלידה מהירה, אלא (בעיקר) פשוט כי נסיעה זו ממומנת על ידי ביטוח לאומי, כך שחבל לשלם עלות מונית.
אמר לנו פעם נהג אמבולנס: "ראו מה בין היולדות של ירושלים ליולדות של בית שמש. יולדות בירושלים - עולות על אמבולנס רק שהמצב הוא חרום, והריהן מובלות באלונקה... ואילו היולדות מבית שמש יורדות ברגליהן מן האמבולנס, וחיוך על שפתותיהן..."

החישוב הכספי הוא נכון, בתנאי שאת בטוחה שאת לוקחת אמבולנס ואכן יולדת מיד באותו אישפוז. כמה פעמים קורה שנשים מגיעות לביה"ח ומשוחררות הביתה? במקרה כזה תשלמי מחיר מלא על האמבולנס. ושוב, הרבה פעמים במצב שאת בטוחה ש"זה זה" הוא ממילא מצב שלא תסעי בו עד לניאדו..

• הוסף לסימניות
אין לך סכוי באמבולנס, אף נהג לא יקח אותך עד לשם ומהחזר ביטו"ל תשכחי
אבל... שווה לקחת מונית, רכב פרטי וכו'
אין עליהם מכל הבחינות מילדות מדהימות ולא משנה אם זו תחילת משמרת או סוף
רופאים ומרדימים כל הזמן,מחלקה כיפית וחדר אוכל נראה כמו כמו מחנה נשים... בפרט בשבת (א' כמובן), חדרים של 2
דבר אחד אני חייבת לציין הקבלה שם נוראית ומקוה שזה השתפר כבר
כולם בחדר אחד, אין כניסה לבני משפחה בקיצור שלב שאני מעדיפה לשכוח
אבל החדרי לידה והמחלקה מחפים ומשכיחים את הקבלת פנים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י manof1;1948714:
דבר אחד אני חייבת לציין הקבלה שם נוראית ומקוה שזה השתפר כבר
כולם בחדר אחד, אין כניסה לבני משפחה בקיצור שלב שאני מעדיפה לשכוח
אבל החדרי לידה והמחלקה מחפים ומשכיחים את הקבלת פנים.

רק הבעל לא שוכח...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קלסר;1948721:
רק הבעל לא שוכח...

והוא ידאג גם להזכיר לך לפני הלידה הבאה ש..לשם.. הוא לא בא איתך. הוא מגיע אחרי הלידה;)

• הוסף לסימניות
בררתי מראש עם הביטוח לאומי והם אמרו שיש החזר לפינוי באמבולנס, גם לבית חולים רחוק יותר, כמובן אם הלידה היתה תוך 72 שעות מזמןן הפינוי (נראה לי 72 שעות, אבל לא 100% בטוחה)
ואכן קיבלתי החזר נסיעה ללניאדו ממודיעין עילית
אישית בפעם הבאה אני יעדיף מונית, האמבולנס זה פשוט סיוט, הם ממש לא מתלהבים להסיע כ"כ רחוק וממש הייתי צריכה לריב איתם במשך 20 דק' שאני מעונינת רק לשם
ואח"כ כל הדרך הם ישבו עלי וספרו לי את הצירים ומדדו לחץ דם וכל זה בשילוב עם הקפיצות המטורפות של האמבולנס, לא ממליצה למי שלא חייבת
אבל אני חייבת לומר שהיה שווה את כל המאמץ, המילדות היו מדהימות, המרדים הגיע מייד והיה נחמד ועדין מאוד, והמחלקה בכלל יפה נעימה ורגועה, פעם ראשונה אחרי לידה שהצלחתי לישון ולנוח

• הוסף לסימניות
לא חושבת שנשארה לו טראומה מהנושא (ביננו, כמו שזה כרגע אין מצב להכניס בני זוג)
בעז"ה מקווה גם בפעמים הבאות להספיק להגיע עד שם
אבל לא אשכח להזכיר לו להביא לו תעסוקה
זה חלק אפסי ביותר מכל התהליך כך שזה באמת לא נורא
אבל אני חושבת שצריכים לדעת מראש למה לצפות כדי לא לקחת את הרגליים ולברוח
ומקווה שעד הפעם הבאה הם כבר ישתפרו בנושא (המזכירה שם סיפרה לי שהתוכנית להפוך את חדרי הלידה לקבלה ובונים אגף חדש לחדרי לידה...)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י טבעונית;1947954:
לאחר וותק ארוך בשערי צדק, ברוך ה', הגעתי השבוע לצרכי מעקב כלשהם, ונדהמתי מול העומס ומול עודף המיחשוב. זה לא בית החולים החמים והאנושי שהכרתי.
יצאתי בתחושה לא נוחה, וברצון לבדוק אפשרויות נוספות.
אם את בעניין של אפשרויות נוספות ממליצה לך לברר על הדסה. אני ילדתי בעי"כ ומרוצה מאוד, ומכירה הרבה שמרוצות מהה"צ.

• הוסף לסימניות
את דעתי ונסיוני ביחס להדסה עין כרם אכן ממש מצווה לפרסם:
ילדתי שם תאומים, לידה בניתוח, ביום שישי.
שבת - אין שום סידור לשמירת שבת במחלקה. לדוגמא: אם את רוצה אופטלגין בשעות הקשות ביותר של ההתאוששות והכאבים - עליך לקום להגיע ברגליך לתחנת האחיות, שכן אין פעמון מיוחד לשבת (כמו בשערי צדק) וכן הלאה וכן הלאה. צריך לבדוק ולשקול ממש על כל צעד ושעל. ללא ספק השבת ההיא גרמה לי להתאוששות קשה ומורכבת יותר.
הלאה: התינוקיה. ביום הראשון עדיין מביאים אליך את התינוקות. בימים הבאים - לא. לא משנה אם את דואבת וכואבת בכל פסיעה. היכבדי ועשי את הדרך הארוכה (הניתוחים מאושפזים בחדר שהוא ממש בצד השני של המחלקה) ארבע פעמים בשלוש שעות: לקחת תינוק אחד ולהחזיר, לקחת את השני - ולהחזיר.
כשביקשתי - בדמעות ממש - את התחשבותן של האחיות, שתבאנה אלי את התינוקות לפחות חלק מהפעמים - נעניתי בהתנשאות: "אין לנו כוח אדם לשם כך. שבעלך יהיה איתך כאן!" (אגב: הבעלים החילונים אכן שורצים שם - סליחה על הביטוי - יומם ולילה. אני מותירה לדמיונכן הפורה לחשוב כמה נעים היה כאשר בעלה של המאושפזת השניה בחדרי שהה בחדר, מאחורי הווילון הדק, מ7:00 בבוקר ועד 2:00 לפנות בוקר...)
ביקשתי לפחות להאכיל בחדר התינוקות, והציעו לי באדיבות לעשות זאת על הספסל שבפרוזדור, היכן שישבו כל החמולות של המבקרים הערבים בחינגה שלהם.
והמעליב ביותר: כשיצאתי מגדרי ופניתי למחלקת פניות הציבור של הדסה, לא למעני כי אם למען מאושפזות נוספות, וכתבתי שבצורה כזאת הם מרחיקים יולדות חרדיות - נעניתי במענה לאקוני ממנו השתמע שהם באמת לא כל כך רוצים אותנו אצלם. אז... איך אומרים? לא רוצים - לא צריך...
ואגב: גם אני הגעתי קודם בלידה רגילה לעין כרם, שהיתי בחדר הביות ונהניתי עד הגג. זאת אומרת: כשלא צריך מהם משהו מיוחד - הם 100%. הבעיה מתחילה כשאת צריכה את עזרתן של האנטי-דתיות הללו.
אני, על כל פנים, בלי נדר, לא חוזרת להדסה עין כרם.

• הוסף לסימניות
[
רופאים ומרדימים כל הזמן,מחלקה כיפית וחדר אוכל נראה כמו כמו מחנה נשים... בפרט בשבת (א' כמובן), חדרים של 2

מה פירוש הסוגריים (א'כמובן)?

• הוסף לסימניות
;)
נכתב ע"י טבעונית;1948957:
[

מה פירוש הסוגריים (א' כמובן) - יש שתי מחלקות?

• הוסף לסימניות
מה פירוש הסוגריים (א' כמובן) - יש שתי מחלקות?[/QUOTE]

כן, יש שם 2 מחלקות. בד"כ לשבת שמים את רוב החרדיות במחלקה א'

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י טבעונית;1948954:
את דעתי ונסיוני ביחס להדסה עין כרם אכן ממש מצווה לפרסם:
ילדתי שם תאומים, לידה בניתוח, ביום שישי.
שבת - אין שום סידור לשמירת שבת במחלקה. לדוגמא: אם את רוצה אופטלגין בשעות הקשות ביותר של ההתאוששות והכאבים - עליך לקום להגיע ברגליך לתחנת האחיות, שכן אין פעמון מיוחד לשבת (כמו בשערי צדק) וכן הלאה וכן הלאה. צריך לבדוק ולשקול ממש על כל צעד ושעל. ללא ספק השבת ההיא גרמה לי להתאוששות קשה ומורכבת יותר.
הלאה: התינוקיה. ביום הראשון עדיין מביאים אליך את התינוקות. בימים הבאים - לא. לא משנה אם את דואבת וכואבת בכל פסיעה. היכבדי ועשי את הדרך הארוכה (הניתוחים מאושפזים בחדר שהוא ממש בצד השני של המחלקה) ארבע פעמים בשלוש שעות: לקחת תינוק אחד ולהחזיר, לקחת את השני - ולהחזיר.
כשביקשתי - בדמעות ממש - את התחשבותן של האחיות, שתבאנה אלי את התינוקות לפחות חלק מהפעמים - נעניתי בהתנשאות: "אין לנו כוח אדם לשם כך. שבעלך יהיה איתך כאן!" (אגב: הבעלים החילונים אכן שורצים שם - סליחה על הביטוי - יומם ולילה. אני מותירה לדמיונכן הפורה לחשוב כמה נעים היה כאשר בעלה של המאושפזת השניה בחדרי שהה בחדר, מאחורי הווילון הדק, מ7:00 בבוקר ועד 2:00 לפנות בוקר...)
ביקשתי לפחות להאכיל בחדר התינוקות, והציעו לי באדיבות לעשות זאת על הספסל שבפרוזדור, היכן שישבו כל החמולות של המבקרים הערבים בחינגה שלהם.
והמעליב ביותר: כשיצאתי מגדרי ופניתי למחלקת פניות הציבור של הדסה, לא למעני כי אם למען מאושפזות נוספות, וכתבתי שבצורה כזאת הם מרחיקים יולדות חרדיות - נעניתי במענה לאקוני ממנו השתמע שהם באמת לא כל כך רוצים אותנו אצלם. אז... איך אומרים? לא רוצים - לא צריך...
ואגב: גם אני הגעתי קודם בלידה רגילה לעין כרם, שהיתי בחדר הביות ונהניתי עד הגג. זאת אומרת: כשלא צריך מהם משהו מיוחד - הם 100%. הבעיה מתחילה כשאת צריכה את עזרתן של האנטי-דתיות הללו.
לא יודעת לפני כמה שנים ילדת את התאומים,
המצב שם היום לגמרי שונה.

לגבי כל מה שפירטת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י טבעונית;1948954:

תראי, אף פעם לא ילדתי תאומים, אף פעם לא ילדתי בניתוח ב"ה, ואפילו אף פעם לא הייתי שם בשבת. אבל את כותבת בעצמך שללידה רגילה הם בסדר גמור, ובהנחה שאין לך שוב תאומים / סיבה מיוחדת ללדת בניתוח (אם כבר ילדת אח"כ ויב"ק), את יכולה לחזור לשם, או לפחות לנסות את הר הצופים - שמלא מרוצות שם.

• הוסף לסימניות
אני לידה אחרונה ילדתי בלניאדו, מחלקה ב'. מאד נהניתי מהיחס, מהמקצועיות, האוירה, הכל היה מושלם - חוץ מהמרחק.
אז לא היו לי הרבה מבקרים, ובדרך הלוך בעלי היה חייב "לשרוף" כמה רמזורים אדומים.. אבל חוץ מזה היה מקסים :)

• הוסף לסימניות
אם את צריכה עוד תגובות...

[/B]
נגישות - מה זמן ההגעה מאזור ירושלים? האם יש מימון לנסיעה במונית / באמבולנס?
מימון מלא צד אחד (דלק או נסיעות, לא יודעת לגבי אמבולנס).
אני פשוט הייתי יוצאת לדרך במונית או הסעה ממש בתחילת התהליך, ולא מחכה...
חדר לידה - יש עומס? מה השפעתו על היחס - זמני המתנה לצוות / מרדים וכו'?
חדרי לידה, פנויים, נעימים ואחיות טובות ומרגיעות, מרדים זמין, צוות זמין. מיילדות מקסימות.
ימים נוספים - האם נכונה השמועה כי מקבלים ימים לפי מספר הילדים שבבית? ללא הגבלה? האמנם? - מידע מעודכן בלבד, בבקשה.
זה נכון, לא מדוייק שזה ללא הגבלה, אבל זה אחד היתרונות הגדולים של לניאדו, מקבלים ימים נוספים בבית החלמה על חשבונם, מומלץ בחום בחום!!!
המחלקה - איך התינוקיה? מה ההתייחסות לתינוק בחדר האם? ואיזה סוג של ביות מקובל שם, אם בכלל?
התינוקיה, סבירה... יש אחיות נחמדות ויש מעצבנות... כמו בכל מקום נראה לי....
ביות עוד לא ניסיתי, אך לאור התגובות כאן, נראה לי שווה.
החדרים - כמה נשים בחדר? ומה בזמני עומס? והאם חדרי הביות הינם פרטיים?
תודה מראש.
בעיקרון 3 נשים בחדר, יש זמני עומס...
הכל זה סיעתא דישמיא, גם על זה צריך להתפלל כדי שתהיה לך מנוחה אמיתית ושלווה.

שיהיה בקלות ובשורות טובות!

• הוסף לסימניות
נסיעות- אני נסעתי צד אחד ברכבת בערב שבת אחרי שהם התחייבו לי לאשפוז גם אם לא מתפתח משהו מיד. את החזור הם שלמו לי.
חדרים- נראה לי שיש שם חדרים בודדים מאוד של 3 ובדרך כלל אפשר לבקש. אני יותר אוהבת את ב'- התינוקים מקבלים שם יחס הרבה יותר אישי.
רק בחדר קבלה אי אפשר להכניס גברים, וזה בעיני דבר טוב.

• הוסף לסימניות
אני הייתי בהדסה הר הצופים אחרי ניתוח
ואני מזועזעת לשמוע את התאור שלך...
האחיות נגשו אלי כל 3-4 שעות לראות מה קורה ואם צריך עוד משכך כאבים, יש להם תיעוד במחשב על הזמנים של כל יולדת. (במיוחד בימים הראשונים).
הביאו לי את התינוק למיטה,
ובפעמים הראשונות (ולא רק) אפילו צלצלתי לאחיות לבקש "עזרה בהנקה" - להרים את התינוק מהעריסה אלי... כי לא רציתי (התקשתי) להתרומם...
ולא, בעלי לא היה איתי כל היום. רב היום הייתי לבד.
את התינוקיה לא ראיתי עד ליום הרביעי. (אבל לא החזרתי את התינוק כל שעתיים, אלא השארתי לרוב הזמן לידי) יש גם בנות שרות מקסימות שמסייעות.
בימים הראשונים אפילו את הארוחות דאגו להגיש לי למיטה.
ביום הראשון שהגעתי אחרי זמן ארוחת ערב למחלקה, ראיתי שדאגו לתת לבעלי מנה מושלמת בעבורי... (כבר ידעו שיש יולדת בהתאוששות וקראו לבעלי מחדר התינוקות כדי שלא אשאר רעבה עד למחרת)

ולמי שדיברה על ערבים,
בכל בתי החולים בארץ יש ערבים, והרבה.
בירושלים רואים אותם כל הזמן
הר הצופים הוא אכן בית חולים שיחסית הכי נגיש לשכונות שלהם.
ולכן (בתקופות מתח) לא מומלץ לצעוד רגלית מהר הצופים לשכונות העיר.
בתוך מחלקת יולדות יש הפרדה משמעותית במחלקה בין יולדות חרדיות - חילוניות - ערביות. גם בחדר אוכל (ככל האפשר).

ועוד צ'ופר קטן - הדסה הר הצופים גמישים מבחינת ימים, כשיש צורך הם משאירים את היולדת עוד יום-יומיים בלי בעיה (כמובן אם אין עומס מטורף).
מכירה אחת שהתינוק נולד קטן יחסית והיה בשמירה (לא פגיה) ולכן הושארו האם והתינוק ל4 ימים כדי לא לשחרר את האם לבד.
מכירה אחת אחרת שהתינוק היה צהוב, וכדי לא לשחרר את האם לבד השאירו אותה 5 ימים אפילו לשבת. (ודאגו למקום לינה בחדרי הרופאים גם לבעלה)

• הוסף לסימניות
אכן, התיאור שלי התייחס להדסה עין כרם ולא להדסה הר הצופים.
אני יודעת שהר הצופים יותר עם פנים לציבור, בעיקר החרדי.
ואגב, העובדות נכונות ללפני 10 שנים. רק שהם הפגינו כזה 'אנטי', שממש קשה לי היום להמליץ לאישה חרדית להגיע לשם.

• הוסף לסימניות
ילדתי כבר כמה לידות בלינאדו והאחרון הגעתי למעיני הישועה בחוסר ברירה (הגעתי ברגע האחרון...)
כשהגענו למעיני הישועה החלטתי עם בעלי שרואים רק את הטוב,
תכלס מה שהכי חשוב ומתבקש בלניאדו זועק לך מול העינים שאין את זה במעיני הישועה:
בלניאדו את "מלכה" -אין כזה דבר לכעוס עליך, תמיד את בסדר, תמיד ידאגו מכל הלב לטובתך ובעיקר ואפילו אם יש עומס, אף פעם לא שמעתי שצועקים על יולדת כי התנוק שלה בוכה והיא בחדר אוכל, וכו' וכו,
נותנים לך הרגשה הכי טובה,
מי שיולדת קבוע במעיני הישועה לא תבין מה אני רוצה אבל כשאת בשתייהם את קולטת את ההבדל הגדול, ואני לא טיפוס שצריכה תשומת לב או משהו כזה.
ועוד דוגמא קטנטונת שרה ביום שישי כשהייתי צריכה להשתחרר וזה "שרף" הכל: נשארתי לאישפוז לשבת כי הבת שלי היתה צריכה להשאר במעקב בשבת, העלו אותי לקומה 7 והיא בקומה 5, תבינו שאני אחרי לידה - צריכה כל שעתיים לרדת למטה לבדוק אולי היא כבר רעבה, כל השבת כעסו עלי למה אני לא יורדת לבדוק מה איתה, ושאין להם מספיק צוות כדי לקרוא לי - ולמרות שכל השבת טיילתי למעלה למטה, וכל פעם דאגו להזכיר לי שאני לא הייתי אמורה כלל להיות אצלהם אלא בבית והייתי צריכה לבוא כל שעתיים להאכיל מהבית, והתחשבו בי והשאירו אותי.
וביום ראשון הודיעו לי מיד שבכל מקרה אני הלכת הביתה, ואם הבת שלי תישאר אאלץ להסתדר בכוחות עצמי. העומס מוריד אותם מדעתם, לא היה לי בעיה עם מה שקורה אבל לפחות תתיחסו ליולדת כמו לבן אדם.
אם הייתי יולדת בלניאדו הייתי מקבלת מידית חמש לילות (בגלל כמות לידות) ואם תנוק נשאר לאישפוז - תמיד האמא נשארת איתו.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה