דרוש מידע לימודי מקצוע בכיתה י'ב

• הוסף לסימניות
אשמח אם תוכלו להמליץ לי על כל מיני מקצועות שניתן ללמוד אותם במקביל ללימודים בי'ב
קורסים קצרים או התחלה של מקצוע מסוים שניתן להתחיל בי'ב ולהמשיך אחר כך בה' ו'
כל רעיון שלכם יעזור
תודה רבה

• הוסף לסימניות
אגב לא מענין אותי קורסים שלומדים דרך המחשב כמו פריימיר פוטושופ וכזה
מענין אותי משהו יותר רציני

• הוסף לסימניות
אם מענין אותך התחום-כל מקצועות השיער האיפור, והקוסמטיקה, יש הרבה נישות

• הוסף לסימניות
אשמח אם תוכלו להמליץ לי על כל מיני מקצועות שניתן ללמוד אותם במקביל ללימודים בי'ב
קורסים קצרים או התחלה של מקצוע מסוים שניתן להתחיל בי'ב ולהמשיך אחר כך בה' ו'
כל רעיון שלכם יעזור
תודה רבה
מאד כדאי לעשות אבחון תעסוקתי ולדעת מה סוג המקצועות שיכולים להיות רלוונטים.
בגיל בוגר יותר אני ממליצה בתור שלב ראשון מבחן תעסוקתי אפילו ברשת למשל באתר עבודאטה. בי"ב אני חושבת שצריך מבחן מותאם גיל.
אזרוק כמה רעיונות מהגורן ומן היקב, כשהם מסווגים פחות או יותר לפי נטיות תעסוקתיות:

לבנות עם נטייה ביצועית, טובות בדברים שעושות באופן פיזי:
ללמוד להיות מורה להתעמלות, מדריכת שחיה, מצילה.
לבנות עם נטיה חקרנית, מעמיקת חשוב: קורסים בסיסיים בתכנות.
לבנות עם נטייה אומנותית: גרפיקה, ציור, צילום (כמעט כל מה שלומדים בפרוג), מקצועות האיפור והיופי.
לבנות עם נטייה חברתית: אין לי הצעה ספציפית לקורס שעולה כרגע בדעתי :)
לבנות עם נטייה יזמית: הן בדרך כלל לא צריכות שיגידו להן, הן מוצאות לבד מה מעניין אותן, ו/או מתחילות לעשות כסף כבר.
לבנות עם נטייה מנהלית, טובות בדברים שדורשים סדר ודיוק: הנהלת חשבונות, קורס אקסל מתקדם.

מציינת לצורך העניין שאני יועצת תעסוקה ומכשירה יועצות תעסוקתיות.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
צילום וידאו, וצילום סטילס
אפשרי בקורסים וכן לעבוד תו"כ לימודים.

• הוסף לסימניות
יש בנות שמגיעות לסמינר שלנו (שנה של קודש, כיתה י"ג) אחרי/במהלך לימודי מקצוע, אז קצת מהנסיון:
הרבה מההכשרות דורשות 12 שנות לימוד או בגרויות\ מבחני חוץ כתנאי. אפילו הידרותרפיה ולימודי תעודה מהסוג הזה. נראה לי שגם בפרוג זו הדרישה, אבל אם את נעולה על תחומי העיצוב ויודעת ב100% שזה מה שאת רוצה לעשות- כדאי לבדוק שם או במקומות אחרים אם יקבלו אותך.
יש אצלנו ב"ראשית דעת" בנות שלמדו באופן לא רשמי במה"ט דרך מרכזי השתלמויות- אחת שאפילו סיימה תכנות בי"ב ורק עשתה מבחנים רשמיים בשנה של י"ג. אפשר לבדוק אם מישהו יכול לדחוף אותך לקורס שאת רוצה, אבל זה יהיה בלי תעודה רשמית.
כל הקורסים בתחומי השיער, איפור, צילום, קולינריה- כל מה שההכשרה בו לא ממוסמכת, פתוחים גם לבנות בי"ב.

אבל תחשבי טוב אם את משקיעה זמן וכסף במשהו רק כדי "להתקדם" גם אם זה לא מתאים לך.

מה כן?
1. בי"ב זה זמן טוב להתנסות, כדי להכיר את עצמך יותר טוב. לכי להתנדב\ לעבוד בכל מיני תחומים, אפילו לא בשביל הכסף אלא בשביל להכיר את סוגי העבודות. שום אבחון, גם אצל היועצת הכי טובה, לא יתן לך את מה שהתנסות בעבודה תתן לך.
בנוסף, אם תתחילי לעבוד עכשיו בעוד 3 שנים אחרי לימודי מקצוע מסודרים תוכלי להציג קו"ח שיש בהם "בשר" ואולי אפילו תצברי נסיון ניהולי- גם לנהל משמרת בחנות זה נסיון ניהולי. זה יעזור לך בעתיד להתקבל לעבודה טובה יותר, לא משנה באיזה תחום.
2. ללמוד לבד את תחום הAI. אם יש לך אפשרות מהבית מבחינת סינון- יש קורסים\ הרצאות\פודקאסטים וכלים שונים. זה עולם מטורף שאנחנו הולכים אליו ומי שיקפוץ על העגלה בזמן- יהיה רלוונטי בשנים הקרובות. זה נוגע לכל התחומים ולא רק למתכנתים כמובן.
3. ללמוד כלים ולא תחום. אנגלית, אקסל, כלכלה (גם פה בפרוג יש פורומים על שוק ההון, השקעות, להבין ולהכיר את העולם הזה). בעתיד הידע הזה יוסיף לכל תחום שתלמדי בצורה מקצועית.

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
יש בוולף מקצועות כמו בימוי והפקה, טכנאות סאונד במה ועוד שאפשר ללמוד גם בכיתה י"ב
אם מענין אותך אני ישלח את הסילבוס

• הוסף לסימניות
יש בוולף מקצועות כמו בימוי והפקה, טכנאות סאונד במה ועוד שאפשר ללמוד גם בכיתה י"ב
אם מענין אותך אני ישלח את הסילבוס
אני צריכה לעבור ללמוד בוולף בשביל ללמוד את המקצועות האלה
או שאפשר ללמוד את זה במקבל לסמינר אחר ?

• הוסף לסימניות
אם את לומדת בסמינר ללא בגרויות-להשלים אותן (לפתוח תיק אקסטרני)
יעוץ פנסיוני-אם את אוטודידקטית, ואוהבת מספרים- לקנות את הספרים של אורין שפלטר, להתחיל מהמבחנים הקלים יותר, לומדים ונרשמים למבחנים של משרד אוצר/הרשות לניירות ערך באופן עצמאי

• הוסף לסימניות
את יכולה להסתכל בהשתלמויות בסמינרים מה הם מציעים, בחדש אני יודעת שיש לימודים שקשורים למיסים אמריקאי, זה שנה אחת לימודים ואז אפשר להתחיל לעבוד במשרדים או ללכת ללמוד ראית חשבון/ייעוץ מס ואפשר ללמוד את זה במקביל ללימודים אחרים.

• הוסף לסימניות
אני צריכה לעבור ללמוד בוולף בשביל ללמוד את המקצועות האלה
או שאפשר ללמוד את זה במקבל לסמינר אחר ?
את לא צריכה ללמוד שם בשביל זה
אני גם רציתי לעשות את זה שנה שעברה ואני לא לומדת שם
מה שכן הם ביקשו ממני אישור מהנהלת התיכון שבו למדתי

• הוסף לסימניות
את רוצה למייל?
יש לי של עווד סמינרים אם מענין אותך

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת