- הוסף לסימניות
מה שאני רואה מהצד, זה מאוד קשה לא לתת לבנות ללמוד את מה שהן רוצות ללמודלא אמרתי שזה יצר את הבעיה
אלא למה להכניס אנשים לתוך הבעיה אם אתה רואה מקצוע שמגיע לרויה תעצרו אל תמשיכו ללמד בכאלו כמויות
המטרה היא פרנסה אז בא נלמד מקצוע שיש בו עבודה
הורים ובנות נלחמים על להיכנס לאיפה שהבת רוצה (לא משנה אם זה הנדסאים/אדריכלות/מזכירות/ייעוץ מס/גרפיקה וכו') ובד"כ לא מקבלים שום סיבה לסירוב.
היתה מישהי שלפני 3 שנים שאלה אותי בין שתי מקצועות מה כדאי ללמוד, אחד הסמינר לא רצה לקבל אותה ואמר לה שהיא לא הכי מתאימה ושיש הרבה בנות שלומדות את זה ויהיה לה קשה למצוא בזה עבודה השני היא לא הכי רוצה אבל היא מתאימה לזה, המלצתי לה ללמוד את המקצוע השני כי הוא לא מוצף עדין, היא החליטה ללכת על הראשון ונלחמה בציפורניים להיכנס לשם
היא נהנתה מהלימודים ודי הצליחה, לא מאה אחוז אבל 90 אחוז ואמרה לי כמה פעמים שאיזה נס שהיא לא הקשיבה לי, אבל עכשיו היא כבר שנה וחצי מחפשת עבודה בשוק מוצף.
ושוק מוצף משפיע גם על השכר, גם על התנאים וגם על מי שבפועל יקבלו... (עוד לפני תואר או לא תואר, יש מספיק מקצועות שלא צריך תואר)
קטע איך המצב התהפך, עד לפני 3 שנים בנות התחננו וביקשו לא ללמוד הוראה יחד עם תכנות/ייעוץ מס/אדריכלות וכו'עכשיו שמעתי על סמינר שהפסיק לשלב עם הלימוד תכנות הוראה כי המתכנתות לא מוצאות עבודה ותופסות לבנות שלמדו רק הוראה את המשרות... יוצא שבאמת כבר יותר שווה לצאת החוצה וללמוד מקצוע נורמלי
והסמינרים עשו על זה בעיות ולא ממש הסכימו לדבר כזה...
הנושאים החמים