- הוסף לסימניות
מזכירות רפואית יש בכל סמינרבלי תואר אקדמי שום גוף רשמי לא יסכים לעבוד איתן (אותו רעיון שמי שלמדה הוראה בסמינר לא יכולה להיות מורה במשרד החינוך), אז שוב מגיעים לזה שזה טוב רק לעצמאיות או מוסדות חרדים שיהיו "מוכנים" לקבל אותן לעבודה, ולא מתאים לכל אחת להיות עצמאית. אם זה יצא למוסדות יותר זול, אך באמת ייתכן שהם יעדיפו, אבל זה הופך את המקצוע להיות פחות ריווחי.
הרעיון להוסיף מקצועות הוא טוב, רק שאין הרבה דברים ישימים, גם כל מקצוע שהסמינר מוסיף הוא צריך לעבור רגולציות ופיקוח להוכיח שהוא עומד בתנאים מסוימים, ואני לא יודע כמה סמינרים יוכלו לעמוד בתנאים כאלה למקצוע חדש לגמרי.
ביקשתי מג'פטו שיכתוב לי דוגמאות למקצועות שאפשר ללמד בסמינרים ללא תואר, יש לו כמה רעיונות טובים, אחרי הסינון שלי:
מזכירות רפואית, הפקת אירועים, ייעוץ עסקי, ניהול משרד, יצירה וניהול של קווי תוכן, ייעוץ כלכלי וכו'.
הפקת אירועים תעשי השתלמות לא צריך לבזבז שנתיים בכל סמינר חרדי יש השתלמות כזו
ניהול משרד- התכוונת מזכירות?
מה זאת אומרת ניהול קווי תוכן ואיך מתפרנסים מזה בדיוק?
אתה צודקחבל על הזמן של הדיון כאן
סמינר לא נועד לתת מקצוע, הוא נועד לתת מסגרת רוחנית לבת עד שתתחתן ובגלל שיש יותר מידי זמן פנוי הוא גם, על הדרך, מלמד מקצוע
ולכן סמינרים לא יוסיפו מקצועות, נקודה, סוף פסוק, בלי סוגרים עם סימן קריאה גדול בסוף
(ואם תשאלו למה?! בשורה התחתונה כי הם שמחים שיש להם הכנסה קבועה וגבוהה מההורים של הבנות שעוזרת להם לתת דירות לחתנים של המקורבים להם... )
מי שרוצה מקצוע - מוזמנת או לחכות להתחתן ואז לצאת ללמוד (על חשבונה...כי כשכתבתי שאולי עדיף שהורים יעזרו לבת לרכוש מקצוע במקום דירה כעסו עלי וכתבו גועל נפש וחוצפה של תשובה... https://www.prog.co.il/threads/האם-זה-הגיוני-לממן-לזוג-ללמוד-מקצוע-במקום-קניית-דירה.1089294/post-15535841
)
או להגיד לאבא אמא שהיא הולכת למכללה- אבל אז גוועלד איזה שידוך יציעו לה....
והסיפור באשכול ההוא היה שונה, שם היה מדובר על בת שלמדה שנתיים מקצוע ורצתה מקצוע נוסף במקום דירה
אתה מתכוון שאני ייקח כל ילדה בת 18 שלי שתחליט אם היא מעדיפה דירה או מקצוע?
ממממ...
הנושאים החמים