- הוסף לסימניות
בסדר,
אז תכלול גם ערבי חג,
כמו ערב ראש השנה, ערב יוה"כ וכו',
שלכלל העובדים זה מנוכה מימי החופשה שלהם
אז תכלול גם ערבי חג,
עריכה:בסדר,
אז תכלול גם ערבי חג,
צר לי לומר,עריכה:
במקומות עבודה חרדיים קלאסיים, זה לא נכון.
עכ"פ הרוב. מקרים פרטניים חריגים לא רלוונטיים.
וכאמור כל זה ללא בחירה בתאריכים..
וללא ימי מחלה.
נכון. ולכן- מטפלת אחת לבנה- אני אצטרך רק להשלים לה את הסכום שתקבל מהמדינה לחצי (לא ידעה לאמר כמה תקבל אולי לא אצטרך לשלם בכלל)דווקא מכירה מטפלת באיזור הכי חרדי - אברכי שעובדת לגמרי בלבן, וגובה סכום סטנדרטי.
לא יודעת מה השיקול של כל מטפלת בפני עצמה, אבל סיכוי טוב שאם היא בשלב הילודה פעם בשנה וחצי - שנתיים אז יותר ריווחי לה לשלם ולקבל גם דמי לידה.
בכל מקרה השיקול של מטפלת אם להיות לבנה, ולבטח את עצמה, או לעבוד בשחור - צריך לכלול גם דברים בלתי צפויים כמו הקורונה, או לחלופין תאונה קשה ח''ו
ביטוח עולה כסף כל חודש, נכון, אבל זה בדיוק מטרתו - לעזור בזמן מצוקה.
3 מקומות לא הופך את מה שאמרתי לשטויות.צר לי לומר,
אבל זה ממש שטויות,
מכירה מקרוב לפחות 3 מקומות עבודה קלאסיים וחרדיים,
שלא משלמים על ערבי חג וחוה"מ
הגיון פשוט,3 מקומות לא הופך את מה שאמרתי לשטויות.
אבל מעניין יותר, מאיפה לקחת שמשלמים למשפחתון על ערבי חג?
תיקון קטן:וגננת שחורה אני עכשיו צריכה לשלם לה חצי מלא, בגלל ההחלטה שלה להיות שחורה אני עכשיו צריכה להפסיד. מרגיז ממש!
שאלתי על ערבי חג.הגיון פשוט,
אני משלמת על 12 חודשים מלא,
לא זכור לי שהורדתי כסף באוגוסוט, או באוקטובר,
אז תעשה אחד ועוד אחד-
אם ההורים משלמים סכום אחיד בכל חודשי השנה,
ממילא, ברור שגם המשפחתונית מקבלת את אותו סכום ללא קשר לימי החופשה שהיו, נכון?
לא כל ההורים ששולחים למטפלת פרטית יודעים מה זה בכלל ניהול ספרים ושיש להנפיק להם קבלה.בגלל ההחלטה שלך לשלוח לגננת שחורה.
לא נכנסת לעניין המטפלת. זה עסק שלה.לא כל ההורים ששולחים למטפלת פרטית יודעים מה זה בכלל ניהול ספרים ושיש להנפיק להם קבלה.
וגם אם הם מבקשים ומקבלים קבלה אין להם דרך לדעת כיצד מתנהל הדיווח הכספי של המטפלת ובאיזה היקף.
כך שמוזר בעיני להאשים באופן גורף את ההורים.
ומי שעובדת בשחור צריכה להבין שאין כזה דבר ללכת עם ולהרגיש בלי. מי שלא משלם דמי ביטוח גם לא יקבלם בחזרה בעת הצורך.
מי שמדווח למס הכנסה על רווחים נמוכים לא אמור לדווח לבנק עבור משכנתא על רווחים גבוהים ועצומים.
יושרה בסיסית של יהודי שומר תומ"צ.
ממש לא נכון, הפוך , דוקא המעסיקים החרדיים מתחשבנים על זה הרבה יותר, אני מכירה חברה גדולה חרדית (למעלה מ-400 עובדים) שלא רק לא משלמים אלא גם לא מאשרים לקחת חופש בשביל שלא יצטרכו לשלם חגעריכה:
במקומות עבודה חרדיים קלאסיים, זה לא נכון.
עכ"פ הרוב. מקרים פרטניים חריגים לא רלוונטיים.
וכאמור כל זה ללא בחירה בתאריכים..
וללא ימי מחלה.
מה הקשר, גם אם מזכירה עובדת אצל משרד, היא מחוייבת לו, ולא הולכת לעבוד במקום אחר, ושומרת אמונים למקום ויש לה חוזה עבודה וכו' ובכל זאת מותר למעסיקים להוציא אותה לחל"ת?א.
זה שונה כשיש לך חוזה שנתי חתום מראש, שגם אם את לא שולחת כמו כשהילד לא מרגיש טוב אז את ממשיכה לשלם.
הרי ע"ח זה היא גם השקיעה ציוד.. ושריינה לך מקום.
אין השוואה כלל.מה הקשר, גם אם מזכירה עובדת אצל משרד, היא מחוייבת לו, ולא הולכת לעבוד במקום אחר, ושומרת אמונים למקום ויש לה חוזה עבודה וכו' ובכל זאת מותר למעסיקים להוציא אותה לחל"ת?
יפה. אז כעת ההורים יוציאו אותה לחל"ת
מה הבעיה?
כי המטפלות ימשכו את העסק לטובתם, וההורים ימשכו את העסק לטובתם, כל אחד ונגיעותיו...אין השוואה כלל.
כאמור, לא רואה מקום שיש לנו מה לדון בעניין.
לענין ימי החופשה אין קשר לגלובלי או לא.בסיכום דיון.
רוב השאלות הן הלכתיות, לא קשורות לדיון ציבורי.
המצב של המשפחתונים לא טוב וללא תנאים.
ימי החופשה שהדיון כאן סטה קצת יותר רלוונטיים לעובדים שכירים לפי יום/שעות, פחות במשכורת גלובלית.
אין לנו דרך לדעת האם ערב חג (שיש בכל חודש כמעט) מתומחר או לא.
או האם 9.5 שעות עבודה ללא הפסקה כל יום, זה ע"ח 'חופש' בערב חג..
ככה זה בגלובלי.
לעצם העניין, משפחתוניות תמ"ת ממתינים להכרעת המדינה שההשלכות יתכנו ויגיעו להורים.
אחרי ההחלטה, יתכנן ותהיה שביתה.
קחו גם בחשבון שבהחלט יתכנו משפחתונים שמישהו שם בסיכון ולא יפתחו בכלל בשבועות הקרובים עד שהמצב ישתחרר לגמרי..
הבעיה היא שההורים שבחל"ת מקבלים אבטלה.ההורים יוציאו אותה לחל"ת
מה הבעיה?
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים