מידע שימושי למה הציבור החרדי לא מגיע לבאר שבע?

מצב
הנושא נעול.
מי שחושב שיש ציבור שהוא עליון ויש ציבור שהוא פחות,זו לא סתם גזענות,שהיא סתם שנאה לציבור אחר,זו בעצם השקפת נצית,או של KU KLUX KLAN (אני אניח שאתה לא שחור אז לא תרגיש שאני מזלזל מכושים) ,ולא צריך להגיע למעשים כדי להגדיר השקפה בשם שמגיע לה.
כתבת על שלושה דברים:
1. מי שחושב שיש ציבור שהוא עליון ויש ציבור שהוא פחות.
2. שנאה לציבור אחר.
3.מעשים (ניסיון השמדת עם, הכחדת 6 מיליון יהודים, גרימת סבל בל יתואר למיליונים רבים נוספים).

זה שלושה דברים נפרדים, שאצל הנאצים היו מחוברים חיבור מזוויע.
כתבת: לא צריך להגיע למעשים כדי להגדיר השקפה כנאצית.
טעות. כן צריך להגיע למעשים נפשעים של הנאצים - או לפחות לרצות לעשות מעשים כאלה - כדי להגדיר השקפה כהשקפה נאצית!
אם הנאצים היו מסתפקים בלחשוב שהם עליונים, שיחשבו עד מחר. את מי זה מעניין.
אם בגלל זה או בגלל כל סיבה אחרת הם מחליטים להשמיד ולחסל את האחרים, לענות אותם באכזריות סדיסטיות שאין כדוגמתה - זה נאציזם.

להבדיל מיליוני הבדלות, העם היהודי הוא העם הנבחר, מסכים או לא?
מה זה אומר? -
זה אומר שיש להם יותר חובות מאשר לאחרים.
זה אומר שנדרשת מהם מוסריות יותר גבוהה מאחרים.
זה אומר שהם צריכים להיות אור לגויים.
זה אומר שהם צריכים לפרסם את שם השם בעולם.

כצאצאית לניצולי שואה, בבקשה, לעולם אל תשוו את השואה לשום דבר אחר. לא בהשקפה הרצחנית שלהם, ולא במעשים שאין באף שפה הגדרה שתתאים להם; שכל מה שתואר בספרים - שכמעט אי אפשר לקרוא אותם בלי להיפגע נפשית - זה רק חלק ממה שהיה.

בשולי הדברים: האשכנזים והספרדים לא צריכים להרגיש עליונות אלו על אלו. לכל מנטליות יש את היתרונות והחסרונות שלה. והעיקר לנהוג בכבוד זה לזה!

את מדברת מתחושת עליונות? כי זה מרגיש ככה...
אני לא הסקתי מסקנה - התייחסתי לדברים שנאמרו על ידך ללא פרשנות
אתה לעומת זאת פירשת את דבריי והגעת איכשהו למסקנה שאותה העלית על הכתב.

אני חושבת שחרדי, זה הרבה השקפה נכונה וישרה, יר"ש, גבולות ברורים (שנצרכים מאוד מאוד מאוד היום!) ועוד כמה דברים חשובים, ההרגשה שלי ותתקני אותי אם אני טועה, שאת מרגישה קצת יותר מעל כל חרדי רציני שהחליט לגור בבאר שבע. האמיני לי שבררתי היטב את מוסדות הלימוד ואת החברה איתה יסתובבו ילדיי. וכן, מדוע אני צריכה לעבור מהמרכז לבאר שבע.
רק מציינת. עם הרבה הרבה כבוד אליך. לא בציניות.
לא מרגישה בכלל עליונות
רק מה לעשות שהילדים שלי לא התאימו למוסדות בבאר שבע ונאלצתי (ב"ה לא מתלוננת!) לשלוח אותם למוסדות בתפרח ובאופקים? (וזה לא פשוט זה קשה מבחינה כלכלית וטכנית - תאמיני לי שהכי קל שהילד לומד בעיר שבה הוא גר)

אני לא הסקתי מסקנה - התייחסתי לדברים שנאמרו על ידך ללא פרשנות
זאת בדיוק הבעיה כשמתייחסים לסרקזם ללא פרשנות.
וכשמישהו מזכיר את הקהילה הגדולה בשכונה ה' המעטירה, והתגובה היא "אבל אין שם אשכנזים", כבר לא צריך פרשנות.

סליחה שככה אתה לוקח את הדברים
אבל לדעתי אני כתבתי משהו מאוד ברור ואני לא מזלזל בהדבר הזה שנקרא שואה
מי שחושב שיש ציבור שהוא עליון ויש ציבור שהוא פחות,זו לא סתם גזענות,שהיא סתם שנאה לציבור אחר,זו בעצם השקפת נצית,או של KU KLUX KLAN (אני אניח שאתה לא שחור אז לא תרגיש שאני מזלזל מכושים) ,ולא צריך להגיע למעשים כדי להגדיר השקפה בשם שמגיע לה.

ושוב אני חוזר,דיבר על הגדרת השקפה כשלעצמה,ותדבר עם שרידי שואה מה הם יחשבו שפה בישראל אנשים שחושבים שציבור X הוא ELITE וציבור Y הוא פחות ואז תגיד מה הם יגידו
אפשר לכתוב קו קלוס קאן או עליונות לבנה-בשם נאצים לא משתמשים!!!
זה איזה טרנד שנכנס מאיזה שהם שמאלנים קיצונים "שמזהים תהליכים"...

בתור דרומית אני ממש אשמח לדעת מה חושבים עלינו...
יכולה להגיד שהדרומיים על שלל גווניהם הם בדרך כלל אנשים שמחוברים לדת וחמימים במיוחד (לטוב ולרע;))
רק היום הייתי בעיר דרומית אחרת מאיפה שאני גרה והייתי זקוקה לעזרה ואנשים עזרו לי ממש במאור פנים כאילו הם לא ממהרים לאף מקום.
גם אני דרומית.
ויצא לי להיות אתמול בעיר דרומית אחרת.
אנשים נפלאים ומיוחדים.

לא מגדלים ילדים לפי כמות ואיכות הפארקים בעיר.
אפשר לנסוע למקומות האלה בבין הזמנים
כן משקיעים בעיר מטופחת
ולא משקיעים בעיר מוזנחת וצחיחה
וזה אחד המחסומים הרציניים שיש לאנשים להגיע לערי הדרום
הם בטוחים שיגיעו למדבר יבש עם בתים מטים ליפול...
ואשר לאשכנזים וספרדים-
בבאר שבע באמת השתקעו בשנים האחרונות בעיקר משפחות ספרדיות
וכשמדברים על פתרון לציבור החרדי- מה לעשות שיש גם אשכנזים שמחפשים פתרון...
ואם מדובר בקהילה בעיקר ספרדית אשכנזים לא ירוצו לבוא בלי תשתית משלהם
זאת לא גזענות. זאת מציאות.
גם בקהילה הגורית בערד לא ירוצו להתישב מי שלא שייך לגור...

ואם מדובר בקהילה בעיקר ספרדית אשכנזים לא ירוצו לבוא בלי תשתית משלהם
זאת לא גזענות. זאת מציאות.
גם בקהילה הגורית בערד לא ירוצו להתישב מי שלא שייך לגור...
זה ברור ומובן מאליו ואין לזה שום בעיה
לעיניין באר שבע,כמה עולה דירה 3חד כעת שמה??
ומה עם תעסוקה כשרה??

לעיניין באר שבע,כמה עולה דירה 3חד כעת שמה??
בחיפוש קצרצר נראה שבין 650 ועד 900 ומעלה לדירת 3 חד'
לא מספיק מכירה את האזורים
אולי המקומיים או אלו שגדלו שם יוכלו לומר איזה איזורים טובים יותר.
עד כמה שזכור לי שכונה ד' היא שכונה ירודה מאוד ושם המחירים כמובן זולים יותר

בחיפוש קצרצר נראה שבין 650 ועד 900 ומעלה לדירת 3 חד'
לא מספיק מכירה את האזורים
אולי המקומיים או אלו שגדלו שם יוכלו לומר איזה איזורים טובים יותר.
עד כמה שזכור לי שכונה ד' היא שכונה ירודה מאוד ושם המחירים כמובן זולים יותר
בשכונה ה מתחיל ב630 ל60 מטר עד מליון ומעלה ל110 מטר כמובן תלוי במצב הדירה

אני רק שאלה.
באר שבע היא עיר ענקית, עם מקומות תעסוקה בכל תחום כמעט, ואפי' בהייטק היא מהמקומות הגדולים בארץ, היא עיר יפה, יש לה לאן להתפתח, יש באיזור שלה מלא ערים חרדיות (נתיבות, אופקים, ירוחם , דימונה, כל אלה לא רחוקות ממנה, ויש גם מלא מושבים כמו תפרח, זרוע, עוצם וכו'), והמחירים שמה בשכונה א' לדוגמא, זה באדמה, רק לסבר את האוזן - דירת 4 חדרים קומה שניה, 105 מ"ר, זה תשע מאות אלף ש"ח.
ומכאן שאלתי, למה הציבור החרדי לא ניסה/מנסה להתיישב בעיר הזאת?
לא קראתי כלום באשכול.
אבל תשובה על השאלה בכותרת:
אני לא יגיע בעז"ה רק בגלל שזה דרום(טילים...) אם אני אתרחק אז כבר עדיף טבריה וכ"ו...

יש המון בדואים בעיר שמסתובבים במרכזי קניות, מוזמנת לקפוץ לביקור ב 28 לחודש (יום שמקבלים קצבת נכות מהביטוח לאומי) בבנק הדואר בשד' רגר תורות ענק של בדואים שמגיעים לקבל את הכסף...
דיברתם על בני ברק? מודיעין עילית?
תעלו על 210 / 220 / 230 בשעה 2 בצהריים מב"ב למודיעין עילית.
היום נסעתי באוטובוס שרוב הנוסעים בו היו ערבים!

לא קראתי כלום באשכול.
אבל תשובה על השאלה בכותרת:
אני לא יגיע בעז"ה רק בגלל שזה דרום(טילים...) אם אני אתרחק אז כבר עדיף טבריה וכ"ו...
:D:):):):ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
כמה טילים כבר היו בבאר שבע??
הצחקת
יש מצב בבני ברק היו יותר.....
ואין שם ממדים כמעט לאף אחד......

טוב בואו נרגע כולנו
הציבור הספרדי חכם מספיק והוא גר רק בכל עיר
ספרדי שיוצא לפריפריה מוצא בכל מקום תלמוד תורה ספרדי
המצוקה היא אצל אשכנזים שלא התפזרו עדיין בארץ ולכן רוב האשכולות על משבר הדיור מיועד אליהם
ואני בטוח שלאף אחד לא היה כוונה גזענית
והשואה ממש לא קשורה לאשכול התמים על מצוקת הדיור

בגלל שרוב הדרומיים הם מזרחיים?
לא מה הקשר??
הם פשוט יותר עממים (יש בזה גם מעלות לא זה הנושא אם זה טוב או רע)
ו זה פשוט שונה למי שגר יותר במרכז.
לא צריך ישר לתקוף ולדחוף את השד העדתי לכל מקום

דיברתם על בני ברק?
נכון עד מזעזע.
בגלל אלפי אתרי הבנייה הפרטיים בעיר, אין לך מטר בלי "בן דוד". ובפרט בשעה 4-5 בצהריים הם נוסעים בתח"צ להגיע לנקודות האיסוף, והאוטובוסים נראים כמו הסעה לחתונה בכפר קאסם.
מפחיד. מקווה שיעשו משהו (מול המעסיקים) לפי ש...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה