סופר חיובי
משתמש מקצוען
- הוסף לסימניות
ח"ו לא משהו רע רק שהם שונים מבחינת מנטליות.איזה סטיגמה יש לדרומיים?
ח"ו לא משהו רע רק שהם שונים מבחינת מנטליות.איזה סטיגמה יש לדרומיים?
כתבת על שלושה דברים:מי שחושב שיש ציבור שהוא עליון ויש ציבור שהוא פחות,זו לא סתם גזענות,שהיא סתם שנאה לציבור אחר,זו בעצם השקפת נצית,או של KU KLUX KLAN (אני אניח שאתה לא שחור אז לא תרגיש שאני מזלזל מכושים) ,ולא צריך להגיע למעשים כדי להגדיר השקפה בשם שמגיע לה.
אני לא הסקתי מסקנה - התייחסתי לדברים שנאמרו על ידך ללא פרשנותאת מדברת מתחושת עליונות? כי זה מרגיש ככה...
לא מרגישה בכלל עליונותאני חושבת שחרדי, זה הרבה השקפה נכונה וישרה, יר"ש, גבולות ברורים (שנצרכים מאוד מאוד מאוד היום!) ועוד כמה דברים חשובים, ההרגשה שלי ותתקני אותי אם אני טועה, שאת מרגישה קצת יותר מעל כל חרדי רציני שהחליט לגור בבאר שבע. האמיני לי שבררתי היטב את מוסדות הלימוד ואת החברה איתה יסתובבו ילדיי. וכן, מדוע אני צריכה לעבור מהמרכז לבאר שבע.
רק מציינת. עם הרבה הרבה כבוד אליך. לא בציניות.
זאת בדיוק הבעיה כשמתייחסים לסרקזם ללא פרשנות.אני לא הסקתי מסקנה - התייחסתי לדברים שנאמרו על ידך ללא פרשנות
אפשר לכתוב קו קלוס קאן או עליונות לבנה-בשם נאצים לא משתמשים!!!סליחה שככה אתה לוקח את הדברים
אבל לדעתי אני כתבתי משהו מאוד ברור ואני לא מזלזל בהדבר הזה שנקרא שואה
מי שחושב שיש ציבור שהוא עליון ויש ציבור שהוא פחות,זו לא סתם גזענות,שהיא סתם שנאה לציבור אחר,זו בעצם השקפת נצית,או של KU KLUX KLAN (אני אניח שאתה לא שחור אז לא תרגיש שאני מזלזל מכושים) ,ולא צריך להגיע למעשים כדי להגדיר השקפה בשם שמגיע לה.
ושוב אני חוזר,דיבר על הגדרת השקפה כשלעצמה,ותדבר עם שרידי שואה מה הם יחשבו שפה בישראל אנשים שחושבים שציבור X הוא ELITE וציבור Y הוא פחות ואז תגיד מה הם יגידו
גם אני דרומית.בתור דרומית אני ממש אשמח לדעת מה חושבים עלינו...
יכולה להגיד שהדרומיים על שלל גווניהם הם בדרך כלל אנשים שמחוברים לדת וחמימים במיוחד (לטוב ולרע)
רק היום הייתי בעיר דרומית אחרת מאיפה שאני גרה והייתי זקוקה לעזרה ואנשים עזרו לי ממש במאור פנים כאילו הם לא ממהרים לאף מקום.
נראה לי כי גדלנו על סטיגמה של דרומים וכו'
א"א ביום אחד לגדול ולעבור לשם.
בגלל שרוב הדרומיים הם מזרחיים?ח"ו לא משהו רע רק שהם שונים מבחינת מנטליות.
כן משקיעים בעיר מטופחתלא מגדלים ילדים לפי כמות ואיכות הפארקים בעיר.
אפשר לנסוע למקומות האלה בבין הזמנים
זה ברור ומובן מאליו ואין לזה שום בעיהואם מדובר בקהילה בעיקר ספרדית אשכנזים לא ירוצו לבוא בלי תשתית משלהם
זאת לא גזענות. זאת מציאות.
גם בקהילה הגורית בערד לא ירוצו להתישב מי שלא שייך לגור...
בחיפוש קצרצר נראה שבין 650 ועד 900 ומעלה לדירת 3 חד'לעיניין באר שבע,כמה עולה דירה 3חד כעת שמה??
בשכונה ה מתחיל ב630 ל60 מטר עד מליון ומעלה ל110 מטר כמובן תלוי במצב הדירהבחיפוש קצרצר נראה שבין 650 ועד 900 ומעלה לדירת 3 חד'
לא מספיק מכירה את האזורים
אולי המקומיים או אלו שגדלו שם יוכלו לומר איזה איזורים טובים יותר.
עד כמה שזכור לי שכונה ד' היא שכונה ירודה מאוד ושם המחירים כמובן זולים יותר
לא קראתי כלום באשכול.אני רק שאלה.
באר שבע היא עיר ענקית, עם מקומות תעסוקה בכל תחום כמעט, ואפי' בהייטק היא מהמקומות הגדולים בארץ, היא עיר יפה, יש לה לאן להתפתח, יש באיזור שלה מלא ערים חרדיות (נתיבות, אופקים, ירוחם , דימונה, כל אלה לא רחוקות ממנה, ויש גם מלא מושבים כמו תפרח, זרוע, עוצם וכו'), והמחירים שמה בשכונה א' לדוגמא, זה באדמה, רק לסבר את האוזן - דירת 4 חדרים קומה שניה, 105 מ"ר, זה תשע מאות אלף ש"ח.
ומכאן שאלתי, למה הציבור החרדי לא ניסה/מנסה להתיישב בעיר הזאת?
ועוד להאמין שאתה @אמונה וזה הכול. ...לא קראתי כלום באשכול.
אבל תשובה על השאלה בכותרת:
אני לא יגיע בעז"ה רק בגלל שזה דרום(טילים...) אם אני אתרחק אז כבר עדיף טבריה וכ"ו...
דיברתם על בני ברק? מודיעין עילית?יש המון בדואים בעיר שמסתובבים במרכזי קניות, מוזמנת לקפוץ לביקור ב 28 לחודש (יום שמקבלים קצבת נכות מהביטוח לאומי) בבנק הדואר בשד' רגר תורות ענק של בדואים שמגיעים לקבל את הכסף...
לא קראתי כלום באשכול.
אבל תשובה על השאלה בכותרת:
אני לא יגיע בעז"ה רק בגלל שזה דרום(טילים...) אם אני אתרחק אז כבר עדיף טבריה וכ"ו...
לא מה הקשר??בגלל שרוב הדרומיים הם מזרחיים?
נכון עד מזעזע.דיברתם על בני ברק?
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים