התייעצות למי נמאס ממוזיקה מוגזמת (בסגנון ובווליום) באירועים?

• הוסף לסימניות
הנושא נטחן עד דק באשכול הזה החל מעמוד 4

מי שזה באמת מעניין אותו שיעבור על כל האשכול למרות אריכותו....

• הוסף לסימניות
הנושא נטחן עד דק באשכול הזה החל מעמוד 4

מי שזה באמת מעניין אותו שיעבור על כל האשכול למרות אריכותו....
הייתי שותף בדיונים שם, אבל שכחתי הכל. (כמעט)
האם אפשר לעשות סיכום משם?

• הוסף לסימניות
מדוע לא להתנות את התשלום בביצוע?
אצלינו בחתונות מודיעים לתזמורת מראש, יהיו השירים והווליום שאני אגיד, תקבל את התשלום, אחרת - לא.
עובד יופי.

• הוסף לסימניות
הייתי שותף בדיונים שם, אבל שכחתי הכל. (כמעט)
האם אפשר לעשות סיכום משם?
אם הבנתי ברפרוף מלמעלה, דובר שם שאפשר לעשות תמיד שמחות במתכונת קורונה-מצומצמת, ולצמצם עלויות.

הענין הוא שהאשכול ההוא נכתב לפני חצי שנה, היום אנחנו יודעים שאמנם החתונה מצומצמת, אבל לא עולה פחות...

• הוסף לסימניות
בסיעתא דשמיא

קודם כל שנצליח לטפל בעוצמת הווליום המטורפת
ואח"כ נטפל בסוג השירים

• הוסף לסימניות
רגע, שאבין, את חושבת שהמשטרה\פיקוח עירוני\בעל אולם יבדקו את רמת יהדותם של השירים, ואם הם חילוניים\גויים- יעצרו הכל?! באמת נראה למישהו שהם אלו שאחראים על זה שלא ישמעו שירים גויים\חילוניים מתחת לבתים של אנשים יראים ושלמים בפול ווליום?
לא המשטרה/ פיקוח עירוני/ בעל האולם ידאגו שהשכנים לא ישמעו שביב ממה שמתרחש בתוך האולם.
זהבשביל הטענה, למה השכנים צריכים לשמוע מוזיקה שהורסת את נשמתם. זה בכלל לא טיעון רוחני אלא טכני לחלוטין.

אחר כך אפשר לדבר על סגנון השירים, מי מחליט, מי משתתף, מי משלם ומי רוקד.
(רמז, עצומות נרגשות של הדודות לא יעזרו. גם לא אמירות הלכתיות של כיבוד הורים. כמה מפתיע,זה לא עוזר בשום תחום!! לא באשכולות שנשארים ולא באשכולות שנמחקים)

• הוסף לסימניות
אם המוזיקה מרעישה ברחוב זה בעיה של השכנים מול בעל האולם, ולשם הטענה. לא למי שמתחתן באולם שלא נבנה במיקום נכון ועם איטום אקוסטי.
השכנים לא צריכים להתערב בסוג השירים. אחד מרגיש שמוזיקת מארשים וקוזאקים היא לא יהודית, והשני מוכן להשבע שהשירים המזרחיים הכבדים הם "לא ממקורות יהודיים". יש משטרה, יש פיקוח עירוני, ויש בעל אולם שאליו החיצים צריכים להיות מופנים
אני רוצה להחזיר אותך לתקופת חתונות הרגילות דאז שאז כן היה חתונות באולמות וכו והיה את הכלל שאפשר מוזיקה עד 11 בלילה והיו קחים שהגיעו ועצרו חתונות ואפילו קנסו אותם.......
ואני שואלת למען ה למה זמר שסך הכל באסך הכל לשמח חתן וכלה עלול לספוג את הדוח??
כל הענין הזה של הווליום זה תלוי מאוד באולם......האלם צריך להיבנות בצורה שלא ישמעו את המוזיקה בחוץ..
אנשים צריכים להבין שזמר סך הכל מגיע לעשות את העבודה שלו בשביל לשמר את העבודה שלו הוא צריך לפנות לקהל יעד מסוים והם הצעירים יותר הבחורי ישיבות למיניהם......עכשיו אני אישית מכירה זמרים שפחות אוהבים את כל הטרנסים למינהם אבל יש חתונות ואני יכולה להגיד שהרבהם כן עושים טרנסים למה?כי הם מכירים את קהל היעד שלהם כלומר הם פונים לצעירים ומכירים טוב טוב את השטח הם יודעים שהציבור הצעיר חי את זה ונושם את זה את זה ואוהב את זה .....
אין להם שום ענין לעשות טרנסים שכולם לא אוהבים זה..... וסך הכל הם מבחינתם מגיעים לעשות את העבודה שלהם בשלמות.......
הציבור היותר מבוגר שלא אוהב את כל הטרנסים למיניהם יכול לבוא בשירים השקטים לכאורה
חתן וכלה שבאמת לא אוהבים אל כל האוירה הזאת הפיתרון הכי פשוט הוא פשוט להיפגש עם אותו זמר שהם בחרו לפני החתונה ופשוט לסכם על השירים שיתנגנו בחתונות וכך זה מונע גם החתן וגם מהמוזמנים וגם מהזמר לשחק את הווליום והשירים....
זמר בא לשרת את החתן והכלה(אני בטוחה שברגע שאנשים יעשו כך זמרים יגידו להם תודה)
מכאן לבוא ולהגיד שצריך להלשין למישטרה ביגלל כל הטרנסים למיניהם וביגלל שאתה חושב שהמוזיקה המיזרחית הכבדה לא יהודית שזה בודאי המישטרה לא מיתמצאת בזה וזה לא התחום של המישטרה לפסוק עם זה כן יהודי או לא יהודי(אני יכולה להגיד לך שעם אתה פונה למישטרה בכזה תירוץהמישטרה תגיד לך במאה אחוז שהם אוהבים את המוזיקה הזאת וכל יום יש להם חפלות למיניהם...זה אותו מוזיקה שהם שומעים)
סך הכל מי שיוצא מפסיד זה החתן והכלה(שזה נכון זה סוף ארוע אבל עדין זה הורס) וגם הזמר בעצמו שסופג את הקנס וכ זה שהוא רק בא לעשות את העבודה ולשמח חתן וכלה וכמה חברים.......
לגבי שכנים היתנהלות שלהם אמורה להיות מול האולם(ולא מול המישטרה)עם הם רואים שמשו לא זז אז פשוט לפנות למישטרה אבל לא בזמן ארוע...........

• הוסף לסימניות
מדוע לא להתנות את התשלום בביצוע?
אצלינו בחתונות מודיעים לתזמורת מראש, יהיו השירים והווליום שאני אגיד, תקבל את התשלום, אחרת - לא.
עובד יופי.

ברור שעובד יופי
אבל לרוב זה הפוך
התנאי של הבחורים ו/או החתן שהם המזמינים שיהיה ווליום מטורף!!
הם באים לפעמים להגיד שלא שומעים

ואגב אפשר לשלם על פיזורים ולקבל ווליום פחות מטורף

מנסיון

יש כזה מושג אצל ישיבות מסוימיות שבאים להגיד לתזמורת יש אישור לעשות היום ווליום חזק!
או לשיר שירים טראנסיים וכאלו
אתם מבינים אוסרים עליהם מצד המשפחה מצד הישיבה והם משיגים אישורים מיוחדים.

לכו תחנכו את הבחורים והילדים שלכם
ולא את התזמורות שסך הכל מספקים סחורה שמזמינים אצלם

• הוסף לסימניות
ברור שעובד יופי
אבל לרוב זה הפוך
התנאי של הבחורים ו/או החתן שהם המזמינים שיהיה ווליום מטורף!!
הם באים לפעמים להגיד שלא שומעים

ואגב אפשר לשלם על פיזורים ולקבל ווליום פחות מטורף

מנסיון

יש כזה מושג אצל ישיבות מסוימיות שבאים להגיד לתזמורת יש אישור לעשות היום ווליום חזק!
או לשיר שירים טראנסיים וכאלו
אתם מבינים אוסרים עליהם מצד המשפחה מצד הישיבה והם משיגים אישורים מיוחדים.

לכו תחנכו את הבחורים והילדים שלכם
ולא את התזמורות שסך הכל מספקים סחורה שמזמינים אצלם
נ יכולה להגיד לך שאריק דביר אמר מה שנעשה בישיבות החסידיות הוא לעולם לא יעשה בישיבות הלטאיות

• הוסף לסימניות
נ יכולה להגיד לך שאריק דביר אמר מה שנעשה בישיבות החסידיות הוא לעולם לא יעשה בישיבות הלטאיות

עובד גם בציבור הליטאי הטרנאסים פחות שולטים אבל ווליום מטורף כן יש

• הוסף לסימניות
עובד גם בציבור הליטאי הטרנאסים פחות שולטים אבל ווליום מטורף כן יש
אבל נראה לי דיברו יותר על סיגנון מוזיקה ולא על הווליום......
אגב בכל מקרה זה חתונהה אז חייביםם ווליום

• הוסף לסימניות
אולי תתפלאו לשמוע.
יש אנשים שכל כך שומרים כל חייהם על עיניהם ואוזניהם.
שהן נשארו טהורים ורגישים לכל ניואנס של טומאה.
בשביל אנשים כאלה, המוזיקה המופרעת היא פשוט סבל בל יתואר.
לצערי אני לא בדרגה. אבל מכירה מקרוב.
אגב, מוזיקה מזרחית היא מדהימה לא פחות, לדעתי אף יותר. אבל גם פה תלוי איך ומה שרים.

לגבי הבחורים וההורים שניגשים לסירוגין. שוב. זה פשוט לגמרי שמי שמשלם לך על הסחורה הוא זה שבוחר אותה.

• הוסף לסימניות
לגבי הבחורים וההורים שניגשים לסירוגין. שוב. זה פשוט לגמרי שמי שמשלם לך על הסחורה הוא זה שבוחר אותה.
בשטח, זה לא קורה.
הורים משלמים ומי שיושב עם הזמר זה הבחור
אתם מבינים לבד שלא ההורים הם אלו שהולכים לחפש את הנגנים, נכון ?
הבחורים הם אלו שבוחרים, וההורים משלמים

• הוסף לסימניות
שמעתי פעם כמה נגנים אומרים שההורים מבקשים להמניך הם ממניכים ואז באים בחורי הישיבות וחברים של החתן ומבקשים להגביה תכלס מי שרוקד המוזיקה זה בשבילו וגם בתור הורים אני בטוחה שמה שהכי חשוב להם זה השמחה של החתן והכלה

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
הסגנון המוזיקלי עצמו (מזרחית/טראנסים/חסידי/ ווטאבר) צריך להיות של החתן והכלה (כל עוד זה בגבולות ההלכה כמובן) כמו שלא תבחרו לכלה את השמלת כלה בלי לשמוע מה היא רוצה, אתם לא תבחרו בשביל החתן והכלה את המוזיקה שישמיעו, כי לפני הכל ואחרי הכל זאת החתונה ש ל ה ם !
בקשר לווליום, כלל שאני משתמשת בו בכל חתונה שאני הולכת זה- אם מישי שיושבת במרחק 3 כיסאות ממני תדבר איתי, אני אצליח להבין משהו ממה שהיא אומרת? אם כן אז יופי, אם לא כנראה הווליום מוגזם.
יש יוצאי דופן כמובן, וזה גם תלוי איפה הושיבו אותי באולם עצמו, אבל בכללי זה הכלל.
יצא לי להיות בחתונות שמחות בטירוף שממש יכולתם להרגיש את הקדושה באויר בלי לצאת עם בומים באוזניים, אבל כן להרגיש את המוזיקה (אם זה נשמע הגיוני חחח), ולצערי גם יצא לי להרגיש להפך.
ויצא לי גם להיות בחתונה שהווליום היה כל כך גבוה שהחתן קם יום אחרי החתונה חירש באוזן אחת לא עלינו, ובניסי ניסים (והרבה זמן אצל רופאי אוזניים) הצליח להחזיר את השמיעה. בקיצר שלא נדע.
קצת אחריות, וניסיון להגיע לנקודת אמצע שמתחשבת בשני הצדדים, זה המפתח לפתרון :)

• הוסף לסימניות

בחתונה אני רואה 6 אנשים שכביכול משלמים על הסחורה
והם :
הורי החתן
הורי הכלה
חתן וכלה

אגב, הם יכולים להיות בלעי דעות מנוגדים מספיק שפעם הכלה תשלח את אחיה לבקש מהתזמורת להגביר
והאבא של החתן יבקש שיר X
יבוא החבר הכי טוב של החתן (באמת ממש דוברו) ויבקש שהחתן רוצה סגנון Y

תעשו תאום ציפיות לפני

• הוסף לסימניות
התנאי של הבחורים
הבחורים הם המזמינים? הם משלמים על התזמורת?
אם קורה ויש ניגוד בין מה שמשפחות החתן כלה סכמו עם התזמורת מראש או בקשו מהם באמצע, לבין בקשות החברים, לא ברור איך לנגנים מותר לשמוע לחברים.

הנגנים והזמרים מחויבים למי שמשלם להם תמורת השרות שלהם, כמו כל נותן שרות אחר.
מי היה מסכים למשל, שיסיידו לו את הבית, והשכן יגיד לצבעי הוראות לגבי איזה גוון מוצא חן בעיניו?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה