התייעצות מאיזה גיל קונים לילד פלאפון

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
תניחו רגע בצד את הלחץ החברתי -
האם הוא צריך טלפון כרגע?

• הוסף לסימניות
משנה מאוד איזה עיר אתם גרים, יש מקומות שאסור בכלל לבחור להחזיק טלפון ויש מקומות (בד"כ עם פנימיה גם בלילה) שנותנים - בתנאים מסויימים.

לתשומת הלב, מאוד כיף לבחור להחזיק טלפון (סוג של 'עושה אותו גדול') וודאי בבין הזמנים, אבל אני אישית הייתי מנסה למשוך אותו עוד שנה-שנתיים (בהעידר שיקולים אחרים)

• הוסף לסימניות
זה הסטנדרט היום?
אולי לא.
אבל אני חושבת שלא סתם אומרים "חנך את הילד לפי דרכו".
אם יודעים שזה יכול לגרום מרד פנימי, כעס, וחוסר אמון של ההורים, אז כדאי לשקול את זה.
ולשקף לנער את ההשלכות שיכולות לגרום מזה..
ובמידה ונותנים לו בסוף, הכי חשוב זה להעמיד גבולות ברורים (סוג טלפון, שעות, זמן, בבית בלבד וכו')

• הוסף לסימניות
הוא לא צריך פלאפון.
המדובר הוא על רצון. (כולם קונים...)
השאלה אם זה נכון, אם כולם קונים, לא ארצה שבני יהיה חריג בנוף,
ולכן אני שואל בחור ישיבה בגיל 14 שמתחיל ישיב"ק בלי פנימיה, מה הסטנדרט?

• הוסף לסימניות
הוא לא צריך פלאפון.
השאלה אם זה נכון, אם כולם קונים, לא ארצה שבני יהיה חריג בנוף,
ולכן אני שואל בחור ישיבה בגיל 14 שמתחיל ישיב"ק בלי פנימיה, מה הסטנדרט?
בירושלים-מהגיל הזה עד בעוד שנתיים, כבר ל 90% לפחות מחבריו יהיה טלפון

• הוסף לסימניות
מגזר ליטאי קלאסי -
רוב הילדים בתחילת ישי"ק אפילו עד קרוב לסיומה לא יחזיקו פלאפון ביומיום

מצד שני לרובם יש איזה "פלאפון" - איזשהו מספר ששייך לבית והחברים יכירו את המספר כמספר "שלהם". והם יסתובבו איתו מעט יותר בבין הזמנים וזמנים כאלו.

• הוסף לסימניות
7 זה מיעוט עדיין
אצל בנות בגיל הזה מאד מצוי, בנים פחות.
והשאלה תלויה גם במדיניות של הישיבה, הוא 3/4 יום מחוץ לבית, אם אסור להביא את הפלאפון לישיבה אז רק בשביל בינהזמנים?

• הוסף לסימניות
מגזר ליטאי קלאסי -
רוב הילדים בתחילת ישי"ק אפילו עד קרוב לסיומה לא יחזיקו פלאפון ביומיום

מצד שני לרובם יש איזה "פלאפון" - איזשהו מספר ששייך לבית והחברים יכירו את המספר כמספר "שלהם". והם יסתובבו איתו מעט יותר בבין הזמנים וזמנים כאלו.
בש"ג יש"ק בירושלים כמעט כולם עם טלפון בכיס

• הוסף לסימניות
לא יודעת איך זה אצל בנים
אבל אצל בנות כבר יש בדר"כ פלאפון בגיל הזה
בנות כן
בנים לא
תשעה קבין של שיחה - בכל זאת.. :)
שעות השיחה שלהם בין כה גורמות לכל מספר שהחברות מכירות להפוך לפרטי שלהן בערך :)

• הוסף לסימניות
מקובל מאוד.
לא מדויק. יותר מקובל לקנות לעולים לישיבה גדולה לא לעולים לישיבה קטנה לי היה פל' כבר בשיעור ב' ישיבה קטנה למרות שלא ממש הייתי צריך את זה (יכול להיות שזה השתנה מאז שאני הייתי בישיבה קטנה (לפני 4 שנים) וגם יכול להיות שזה מאוד תלוי איזה ישיבה קטנה הוא לומד ובאיזה עיר אגב בישיבה בה אני לומד יש בחורים שאין להם פל' למרות שזה כבר ישיבה גדולה)

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
זה גם משנה אם נוסע לישיבה עם הסעה או בתח"צ.

• הוסף לסימניות
תעזרו לי בבקשה,
הבן עולה לישיבה קטנה והוא טוען ש7 חברים שלו רכשו פלאפונים כעת?
זה הסטנדרט היום?
אשמח מאד שתשתפו אותי במקובל, מגזר ליטאי קלאסי.
כל זמן שהישיבה אוסרת החזקת פלאפון אין טעם לקנות כדי שישכב כל השבוע בבית
גם אם מדובר בבחורים בפנימיה שנוסעים בתחבורה ציבורית ויש המון כאלה
ישיבה גדולה כבר מאפשרים להחזיק נייד

• הוסף לסימניות
טוען ש7 חברים שלו רכשו פלאפונים כעת

זה הזמן ללמד אותו מה זה כולם... :)

בכל אופן, אם אתם יודעים שמדובר נטו בצורך חברתי, זה כבר משהו
הרי ברור לכם שבאמת שאין בזה שום צורך, והיה עדיף שלא יהיה לו
אם כך - במידה והילד לא מרדן ואין חשש שזה יעשה רע - הרי שיש לעמוד על הסטנדרטים שאתם רוצים בבית שלכם
שימו לב שהנער בתחילת ההתבגרות, ואם זה בכור כמו שנשמע לי אישית - אז ברוכים הבאים להורות למתבגרים...
זה בדיוק הרגע לגבש את צורת התקשורת בינכם, ואם יש צורך ללמוד על הגיל הרגיש הזה...

• הוסף לסימניות
באיזה עיר? זה יכול להשתנות גם בתוך המגזר הליטאי בין 2 ערים. לדעתי בירושלים זה מצוי מאד, גם בגלל הסגנון וגם בגלל המרחק

• הוסף לסימניות
כל זמן שהישיבה אוסרת החזקת פלאפון אין טעם לקנות כדי שישכב כל השבוע בבית
גם אם מדובר בבחורים בפנימיה שנוסעים בתחבורה ציבורית ויש המון כאלה
ישיבה גדולה כבר מאפשרים להחזיק נייד
א. לא כל ישיבה גדולה מאפשרת להביא פלאפונים (יש כאלו שאסור רק בשיעור א' ויש כאלו שעד שידוכים וזה תקף פחות או יותר עד ש"ג או וועד רביעי)
תמיד נחמד לבחור שיש לו פל' גם אם הוא לא משתמש עם זה והרי כל הדיבור כאן הוא על בחור שרוצה פל' כי הוא חושב שלכולם יש

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה