התייעצות מאיזה גיל קונים לילד פלאפון

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
הוא לא צריך פלאפון.
המדובר הוא על רצון. (כולם קונים...)
השאלה אם זה נכון, אם כולם קונים, לא ארצה שבני יהיה חריג בנוף,
ולכן אני שואל בחור ישיבה בגיל 14 שמתחיל ישיב"ק בלי פנימיה, מה הסטנדרט?
אם אתה שואל סטנדרט אז שיעור א' ישיבה גדולה (גם אם הישיבה אוסרת זה טוב לבין הזמנים ושבתות חופשיות וסתם שלחברים יהיה את המספר שלו לשעת הצורך).
אם כי אני לא חושב שזה כזה חריג שיהיה לו פל' כבר עכשיו זה לא ענין של אופנה וכדו' אף אחד לא חושב על זה וגם אם רק לו יהיה עכשיו פל' כל עוד וא לא יביא לישיבה לכאורה זה לא מוזר

• הוסף לסימניות
א. לא כל ישיבה גדולה מאפשרת להביא פלאפונים (יש כאלו שאסור רק בשיעור א' ויש כאלו שעד שידוכים וזה תקף פחות או יותר עד ש"ג או וועד רביעי)
תמיד נחמד לבחור שיש לו פל' גם אם הוא לא משתמש עם זה והרי כל הדיבור כאן הוא על בחור שרוצה פל' כי הוא חושב שלכולם יש
כיום כמעט בכל היש"ג מותר טלפון כבר משיעור א', (למעט ולפסון)
ומה שלי ידוע שרק בנחלת הלווים חיפה אסור בכלל (ובכ"א ליותר מחצי יש בכיס)

• הוסף לסימניות
עדיף לילד ביש"ק שיהיה לו סים שחוסם את קווי הנייעס (אם זה לא יגרום לריאקציה). יש בקווים את כל מהדורות הטלוויזיה, אין עניין שיהיה לו את כל זה בכיס רק בגלל שהוא רוצה להיות כמו החברים שלו. יש מספיק קווי חדשות שמביאים עדכונים בצורה כשרה

• הוסף לסימניות
כיום כמעט בכל היש"ג מותר טלפון כבר משיעור א', (למעט ולפסון)
ומה שלי ידוע שרק בנחלת הלווים חיפה אסור בכלל (ובכ"א ליותר מחצי יש בכיס)
ובכן נעדכן אותך שיש עוד ישיבו כאלו למשל הישיבה שבה אני לומד (ישיבה מוכרת וידועה) ולא רק ובכן בסורוצקין אומנם אין איסור אבל יש מבצע עשירי קודש וכן עוד ישיבות נוספות (בחלקם האיסור רק על שיעור א')

• הוסף לסימניות
ובכן נעדכן אותך שיש עוד ישיבו כאלו למשל הישיבה שבה אני לומד (ישיבה מוכרת וידועה) ולא רק ובכן בסורוצקין אומנם אין איסור אבל יש מבצע עשירי קודש וכן עוד ישיבות נוספות (בחלקם האיסור רק על שיעור א')
אבל זה לא אומר שאין טלפונים
וכיום רווח הדבר שיש בש"א יש"ק טלפונים

• הוסף לסימניות
אבל זה לא אומר שאין טלפונים
וכיום רווח הדבר שיש בש"א יש"ק טלפונים
רווח? בשיעור א' ישיבה קטנה?
יש פה טעות?
או שמנעד הישיבות הקטנות הקלאסיות שלך שונה קצת ממה שהרוב קוראים לו קלאסי?

• הוסף לסימניות
או שמנעד הישיבות הקטנות הקלאסיות שלך שונה קצת ממה שהרוב קוראים לו קלאסי?
אני מניח שאין כוונתו שרווח להביא פלא' לישיבה אלא שיהיה בבית כנראה יכול שזו הגזמה אבל לא נראה לי שזה כ"כ מופקע (חד משמעית על פי הבנתי זה לא גורף ולא כולם יש להם אבל לי עכ"פ זה לא נראה מדי מוזר)

• הוסף לסימניות
ברוב הבתים כבר אין טלפון קווי שמחובר לקיר
קונים פלאפון לילדים שבבית
ואז הילד או הילדה הגדולים משתלטים על הפלאפון
עד שהאמא רואה שאין ברירה
וקונה חדש לשאר הילדים בבית ואז השני משתלט
וכך הלאה
זה תהליך עד שלכל הילדים יש פלאפון...

• הוסף לסימניות
אני מניח שאין כוונתו שרווח להביא פלא' לישיבה אלא שיהיה בבית כנראה יכול שזו הגזמה אבל לא נראה לי שזה כ"כ מופקע (חד משמעית על פי הבנתי זה לא גורף ולא כולם יש להם אבל לי עכ"פ זה לא נראה מדי מוזר)
כך זה היום בכל הישיבות בבני ברק
לא מביאים לישיבה אבל זה קיים כבר באחוזים גבוהים ממש
וקצת חבל שיש כאלו שדנים אם צריך או לא אם הבחור טוען ומוכיח שיש לכמות נכבדה מהישיבה
אפשר לפרגן לו 12 ש"ח ברמי לוי שלא יהיה חריג בנוף ולא יצטרכו כולם לרדוף אחרי הטלפון של אבא אמא אחים אחיות בכדי לתפוס אותו
זה באמת סתם...גם כך היום הם עצמאים וחוזרים מאוחר, נוסעים עם חברים. זה דור אחר ממה שהכרתם. תפתחו עיניים...

עריכה: נ.ב. לדעתי ממה שאני רואה עדיף לקנות בגיל צעיר מאשר שהוא יקנה מכשיר תומך או שיאמי וכד'

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
לבן שלי יש.
אבל כבר בשנה האחרונה הוא למד בירושלים ואנחנו גרים בצפון- ככה שיש לו גם הרבה נסיעות בינעירוניות.
(אולי יפגשו בישיבה או שהבן שלי הוא מתוך ה-7 שיש להם;))

• הוסף לסימניות
לבן שלי יש.
אבל כבר בשנה האחרונה הוא למד בירושלים ואנחנו גרים בצפון- ככה שיש לו גם הרבה נסיעות בינעירוניות.
(אולי יפגשו בישיבה או שהבן שלי הוא מתוך ה-7 שיש להם)
אצלינו במשפחה
גם הבנים וגם הבנות מקבלים בבינהזמנים שלפני העליה לסמינר/ישיבה
(סוף ח')
למרות תשבשכונה שלנו כולם עם פלאפון מכיתה ג' (ואפילו לפני)

• הוסף לסימניות
לתשומת הלב, מאוד כיף לבחור להחזיק טלפון (סוג של 'עושה אותו גדול') וודאי בבין הזמנים,
אולי חתנו לו גם פראק כי זה עושה אותו גדול גם רכב יעשה אותו גדול

עוד סיבה לשמוח שאני לא ליטאי

• הוסף לסימניות
קצת קשה בפורום ציבורי לקבל תשובה מה מקובל, כי אין לך מושג מי מאחורי המקלדת....

בכל מקרה אחים שלי, אחד עולה לשיעור ב' בישיבה גדולה (פונוביז') והשני עולה עכשיו לישיבה גדול ולשניהם אין.
אבל הבנתי שבשיעור בישיבה גדולה כבר כן יש בחורים שיש להם.

בישיבה קטנה זה היה רק לכמה בחורים מסוג מסויים, או מסיבה מוצדקת , כמו מישהי פה שכתבה שגרים מחוץ לעיר והילד נמצא הרבה בדרכים

• הוסף לסימניות
קצת קשה בפורום ציבורי לקבל תשובה מה מקובל, כי אין לך מושג מי מאחורי המקלדת....

בכל מקרה אחים שלי, אחד עולה לשיעור ב' בישיבה גדולה (פונוביז') והשני עולה עכשיו לישיבה גדול ולשניהם אין.
אבל הבנתי שבשיעור בישיבה גדולה כבר כן יש בחורים שיש להם.

בישיבה קטנה זה היה רק לכמה בחורים מסוג מסויים, או מסיבה מוצדקת , כמו מישהי פה שכתבה שגרים מחוץ לעיר והילד נמצא הרבה בדרכים
זה גם מאוד שונה מאיזו עיר הם מגיעים,

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה