התייעצות מאיזה גיל קונים לילד פלאפון

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
מאוד לא אהבתי את מה שכתבו כאן.
אני אישית ג"כ הייתי צריך לנדנד להורים על פלאפון בישיבה קטנה אבל אני יכול להעיד שאכן בחור ישיבה גם בישיבה קטנה חד משמעית צריך פלאפון.
אם הישיבה אוסרת או שאוסרת פלאפון בתוך הישיבה- בסדר, אבל כשהישיבה מתירה זה ממש מפריע.
עוד נקודה: כשאומרים שזה לחץ חברתי, צריך להבין משהו: אם מדובר לדוג' בסיגריה שלצערנו כל בחור שיעור א' מעשן היום, ברור שאין לאשר כזה דבר. אבל פלאפון- ברגע שיש לכולם, הרי זה דבר שבעצם יוצר את הקשר בינו לבין חבריו, ואם רק לו לא יהיה זה יכול לגרום לבעיות חברתיות. אני אישית קניתי רק באמצע שיעורב', ועד אז זה ממש הפריע. פלאפון ספציפית, מה לעשות, צריך. הדורות השתנו וזה רק יפריע לבחור. אי אפשר לומר הוא יסתדר בלי כשלך יש, כן, גם אם אתה כבר בן 40... שוב, צריך לברר עם הישיבה אם היא מתירה.
בנוסף: אם שמעתם על מישהו שאין לו, זה לא אומר דבר על הבן שלכם. יש יחידי סגולה בעולם.
בהצלחה.

• הוסף לסימניות
כנ"ל על עוד מלא דברים
לבחורים או לבחורות (בכל הגילאים)
דברים שנהיו קלאסיים ורגלים ולכל החברים/ החברות יש
ורק את/ה נשאר בלי..
חויה חברתית ממש לא נעימה
ויש מלא דוגמאות.

• הוסף לסימניות
כנ"ל על עוד מלא דברים
לבחורים או לבחורות (בכל הגילאים)
דברים שנהיו קלאסיים ורגלים ולכל החברים/ החברות יש
ורק את/ה נשאר בלי..
חויה חברתית ממש לא נעימה
ויש מלא דוגמאות.
שוב, סת"כ זה לא מצדיק. אך בזה מדובר על קשר עם החברים

• הוסף לסימניות
לפעמים קשר ומעמד חברתי (במיוחד בהתחלה, כיתה ט' או תחילת יש"ק)
זה ממש לא סתם כך...
וזה מצדיק
לא אהבתי את הנחרצות הגורפת.

• הוסף לסימניות
חצי מימי בישי"ק עברו עלי בלא פלאפון, וכולם בלא סיגריה (שעליה יש הרבה יותר לחץ חברתי)
ואני יכול להעיד שאולי בהתחלה מסתכלים עליך קצת עקום, אבל אח"כ רק מעריכים אותך שיש לך חוט שדרה

• הוסף לסימניות
חמישים תגובות, הרבה מלל על סטנדרט על חינוך ושאר ירקות, ואפילו לא תגובה אחת שמסבירה למה לא בעצם...

• הוסף לסימניות
חמישים תגובות, הרבה מלל על סטנדרט על חינוך ושאר ירקות, ואפילו לא תגובה אחת שמסבירה למה לא בעצם...
כי למה כן? כמו שאחת התגובות מקודם אמרה שלילד בכיתה ג' ניתן פלאפון ובשיא הרצינות זה נאמר! תגידו אתם רצינים? אולי גם תיתנו לפני הברית מילה? אח ירידת הדורות....

• הוסף לסימניות
כי למה כן? כמו שאחת התגובות מקודם אמרה שלילד בכיתה ג' ניתן פלאפון ובשיא הרצינות זה נאמר! תגידו אתם רצינים? אולי גם תיתנו לפני הברית מילה? אח ירידת הדורות....
למה כן?
זה נוח
זה נותן אפשרות לילד לשמור על קשר עם ההורים שלו גם כשהוא לא בבית
זה נותן לו בטחון שהוא יכול להתקשר להורים שלו מכל מקום
זה מונע ממנו לגשת לאנשים זרים בשביל לבקש פלאפון

אם אפשר בין גלגול עיניים לצקצוק לשון להסביר בצורה שגם אנשים פשוטים יבינו, נשמח מאוד

• הוסף לסימניות
למה לא-זה פותח את הילד לכל מיני קוים וניעס ונותן לו הרגשה שהוא יותר עצמאי ממה שהוא אמור להיות
למה כן- הילד עם טלפון ובכל זמן נתון אפשר ליצור איתו קשר, הוא כמו שאר החברים שלו ולא מרגיש קצת שונה

• הוסף לסימניות
חצי מימי בישי"ק עברו עלי בלא פלאפון, וכולם בלא סיגריה (שעליה יש הרבה יותר לחץ חברתי)
ואני יכול להעיד שאולי בהתחלה מסתכלים עליך קצת עקום, אבל אח"כ רק מעריכים אותך שיש לך חוט שדרה
ואם אפשר לשאול,
ומה היה עם החצי השני?!
שם כבר כן היה פל'?!...

• הוסף לסימניות
שאלה סתמית לכל המדריכים
האם אתם מכירים את המשפחה הבחור הישיבה וכו'
ההתמודדות של הבחור עצמו
בקיצור לזה יש דמות תורנית שמלווה את המשפחה אני לא חושב שאני צד בעניין שאני לא קשור אליו
ההמלצה לשאול את הדמות התורנית שמכירה את המציאות
חוץ מזה שאני היה לי כבר פלאפון כשר בישיבה גדולה שיעור ב' וזה היה נקרא בחור מתפתח
את הדור החדש אינני מכיר
אולי היום ילד בגיל 5 צריך פלא' כשר????? כדי שיהיה לו במה לשחק במקום מכשיר קשר עם מקשים

• הוסף לסימניות
למה לא תיתן גם לחיידרים?
כי חיידר זה לא כמו ישיבה!
חיידר : הילד מגיע לבית עצוב. "הרביצו לי" האמא מרגיעה אותו "פוצי-מוצי" ושלום לכל הרוחות.
ישיבה: הבחור מקבל העלבות, מכות. (כן כן שמה זה השיא) למי הוא יילך? אמא שלו רחוקה מרחק שעה נסיעה.
הוא ייסע בשביל זה? לא! אבל ה"לב הוא לא מחסן" אבל אין לו כוח לנסוע? אז הוא ישתוק ומוסיף סבל. (לעצמו!)
וברגע שיש לו טלפון- הוא יכול ללכת הצידה להתקשר-לפרוק את ה"מטען רגשי" ושלום!
פעם עוד לפני 50 שנה בחור היה מגיע לשבת אחת חופשה! וחצי שנה לא לראות את ההורים! אתם מבינים את השיגעון?היום, זה הרבה יותר מסובך-בחור צריך לדבר עם ההורים שלו- כיום בדורנו יש הרבה קשיים!
ולכן: פשוט שבישיבה הגדר משתנה!

• הוסף לסימניות
למה כן?
זה נוח
זה נותן אפשרות לילד לשמור על קשר עם ההורים שלו גם כשהוא לא בבית
זה נותן לו בטחון שהוא יכול להתקשר להורים שלו מכל מקום
זה מונע ממנו לגשת לאנשים זרים בשביל לבקש פלאפון

אם אפשר בין גלגול עיניים לצקצוק לשון להסביר בצורה שגם אנשים פשוטים יבינו, נשמח מאוד
כאחד שהיה ביש"ק ממש לפני כמה שנים:
למה לא?
במציאות זה לא ממש נוח כי בכזה גיל זה ממש מוציא מהריכוז,
זה הופך את הילד לתינוק שעל כל קושי קטן מטרטר את ההורים,
זה מקטין לו את הביטחון כי אין כמעט מקרים שבו הוא מוכיח לעצמו שהוא מסתדר לבד,
קצת אנטרקציה לקבל עזרה מאנשים שהוא לא מכיר לא מזיק אם כבר מועיל,
ולשאלת פותח האשכול מה הסטנדרט החברתי איני יודע, אבל נקודה למחשבה: אני בטוח שאם אתה והורים דומים שמתחבטים באותה שאלה יקנו בסוף לילדים שלהם פלאפון עוד קצת זמן השאלה הזאת תהיה כבר בכניסה לכיתה א'.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה