דיון מה אתם אוהבים לקרוא?

מה אתם אוהבים יותר לקרוא?

• מתח

הצבעות: 71 31.8%
  • רגש

הצבעות: 80 35.9%
  • הומור

הצבעות: 52 23.3%
  • אחר - נא לפרט בתגובות : )

הצבעות: 20 9.0%

• סה"כ מצביעים
    223
  • הוסף לסימניות
מה אתם אוהבים לאכול?

בשר
גלידה
פיצה
עוגה
אשמח להסבר
כאילו זה ברור שגלידה, לא? אז לא כ"כ הבנתי את הפאנץ...

רגע תנו לי לערוך:
על מה אתם אוהבת לקרוא?
בשר
גלידה
פיצה
עוגה

• הוסף לסימניות
אשמח להסבר
כאילו זה ברור שגלידה, לא? אז לא כ"כ הבנתי את הפאנץ...

אם זה לסעודת שבת, אני אעדיף בשר.
אם זה באמצע מסע קניות סביר להניח שאקנה לי פיצה או עוגה. אם אני שבעה ורק צריכה קינוח אני אבחר בגלידה אבל אם אהיה בשרית והגלידה חלבית זו בעיה.
אצלך תמיד גלידה? גם כשאת רעבה. גם כשקר לך.
וזה תלוי גם באיכות המוצרים, כמובן. כי גם אם ארצה משהו אחד אבל האיכות לא משהו, עדיף כבר את השני.

חוץ מזה, מעניין אותי מה תועיל לך החלוקה לפי משתמשי הפורום.
נניח שהרוב פה מעדיפים בדרך כלל הומור על פני מתח או ההפך, ואז?

• הוסף לסימניות
בשביל הספר שאני רוצה לכתוב.
חשוב לברר מה מעניין את קהל היעד שלך.
אבל הפורום הנוכחי לא ממש מגדיר קהל יעד. אם תתאמצי אולי תוכלי לאפיין כאן חלק מהמשתמשים, אבל הפיזור שלהם יהיה די גדול.
ודבר נוסף, לפחות על פי דעתי האישית. לא כותבים ספר לפי העדפות וציפיות של הקהל מהסיבה הפשוטה שאין אפשרות לענות על כולן.
חלק יגידו לך מתח, אחרים אוהבים בכלל הומור, וחלק לא קטן מחבב את השילוב של שניהם ביחד.
תכתבי על מה שאת אוהבת, מה שמעניין אותך, מה שתופס לך את הראש והלב. סביר להניח שזה יצא הרבה יותר טוב.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
בדיוק כמו שאמרו פה.
כמו שאי אפשר להשוות פיצה לגלידה לבשר (מה היו האפשרויות האחרות?) ככה אי אפשר להשוות סגנונות אחד לשני.
אני אוהבת את כל הסגנונות כשהן ברמה גבוהה.
כמובן שעדיף(אצלי) סיפור עם עלילה (ועדיף יותר מאחת) מאשר סיפורים שמרוב רגש/מתח/הומור מאבדים את הכיוון בעלילה. (הבדיקה היא לשאול את עצמך- על מה הסיפור שלי ולענות לעצמך ב7 מילים. אם ענית לעצמך ביותר מילים- איבדת את זה.)
חוץ מזה שכל סיפור צריך להכיל לפחות שלושים אחוזים מז'אנר אחר. אחרת הקוראים יאבדו את זה. (כמה כוח יש לקרוא רק על מישהו ממש מסכן? או שהוא פותר תעלומות בלי הפסקה?)
ההעדפה שלי זה סיפור מתח שהורג אותך מרוב בכי.(מלא ברגש)
הלוואי שמישהי כבר תתן לנו ספר כזה טוב... לא כותבים על זה מספיק למרות שרוב הציבור אוהב את הז'אנר.
למרות זאת ממשיכים כמו טיפשים לכתוב על יחסי חמות/גיסה/אחות/אמא. נמאס!

• הוסף לסימניות
מצחיק שדווקא אני לא קראתי ספרים כאלו...

(אל תתני לי דוגמאות שלא יהיה לשה"ר...)

אבל כפי שראיתי ממה שאנשים הצביעו מתח ורגש זה שילוב מנצח

• הוסף לסימניות
אבל כפי שראיתי ממה שאנשים הצביעו מתח ורגש זה שילוב מנצח
אבל אם זה ספר שאת רוצה לכתוב. פשוט תכתבי, אחר כך תקבעי את הז'אנר.
נראה לי קצת מוזר לקבוע ז'אנר לכתיבה, אלא אם כן כבר כתבת בעבר...
אגב, לא ציינת פנטזיה.

• הוסף לסימניות
ישנם ז'אנרים רבים שלא נכתבו, וכנראה כוונת המשוררת להכניס כל זאת תחת 'אחר'...
כגון:
רומן - לאו דוקא בנושאי אישות.
מדע בדיוני.
פרוזה.
ביוגרפיה.
אוטוביוגרפיה.
אוטובוסביוגרפיה... סתם. זה כבר אין...

• הוסף לסימניות
למה? יש כאן קהל גדול...
את יודעת לאפיין אותו?
נגיד והתוצאות הן 50% מתח, 30% רגש והשאר אחר. מתוך מה האחוזים? מי בדיוק הקהל הזה?
אם השאלות שלך היו כוללות גם את מין הנשאל/השתייכות קהילתית/גיל (כמובן אף אחד לא היה עונה:) ולכן ציינתי שלא אפשרי לבצע כזה סקר בפורום.) זה היה קצת יותר ממקד.

• הוסף לסימניות
אם זה ידבר אלייך תאהבי את זה. נקודה למחשבה.
לפני שהייתה לי גיסה (בתור נערה), לא יכולתי לסבול את הספרים האלה. וזה מה שאמרתי. ממש אותו ציטוט.
אבל ספר טוב ברעיון הזה, שמדבר על הנושאים הללו, הוא כזה שנכתב בצורה טובה עם תיאורים שלא כקודמיו,
שכנראה על זה את יותר מדברת, שמדברים בעיקר על היחסים ולא על המסביב. כי אפשר לכתוב ספר מדהים עם יחסי נערה עם גיסתה, רק שהרקע יהיה מעניין יותר ולא חוזר על עצמו (איך שהן התמודדו כשהיא אמרה כך וכו', לדוג', זה חוזר על עצמו כשאין רקע מעניין ונסיבות מתאימות אבל שונות). בקיצור, מקווה שהבנת.

• הוסף לסימניות
בשביל הספר שאני רוצה לכתוב.
לדעתי זה דבר גרוע. לכתוב את הספר לפי בקשת הקהל. תכתבי מה שיוצא מתוך הבחירה שלך, והספר יצא הכי טוב שיש (לפי היכולת ובעזרת הבורא).ככה נכתבו כל הספרים המצליחים ביותר.

אם את סגנון שאוטומטית יכתוב מתח - תכתבי!, ואם רגש- כנ"ל, וכך לגבי השאר.
דעת הקהל כובלת וסוגרת את החשיבה. כשאת לבד עם מה שבחרת זה מדהים לאן אפשר להגיע. בסוף או לקראתו - תקבעי לאיזו קטגוריה לשייך.
בהצלחה!

נערך לאחרונה ב:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת