- הוסף לסימניות
כתבתי את זה לפני שראיתי את התגובה שלך..נחמד לצטט את עצמי
הסתבכת עם זה רציני כאילו?!
כתבתי את זה לפני שראיתי את התגובה שלך..נחמד לצטט את עצמי
דקה לנסות ולא יודעת כמה הודעות לכתובכתבתי את זה לפני שראיתי את התגובה שלך..
הסתבכת עם זה רציני כאילו?!
האמת לא הבנתי כלום מכל השיח הזה.. אבל לא משנה, לא קשור לאשכולדקה לנסות ולא יודעת כמה הודעות לכתוב![]()
סקרנות טבעית של כל ילד בריא באשר הוא. ואבוי לילד שלא מתעניין בשאלה שבז'רגון שלי נקראת - 'צורך באישור' או 'רגע של השוואה'. כך שאין צורך לפתוח על זה שיחה עמוקה. ולסבך את הילד ואת ההורה.מעניין לחשוב למה ילד שואל כזו שאילה מה עבר לו בראש???
השאלה למה הוא מחכה לאישור וזה לא ברור לו, רק בנקודת זמן מסוימת.סקרנות טבעית של כל ילד בריא באשר הוא. ואבוי לילד שלא מתעניין בשאלה שבז'רגון שלי נקראת - 'צורך באישור' או 'רגע של השוואה'.
בדרך כלל כשילד רוצה לקבל אישור שההורה אוהב אותו, זה לא בגלל תחושה עמוקה או חוסר אהבה שהוא מרגיש מצד ההורה בנקודת זמן מסוימת. אלא דרישה טבעית שבאה עם הגיל, וככל שהילד מתפתח, הוא גם יודע לבטא את הסקרנות הזו 'את מי אתה אוהב יותר אותי או את מוישי'?. כמובן שיש מקרים חריגים.השאלה למה הוא מחכה לאישור וזה לא ברור לו רק בנקודת זמן מסוימת.
והוסיף כאן נקודה חשובה, כיצד מקשיבים אנו לילדים שלנו? מתוך ירחון בין קודש לחול שיוצא על ידינו.כדי להתמודד עם המצב, חשוב להקשיב לילד ולנסות להבין את הצורך הפנימי שמניע אותו. אם זה נובע מחוסר ביטחון או קנאה, ניתן לעבוד על חיזוק הביטחון העצמי שלו, להדגיש את הייחודיות שלו ולא להרגיש צורך בהשוואות. אפשר גם להבהיר שהאהבה איננה מוגבלת ויש מקום לאהוב כל אחד בצורה מיוחדת, ללא תחרות.
בגיל מבוגר יותר, זה גם לא נורא אם יודעים שאת אחד הילדים ההורים אוהבים יותר
נכון. מסכים מאוד.לא מסכימה עם זה,
אני עד היום חושבת שאבא שלי אוהב יותר את אחותי וזה מפריע לי,
וואאוו. הכי אמיתי...מכל ה-יחיאלים (לשם דוגמא) שיש לי- אתה ה-יחיאל הכי חמוד, ואותך אני הכי אוהבת מכוווולם...
היה משעשע לקרוא את "משחק האצבעות" שהלך כאן....ניסיתי
הם לא נהיים אותו דבר
זה לדעתי התשובה הכי ברורה ומרגיעה...מה אתם עונים לילד שהוא בטוח שהוא מאומץ....
קודם כל - אתה לא היחיד שחושב כך... יש המון ילדים שחושבים כך... ומה אתה חושב שזה נכון???אם ילד בטוח שהוא מאומץ , וממש מחפש הוכחות לזה , הייתי קודם כל מנרמלת את זה ואומרת לו בפשטות שהרבה ילדים עוברים את השאלה הזאת וזה דבר נורמלי שהוא שואל אותה את עצמו אבל אנחנו בטוחים בוודאות שהוא לא מאומץ.
וואאוו. כל הכבוד על הבחינה העצמית המעמיקה !!!! מושא ל"קנאת סופרים תרבה חכמה"...לדוג' כאשר כלה טענה בדמעות שאני מפלה
זו היתה סתירת הלחי הנוראה בחיי (ועברתי בחיים)
ביקשתי סליחה על עצם העלבון
חפרתי בליבי וידעתי
זה לא נכון!!!
לעצם הנידון - לעניות דעתי יש להבחין אם אם הוא שואל "באמת", או שהוא מחפש צומי רגעי...איזה ילד אתם הכי אוהבים ??
לענ"ד זה פשוט לא נכון, אולי זה הבסיס של האהבה (איזשהוא נקודה עמוקה ובסיסית),במידה ויש ילד שאוהבים יותר וילד שאוהבים פחות אזי הקושיא היא על עצמכם איך זה יכול להיות, הרי כולם ילדים שלי.
אדם אוהב את ילדיו כי הם ילדיו ולא בגלל שום סיבה אחרת, ודוקא בגלל זה האהבה חייבת להיות שווה.
נכון מאוד, החוש של הילדים הוא אחד המפותחים לזהות רגשותבאמת נראה לך שילד לא מרגיש שהוא פחות אהוב?
ילדים מרגישים הכל, הכל!
אני אישית אף פעם לא הבנתי (פילוסופית) מה המשמעות של ילד אמיתי ומאומץ, כלומר מה ההבדל, אם תכלס מאז שאני זוכר את עצמי אני כאן, אז זה אבא ואמא שלימה אתם עונים לילד שהוא בטוח שהוא מאומץ....
נכון מאודקצת בנאלי האשכול ברור שלכל הורה יש אהבה בסיסית לכלל ילדיו.
אבל מותר להודות (לעצמנו) שיש ילד שאנו אוהבים יותר ויש פחות ובאותו ילד יש תקופות שיותר ויש פחות.
אנחנו יצורי אנוש ומשום כך יש לנו חולשות
מי שאומר שהוא אוהב תמיד בלי שינוי אז זה לא רגש זה הצהרה, כי ברגש תמיד יש עליות וירידות
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים