קורונה מה ההגיון בבדיקות קורונה לילדי החיידר ?(מודיעין עילית)

מצב
הנושא נעול.
חשבתי על זה גם כן, בדיוק השבוע. כמו שאמרת, רואים קשרים משפחתיים....
אנחנו יודעים על הקורונה מאד מעט,
אבל ממה שידוע ומוכר על גנטיקה - זה ידוע שהגנטיקה השונה בין אנשים גורמת לזה שכל אחד יגיב אחרת לאותו גורם סיכון,
וכמובן גנים דומים יכולים להגיב דומה.
אז כנראה שיש משהו באיך גנים מגיבים לקורונה.
זה כנראה נכון. אמנם היו גם מקרים קשים של כמה בני משפחה שהיו קרובים דרך קשרי נישואים. מה שיכול אולי להצביע על אופי שונה של הנגיף, או על גורמים סביבתיים.

לגבי התדבקות - הקורונה מדבקת כמו ששפעת רגילה מדבקת
הקורונה מדבקת הרבה יותר משפעת. ראו את זה כשהיא רק התחילה בסין, וממשיכים לראות את זה כל הזמן - במציאות ובמחקרים.
קורונה מדבקת מאוד גם צעירים. רק שרוב הצעירים עוברים את זה בקלות.

שפעת היא וירוס מאוד מסוים. קורונה הוא וירוס אחר שונה ממנו.
יש עוד וירוסים רבים ושונים, ולכל אחד המאפיינים שלו.
וירוס השפעת מתפשט בעיקר בחורף. החשש מפני החורף הוא, שהעומסים של חולי הקורונה יחד עם העומסים של חולי השפעת - יקריסו את בתי החולים או לפחות יפגעו קשות בתפקודם.

באוסטרליה עכשיו חורף. התברר שהגם שיש חולי קורונה, יש השנה הרבה פחות חולי שפעת. מסבירים את זה בריחוק החברתי ובמסכות. מכיוון ששפעת היא אמנם מחלה מדבקת אך הרבה פחות מקורונה, הריחוק החברתי עזר כנראה למתן מאוד את התפשטותה.

חלילה לא

חלילה לא זלזלנו באנשים עם מחלות רקע, אבל גם לפני הקורונה אנשים נפטרו בגלל שפעות שהיו להם שהסתבכו להם עקב מחלה, וברצוני להסביר שיש המון אנשים שיש להם שפעת- אבל זה לא קורונה ואומרים להם שזה חיובי, והיו כמה סיפורים כאלו.
אנו אישית מכירים 2 שעשו בדיקה ועדיין לא שלחו אותה וחזרו אליהם להגיד להם שהם חיוביים, זה קרה ל2 אנשים מרכסים חרדים. בקיצור יש כאן משהו מעבר ל"אמינות" ו"תמימות" של משרד הבריאות, והמגמה היא לא תמימה כמו שאנשים חושבים.
כמובן שצריך להזהר לא להדביק אחרים וכו'...
ואנשים בריאים שנפטרו- במחילה אבל אנו מכירים אישית איש איחוד הצלה בארה"ב (דרך אגב, חמיו הוא שהפיץ את הנושא של הלבונה בארץ, ע"י פניה לשר הבריאות מר ליצמן) והוא העיד שרצחו ממש אנשים! והוא לא היחיד יש הרבה
אחיות שמעידות על זה והרבה סיפורים שלא הביאו להם לשתות ולאכול כמה ימים...
חוסר המודעות שלכם בנושא הזה לוקה בחסר.... וזה מה שהתכוונו- שרצחו אותם!
עדיין מחכה להסבר מה הכוונה לא שלחו את הבדיקות לאיפה צריך לשלוח אותם?

בגודלה של האוכלוסייה החרדית כאן במדינה.
כל מי שלא מבין למה אנשים לא אוהבים שהוא אומר 'זה בעיה רק של קבוצת סיכון' 'בלי קבוצת סיכון לא היינו דואגים' שייקח את ההודעות שלו, במקום קבוצת סיכון יכתוב חרדים.
יהיה לו מעניין.
שמעתי מאחות קורונה שרוב הסיבוכים שהם רואים כיום הם דווקא בקרב חולים בעלי משקל עודף.
וגם אם לא היינו מחליפים במילה חרדים, הקלות הבלתי נסבלת שבה מדברים על בעלי קבוצות סיכון כאילו לא מדובר על ההורים , הסבים וגם השכנים שלנו פשוט מקוממת.

לא "אמינות" אמרת בצורה עדינה...
אנחנו מכירים 2 אנשים (חרדים מרכסים, כמובן חרדים... תכף תבינו) שעשו בדיקות ולא הגישו את הבדיקה בכלל וקבלו תשובה שהם חיוביים.
הם אמרו לפקידה שחזרה אליהם עם תשובה, "אבל לא הבאנו את הבדיקה, היא עדיין אצלנו..."
מה שלא אמין זה הסיפור הזה.
הוא הועלה כאן כמה פעמים והופרך כי לא היתה אחיזה במציאות.
הוא לא מסתדר עם שום נתון מהתנהלות מהלך הבדיקות.

(האמת שבסיפור שהבאת יש טוויסט חדש בעלילה.
באף אחד מהסיפורים הקודמים הם לא היו אמורים להגיש את הבדיקות.
כנראה תוקן אחרי שהתלוננו שזה לא אמין.
עדיין לא אמין. מה לעשות.)

כשבתי חולים קורסים, אנשים מתים מהזנחה.
זה מה שקרה בארצות הברית.
לא היה קריסת בתי חולים בארץ.
בארץ המצב גם לא מרנין.

ההזנחות לא נובעות מקריסה אלא מהפחד של הצוות להתקרב לחולים, היום הפחד קצת ירד, לכן המצב קצת יותר טוב, רחוק מלהיות מושלם.

אני מכיר מישהו שהתקשרו אליו ואמרו לו שהוא חיובי אז הוא שאל אבל בכלל לא עשיתי בדיקה?
והנציגה גמגמה משהו שככה אמרו לה והיא לא יודעת, והוא התעקש לקבל תשובה
אז היא אמרה שהיא מתנצלת אבל יש להם הוראה להתקשר כל יום ל20 חרדים באופן אקראי ולהגיד להם שהם חיובים...
אלי בכלל התקשרו בקיץ שעבר ואמרו שיצאתי חיובית.
אמרתי: מה, אבל עוד לא התפרצה הקורונה.
ענו לי: סליחה, התבלבלנו בשנה.

דווקא אני אישית השתכנעתי על קיומם של סיפורים (נניח שרק חלק מהמשפחה נבדקה, והם קיבלו טלפון ובו תשובה לילד שלא נבדק).
לא שבדקתי עדות בשבועה או מכלי ראשון, אבל הסיפור היה נשמע משכנע.
המסקנה שלי מזה היא, שביל גייטס עם כל הכסף שלו, לא באמת יודע לתפור את פייק הקורונה בצורה מקצועית, והוא נופל דווקא בפרטים הקטנים של הבדיקות וזה. אה, וחבל שלא שמענו לאוטיסטים בזמן, היינו חוסכים את כל הקורונה הבלתי קיימת הזו, ואת הג'י פייב.
וכמובן, אל תתאשפזו בבתי חולים בשום אופן.

ואם מישהו לא חושב שהמסקנה הזו נכונה, משום שלא הגיוני שביל יפול דווקא בדברים כאלו, להלן מסקנה אלטרנטיבית: בבדיקות רפואיות יכולות להיות טעויות, בטח במערך אדיר כזה של בדיקות שהוקם יש מאין. (המסקנה הזו מקלקלת גם כמה סיפורי "מופת" של קופות צדקה על בדיקות רפואיות שהתגלו כשגויות אחרי התרומה, אבל זה רק אגב)

נערך לאחרונה ב:
כשבתי חולים קורסים, אנשים מתים מהזנחה.
זה מה שקרה בארצות הברית.
וכאן הבן שואל:
מה קרה שפתאום קרסו בתי החולים?
מה גרם לעומס הבלתי צפוי שהביא אנשים לשכב חסרי טיפול מינימלי במשך כמה ימים?
אני לא יודע אם בתי החולים בארה"ב באמת קרסו.
בכל אופן העומס נובע מסיבה פשוטה מאוד.
למחלת הקורונה אין רופא משפחה רק בזום, אין רופא ריאות רק בזום.

מי שרוצה שהרופא רק יקשיב לריאות שלו, מופנה ישר למיון קורונה.
מי שרוצה להיבדק אפילו בדיקת דם הכי פשוטה, חייב ללכת לבית החולים.
מי שרוצה רנטגן חייב ללכת לבית החולים.

חולה קורונה בלי סימפטומים שיש לו כאבי גב ורוצה בדיקה רפואית גם לא יכול ללכת לרופא, הוא חייב ללכת לבית החולים.
חולה סכרת שהוא עם קורונה א סימפטומטית ורוצה לבקר פיזית אצל רופא, צריך ללכת לבית החולים למיון קורונה ולחכות כמה שעות.

כך נוצר עומס.

באותו ספר בו כתובות כל הבדיחות על אלה שלא הביאו את הבדיקות וכו'..
בקיצור להמציא סיפורים זה לא ממש בעיה
לא מומצא, אני מכירה כמה סיפורים כאלו ממקור ראשון
לדוג', אחת שבאו לבדוק אותה ממד"א, ותוך כדי היה לפרמדיק קריאה באזור,
הוא הלך במהירות ואמר שיבוא מאוחר יותר לקחת את הבדיקה, תכלס הוא לא הגיע
ואחרי יום התקשרו שהיא חיובית, היא אמרה שהבדיקה אצלה בבית
אז אמרו לה שיש הוראה שכל מי שרשום שנבדק והבדיקה לא הגיעה
אומרים לו שיצא חיובי...
וזה רק מדגם של סיפור...

הבנים שלי בדרך הקודש (חיידר ליטאי) והתחילו אתמול רגיל ללא שום בדיקות.
הרב חיים קנייבסקי אמר להתחיל ולא לבטל תורה.

חלילה לא

חלילה לא זלזלנו באנשים עם מחלות רקע, אבל גם לפני הקורונה אנשים נפטרו בגלל שפעות שהיו להם שהסתבכו להם עקב מחלה, וברצוני להסביר שיש המון אנשים שיש להם שפעת- אבל זה לא קורונה ואומרים להם שזה חיובי, והיו כמה סיפורים כאלו.
אנו אישית מכירים 2 שעשו בדיקה ועדיין לא שלחו אותה וחזרו אליהם להגיד להם שהם חיוביים, זה קרה ל2 אנשים מרכסים חרדים. בקיצור יש כאן משהו מעבר ל"אמינות" ו"תמימות" של משרד הבריאות, והמגמה היא לא תמימה כמו שאנשים חושבים.
כמובן שצריך להזהר לא להדביק אחרים וכו'...
ואנשים בריאים שנפטרו- במחילה אבל אנו מכירים אישית איש איחוד הצלה בארה"ב (דרך אגב, חמיו הוא שהפיץ את הנושא של הלבונה בארץ, ע"י פניה לשר הבריאות מר ליצמן) והוא העיד שרצחו ממש אנשים! והוא לא היחיד יש הרבה
אחיות שמעידות על זה והרבה סיפורים שלא הביאו להם לשתות ולאכול כמה ימים...
חוסר המודעות שלכם בנושא הזה לוקה בחסר.... וזה מה שהתכוונו- שרצחו אותם!
ואיך הם יודעים שזו שפעת?
הם החליטו?
אי אפשר לקבוע שפעת בוודאות ללא בדיקת דם לגילוי נגיף האינפלואיזה. ברור לי שהם לא עשו אותה כי אף אחד לא היה מאשר להם בדיקה כזו עכשיו בקיץ.
אישית אושפזתי לא מעט פעמים בשל "שפעת" שקבעו לי רופאי משפחה שונים. רק בחלק מהפעמים אכן אובחנה שפעת ובאחרים זה היה וירוס אחר עם תסמינים דומים.

בעלי מחלות רקע לא מתו משפעת בקיץ. מדובר כאן על העונה הזו והתקופה הזו. אה, גם לא בכמות כזו בזמן קצר כל כך.
יש לי המון מידע והמון ידע מהרבה מאוד מקורות. אני מעורה עמוק בכל מיני נושאים שקשורים לזה. כמעט דוקטורקט בענין עשיתי. שנים של למידת הנושא מתוך ניסיון אישי ביותר בשיח עם המון רופאים מכל מיני תחומים. לא ארחיב אבל מי שמכיר אותי כאן יודע זאת ומי שמכיר אותי גם לא היה מחמיא לי מחמאה נהדרת כל כך לגבי חוסר המודעות שלי.

שבת שלום ובריאות איתנה.

יש בוודאי שפעות גם בקיץ, שפעת היא תסמין של כל דלקת או וירוס שמסתובב, ואנחנו מותקפים באלפי וירוסים בכל רגע...
כמובן שבחורף יש הכי הרבה, ולכן יש את כל התעמולה- שמפרסמים מידי פעם שכל המדינה נלחצת מהחורף הקרב ובא ורוצים להיערך לקראת החורף, מדוע צריך להיערך לקראת החורף אם הקורונה אי לא תלויה בעונה?... כי הרבה מהבדיקות לא אמינות ומגמתיות...
תראו את ההודעה הקודמת ותבינו מה התכוונו.
אוי כמה שההודעה הזו מוכיחה על חוסר הבנה בסיסית מהי שפעת.

שפעת היא לא תסמין של כלום.
שפעת היא מחלה ויראלית שמקורה בנגיף האינפלואזה.
יש לה תסמינים שיש גם למחלות ויראליות אחרות.
עונת השפעת היא החורף. אין בקיץ שפעת למעט מקרים בודדים ביותר. או בהתפרצויות של זני שפעת מסויימים שלא תלויי עונה כמו שפעת מקסיקו, שפעת העופות וכדומיהם.
אי אפשר קבוע שפעת בוודאות רק לפי תסמינים כי זה יכול להיות מליון וירוסים אחרים. שפעת נקבעת בוודאות אך ורק על ידי בדיקת דם כפי שכתבתי למעלה.
רופאים פוטרים הרבה מאוד וירוסים בשפעת כי למעשה זה לא כל כך משנה מה בדיוק יש לבן אדם, רק המידע שזה ויראלי ולא מצריך טיפול אנטיביוטי. מה שעשיו בעידן הקורונה הוא ממש לא משהו שניתן לעשות כי עכשיו חובה לאבחן בדיוק במה מדובר אם זו קורונה או לא.

הסיבה להערכות עכשיו לחורף היא כי אדם עם תסימינים של שפעת/קורונה שהם דומים בהחלט יבוא נניח לחדר מיון. אם זו שפעת באמת הוא יכול לבוא למיון רגיל, סכנת ההדבקה היא לא כל כך גבוהה כמו קורונה והסיבוכים גם פחות נדירים [אם כי לא נדירים], אבל מי שבא עם קורונה עלול להדביק את כל חדר המיון ולכן יהיה בלאגן ותהיה בעיה קשה מאוד מול אלו שבאים עם תסמינים ולא ברור אם זו קורונה או שפעת או וירוס אחר. ועד שיש תוצאות לקורונה מה יעשו? לשים במיון רגיל- אי אפשר. לשם במיון קורונה גם אי אפשר כי אולי זו לא קורונה.

שמעתי מאחות קורונה שרוב הסיבוכים שהם רואים כיום הם דווקא בקרב חולים בעלי משקל עודף.
וגם אם לא היינו מחליפים במילה חרדים, הקלות הבלתי נסבלת שבה מדברים על בעלי קבוצות סיכון כאילו לא מדובר על ההורים , הסבים וגם השכנים שלנו פשוט מקוממת.
את יודעת כמה קלים יותר יהיו החיים לולא בעלי מחלות הרקע?
פחות עול לחברה.
פחות קושי לסביבה [אוף בגלל X אי אפשר לצאת עכשיו לטיול]
וכמה כסף יחסך למדינה....

:(

לא מומצא, אני מכירה כמה סיפורים כאלו ממקור ראשון
לדוג', אחת שבאו לבדוק אותה ממד"א, ותוך כדי היה לפרמדיק קריאה באזור,
הוא הלך במהירות ואמר שיבוא מאוחר יותר לקחת את הבדיקה, תכלס הוא לא הגיע
ואחרי יום התקשרו שהיא חיובית, היא אמרה שהבדיקה אצלה בבית
אז אמרו לה שיש הוראה שכל מי שרשום שנבדק והבדיקה לא הגיעה
אומרים לו שיצא חיובי...

וזה רק מדגם של סיפור...
לזה כבר אין לי אמון.
כי כזה סיפור הוא קייס לתביעה שמנה מאוד, ומי שלא תבע, הוא שוטה שפסול לעדות...

לזה כבר אין לי אמון.
כי כזה סיפור הוא קייס לתביעה שמנה מאוד, ומי שלא תבע, הוא שוטה שפסול לעדות...
אז אני דווקא בררתי בכמה קופות חולים
ואכן זו ההוראה אצל חלקן
היו כמה ימים שזו היתה הוראה גורפת מטעם משרד הבריאות
היום זה כבר החלטה של הקופ"ח

אז אני דווקא בררתי בכמה קופות חולים
ואכן זו ההוראה אצל חלקן
היו כמה ימים שזו היתה הוראה גורפת מטעם משרד הבריאות
היום זה כבר החלטה של הקופ"ח
יש הוראה לשקר לנבדקים?
שור?
אדרבא, זה סיפור לפוצץ אותו.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה