הייתי דואגת שהנהלת התת תשים קץ להתעללות ותעביר להורים בברור שאם זה לא מפסיק הפוגע יושעה מהתת
אולי יגרום להפסקה ואם לא אז ההשעיה תגרום להם להתעורר
אז לאיים עליו דרך התת שלו לומר למשפחה שאם העינין לא יופסק אתם תדאגו שהעינין יוודע בתת ויטופלזה לא במסגרת הת''ת. הם אפילו לא לומדים באותו תלמוד תורה
הפחד הוא שאם הילד הפוגע החליט להפוך את הילד הנפגע למטרה שלו, הוא מסוגל לעבור בעקבות האיום לאלימות מילולית שתפגע לא פחותמנסיון,
הורה (עדיף אבא) שמגיע עם הילד, (הנפגע) ומודיע ברורות לפוגע, ש"בפעם הבאה ש... אז אני...",
עוזר בד"כ, עוד לפני מכות פיזיות.
קודם כל שילד רואה משהו חזק מולו הוא לא יעיז להרביץ!לא במסגרת הת"ת, במסגרת שכנות.
אין סכסוך שידוע.
הבן שלי קטן ממנו ב3 שנים אז ברור שאין כאן יחסי כוחות שווים והוא לא מחזיר.
שאר השאלות לא רלוונטיות לדעתי.
גם כי זה לא משנה (אם הוא אלים כלפי עוד ילדים למשל, לא משנה לי ואני גם לא יודעת)
אולי לשלוח פעם אחת ילד יותר גדול שיקשור לו את הידיים ושככה הוא יחזור הביתה?
לא אלימות רק לימוד לקח.
אם הוא מרביץ לקטנים ממנו וכלום לא עוזר, הרי משטרה אי אפשר להזמין לו, הורים ומחנכים לא עוזרים, אז לשלוח מישהו שגם לו אי אפשר להזמין משטרה.
אם פונים להורים והם לא מוכנים לטפל בילד שלהם ועל הדרך פוגעים בנפש של ילד אחר, אז בהחלט אפשר לפעול בדרך הזו כי אולי זה מה שיעזור.......
מי לוקח את האחריות של פגיעה בנפש של ילד????????????????
ומי לוקח אחריות על פגיעה בנפש הילד שמקבל מכות על בסיס יומי כמעט?!מי לוקח את האחריות של פגיעה בנפש של ילד
וואו, כל הכבוד!! על התתחשבות ועל המחשבה..בכיתה של הבן שלי יש ילד כזה.... מסכן! באמת שאני מרחמת עליו
כי ילד שמרביץ לילדים בלי כל סיבה הוא פשוט אומלל!!!!!!!
בכ"א, חלק מהילדים בכיתה כמובן חברים שלו ומתכופפים לכל מילה שלו אז הם ניצלים ממכות
חלק מראים לו את הכיוון
והכמה בודדים שאמנם יודעים להחזיר... אבל כנראה שהוא באמת מפחיד אז הבן שלי לא החזיר לו אבל כנראה כן זרק לו פה ושם כל מיני....
בקיצור. הוא ממש סבל ממנו! אם מכות רציניות עם סימנים למזכרת פעם אחת הוא גזר לו את החולצה מפתח הצואר ועד למטה וכו'....
כמובן, בעדינות פניתי להנהלה ובלי מילים הבנתי מהם שהם מנסים מה שביכלתם ולה' פיתרונים...
מהבן שלי אני יודעת על כמה פעמים שנשלח הביתה
הינו אובדי עצות, לא הסכמתי שהבן שלי יסבול, לא רציתי לגרום נזק לילד שגם כך סובל, לדבר עם ההורים לא היה באופציה כי היה לי ברור שגם הם מתמודדים, אז תוספת תלונה רק תוסיף מכאוב ולא פתרון.
למעיישה,
יום אחד הגעתי לחיידר, חיכיתי בשער לסיום הלימודים וכשהילד ירד קראתי לו, אמרתי לו - מוישי מספר לי לפעמים שאתה מרביץ לו, אני מכירה אותך וקשה לי להאמין לזה כי אתה ילד מקסים, מה אתה אומר, זה קורה באמת? הילד הנהן... אמרתי לו - אתה בטוח לא מרביץ בלי סיבה, אז מה מוישי עושה לך שאתה מרביץ לו? הוא מעצבן אותי... אז פניתי לילד שלי ואמרתי לו - שלוימי אומר שאתה מעצבן אותו לפעמים, כנראה בלי לשים לב. מהיום אתה תהיה מאד עירני ותזהר שלא לעצבן את שלוימי, ולשלוימי אמרתי - מוישי ישתדל וגם אתה, ותדע שלהרביץ אני לא מרשה! אז אם קורה משהו אתה יכול לבקש מאמא ולהתקשר לספר לי ואני ידבר עם מוישי....
ולסיום הבאתי לו ממתק.
מאז, עבר הרבה זמן וב"ה ש-ק-ט! אין שום תלונה!! הם להם מדי קשר אבל בהחלט חברים.
(כמובן השמות בדויים)
בקיצור, ללכת עם ילדים ברכות, בלשון נעימה אבל חד משמעית זה בד"כ הפתרון, הם מרגישים שרוצים בטובתם שאין פה עוד איזה משהו ששונא אותו (כי מי יודע כמה כאלה יש לו בלב...) ואז נחמד להם לרצות את השני.
בהצלחה!
מתחברים אליו מקרבים אותו מדברים יפה מביאים לו מתנות קטנות שיתן לילד.
(כל זה נסיון של ילד גדול שהציק והרביץ)
?לפוגע.
בדידי הוי עובדא...זה לא במסגרת הת''ת. הם אפילו לא לומדים באותו תלמוד תורה
ח"ו. המטרה להתחבר אליו ולהיות חברים באמת. לא בכאילו. אם זה לא מהחיידר כמ שכתבת פחות רלוונטי אלא אם כן את מכירה את המשפחה וההצקות לא על רקע מצוקה.?
ואז, כשגמרו המתנות יחזרו ההצקות...
יש ילדים שלא טוב להתחבר אליהם, בפרט אם העתיד שלהם לא צפוי להיות מזהיר ואי אפשר לדעת לאן "חברות" כזו עלולה להתגלגל.ח"ו. המטרה להתחבר אליו ולהיות חברים באמת. לא בכאילו. אם זה לא מהחיידר כמ שכתבת פחות רלוונטי אלא אם כן את מכירה את המשפחה וההצקות לא על רקע מצוקה.
במקרה שלנו ילד גדול מהחידר הציק וכיום הם חברים והקטן מתגאה בחבר שלו הגדול אבל זה היה תהליך ולא קל בכלל.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: נחליאלי(ת), דיתוש, BIZZARC- עשירה ועוד 57 משתמשים60 //