מה הם עשרת הדיברות?

• הוסף לסימניות
סליחה על הבורות
זה בשביל שעורי הבית של ביתי
אשמח אם משהו יוכל לרשום לי רשימה
תודה!

• הוסף לסימניות
אָנֹכִי ה' אֱלֹהֶיךָ, אֲשֶׁר הוֹצֵאתִיךָ מֵאֶרֶץ מִצְרַיִם
לֹא יִהְיֶה לְךָ אֱלֹהִים אֲחֵרִים עַל פָּנָי. לֹא-תַעֲשֶׂה לְךָ פֶסֶל, וְכָל-תְּמוּנָה
לֹא תִשָּׂא אֶת-שֵׁם-ה' אֱלֹהֶיךָ, לַשָּׁוְא
זָכוֹר אֶת-יוֹם הַשַּׁבָּת, לְקַדְּשׁוֹ
כַּבֵּד אֶת-אָבִיךָ, וְאֶת-אִמֶּךָ
לֹא תִרְצָח.
לֹא תִנְאָף.
לֹא תִגְנֹב.
לֹא-תַעֲנֶה בְרֵעֲךָ עֵד שָׁקֶר
לֹא תַחְמֹד, בֵּית רֵעֶךָ.

• הוסף לסימניות
יכולתי לכתוב "אני בהלם מהשאלה", אבל כבר לפני יותר מ-20 שנה ערך בני סקר בישיבה שלו (ישיבה גדולה וחשובה, לא אכתוב איפה) מי מחבריו יודע לומר את כל 10 הדיברות (ולא רק את 2 המלים הראשונות מכל דיבר המופיעות בד"כ מעל ארון הקודש). לא זכור לי אם היה אפילו אחד שידע... בושה וחרפה.
לתשומת לב מי שלא יודע - זה כתוב בפרשת יתרו (וגם ב"ואתחנן" בשינוי נוסח קל), ספר שמות פרק כ'. מותר לקרוא בזה מדי פעם...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפכא מסתברא;1457192:
יכולתי לכתוב "אני בהלם מהשאלה", אבל כבר לפני יותר מ-20 שנה ערך בני סקר בישיבה שלו (ישיבה גדולה וחשובה, לא אכתוב איפה) מי מחבריו יודע לומר את כל 10 הדיברות (ולא רק את 2 המלים הראשונות מכל דיבר המופיעות בד"כ מעל ארון הקודש). לא זכור לי אם היה אפילו אחד שידע... בושה וחרפה.
לתשומת לב מי שלא יודע - זה כתוב בפרשת יתרו (וגם ב"ואתחנן" בשינוי נוסח קל), ספר שמות פרק כ'. מותר לקרוא בזה מדי פעם...
באמת לא להאמין,
אבל ידוע הגמרא במסכת ברכות י"ב ע"א
"וקורין עשרת הדברות שמע והיה אם שמוע ויאמר אמת ויציב ועבודה וברכת כהנים". אמר רב יהודה אמר שמואל: אף בגבולין בקשו לקרות כן, אלא שכבר בטלום מפני תרעומת המינין. תניא נמי הכי, רבי נתן אומר: בגבולין בקשו לקרות כן, אלא שכבר בטלום מפני תרעומת המינין. רבה בר בר חנה סבר למקבעינהו בסורא, אמר ליה רב חסדא: כבר בטלום מפני תרעומת המינין. אמימר סבר למקבעינהו בנהרדעא, אמר ליה רב אשי: כבר בטלום מפני תרעומת המינין.

רש"י:
מפני תרעומת המינין - שלא יאמרו לעמי הארץ: אין שאר תורה אמת, ותדעו שאין קורין אלא מה שאמר הקדוש ברוך הוא ושמעו מפיו בסיני.

• הוסף לסימניות
בשביל לדון לכף זכות-
לא כולנו יודעים לדקלם ע"פ,
אבל כולנו מקיימים כל אחד ואחד מעשרת הדיברות!!!

• הוסף לסימניות
ידועה הבדיחה,
מנהל בביה"ס חילוני נסנכ לכיתה,
מעמיד את אחד התלמידים ושואל אותו,
"תגיד, מהם עשרת הדברות"?
עונה התלמיד: "לא יודע,לא מכיר את הסרט הזה..."

• הוסף לסימניות
הזכרת לי: נכנס מפקח דתי לכיתה בביה"ס חילוני ואמר:
"יש לי 2 שאלות לשאול אתכם: 1. מי שבר את הלוחות?"
וכל הכתה שותקת
המפקח שוב מרעים בקולו: "מי שבר את הלוחות???"
ושוב - "אני לא מבין, אף אחד לא יודע מי שבר את הלוחות?"
בדיוק המנהל נכנס, המפקח פונה אליו ובגערה: "אף אחד לא יודע מי שבר את הלוחות....!"
עונה המנהל: "עזוב אותם, כמה זה עלה אני ישלם..."

• הוסף לסימניות
שמעתי את זה בגרסה משופרת.

נכנס מפקח דתי לבי"ס (חילוני/רפורמי/וכו' לפי הענין). ושאל את התלמיד משה.
מפקח: מי שבר את הלוחות.
משה: לא אני.
מפקח למורה: שאלתי את משה מי שבר את הלוחות והוא ענה לא אני.
מורה: משה הוא ילד אמין, אם הוא אומר לך שזה לא הוא, זה באמת לא הוא.
המפקח שולח את משה והמורה למנהל.
המנהל מגיע למפקח ולוקח אותו הצידה ואומר לו, בא לא נעשה מזה עסק, תגיד כמה עלו לך הלוחות ואני אשלם לך.

• הוסף לסימניות
האם כשתיכנסי לבית יעקב ותשאלי את הבנות את השאלה הזו הם יענו לך אחרת?

מבחינתי- טיפשי לצחוק ככה... אם היה אומר : רבותי- חידון תנך לקראתכם- מי שבר את הלוחות?
והתשובה היתה כלעיל היה ניתן לאמר שהם אכן לא יודעים אבל סתם לזרוק שאלה ולצחוק על חשבון מישהו? לא נראה לי נכון...

במחשבה שניה- אני סתם ייקית שלא מבינה בדיחות אז סליחה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פשוט;1457234:
ידועה הבדיחה,
מנהל בביה"ס חילוני נסנכ לכיתה,
מעמיד את אחד התלמידים ושואל אותו,
"תגיד, מהם עשרת הדברות"?
עונה התלמיד: "לא יודע,לא מכיר את הסרט הזה..."

זה הולך כך:
עוה התלמיד: לא יודע, אבל בטוח שראיתי את הסרט..

(ההבדל והמסר הוא משמעותי..)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפכא מסתברא;1457192:

הבושה היא לא שלא יודעים מה הם עשרת הדיברות, אלא שלא יודעים לפתוח חומש פשוט ולבדוק לבד...

• הוסף לסימניות
מתוך לחץ רצתי לבנים שלי (אחד בן 8 ושתיים בני 7 ) ושאלתי אותם מהם עשרת הדיברות? הם ענו את כל העשר בקלות! איזה יופי!
כנראה שזה ענין של תרגול נטו כי יש להם רבעס שמכניסים את זה חזק למודעות

• הוסף לסימניות
אין במה להתבייש.
לא כולנו מגיעים מאותו רקע.
כשהייתי בכיתה ו' או ז' עברתי באזור לא דתי. אשה אחת קראה לי מהחלון ובקשה שאעזור לה. היא עוזרת לילדה להכין שיעורי בית והיא לא יודעת מה התשובה לשאלה מסוימת.
אני לא זוכרת מה הייתה השאלה. נדמה לי על י"ג מידות.
אז אני ידעתי והיא לא. לכן זו בושה?
אני גדלתי במקום אחד. היא במקום אחר.
היא שולחת ילד לחינוך דתי יותר מזה שהיא בעצמה קבלה. זה דבר גדול שהיא עושה. אני לא.
אולי הדרך האישית שהיא עשתה ארוכה משלי. אולי בשמים היא תהיה במקום גבוה משלי. אולי לא. לכל אחד תפקיד אחר בעולם. אין שום טעם בהשוואות.
סליחה על ההסחפות. וכל הכבוד לפותחת האשכול. לא משנה גם אם היא מרקע חרדי למהדרין.
מי שמבקש ללמוד, ועוד בשביל כזו מטרה, אז יישר כח גדול בכל מקרה.
גם בשביל דברים כאלה נועד הפורום הזה, וטוב שיש איפה לשאול.

• הוסף לסימניות
בבית ספר של הבת שלי המנהלת עשתה דבר מדהים..
כחלק מתוכנית מסוימת,
כל בת קיבלה הביתה דיסק
המנגינות מוכרות והמילים:
שיר מס' 1 כל ל"ט מלאכות של שבת (הבת שלי בת 4 כבר יודעת לזמר אותם)
שיר מס' 2 עשרת הדיברות,
3 - שמות הפרשות בכל החומשים לפי הסדר
4 - שמות השבטים לפי הסדר ובנים של מי כל אחד...
וכו'
כך בצורה חוויתית הוחדרו להן מושגים ביהדות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נחל;1457335:
אין במה להתבייש.
לא כולנו מגיעים מאותו רקע.
כשהייתי בכיתה ו' או ז' עברתי באזור לא דתי. אשה אחת קראה לי מהחלון ובקשה שאעזור לה. היא עוזרת לילדה להכין שיעורי בית והיא לא יודעת מה התשובה לשאלה מסוימת.
אני לא זוכרת מה הייתה השאלה. נדמה לי על י"ג מידות.
אז אני ידעתי והיא לא. לכן זו בושה?
אני גדלתי במקום אחד. היא במקום אחר.
היא שולחת ילד לחינוך דתי יותר מזה שהיא בעצמה קבלה. זה דבר גדול שהיא עושה. אני לא.
אולי הדרך האישית שהיא עשתה ארוכה משלי. אולי בשמים היא תהיה במקום גבוה משלי. אולי לא. לכל אחד תפקיד אחר בעולם. אין שום טעם בהשוואות.
סליחה על ההסחפות. וכל הכבוד לפותחת האשכול. לא משנה גם אם היא מרקע חרדי למהדרין.
מי שמבקש ללמוד, ועוד בשביל כזו מטרה, אז יישר כח גדול בכל מקרה.
גם בשביל דברים כאלה נועד הפורום הזה, וטוב שיש איפה לשאול.
לא פותחת האשכול צריכה להתבייש. כולנו צריכים להתבייש שיש בינינו בורות כזו. קראי שוב את הודעתי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יעל;1457357:
בבית ספר של הבת שלי המנהלת עשתה דבר מדהים..
כחלק מתוכנית מסוימת,
כל בת קיבלה הביתה דיסק
המנגינות מוכרות והמילים:
שיר מס' 1 כל ל"ט מלאכות של שבת (הבת שלי בת 4 כבר יודעת לזמר אותם)
שיר מס' 2 עשרת הדיברות,
3 - שמות הפרשות בכל החומשים לפי הסדר
4 - שמות השבטים לפי הסדר ובנים של מי כל אחד...
וכו'
כך בצורה חוויתית הוחדרו להן מושגים ביהדות.

יפה מאוד.
אתמול שחזרה לי אישה אחת רשימה דקדוקית שלמדה לפחות לפני 15 שנה...
כמו שמשננים תאריכים בהיסטוריה ורשימות בדקדוק ונוסחאות באלגברה, ידע יהודי של ילד יהודי צריך לכלול דברים בסיסיים מהתנך...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דג מלוח;1457316:
הבושה היא לא שלא יודעים מה הם עשרת הדיברות, אלא שלא יודעים לפתוח חומש פשוט ולבדוק לבד...

היי, גמני התרעמתי בדקה הראשונה על האשכול,
אבל.. כנראה שלדון לכף זכות זה גם אחד ממצוות - אמנם לא חלק מ10 הדיברות אבל....

> אולי יש לה 6 (או יותר לא יודעת ולא משנה) ילדים צפופים, אחרי צהריים עם כזה חבורה זה ממש משימה קשה, שלא בטוח משאירה זמן וכח ללכת לארון, לחפש חומש, ולחפש בו את התשובה...

> אולי בכלל עברו דירה/ קנו ארון חדש לסלון והחומשים עדיין בארגז?

בקיצור...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צברית;1457843:
אבל.. כנראה שלדון לכף זכות זה גם אחד ממצוות - אמנם לא חלק מ10 הדיברות אבל....

השבוע אמר לי מישהו, שלא תמיד צריך לדון לכף זכות. לפעמים עדיף לא לדון בכלל...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת