באמת לא להאמין,נכתב ע"י אפכא מסתברא;1457192:יכולתי לכתוב "אני בהלם מהשאלה", אבל כבר לפני יותר מ-20 שנה ערך בני סקר בישיבה שלו (ישיבה גדולה וחשובה, לא אכתוב איפה) מי מחבריו יודע לומר את כל 10 הדיברות (ולא רק את 2 המלים הראשונות מכל דיבר המופיעות בד"כ מעל ארון הקודש). לא זכור לי אם היה אפילו אחד שידע... בושה וחרפה.
לתשומת לב מי שלא יודע - זה כתוב בפרשת יתרו (וגם ב"ואתחנן" בשינוי נוסח קל), ספר שמות פרק כ'. מותר לקרוא בזה מדי פעם...
נכתב ע"י פשוט;1457234:ידועה הבדיחה,
מנהל בביה"ס חילוני נסנכ לכיתה,
מעמיד את אחד התלמידים ושואל אותו,
"תגיד, מהם עשרת הדברות"?
עונה התלמיד: "לא יודע,לא מכיר את הסרט הזה..."
נכתב ע"י אפכא מסתברא;1457192:יכולתי לכתוב "אני בהלם מהשאלה", אבל כבר לפני יותר מ-20 שנה ערך בני סקר בישיבה שלו (ישיבה גדולה וחשובה, לא אכתוב איפה) מי מחבריו יודע לומר את כל 10 הדיברות (ולא רק את 2 המלים הראשונות מכל דיבר המופיעות בד"כ מעל ארון הקודש). לא זכור לי אם היה אפילו אחד שידע... בושה וחרפה.
לתשומת לב מי שלא יודע - זה כתוב בפרשת יתרו (וגם ב"ואתחנן" בשינוי נוסח קל), ספר שמות פרק כ'. מותר לקרוא בזה מדי פעם...
לא פותחת האשכול צריכה להתבייש. כולנו צריכים להתבייש שיש בינינו בורות כזו. קראי שוב את הודעתי.נכתב ע"י נחל;1457335:אין במה להתבייש.
לא כולנו מגיעים מאותו רקע.
כשהייתי בכיתה ו' או ז' עברתי באזור לא דתי. אשה אחת קראה לי מהחלון ובקשה שאעזור לה. היא עוזרת לילדה להכין שיעורי בית והיא לא יודעת מה התשובה לשאלה מסוימת.
אני לא זוכרת מה הייתה השאלה. נדמה לי על י"ג מידות.
אז אני ידעתי והיא לא. לכן זו בושה?
אני גדלתי במקום אחד. היא במקום אחר.
היא שולחת ילד לחינוך דתי יותר מזה שהיא בעצמה קבלה. זה דבר גדול שהיא עושה. אני לא.
אולי הדרך האישית שהיא עשתה ארוכה משלי. אולי בשמים היא תהיה במקום גבוה משלי. אולי לא. לכל אחד תפקיד אחר בעולם. אין שום טעם בהשוואות.
סליחה על ההסחפות. וכל הכבוד לפותחת האשכול. לא משנה גם אם היא מרקע חרדי למהדרין.
מי שמבקש ללמוד, ועוד בשביל כזו מטרה, אז יישר כח גדול בכל מקרה.
גם בשביל דברים כאלה נועד הפורום הזה, וטוב שיש איפה לשאול.
נכתב ע"י יעל;1457357:בבית ספר של הבת שלי המנהלת עשתה דבר מדהים..
כחלק מתוכנית מסוימת,
כל בת קיבלה הביתה דיסק
המנגינות מוכרות והמילים:
שיר מס' 1 כל ל"ט מלאכות של שבת (הבת שלי בת 4 כבר יודעת לזמר אותם)
שיר מס' 2 עשרת הדיברות,
3 - שמות הפרשות בכל החומשים לפי הסדר
4 - שמות השבטים לפי הסדר ובנים של מי כל אחד...
וכו'
כך בצורה חוויתית הוחדרו להן מושגים ביהדות.
נכתב ע"י דג מלוח;1457316:הבושה היא לא שלא יודעים מה הם עשרת הדיברות, אלא שלא יודעים לפתוח חומש פשוט ולבדוק לבד...
נכתב ע"י צברית;1457843:אבל.. כנראה שלדון לכף זכות זה גם אחד ממצוות - אמנם לא חלק מ10 הדיברות אבל....
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: GITARIST1 //