- הוסף לסימניות
שהשם הראשון שייך לאישה לא אומר מיד שהשני לבעל ?השאלה היתה על תורנות ועל ילד שישי שביעי...
שהשם הראשון שייך לאישה לא אומר מיד שהשני לבעל ?השאלה היתה על תורנות ועל ילד שישי שביעי...
זה המקור דווקא למנהג הספרדים לקרוא שם ראשון ע"י האב ושם שני ע"י האם.המקור הוא מיהודה ותמר שפעם כתוב ויקרא שמו אחר כך ותקרא שמו ואחר כך כתוב ותקרא שמו, ומיד מגיע ההסבר מדוע קראה שלא בתורה, כי היה ב כזיב בלדתה אותו
זאת בדיוק הבעיה שלי!!!
רק שלי מאוד נעים מהמשפחה, אלא שהשוויגער מתערבת, והיא מסוגלת להחליט בשבילנו איך לקרוא.
ואני רוצה הוכחות שאני לא חייבת לשמוע לה.
אוווווווווווווווףףףףףףףףףףףףףף
נכון, אבל לאה למשל, קראה שמות לכל ילדיה וגם לילדי שפחתה...המקור הוא מיהודה ותמר שפעם כתוב ויקרא שמו אחר כך ותקרא שמו ואחר כך כתוב ותקרא שמו, ומיד מגיע ההסבר מדוע קראה שלא בתורה, כי היה ב כזיב בלדתה אותו
נשמה, אם את יולדת, אז הכי חשוב עכשיו שלא תתעצבני!זאת בדיוק הבעיה שלי!!!
רק שלי מאוד נעים מהמשפחה, אלא שהשוויגער מתערבת, והיא מסוגלת להחליט בשבילנו איך לקרוא.
אשמח אם תעייני שוב בהודעה #24. כדאי שתעיינו במקורות. כשהמלצתי להודיע לשוויגער שהתייעצתם עם רב, לא התכוונתי אלי.אתם מחזקים את הצד של דעתי בענין...
רציתי להדגיש: אני מדברת אחרי שכיבדנו אותם, ויש לי בן על שם אביה, ובת על שם אמה, האם אני צריכה הלאה להחזיק את המנהג של "תורי - תורך" ולקרוא על שם אלתר אלתר סבים, כי זה התור שלו???
וגם, לא התיחסו כאן כל כך לענין כיבוד הורים, איך זה מסתדר עם כיבוד הורים???
סליחה.בלי קשר להחלטה על השם, מי יחליט ולמה,
עדיין, מאד צורמת הכתיבה הבוטה על השוויגער. זה כבר ברור נוגד את הלכות כיבוד הורים וכו'...
תהיי רגועה ובטוחה בעצמך שהילד הוא שלך וחוץ מבעלך אף אחד לא יכול להביע את דעתו.זאת בדיוק הבעיה שלי!!!
שיעקמו את האף. גם אם יקראו על שם סבתא רבתא יהיה מי שיעקם את האף.זה בעיה, כי גם כשהרב אומר להורים לקרוא איך שהם מחליטים (ומקסימום להוסיף שם נוסף בשביל ההורים)- תמיד יהיו את אלו שיקבלו את המצב, אבל עדיין יעקמו את האף
הוא מוכן!לא צורם.
יולדת, שהשוויגר מחליטה איך לקרוא לילד.
מובן מאוד הכעס והרגשות הגואים.
תלוי מה בעלך חושב
אם הוא מוכן לקרוא כמו שאת רוצה, אז תמצאו כבר דרך להגיד לה את זה בצורה מכובדת ומכבדת.
וברור שזה לא ענינה.
אם הוא לא מוכן, זה כבר סיפור אחר.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים