מה מברכים על פרכיות אורז

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יגואנה;1156901:
פרוג הפך להיות בית מדרש
מעולם תמהתי למה בפרוג אין דיונים בהלכה כמו באייוועלט. סוף סוף הגיע...

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
לא קראתי את כל העניין, אבל את הלכות ברכות לימדה אותנו מורה מהמשפחה של הרב אלישיב והיא אמרה בשמו ממקור ראשון שכל פריכיות האורז - אדמה חוץ מאלו שבאריזה הצהובה של בי אנד די שעליהן מברכים מזונות. אין לי מושג מה ההגיון.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י המקצוען;1156940:

נכתב ע"י GRN;1156941:
לא קראתי את כל העניין, אבל את הלכות ברכות לימדה אותנו מורה מהמשפחה של הרב אלישיב והיא אמרה בשמו ממקור ראשון שכל פריכיות האורז - אדמה חוץ מאלו שבאריזה הצהובה של בי אנד די שעליהן מברכים מזונות. אין לי מושג מה ההגיון.

זה רק לנסיון :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;1156941:

גם אני שמעתי מזה. זה קשור לאופן ההכנה.

• הוסף לסימניות
ההגיון הוא שזרעים ברכתם אדמה ותבשיל של דגן ברכתו מזונות. יש כאלה שעוברים תהליך של בישול באדים והופכים להיות מזונות ויש כאלה שרק חום והתהליך הוא קליה נטו, ולכן ברכתו אדמה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

אשכולות דומים

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה