דרוש מידע מה עושים אם צריכים לצאת מהבית באמצע הלילה?

• הוסף לסימניות
אין לי מושג איפה אלד
אני חדשה באזור וטרם החלטתי מה אעשה.
אגב שמעתי על מישהי שבאה לבית חולים ואמרו לה שעמוס אצלם שתיסע לבית חולים אחר
הזוי
לא?

• הוסף לסימניות
אין לי מושג איפה אלד
אני חדשה באזור וטרם החלטתי מה אעשה.
אגב שמעתי על מישהי שבאה לבית חולים ואמרו לה שעמוס אצלם שתיסע לבית חולים אחר
הזוי
לא?

אני לא מאמינה שבשבת מישהו יעיז להגיד לך שעמוס ותסעי לבית חולים אחר.
ותדאגי שמישהו ישן אצלכם בשבת, ותלמדו טוב את הלכות נסיעה באמבולנס בשבת, מתי מותר ליסוע ומתי צריך ללכת ברגל (אם יש בית חולים באזור)
=כשאני הייתי צריכה להגיע בשבת לבית חולים, בעלי חיפש את הרב בכל בתי הכנסת באזור עד שמצא אותו, כדי לשאול האם אפשר ליסוע או לא.

• הוסף לסימניות
לידה אחת לפנות בוקר לקחתי איתי את הבת שלי בת 4 . ואת בן ה2.5 השארתי לבד
הייתי חייבת לרוץ והוא התעורר אפילו לא הספקתי להגיד לשכנה( מי מדבר על הפדורל...)ההורים לקחו אותה מבית חולים .והוא היה לבד עד שאחותי הגיעה...

חייבים לסכם עם שכנה בדיוק על זה נאמר טוב שכן קרוב מאח רחוק

לפני 3.5 שנים הייתי צריכה ללדת בחגים וכל יומיים היה חג והתפוצצתי מהמתח מה יהיה אם בחג הזה והזה( ומתי תצא הברית) אח שלי הגיע לישון ביום כיפור וקם מאוכזב שסתם הגיע... ואבא שלי בא לבקר בצום אולי... בסוף שהרגשתי שמגיע סוכות ואחר כך שבת התפללתי שאני לא יכולה יותר עם המתח הזה וה' עזר ובערב החג נולד לי תינוק מתוק ונכנס בברית אברהם אבינו בהושנה רבה...
אז ההייתי בחג הסוכות בבית חולים. ואצל הבכורה בליל הסדר אז אמרתי בצחוק לכולם שפעם הבא אני בחג השבועות.שאני רוצה להיות שלושה רגלים יולדת טריה. עם תינוק בבית חולים. וראו זה פלא לפני 9 חודשים הייתי צריכה ללדת קצת אחרי לג בעומר ומשכתי ומשכתי ואמא שלי הזכירה לי שהזמנתי ללדת בחג השבועות לא האמנתי שהגיע עד אז ( פעם ראשונה הריון כזה ארוךךך) וראו זה פלא הגעתי מיואשת לכל החג עם הילדים ולפנות בוקר נסענו באמבולנס( רגועים שהילדים אצל ההורים)בחג השבועות לפנות בוקר אחזתי בידי תינוקת יפיפיה. זהו למדתי להתפלל בעיתו ובזמנו ולא בשבת...(ולא להזמין לי תאריכים)
וואו יצא ארוך...

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
שריתי איזה סיפור
צריך להזהר עם דיבורים.
בקשר ללידה ברור שאסע באמבולנס
אין לי בית חולים במרחק הליכה
השאלה שלי אם אצליח לעלות את כל המדרגות עד האמבולנס או שאצטרך להשתמש במעלית בשבת

• הוסף לסימניות
שריתי איזה סיפור
צריך להזהר עם דיבורים.
בקשר ללידה ברור שאסע באמבולנס
אין לי בית חולים במרחק הליכה
השאלה שלי אם אצליח לעלות את כל המדרגות עד האמבולנס או שאצטרך להשתמש במעלית בשבת
יש את הספר "תורת היולדת" שמדבר על הלכות יולדת בשבת ובחג.
כדאי ללמוד אותו ולתרגל סימולציות לכמה מצבים אפשריים....
שיהיה בשעה טובה ומוצלחת.

• הוסף לסימניות
יש סגולה ידועה ללמוד טוב מאוד את ההלכות של יולדת בשבת כדי לא ללדת בשבת.
ואם את נוסעת באמבולנס את יכולה לבקש שיעבור דרך הבית כנסת לאסוף את בעלך.
בשביל רצון היולדת מותר לחלל שבת!

• הוסף לסימניות
גם אם גרים במרחק 5 דקות מבית החולים לא תמיד מותר רפואית ללכת ברגל!
בהחלט רצוי ומומלץ ללמוד הלכות של יולדת בשבת.
כך תרגישי בנח לנסוע עם אמבולנס אם את גרה מאד קרוב, אבל במקרה הספציפי שלך זה פשוט מסוכן.

• הוסף לסימניות
בכל ליל שבת אני חוששת מזה
אני נשארת לבד עם בת ה3 ובעלי והבנים הולכים לבית כנסת
שנמצא במרחק 20 דק הליכה
אם אני אצטרך לצאת בדיוק כשהם לא שם
מה אעשה עם הילדה?
ואיך הם ידעו לאיזה בית חולים נסעתי?
לידה זה תהליך.
יכול לקרות אצלך שתוך שעה שעתיים את חייבת לצאת מהבית?

• הוסף לסימניות
הפתרון שלי: להזעיק את הדולה ולהשאיר את הבעל עם הילדים.
לקרוא תהילים הוא יכול גם בבית, ולהתעדכן במצב בטלפון.
הילדים רגועים עם אבא, ואני רגועה שהילדים עם אבא.
ודולה תועיל לי הרבה יותר מבחינה מקצועית ותמיכה פיזית.
הבעיה, מה עושים בשבת...

• הוסף לסימניות
מצחיק שאפילו תגובה אחת לא היתה- שהבעל יישאר עם הילדים ותסעי לבד
אולי זה לא מלכתחילה אבל אם באמצע הלילה ולא מצאו מישהו מראש שיבוא לשמור על הילדים אז כן, שיישאר איתם...

ולגבי זאת שחוששת ללדת בליל שבת- כמו שכתבו, לידה זה תהליך ולא סביר שזה יתחיל אחרי שהוא יצא לתפילה וייגמר לפני שהוא יחזור.

• הוסף לסימניות
אם זה ביום חול והילדים ישנים לילות שלמים ולא תינוקות קטנטנים
אפשר להשתמש בשמרטפון ולהגדיר שכשהם בוכים יצנתק לאמא\שכנה קרובה וכדו' וככה לא לטלטל אותם סתם ולהעיר את השכנה אם הם ישנים טוב.

• הוסף לסימניות
קראתי טוב???

כן. היא שאלה אם ההורים גרים רחוק ואין אף אחד. אז אם אין שכנה טובה שתסכים מה עדיף?
ללדת בבית?

גיסתי ילדה בליל סוכות והשאירה את הילדות עם אחי, נסעה באמבולנס עם מינימום חפצים (זו ההוראה שקיבלו מרב להמנע מטלטול מיותר) ואחי שומר ר"ת, כך שכולם במשפחה ידעו לפניו מה נולד ומתי...

סיפור הזוי אבל גם זה קורה.

ואני אמנם לא התנסיתי לנסוע לבד לבי"ח, אבל ב2 הלידות בעלי לא היה איתי ממש בשעת הלידה ולא קרה לי כלום.

• הוסף לסימניות
קראתי טוב???
מבחינתך ומבחינתי, זו לא אפשרות כלל.
אבל מזמן הבנתי מכל מיני אשכולות שזו אפשרות לגיטימית לחלוטין עבור חלק.
(וזה גם ענין מגזרי)

• הוסף לסימניות
לידה זה תהליך.
יכול לקרות אצלך שתוך שעה שעתיים את חייבת לצאת מהבית?
בדיוק שמעתי על אחת שבאמצע הלילה התחילו לה צירים (לידה שניה), בעלה הלך להביא את הבכור לאחיו שגר כמה ברחוב המקביל, עד שחזר- היא ילדה לגמרי לבדה.

זה אמנם סיפור מטורף, אבל אי אפשר להניח שלי זה לא יקרה. אפילו שהילדה הראשונה שלה היתה ארוכה.

• הוסף לסימניות
אני גם גרה ללא קרובי משפחה סביבי
ומסכמת עם שכנה שאנחנו מעירות אחת ת'שניה
בלי לטלטל את הילדים

אבל לנסוע בלי הבעל לא נראה לי בחיים
גם אם בלידה הוא בחוץ עדיין אני צריכה תמיכה רגשית ורק הוא יכול לתת אותה

• הוסף לסימניות
1. ואם אין שכנה ברמת קרבה שתעירי אותה? תסכימי איתי שיש יוצאי דופן.
2. הוא נותן תמיכה רגשית מבחוץ? מעניין לשמוע איך

• הוסף לסימניות
אחיינית שלי ילדה לידה ראשונה פתאומית בבית בשעת בוקר מוקדמת, בעלה היה בתפילה ולרוע המזל הוא שכח את הפלאפון בבית.
מתנדבי הצלה הלכו לכמה בתי כנסת סמוכים לחפש אותו ולא מצאו.
השאירו לו פתק צמוד לדלת "מזל טוב, נולד לך בן זכר בשעה טובה היולדת בשערי צדק"
תדמיינו את הפנים שלו כשהוא קורא את זה....
מסכן....

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה