מה עושים עם לקוחה שלא יוצאת מהורידים?...

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י rosmarin;940679:
אם הגענו למקום של אכזריות- קטונתי.

ציטוט:
פורסם במקור על ידי מיכל123
אבל, צלמות יקרות;
איך ההרגשה שלכם כשאמא מעונינת בתמונות שהיא לא בחרה, ואתם יכולים בקלות לתת לבן אדם הרגשה טובה וברוב אכזריות אתם לוקחות את התמונות היפות שהאמא והסבתא והילד כל כך ישמחו שיש להם את זה וזורקים את זה לפח.
מסתבר ש'אגד' ו'עילית' הם אכזריים, לא?
במילא הם נוסעים לירושלים. במילא יש להם מקום מיותר. אז איך הם נותנים לי ללכת ברגל את כל הדרך הארוכה ולא מרחמים עלי ונותנים לי לנסוע בחינם?

אכזריות לשמה.

:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מתענינת;941109:

:mad:

מקוים ששושיה קבלה את תשובותיה מכל יושבי פרוג ...:D
עד היכן האשכול מגיע... :rolleyes:
אני לא מפסיקה לגלול...;)

• הוסף לסימניות
אתמול לא ישבתי על המחשב אז היום הצלחתי בכזו שעה...
בדיוק פגשתי את הלקוחה הזו אתמול ברחוב, וכנראה שבעלה הסביר לה את הענין (שניהם הרי עובדים, ולא היו רוצים לעשות זאת בחינם) כי היא נגשה ואמרה לי ש"סבבה אני מסכימה לוותר על כל התמונות שצילמת, אבל, את מסכימה לתת לי עוד תמונה אחת בתוספת תשלום עם עריכה מינימלית?" אמרתי לה שכן אני מסכימה.
אבל היא בקשה גם שאשים לה שלוש תמונות שסיכמנו עליהן בש"ל שאשים לה אותן גם בצבעוני. השאלה אם זה מקובל לעשות כזאת טובה? (יעלה, הרי הש"ל את עושה בלחיצת כפתור אחת לא?-כדבריה...)
חוצמיזה קרה לכם שלקוחה העדיפה את התמונות על דיסק און קי?

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
זה שלקוחות מנסים 'להוציא' ממך, זה דבר שיקרה עוד הרבה פעמים...
לפעמים בגלל שהם פשוט לא מבינים בזה, ויורים את הרהורי ליבם, (מותר להם)
לפעמים בגלל שהם כן מבינים בזה, אבל פועלים בשיטת 'יצליח' (תרגום: סחטנים)
וגם כאן וגם כאן הם מצליחים פעמים רבות,
משום שהם מערערים לך את הבטחון העצמי, ובאין תשובה שלופה לשאלותיהם את מתכווצת.
הבעיה אצל הרבה עצמאיים, אמן מוצלח הוא לא בהכרח (או כמעט בהכרח לא) סוחר מוצלח.
לדעתי חובה במקביל להתמקצעות בתחום עצמאי - איזה שלא יהיה - ללמוד התנהלות מול לקוחות (איפה naama?)
כשאת מאד ברורה עם עצמך ועם זכויותיך, זה לא מבהיל אותך שמישהו בא ומנסה לטעון ולשאול,
את רגועה ומסבירה את הכללים שלך מאד בנחת ולא נופלת מזה.
הדגשתי את הכללים, כי את לא צריכה להסביר לכל לקוחה את הסיבה שמאחורי הכללים והקלעים -
כלומר, לתת את ההודעה של ריקי על כל פירוט ההוצאות שלה, זה ממש לא העסק של כל לקוח ולקוח.
חשבון הבנק שלך הוא משהו אישי ופרטי וגם אם החלטת לקבל 500 ש"ח לשעה אחרי הוצאות, מותר לך - זה הכללים שלך, אף אחד לא חייב משהו לבוא להצטלם.
כמובן מצד שני לתת המון יחס והרגשה טובה ונעימה שבאו למקום טוב ואיכותי שייתן להם את התוצר הכי טוב ויפה וצ'ופרים וכל השיטות (האמיתיות! לא טריקים) לעשות לאנשים טוב על הלב.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יצירתית;939892:

רק בשביל לענות על השאלה:

יצא לי לצלם מס' פעמים אצל אחד הצלמים הנחשבים בארץ בתחום היופי.

משלמים על יום הצילומים בנפרד ומקבלים תמורת 200 ש"ח את הדיסק עם כל התמונות ותמורת 35 ש"ח תמונה מפותחת בגודל 24X34 ס"מ.
אם רוצים להוסיף עיבוד לתמונה (שבצילומי יופי נקרא "ריטוש" - כי זה ממש עיבוד מסיבי) - זה כרוך בתוספת של 100 ש"ח לתמונה.

הרוב המוחלט של המגיעים לצילומים לוקחים תמונות לא מעובדות - שהן יפייפיות ומדהימות (רואים את זה מיד אחרי הצילום על המסך) - ומאוד מאוד מאוד הייתי שמחה לקבל תמונות "לא מעובדות" ברמה כ"כ גבוהה לצילומי ילדי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;941392:
רק בשביל לענות על השאלה:

משלמים על יום הצילומים בנפרד ומקבלים תמורת 200 ש"ח את הדיסק עם כל התמונות ותמורת 35 ש"ח תמונה מפותחת בגודל 24X34 ס"מ.
אם רוצים להוסיף עיבוד לתמונה (שבצילומי יופי נקרא "ריטוש" - כי זה ממש עיבוד מסיבי) - זה כרוך בתוספת של 100 ש"ח לתמונה.

הרוב המוחלט של המגיעים לצילומים לוקחים תמונות לא מעובדות - שהן יפייפיות ומדהימות (רואים את זה מיד אחרי הצילום על המסך) - ומאוד מאוד מאוד הייתי שמחה לקבל תמונות "לא מעובדות" ברמה כ"כ גבוהה לצילומי ילדי.
תבקשי מימנו לצלם את הילדים שלך ואת מסודרת.

• הוסף לסימניות
רק בשביל לענות על השאלה:

תגידי,לאן את חותרת??
השוק מוצף בצלמים,
אף אחד לא הגביל אותך להגיע לאף אחת מהצלמות שזכו כאן לתואר 'אכזריות'.
תפסיקי לנסות לשנות את המציאות ולהכתיב לאחרים איך ראוי שינהלו את העסק שלהם,
ופשוט תלכי לצלם אצל אלה שלוקחים 200 ש"ח ליום צילומים ונותנים דיסק עם 10,000 תמונות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י photosbyrik;941395:
תבקשי מימנו לצלם את הילדים שלך ואת מסודרת.

כפי שציינתי הוא מצלם רק צילומי יופי, אבל מבחינתי זו ראייה שיש חיה כזו "תמונות טובות ללא עיבוד" ויש חיה כזאת "כל התמונות על דיסק תמורת תשלום סימלי".

שוב, אני מכבדת כל אחת מהצלמות כאן, לכל אחת יש הזכות להחליט איך היא מעוניינת לעבוד - רק רציתי להאיר את העניין שיש גם צלמים שנוהגים אחרת - וזה לא הופך אותם לפחות טובים...

נכתב ע"י RacheliM;941401:
תגידי,לאן את חותרת??
השוק מוצף בצלמים,
אף אחד לא הגביל אותך להגיע לאף אחת מהצלמות שזכו כאן לתואר 'אכזריות'.
תפסיקי לנסות לשנות את המציאות ולהכתיב לאחרים איך ראוי שינהלו את העסק שלהם,
ופשוט תלכי לצלם אצל אלה שלוקחים 200 ש"ח ליום צילומים ונותנים דיסק עם 10,000 תמונות.

אמאל'ה, איזה אגרסביות...

אם תשימי לב אני לא כיניתי בשמות אף צלמת וחזרתי ואמרתי שאני מעריכה את עבודתן וזכותן לקבוע את כלליהן לעצמן - רק הבאתי נקודת מבט שונה, אבל מסתבר שבפורום צילם אין אפשרות לקיים דיון בלי להפוך למטרה...

• הוסף לסימניות
רק בשביל לענות על השאלה:

א. כמה הוא לוקח על היום צילום בנפרד?
ב. עיבוד לא שווה ריטוש.
אני מניחה שהוא כן מעביר עיבוד בסיסי מאוד על כל התמונות ביחד.

• הוסף לסימניות
תשלום על יום צילום(???). תשלום על דיסק עם כל התמונות (200 ש"ח). תשלום על ריטוש (100 ש"ח לתמונה).
פספסתי משהו?

במחיר שהוא גובה אתן גם שובר לקנייה ב'קפה קפה', "על חשבון הבית".

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;941405:
אמאל'ה, איזה אגרסביות...

אם תשימי לב אני לא כיניתי בשמות אף צלמת וחזרתי ואמרתי שאני מעריכה את עבודתן וזכותן לקבוע את כלליהן לעצמן - רק הבאתי נקודת מבט שונה, אבל מסתבר שבפורום צילם אין אפשרות לקיים דיון בלי להפוך למטרה...

את לא שמה לב לעצמך מהשניה הראשונה שהתחלת לכתוב פה.
המטרה שלך ממש לא הייתה להביא ''נקודת מבט שונה על כך שיש צלמים שלוקחים פחות כסף אבל הם לא פחות טובים.''
הייתה לך מטרה לגמרי אחרת,את מנסה בכח פעם אחרי פעם להמשיך לשכנע למרות שכוווולם מסבירים לך כמה אין טיפת צדק במה שאת אומרת.
את לא מנסה לקיים דיון - את מנסה להוכיח לכולם שעולם הצלמות לא צודק,גנב בלי סיבה,סחטן,פועל בניגוד לחוק(בדרכים מתוחכמות-אגב),וכו' וכו'...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלמה;941412:
תשלום על יום צילום(???). תשלום על דיסק עם כל התמונות (200 ש"ח). תשלום על ריטוש (100 ש"ח לתמונה).
פספסתי משהו?

האמת שלא.
השתתפות ביום צילום שהוא יום צילום מרוכז בו מגיעות כ-10 לקוחות יחד ל-3 שעות צילום - כרוכה בתשלום של 50 ש"ח (במסגרת הצילומים בהם השתתפתי).

כל אחת מקבלת כרבע שעה צילום לבד - ורבע שעה הזו יוצאות המון תמונות מצויינות.
כמובן שזה בגלל שלא מדובר בילדים שזקוקים ליותר זמן וסבלנות - וזה מובן, ולכן לילדים לא נותנים רבע שעה צילום אלא שעה ומעלה - וגם המחיר אמור להיות בהתאם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י RacheliM;941420:
את לא שמה לב לעצמך מהשניה הראשונה שהתחלת לכתוב פה.
המטרה שלך ממש לא הייתה להביא ''נקודת מבט שונה על כך שיש צלמים שלוקחים פחות כסף אבל הם לא פחות טובים.''
הייתה לך מטרה לגמרי אחרת,את מנסה בכח פעם אחרי פעם להמשיך לשכנע למרות שכוווולם מסבירים לך כמה אין טיפת צדק במה שאת אומרת.
את לא מנסה לקיים דיון - את מנסה להוכיח לכולם שעולם הצלמות לא צודק,גנב בלי סיבה,סחטן,פועל בניגוד לחוק(בדרכים מתוחכמות-אגב),וכו' וכו'...

פרשנות נחמדה.
לא השתמשתי במילים כאלו, לא התכוונתי לכך ואפילו לא עלו במוחי מחשבות כאלו.
אני חוזרת ואומרת שקהל הצלמים הם בעלי מקצוע שראויים לפרנסה כמעט בכל הודעה שלי, אבל יש מיש שקורא רק את מה שהוא רוצה ובונה על כך מגדלים באוויר...

התכוונתי לעורר דיון על כך שנהוג גם אחרת.
על כך שאולי החשיבה שלנו מוטעית. שיש מה לחשוב בנושא ולא לקבל הכל כמובן מאליו (ואם יצא לך להכיר אותי מהודעות אחרות - אני כזו בכל התחומים, זה לא משהו אישי).
עכשיו את מוזמנת לנסות לקרוא שוב את ההודעות שלי בלי אש בעיניים ואולי להבין למה התכוונתי...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;941421:
האמת שלא.
השתתפות ביום צילום שהוא יום צילום מרוכז בו מגיעות כ-10 לקוחות יחד ל-3 שעות צילום - כרוכה בתשלום של 50 ש"ח (במסגרת הצילומים בהם השתתפתי).

כמובן שזה בגלל שלא מדובר בילדים שזקוקים ליותר זמן וסבלנות - וזה מובן, ולכן לילדים לא נותנים רבע שעה צילום אלא שעה ומעלה - וגם המחיר אמור להיות בהתאם.

גם אני מוכנה לקבל 250 ש"ח עבור רבע שעת עבודה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;941421:

רבע שעה= 50ש"ח
+
דיסק עם תמונות=200ש"ח

=
1000 ש"ח לשעה

דיי נחמד הייתי אומרת.....:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sarigold5;941433:
גם אני מוכנה לקבל 250 ש"ח עבור רבע שעת עבודה.
אל תשכחי שלא כולן לוקחות את הדיסק.
הרבה מאוד לוקחות תמונה אחת, חלקן שתיים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה