קורונה מודיעין עילית גם אנחנו!!! למה?? ככה!!

• פותח הנושא Excel
  • פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.
אם יש מישהו בקבוצת סיכון שרוצה לחזור לעבודה וחושש בגלל ההדבקה, ובכל זאת חוזר, אז אין לו מה לבוא בטענות לכאלו ש"לא מהדרים בונשמרתם". למה הפרנסה שלו חשובה יותר מפרנסה של אנשים צעירים ובריאים שנפגעת בגלל הסגר?
קראתי, שקבוצות הסיכון מונות קרוב למיליון איש!
הן כוללות אנשים מגיל בערך 65 בכל המדינה, הן כוללות השמנה, סוכרת, לחץ דם גבוה. חוץ ממחלות של ממש, כגון כליות, סרטן.
הבקשה מאנשים צעירים ובריאים היא, שישמרו על הכללים הבסיסיים.
ייתכן מאוד שאם כולם היו מקפידים, לא היה צורך בהגבלות חריפות.

קל לומר, זו המציאות - שרבים לא שומרים, ולקבל את המצב הזה, ולא לקבל לעומת זאת שקבוצות הסיכון - גם הן צריכות לחיות. להיפגש אי פעם עם משפחותיהן המורחבות. לקבל טיפולים רפואיים, אפילו רופא שיניים. חשבתם כמה זה מסוכן להם בזמנים שיש התפשטות גבוהה של המחלה?
ילדים בסיכון צריכים אי פעם חברים ולימודים, ולצאת קצת. ואפשר עוד להרחיב הרבה למה קרוב למיליון איש לא יכולים להיות בכלא, רק כי יש מציאות שרבים לא שומרים.

אף אחד לא חושב ולא חשב אי פעם, שאם כולם ישמרו תהיה אפס הידבקות. אך יש הבדל גדול אם יש הידבקות רבה או מועטה. ויש הבדל גדול אם מי שרוצה לשמור - יכול לשמור, או שהוא בתוך סביבה, שאין לו אפשרות להיזהר בתוכה, ומה שנותר לו זה להסתגר בבית.
המצב הטבעי הוא הדבקה יציבה ואין שום סיבה לעצור את החיים בגלל זה.
ההדבקה לא יציבה, זה בדיוק הבעיה. רצו להגיע להדבקה יציבה על ידי שמירת הכללים על ידי כולם. מי שעוקב אחרי המספרים העולים של המאושפזים והנפטרים רואה בדיוק - שההדבקה עולה ועולה. זו הסיבה היחידה שנוקטים באמצעים חריפים יותר.

כתבתי שלא יעזור לקבוצות הסיכון שכולם יזהרו כי תמיד ישנם אנשים שפטורים מהמסכה
יש הבדל עצום אם רבים לא שומרים, או רק מעטים לא שומרים.
אי אפשר להגיע למצב של אפס הידבקות. אפשר להגיע למצב של הידבקות נמוכה.
אם רק מי שלא יכול ללבוש מסכה לא ילבש, זה מצב שונה לגמרי מאשר אם רבים לא שומרים.

נערך לאחרונה ב:
מסכימה איתי שלאנשים אין מינימום של מוטיבציה לשמור על זה (על הסגר, לא על הכללים האחרים) בשביל שעוד זמן מסוים יפתחו את הכל והכל יתחיל מההתחלה?
אי אפשר לדרוש רק מהאדם הקטן דברים שהיעילות שלהם מתפוגגת כל כך מהר.
מי שמפחד להידבק, ייזהר פי מאה.
מי שלא מפחד להידבק, זו זכותו כל זמן שהוא שומר על הכללים של בידוד, הרחקה, מסכות והיגיינה.
סגר הוא לא משהו שאפשר להחזיק בו הרבה זמן
אבל שמעתי הסבר מאוד יפה לסגר - לא זוכרת ממי.
סגר הוא כלי מאוד חזק ויעיל אם כי קשה כדי לעשות RESET
למשל במחשבים לפעמים יש וירוס קטלני שמוחק את כל הקבצים - המומחים אומרים - ראשית כל לנתק מהחשמל. אח"כ אפשר לפתוח בזהירות.
יש ניתוחים קשים מאוד שעושים כשהגוף בקרח - כדי למנוע תמותה של תאים.
כל אלה דוגמאות לצעדים דרסטים שעושים במצב סיכון גבוה.
היעילות של סגר תתפוגג מהר אם ההפקרות תמשיך..
תתפוגג לאט אם ישמרו היטב על ההנחיות.
וגם הסברתי את זה בהודעות הקודמות שלי.
מי שלא מפחד להידבק, זו זכותו כל זמן שהוא שומר על הכללים של בידוד, הרחקה, מסכות והיגיינה.
אדרבה, מי שלא מפחד להדבק הוא בדיוק זה שאסור לו לצאת מהבית כיוון שהוא ידביק אחרים.
איך נדבקים אם שומרים על הרחקה מסכות והגנייה??

קראתי, שקבוצות הסיכון מונות קרוב למיליון איש!
הן כוללות אנשים מגיל בערך 65 בכל המדינה, הן כוללות השמנה, סוכרת, לחץ דם גבוה. חוץ ממחלות של ממש, כגון כליות, סרטן.
הבקשה מאנשים צעירים ובריאים היא, שישמרו על הכללים הבסיסיים.
ייתכן מאוד שאם כולם היו מקפידים, לא היה צורך בהגבלות חריפות.

קל לומר, זו המציאות - שרבים לא שומרים, ולקבל את המצב הזה, ולא לקבל לעומת זאת שקבוצות הסיכון - גם הן צריכות לחיות. להיפגש אי פעם עם משפחותיהן המורחבות. לקבל טיפולים רפואיים, אפילו רופא שיניים. חשבתם כמה זה מסוכן להם בזמנים שיש התפשטות גבוהה של המחלה?
ילדים בסיכון צריכים אי פעם חברים ולימודים, ולצאת קצת. ואפשר עוד להרחיב הרבה למה קרוב למיליון איש לא יכולים להיות בכלא, רק כי יש מציאות שרבים לא שומרים.

אף אחד לא חושב ולא חשב אי פעם, שאם כולם ישמרו תהיה אפס הידבקות. אך יש הבדל גדול אם יש הידבקות רבה או מועטה. ויש הבדל גדול אם מי שרוצה לשמור - יכול לשמור, או שהוא בתוך סביבה, שאין לו אפשרות להיזהר בתוכה, ומה שנותר לו זה להסתגר בבית.

ההדבקה לא יציבה, זה בדיוק הבעיה. רצו להגיע להדבקה יציבה על ידי שמירת הכללים על ידי כולם. מי שעוקב אחרי המספרים העולים של המאושפזים והנפטרים רואה בדיוק - שההדבקה עולה ועולה. זו הסיבה היחידה שנוקטים באמצעים חריפים יותר.
בואי נדבר על קבוצות הסיכון (נשארים ענייניים, סגור?)
את מסכימה איתי שסגר יביא נזק כלכלי לאלפי משפחות? לא משנה אם סגר בצורת אקורדיון או בצורת גיטרה.
אם לא, תגידי.
מסכימה איתי שהסתגרות של קבוצות סיכון בבית תביא נזק עצום לאלו שמסתגרים בבית?
אם לא, תגידי.
עכשיו שאלה - מי אמר שהנזק של הסגר לכולם עדיף על פני הנזק של קבוצות הסיכון כתוצאה מהזהירות היתרה?
ואם תגידי לי הרבנים, אז תדעי, שמידיעה מוחלטת, רוב הרבנים היום הם הרבה פחות חד משמעיים בנושא ממה שהיו בהתחלה.
(הייתי יכולה להוסיף כאן הוכחות אבל התגובה שלי היתה נמחקת מיידית, מוותרת על התענוג).
כמו שמערכת הבריאות משנה את ההוראות בהתאם לנתונים חדשים שמתגלים, כך גם פסקי הלכה משתנים.
אבל בגלל שטיפת המוח ההזויה של הציבור, אף אחד לא יגיד את זה בפומבי כי מיידית הוא יאבד את הסמכות.
רק בשקט בשקט כל מיני אנשים שואלים שאלות ומקבלים תשובות מעניינות.

ואם נתייחס להדבקה הלא יציבה, צריך באמת לנתח את הנתונים (רק שיתנו לנו כבר), ולראות האם רוב הנדבקים מגיעים מאזורים אדומים (כפי שפורסם שבוע שעבר באחד הימים שהיו למעלה מ-3000 נדבקים, ש-2600 מתוכם היו מאזורים לא אדומים).

נערך לאחרונה ב:
הייתי חייבת להתיחס למשפט הזה.
זכותו המלאה
אבל - שלא ילך לעבודה. כי יש עובדים בסיכון שאין להם פרנסה
שלא ילך לקופת חולים או לרופא שיניים
שלא ילך לבית חולים בשום פנים ואופן גם לא ללדת.
שלא ילך למכולת
בנוגע לאוטובוס אפשר להתדיין.
כל השאר גם אנשים בסיכון צריכים.
אז גזונטהייט, תמשיכו להדבק ללכת לחתונות המוניות ולא להקפיד רק על המקומות שנצרכים לכלל האוכלוסיה אל תיכנסו.
בסדר?

הייתי חייבת להתיחס למשפט הזה.
זכותו המלאה
אבל - שלא ילך לעבודה. כי יש עובדים בסיכון שאין להם פרנסה
שלא ילך לקופת חולים או לרופא שיניים
שלא ילך לבית חולים בשום פנים ואופן גם לא ללדת.
שלא ילך למכולת
בנוגע לאוטובוס אפשר להתדיין.
כל השאר גם אנשים בסיכון צריכים.
אז גזונטהייט, תמשיכו להדבק ללכת לחתונות המוניות ולא להקפיד רק על המקומות שנצרכים לכלל האוכלוסיה אל תיכנסו.
בסדר?
ידעתי שהמשפט הזה יקפיץ, ולמרות זאת אני עדיין עומדת מאחוריו.
אין לי סבלנות להסביר.
בקצרה - ברגע שהוא שומר על כל הכללים, האחריות של אלו שנדבקים ממנו לא פחותה מהאחריות האישית שלו.

סגרים צריכים להיות בעדיפות אחרונה, באופן נקודתי וחד פעמי כמה שניתן.
נדמה לי שעם זה כולם מסכימים.
אז על מה הדיון בעצם?

ובן אדם בריא (בנפשו ובגופו) שעולה לאוטובוס ללא מסיכה הוא מזלזל בחיי אדם.
נקודה.
ולא משנה כמה "לסים" יעמדו לצידו.
וכמה שטויות הוא יגבב להצדקתו.

(כמובן שאני כצופה מהצד לא יכולה לדעת האם האדם שאני רואה הוא מזלזל- כי יכול להיות שאולי יש לו פטור או הצדקה אמיתית (!), אבל הגיע הזמן שכל אחד מאיתנו יהיה מודע לאמת הזו.
חשבון נפש ערב יום הדין)

בקצרה - ברגע שהוא שומר על כל הכללים, האחריות של אלו שנדבקים ממנו לא פחותה מהאחריות האישית שלו.
שיח חרשים.
כל הדיון הוא על אלו שלא שומרים את הכללים, לא?
ברור שבסופו של דבר אנחנו כאן כדי לעשות השתדלות.

ואם את מדברת על סגר- אני ממש מסכימה איתך שזה מצב קשה מאוד. עם השלכות קריטיות.
אבל משום מה כשמדברים על סגר אני לא כועסת על הממשלה. אלא על כל אחיי ואחיותי הנחמדים שגרמו לתחלואה המזויעה הזו.

או שאת חושבת שהממשלה יבאה את הקורונה בכוונה.

כמובן שזה לא סותר חובת חיפוש אחר אמצעים אחרים ואכיפה חזקה.

בואי נדבר על קבוצות הסיכון (נשארים ענייניים, סגור?)
את מסכימה איתי שסגר יביא נזק כלכלי לאלפי משפחות? לא משנה אם סגר בצורת אקורדיון או בצורת גיטרה.
אם לא, תגידי.
מסכימה איתי שהסתגרות של קבוצות סיכון בבית תביא נזק עצום לאלו שמסתגרים בבית?
אם לא, תגידי.
עכשיו שאלה - מי אמר שהנזק של הסגר לכולם עדיף על פני הנזק של קבוצות הסיכון כתוצאה מהזהירות היתרה?
ואם תגידי לי הרבנים, אז תדעי, שמידיעה מוחלטת, רוב הרבנים היום הם הרבה פחות חד משמעיים בנושא ממה שהיו בהתחלה.
כמו שמערכת הבריאות משנה את ההוראות בהתאם לנתונים חדשים שמתגלים, כך גם פסקי הלכה משתנים.
אבל בגלל שטיפת המוח ההזויה של הציבור, אף אחד לא יגיד את זה בפומבי כי מיידית הוא יאבד את הסמכות.
רק בשקט בשקט כל מיני אנשים שואלים שאלות ומקבלים תשובות מעניינות.

ואם נתייחס להדבקה הלא יציבה, צריך באמת לנתח את הנתונים (רק שיתנו לנו כבר), ולראות האם רוב הנדבקים מגיעים מאזורים אדומים (כפי שפורסם שבוע שעבר באחד הימים שהיו למעלה מ-3000 נדבקים, ש-2600 מתוכם היו מאזורים לא אדומים).
אסביר (שוב)
ואנסה להתנסח בעדינות ובזהירות
הבחירה הזאת של או-או היא לא מקצועית. (היו לי עוד מילים, זאת הכי מכבדת שמצאתי)
אף אחד לא הציב את המשוואה של או שכולם מסתגרים או שרק בעלי הסיכון מסתגרים.
בכלל לא מדברים על זה.
מדברים על שינוי הרגלים שצריך להיות לכלל האוכלוסיה כדי להגן על עצמה. על בעלי הסיכון בפרט ועל שאר האוכלוסיה בכלל.
אגב, זה שיש פחות מתים מכאלה שאין להם מחלות רקע לא אומר שהם לא בסיכון והיו מספיק אנשים צעירים ובריאים שנפטרו או נשארו עם צלקות גופניות לכל החיים ר"ל.
סגר הוא מצב שאין ברירה שיש תחלואה שלא משתלטים עליה. גם אם לא היו זקנים כלל היו נועלים הכל, כי כשיש תחלואה עודפת כולם בסיכון, כי תמיד יש אחוז מהחולים שצריכים תמיכה רפואית.
אני מדברת על שמירת ההנחיות וכללי הריחוק החברתי בצורה גורפת בשגרה!

מסתבר שזו היתממות.
אבל בכל אופן- ברור שאם החולה הינו ללא מסיכה- ההסתברות להדבק, גם מי שחובש מסכה גדולה מאוד.
אבל אם (כמעט) כולם היו עם מסיכות...
וכמובן גם כל כללי הזהירות האחרים..

ידעתי שהמשפט הזה יקפיץ, ולמרות זאת אני עדיין עומדת מאחוריו.
אין לי סבלנות להסביר.
יש מצבים שאי אפשר לשמור.
אם חולה קורונה שנדבק כי היה לו מסיבה עם החברים שלו ולא מוכן להבדק כמובן, אבל הולך אח"כ לבית חולים לבקר את אשתו היולדת. בדרך הוא מדביק במעלית יהודי חולה כליות שמגיע לבית חולים לקבל טיפול רפואי מציל חיים (שלא תדעו) .
מה תגידי לו?
מה תהא כפרתו?

אבל דקה אחרי הסגר מגדרת הקורונה תפיץ את הקורונה פי כמה בכל רחבי הארץ.
אם יש סגר אמיתי. ולא בדיחה. (נניח בביתר)
אז אחרי שבועיים, או קצת יותר, אין ביתרים עם קורונה.
ואז אפשר לשחרר, וכמובן בצורה של "שגרת קורונה"

להזכירכם, היתה תקופה של אכיפה.
ומה שהלך בה..,.

אני בעד אכיפה. כבר ציינתי את זה כאן.
יצאו נגד, כי היתה אכיפה לא שוויונית. (אגב, בעיני ראיתי) אכפו על סוג של אנשים ולא אכפו על סוג אחר.
לא מידתית. - פגעו בקטינים ובעלי מוגבלויות או בנסיבות מקילות.

ועד שלא מיצו את אופציית האכיפה (כמה אנשים את מכירים שהועמדו לדין? )
אי אפשר לקפוץ לסגר שהוא כאמור ענישה קולקטיבית.

שיש תחלואה שלא משתלטים עליה.

סגר אמור להיות אופציה אחרונה,
אחרי עידוד שמירה על בידוד באמצעות שיפוי.
אחרי אכיפה כנה. (כולל אנשי ציבור)

בדרך הוא מדביק במעלית יהודי חולה כליות שמגיע לבית חולים לקבל טיפול רפואי מציל חיים (שלא תדעו) .
מה תגידי לו?
מה תהא כפרתו?

הייתי ממליצה לבתי החולים להפריד מעליות, הרי בד"כ יש בין 2-8 מעליות, שייחדו מעלית אחת לבעלי סיכונים.
הרי באותה מידה זה גם יכול להיות אחד ששומר ולא מודע לכך שהוא נדבק ועלול להדביק... (בבית חולים כל המבקרים עם מסיכות על הפנים, אם לא זה מחדל של בית החולים)

לצערי שטיפת המוח שאני רואה היא לגמרי בכיוון הפוך.
ע"ע הפוליטקאים הנחמדים שלנו, ראשי העיר וכו.
מספיק להקשיב/לקרוא קצת חדשות ופרשנות חרדית ולראות כיצד הרוח נושבת.
אם תרצי דוגמאות- בשמחה.

יש מצבים שאי אפשר לשמור.
אם חולה קורונה שנדבק כי היה לו מסיבה עם החברים שלו ולא מוכן להבדק כמובן, אבל הולך אח"כ לבית חולים לבקר את אשתו היולדת. בדרך הוא מדביק במעלית יהודי חולה כליות שמגיע לבית חולים לקבל טיפול רפואי מציל חיים (שלא תדעו) .
מה תגידי לו?
מה תהא כפרתו?
ומה תגידי לאדם שנדבק ללא ידיעתו ואין לו תסמינים ונקלע לאותה סיטואציה?

ומה תגידי לאדם שנדבק ללא ידיעתו ואין לו תסמינים ונקלע לאותה סיטואציה?
אגיד לו שיהיה לו יותר קל להתגונן בבית דין של מעלה.
מאחורי רוב ההדבקות בשרשרת יש פשע.
אם נמנע את כל הפשעים יהיו פחות חולים - עם זה את מסכימה?

לצערי שטיפת המוח שאני רואה היא לגמרי בכיוון הפוך.
ע"ע הפוליטקאים הנחמדים שלנו, ראשי העיר וכו.
מספיק להקשיב/לקרוא קצת חדשות ופרשנות חרדית ולראות כיצד הרוח נושבת.
אם תרצי דוגמאות- בשמחה.
כי באמת צריך איזון לשטיפת מוח של הגל הראשון, שכל אחד שנדבק היה בטוח שכל רגע הוא יכול להתמוטט ולמות, כי הרי מתים מזה באופן פתאומי.

שיהיה לו יותר קל להתגונן בבית דין של מעלה.
האמת, שאין לי כלים לדון על כך.
בכל אופן, ברור שכחלק מההתנהגות האחראית בן אדם שחש תסמינים צריך להיבדק או לפחות לשמור על בידוד למשך הזמן שבו הוא עלול להדביק.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה