מותר כבר לדבר על שבועות??

• פותח הנושא bbr
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י נ פלוס;1274005:
למי יש מתכון של עוגת גבינה הפשוטה של בסיס בצק, על זה גבינה, ולמעלה שמנת

יש לי! תהנו...

לבצק:
1 כוס קמח תופח
50 גר' מרגרינה מומסת
3 כפות סוכר
3 כפות חלב
1 חלמון

למילוי:
5 ביצים + חלבון
750 גר' גבינה לבנה 5%
2 כפות קורנפלור
1 וחצי כוסות סוכר
1 שקית סוכר וניל

לציפוי:
3 כפות סוכר
2 שקיות סוכר וניל
3 קופסאות שמנת חמוצה

אופן ההכנה:
מערבבים את המרגרינה עם החלב, הסוכר והחלמון. מוסיפים את הקמח ולשים לבצק. משטחים בתבנית גדולה ואופים כ-10 דקות.
מקציפים את החלבונים עם הסוכר. מוסיפים לאט את שאר חומרי המילוי. שופכים על הבצק ואופים כ- 3/4 שעה.
מערבבים את חומרי הציפוי, שופכים על העוגה ואופים עוד כ-5 דקות.

• הוסף לסימניות
בראש מילה תודה! :) :)
שחכתי לכתוב שאני מחפשת רק מתכונים עם ניסיון ולא מאתרים :)
יש לך נסיון עם המתכון הזה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נ פלוס;1274005:
למי יש מתכון של עוגת גבינה הפשוטה של בסיס בצק, על זה גבינה, ולמעלה שמנת (כמו בתמונה בערך)
אבל משהו רגיל ולא מתוק מידי, בזמן האחרון אני לא מסוגלת להסתכל על דברים מתוקים ושוקולדים.... זה מגעיל אותי,
תודה
attachment.php
יש לי מתכון לעוגה שאת מדמיינת, טעימה ועדינה מאוד! מצליחה תמיד!

עוגת גבינה עדינה מתוך ניחוחות שבת וחג של קרייזמן

לבצק:
100 גרם מרגרינה (אפשר להמיר בשמן)
חצי כוס סוכר
1 ביצה
1.5 כוסות קמח
חצי כפית אבקת אפיה

למלית:
750 גר' גבינה
4 ביצים מופרדות
1 כף תמצית וניל
2 כפות קמח
1 כוס סוכר

לציפוי:
2 גביעי שמנת חמוצה
2 כפות סוכר
2 שקיקים סוכר וניל

ללוש את הבצק, לשטוח על תבנית אפיה, לאפות בחום בינוני (180) כ-20 דקות, עד להזהבה.

להקציף חלבונים לקצף יציב ולהוסיף בהדרגה את הסוכר, בקערה נפרדת לערבב את הגבינה עם החלמונים ושאר חומרי המלית, לאחד עם הקצף, למרוח על שכבת הבצק המוזהבת, לאפות באותו חום כ-45 דקות.

לערבב בקערה את חומרי הציפוי, להוציא את התבנית מהתנור 10 דקות לפני גמר האפיה, למרוח על העוגה, לכבות את התנור אחרי 10 דקות ולהשאיר אותו סגור ל-20 דקות נוספות.

אני אופה את העוגה הזאת די הרבה! היא רצה! אמא שלי אופה אותה כבר שנים ולאף אחד לא נמאס.

• הוסף לסימניות
תודה לך פוינט!
נראה באמת מה שאני מדמיינת:p:p

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נ פלוס;1274063:
בראש מילה תודה! :) :)
שחכתי לכתוב שאני מחפשת רק מתכונים עם ניסיון ולא מאתרים :)
יש לך נסיון עם המתכון הזה?

כן, זה המתכון הקבוע שלנו... עובר בירושה עוד מסבתא שלי :D

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פוינט ק גת;1274086:
להקציף חלבונים לקצף יציב ולהוסיף בהדרגה את הסוכר, בקערה נפרדת לערבב את הגבינה עם החלבונים ושאר חומרי המלית,
טעות, כדאי לתקן שלא יתבלבלו
"בקערה נפרדת לערבב את הגבינה עם החלמונים"

• הוסף לסימניות
אז איזה להכין? של בראש מילה או פוינט?
אולי את שנייהם :p

• הוסף לסימניות
כמה גרם יש בחמאה בארץ?

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
החמאה הרגילה זה 100 גר'

• הוסף לסימניות
לדעתי מתכוונים לחמאה הרגילה של ה100 גרם

• הוסף לסימניות
מתכוונים ל-100 שביחד זה יוצא 200.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נ פלוס;1274005:
למי יש מתכון של עוגת גבינה הפשוטה של בסיס בצק, על זה גבינה, ולמעלה שמנת (כמו בתמונה בערך)
אבל משהו רגיל ולא מתוק מידי, בזמן האחרון אני לא מסוגלת להסתכל על דברים מתוקים ושוקולדים.... זה מגעיל אותי,
תודה
יש לי מתכון מאוד קל וטעים בלי שום קצף ובלי ללכלך מליון כלים:
עוגת גבינה ושמנת - תבנית בינונית
250 גרם = 2.5-3 כוסות ביסקוויט טחון
150 גרם חמאה להמיס ולערבב עם הביסקוויטים ולשים בתבנית
מילוי
2 גבינה
3/4 כוס סוכר
1 פודינג וניל
3 ביצים
לערבב ולשים על הביסקוויטים ולאפות חצי שעה על 180
ציפוי
3 שמנת
6 כפות סוכר
לערבב ולמרוח, לאפות עוד 15-20 דקות ולהשאיר להתקרר בתנור

• הוסף לסימניות
אני עושה את המתכון עם איסטנס פודינג ריבת חלב
יוצא מיוחד.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה