עזרה מחדל במעון במרכז ב"ב

• הוסף לסימניות
אני מקבלת מידי שבוע דפקשר עמוס מלל שהילד שלי לא יודע ממנו מילה. אז מה?
אז תבררי אם הוא היחיד שלא יודע מילה, או שכל הילדים בגן לא מבינים, ואז באמת תוכלי לבקש להוריד את הרמה.

• הוסף לסימניות
לא יודעת מה עם הילדים שלך.
אבל הילדים שלי בגיל 3 מבינים מצוין את "ים החומר התורני" שהגננות מציפות אותם. ובעיני, לא מיותר, ואפילו לא חבל.

אצל הבת שלי בגן עירייה מתפללים תפילה באורך הזוי בעיניי לגיל הזה. לומדים שירים עם מילים במשלב שאולי אפילו חלק מיושבי הפורום הזה לא מבינים את משמעותן.
מביאים כל שבוע ערימות בלתי נתפסות של חומר, גם תורני וגם כללי (למה היא צריכה לדעת שלאשתו של הגמל קוראים נאקה??? ולמי נראה שהיא תזכור את זה???)
בחיידר הרבה הרבה הרבה יותר טוב.

• הוסף לסימניות
אצל הבת שלי בגן עירייה מתפללים תפילה באורך הזוי בעיניי לגיל הזה. לומדים שירים עם מילים במשלב שאולי אפילו חלק מיושבי הפורום הזה לא מבינים את משמעותן.
מביאים כל שבוע ערימות בלתי נתפסות של חומר, גם תורני וגם כללי (למה היא צריכה לדעת שלאשתו של הגמל קוראים נאקה??? ולמי נראה שהיא תזכור את זה???)
בחיידר הרבה הרבה הרבה יותר טוב.
אז אולי נפלת על גננת ספציפית שיש לה בעיה עם הקניית חומר.
אני מאד מרוצה מהרמה הלימודית בגיל הזה, והילדים שלי ב"ה קלטו מצוין.

• הוסף לסימניות
אז תבררי אם הוא היחיד שלא יודע מילה, או שכל הילדים בגן לא מבינים, ואז באמת תוכלי לבקש להוריד את הרמה.
אבל זו בדיוק הנקודה- שכל עוד הוא שמח ומאושר במעון הבאמת מקסים שלנו, וגם אני שמחה ומאושרת מכל הפרמטרים שחשובים באמת במוסד שמטפל בילדים בני שנתיים- לא מפריע לי בכלל אם הוא לא יודע שכל ההרים רבו על מי ה' ייתן את התורה....

• הוסף לסימניות
גם בעיני חשובה מאד מאד מאד המוטוריקה, אבל עדין, תגובתי היתה שעל תגובה של אחת האימהות שלימדו את הילד יום לפני ט' באב על הים והחופש...
זה בעיני לא מוטוריקה
וחבל, הילד הוא דף חלק ומה שתכניסי לי בגיל הקטן זה מה שישאר!
והבחירה בידיך האם ללמד אותו מה ההבדל בין אדום לבורדו או ללמד אותו שכל ויתור לחבר בונה אבן בבית המקדש.
(במאמר מוסגר- חמוותי תמיד אומרת שעוד לא ראתה בחור בן 20 שלא יודע צבעים אבל היא ראתה כמה וכמה בחורים שלא יודעים מה זה מידות טובות והתחשבות בזולת וכו ככו.)
אולי זה התפקיד של ההורים להכניס את האידישקייט בכל הזדמנות אפשרית ולא לסמוך רק על המעון וגני הילדים...

• הוסף לסימניות
אני חושבת שגננת טובה מעבירה חומר ומלמדת לא בשביל לסמן וי ברשימת התפקידים שלה.
היא עושה את זה כי... נו... כי זה ברור מאליו.
להיות עם ילדים שמונה שעות ביום ולנדוד איתם מפינת האוכל לחצר, למזרן, לחדר ההחתלה, למגלשה זה פשוט בזבוז משווע. בלי להפחית מחשיבות כל הנ"ל.
ילד בגיל הזה הוא דף חלק ודווקא אלו הן השנים הכי טובות להתפתחות. מה שלא נקנה עד גיל שנתיים, לא יקנה לעולם. או שיקנה במאמצים רבים וכבר חז"ל אמרו: הלומד ילד למה הוא דומה...
והלכה מפורשת היא שברגע שתינוק מתחיל לדבר אביו מלמדו תורה ציווה לנו משה.
ובימינו כשהילדים נמצאים במסגרות, זאת חובתו של הצוות החינוכי. ולא משנה אם זה מעון או גן או חידר או בית ספר. הילד הופקד בידכם והתפקיד הוא בין היתר גם שלכם.
(כמובן לא מוריד את האחריות מההורים, אבל תחשבו על שמונה שעות ביום!
כשהשעות הכי טובות ויעילות לקליטה הן בבוקר)
וברור גם שגננת משלנו שאמורה לחיות את לוח השנה היהודי, צריכה להעביר זאת לילדים בהתאם לרמתם.
לילדים שלי במעון יש גננת ליגה. אשה מבוגרת בעלת ניסיון שניהלה במשך שנים גן פרטי בביתה. והיא מלמדת כל מה שצריך ילד בגיל כזה לדעת. (2-3, תחשבו שיש ילדים שכבר אמורים ללמוד א"ב בגיל הזה, אז מה, זאת רמה גבוהה מידי בשבילם?) בין אם מדובר בידע יהודי ובין אם ידע עולם.
פעם אחת הגענו באיחור אחרי תור לרופא ופגשנו את ילדי המעון בחוץ מלקטים עלי שלכת עם הגננת - זאת דוגמא טובה לגננת טובה.
ומצד שני הילדונת בת עוד לא שלוש עדיין מזמרת 'בר יוחאי' סביב למדורת הכביסה, או רוקדת 'טוב לי' ו'תורת ה' תמימה' עם ספר תורה מנייר...
הנשמה קולטת הכל.

תוספת:
להרגשתי, ההבדל בין ילד שאוהב ללמוד לבין ילד שלומד כי צריך, זה בדיוק נושא הענין.
הורים תאבי ידע יעוררו דיונים ושיחות עם הילדים על כל דבר. יעודדו שאלות ולא יפטרו אותן במלמול עצבני או בהתעלמות. יראו לילדים דברים ויסבירו להם גם בלי שיתבקשו לכך.
באותה מידה, גם גננת שאוהבת למידה, מעבירה את האהבה הזאת לילדים.

• הוסף לסימניות
אין ספק שהתכנים בגנים הפרטיים יהודיים יותר מהמעונות.
מאחורי המעונות ישנם אינטרסים מכל מיני כיוונים, גם לגבי התכנים.
בגן פרטי, זה טהור נטו, פשוט תענוג לשמוע ילדה בת שנה וחצי שרה שירים חסידיים כמו ״טוב לי״.. ו״בר יוחאי״.. ״שלום עליכם״ בסעודות שבת וכו׳
ולא איזה שירי ארץ ישראל...(אני גרה מאחורי מעון ולעיתים בהלם מהשירים שמשמיעים שם.. כן, בבני ברק)
גננת פרטית פותחת גן כי זה בנשמה שלה, מטפלת במעון הגיעה לעבודה זו, לא בטוח מתוך שליחות...

• הוסף לסימניות
אבל זו בדיוק הנקודה- שכל עוד הוא שמח ומאושר במעון הבאמת מקסים שלנו, וגם אני שמחה ומאושרת מכל הפרמטרים שחשובים באמת במוסד שמטפל בילדים בני שנתיים- לא מפריע לי בכלל אם הוא לא יודע שכל ההרים רבו על מי ה' ייתן את התורה....
נו, אם הילד שלך מאושר ושמח,
אז מה אכפת לך שילדים אחרים לומדים ואולי קולטים?

• הוסף לסימניות
@תילי5565 , הילדים שלי במעון, קראי שוב את הודעתי.
הגננת לשעבר בעלת גן פרטי.
אבל המעון רוצה למקם את עצמו בשורה הראשונה ולכן הוא דואג לצוות טוב.
איך?
לא יודעת. ליבי אומר לי שמתגמלים את הגננת כמו שצריך.

(ושוב, זה צריך להיות אכפת לבעלים של המעון. כבר כתבתי כאן בתחילת האשכול שמעון הוא עסק ריווחי מאד, ואמור לרְצות לרַצות את לקוחותיו. עכשיו תוך כדי כתיבה אני נזכרת שכשנפתח המעון דנן, היתה תחרות בינו לבין מעונות נוספים בסביבה. אולי זאת הסיבה ;))

• הוסף לסימניות
@תילי5565 , הילדים שלי במעון, קראי שוב את הודעתי.
הגננת לשעבר בעלת גן פרטי.
אבל המעון רוצה למקם את עצמו בשורה הראשונה ולכן הוא דואג לצוות טוב.
איך?
לא יודעת. ליבי אומר לי שמתגמלים את הגננת כמו שצריך.

(ושוב, זה צריך להיות אכפת לבעלים של המעון. כבר כתבתי כאן בתחילת האשכול שמעון הוא עסק ריווחי מאד, ואמור לרְצות לרַצות את לקוחותיו. עכשיו תוך כדי כתיבה אני נזכרת שכשנפתח המעון דנן, היתה תחרות בינו לבין מעונות נוספים בסביבה. אולי זאת הסיבה ;))
לא זכור לי שציטטתי אותך או הגבתי ספציפית על דבריך, כתבתי את דעתי על ההבדל בין מעון לגן פרטי, שמחה בשבילך שבאופן די נדיר זכית בגננת מהזן הנכון...

• הוסף לסימניות
סתם השמצה! היום המפקחת הפדגוגית במעון שבנהולי הדריכה את הצוות לשוחח על סופר סתם ועל קדושת ספר תורה ובכל נושא מכניסה מהפן החינוכי והרוחני שקרוב להווי החיים שממנו בא הילד! אל תתנו לשמועות לבלבל אתכם!

• הוסף לסימניות
אם המטפלות חסרות מוטיבציה, עושות את המינימום ההכרחי, כי מרגישות שלא מתוגמלות מספיק, או כי זו האווירה הכללית - זו בעיה גדולה. גם בלי לפרוט אותה לפרוטות, כגון תכנים, מוטוריקה וכדו'. זה יתבטא בכל הדברים. גם כאלה שלא נראים לעין, רק מורגשים, והילדים ירגישו בזה בהכרח.

וכמו שכתבו - בדרך כלל מאוד משנה האישיות והגישה של המנהלת. רואים את זה בכל מקום. במוסדות לימוד, במחלקות בבתי חולים, בארגונים שונים. המנהל/ת מאוד משפיעים על האווירה ועל התפקוד.
כדאי לדבר עם המנהלת ולתהות על קנקנה. אם היא חסרת מוטיבציה, חסרת אכפתיות, אין בה אהבה כלשהי למה שהיא עושה - זו בעיה גדולה.
אם היא אכפתית, עם מוטיבציה גבוהה לנהל מעון טוב ובריא לילדים, ויש רק מחלוקת נקודתית על משהו - הבעיה פחות חמורה, וגם ניתנת יותר לפיתרון.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
סתם השמצה! היום המפקחת הפדגוגית במעון שבנהולי הדריכה את הצוות לשוחח על סופר סתם ועל קדושת ספר תורה ובכל נושא מכניסה מהפן החינוכי והרוחני שקרוב להווי החיים שממנו בא הילד! אל תתנו לשמועות לבלבל אתכם!
לא הבנתי.
המעון היחיד בארץ זה המעון שבניהולך?
או שאת בעלת המעון עליו דיברו בתחילת האשכול?

• הוסף לסימניות
ברור!!
אבל הם קולטים הרבה יותר את הרוח שנושבת בבית, אוהבים קידוש והבדלה, סעודות שבת וספירת העומר עם אבא לפני השינה, ובקיצור- הם חיים בבית חרדי. וזה מחנך אותם. המון.
ריכוזים דידקטים מלווים בשלל שירים שאין בהם מילה אחת שמובנת לילד- לא מכניסים הרבה לראש בגיל הזה.
בדיוק כמו שהם קולטים בבית מה קןרה הם קולטים בגן מה חשוב יותר ומה פחות.

• הוסף לסימניות
לא יודעת על איזה מעון דיברו אך זה בכלל לא גורף וזה לא קו אחיד לכל מעון יש מפקחת אחרת ולכן כדאי לדעת שיש מעונות שיש בהם תוכן של יראת שמים מלכתחילה ואין הוראה של הפיקוח שלא יהיה כך!

• הוסף לסימניות
לא זכור לי שציטטתי אותך או הגבתי ספציפית על דבריך, כתבתי את דעתי על ההבדל בין מעון לגן פרטי, שמחה בשבילך שבאופן די נדיר זכית בגננת מהזן הנכון...

ממש לא נדיר, יש מטפלות וגננות מקסימות בהרבה מעונות.
ואגב יש גם גננות לא משהו בגנים פרטיים.

• הוסף לסימניות
ממש לא נדיר, יש מטפלות וגננות מקסימות בהרבה מעונות.
ואגב יש גם גננות לא משהו בגנים פרטיים.
ההבדל הוא אחד, שבמעון אין לך אפשרות לבחור גננת ובגן פרטי כן.
את יכולה לשמוע המלצות ולדעת שהיא גננת טובה ומסורה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה