- הוסף לסימניות
אז תבררי אם הוא היחיד שלא יודע מילה, או שכל הילדים בגן לא מבינים, ואז באמת תוכלי לבקש להוריד את הרמה.אני מקבלת מידי שבוע דפקשר עמוס מלל שהילד שלי לא יודע ממנו מילה. אז מה?
אז תבררי אם הוא היחיד שלא יודע מילה, או שכל הילדים בגן לא מבינים, ואז באמת תוכלי לבקש להוריד את הרמה.אני מקבלת מידי שבוע דפקשר עמוס מלל שהילד שלי לא יודע ממנו מילה. אז מה?
לא יודעת מה עם הילדים שלך.
אבל הילדים שלי בגיל 3 מבינים מצוין את "ים החומר התורני" שהגננות מציפות אותם. ובעיני, לא מיותר, ואפילו לא חבל.
אז אולי נפלת על גננת ספציפית שיש לה בעיה עם הקניית חומר.אצל הבת שלי בגן עירייה מתפללים תפילה באורך הזוי בעיניי לגיל הזה. לומדים שירים עם מילים במשלב שאולי אפילו חלק מיושבי הפורום הזה לא מבינים את משמעותן.
מביאים כל שבוע ערימות בלתי נתפסות של חומר, גם תורני וגם כללי (למה היא צריכה לדעת שלאשתו של הגמל קוראים נאקה??? ולמי נראה שהיא תזכור את זה???)
בחיידר הרבה הרבה הרבה יותר טוב.
אבל זו בדיוק הנקודה- שכל עוד הוא שמח ומאושר במעון הבאמת מקסים שלנו, וגם אני שמחה ומאושרת מכל הפרמטרים שחשובים באמת במוסד שמטפל בילדים בני שנתיים- לא מפריע לי בכלל אם הוא לא יודע שכל ההרים רבו על מי ה' ייתן את התורה....אז תבררי אם הוא היחיד שלא יודע מילה, או שכל הילדים בגן לא מבינים, ואז באמת תוכלי לבקש להוריד את הרמה.
אולי זה התפקיד של ההורים להכניס את האידישקייט בכל הזדמנות אפשרית ולא לסמוך רק על המעון וגני הילדים...גם בעיני חשובה מאד מאד מאד המוטוריקה, אבל עדין, תגובתי היתה שעל תגובה של אחת האימהות שלימדו את הילד יום לפני ט' באב על הים והחופש...
זה בעיני לא מוטוריקה
וחבל, הילד הוא דף חלק ומה שתכניסי לי בגיל הקטן זה מה שישאר!
והבחירה בידיך האם ללמד אותו מה ההבדל בין אדום לבורדו או ללמד אותו שכל ויתור לחבר בונה אבן בבית המקדש.
(במאמר מוסגר- חמוותי תמיד אומרת שעוד לא ראתה בחור בן 20 שלא יודע צבעים אבל היא ראתה כמה וכמה בחורים שלא יודעים מה זה מידות טובות והתחשבות בזולת וכו ככו.)
נו, אם הילד שלך מאושר ושמח,אבל זו בדיוק הנקודה- שכל עוד הוא שמח ומאושר במעון הבאמת מקסים שלנו, וגם אני שמחה ומאושרת מכל הפרמטרים שחשובים באמת במוסד שמטפל בילדים בני שנתיים- לא מפריע לי בכלל אם הוא לא יודע שכל ההרים רבו על מי ה' ייתן את התורה....
לא זכור לי שציטטתי אותך או הגבתי ספציפית על דבריך, כתבתי את דעתי על ההבדל בין מעון לגן פרטי, שמחה בשבילך שבאופן די נדיר זכית בגננת מהזן הנכון...@תילי5565 , הילדים שלי במעון, קראי שוב את הודעתי.
הגננת לשעבר בעלת גן פרטי.
אבל המעון רוצה למקם את עצמו בשורה הראשונה ולכן הוא דואג לצוות טוב.
איך?
לא יודעת. ליבי אומר לי שמתגמלים את הגננת כמו שצריך.
(ושוב, זה צריך להיות אכפת לבעלים של המעון. כבר כתבתי כאן בתחילת האשכול שמעון הוא עסק ריווחי מאד, ואמור לרְצות לרַצות את לקוחותיו. עכשיו תוך כדי כתיבה אני נזכרת שכשנפתח המעון דנן, היתה תחרות בינו לבין מעונות נוספים בסביבה. אולי זאת הסיבה)
לא הבנתי.סתם השמצה! היום המפקחת הפדגוגית במעון שבנהולי הדריכה את הצוות לשוחח על סופר סתם ועל קדושת ספר תורה ובכל נושא מכניסה מהפן החינוכי והרוחני שקרוב להווי החיים שממנו בא הילד! אל תתנו לשמועות לבלבל אתכם!
לא הבנתי.
המעון היחיד בארץ זה המעון שבניהולך?
או שאת בעלת המעון עליו דיברו בתחילת האשכול?
בדיוק כמו שהם קולטים בבית מה קןרה הם קולטים בגן מה חשוב יותר ומה פחות.ברור!!
אבל הם קולטים הרבה יותר את הרוח שנושבת בבית, אוהבים קידוש והבדלה, סעודות שבת וספירת העומר עם אבא לפני השינה, ובקיצור- הם חיים בבית חרדי. וזה מחנך אותם. המון.
ריכוזים דידקטים מלווים בשלל שירים שאין בהם מילה אחת שמובנת לילד- לא מכניסים הרבה לראש בגיל הזה.
כן.האם כל מפקחת נותנת הוראות אחרות? אין קו כללי בפיקוח?
לא זכור לי שציטטתי אותך או הגבתי ספציפית על דבריך, כתבתי את דעתי על ההבדל בין מעון לגן פרטי, שמחה בשבילך שבאופן די נדיר זכית בגננת מהזן הנכון...
ההבדל הוא אחד, שבמעון אין לך אפשרות לבחור גננת ובגן פרטי כן.ממש לא נדיר, יש מטפלות וגננות מקסימות בהרבה מעונות.
ואגב יש גם גננות לא משהו בגנים פרטיים.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים