- הוסף לסימניות
- #11,341
אין שום סיבה שזה יגולגל ללקוח, הם ימכרו בכמה שיוכלוגם אם זה יקרה - יקח הרבה זמן אם בכלל שההנחה הזו תגולגל ללקוח.
אבל זה יכניס הרבה שחקנים חדשים שאין להם הון עצמי גבוה/ יכולות למינוף גבוה
אין שום סיבה שזה יגולגל ללקוח, הם ימכרו בכמה שיוכלוגם אם זה יקרה - יקח הרבה זמן אם בכלל שההנחה הזו תגולגל ללקוח.
אתה ממש צודק בכל מילה בהתחלה חשבתי שיש אמת בדברים האלהתמיד אותם ניקים
כותבים עוד ועוד חדשות וחידושים
עם טבלאות וכתבות
על מכות מוות, קריסה, הצפה
התפכחות הקונים
שוק של קונים
הבטחות מחברי כנסת
ראיונות של כלכלנים
סודות מבית הקבלנים והבנקאים
גרפים סלקטיביים
סיפורים מיבשות רחוקות
אבל מה לעשות
העם שלנו עם קשה עורף
המציאות בשטח, לא מסכימה להתיישר עם המציאות המקבילה שמובאת כאן חדשות לבקרים
המציאות היא שהמחירים בשנים האחרונות עלו למרות שחלק מהכותבים מדברים על ירידות שנים
המחירים לפחות במרכז בני ברק שם אני מעורה, בעליה מתמדת בחצי שנה האחרונה
השוק שהיה אמור לצפות למכת המוות ולקרוס, עולה ומתעורר מיום ליום למרות התחזיות
אבל לא דבר שולי כמו מציאות בשטח
ירפה את ידי הכותבים המוכשרים
בטח לא אחרי שכתבו כל כך הרבה
הם ימשיכו להוכיח באותות ובמופתים
שהנה, אוטוטו, ממש מעבר לפינה, זה כבר ממש כאן, רק טיפה לפתוח את העיניים, והנה, הופ, המחירים יורדים, והמציאות בשטח אינה אלא בעיה חולפת, שאינה אלא אשליה, והמציאות היא לא מה שקורה אלא מה שכתוב, וכל מי שלא מאמין שכך, אינו אלא טועה ומטעה וראוי להתנפל עליו כאילו הוא כופר באחד מעיקרי האמונה.
ועל זה נאמר
הכותבים נובחים והשיירה עוברת…
עד עכשיו סיפרו לנו שלמרות שיש עשרות אלפי דירות ריקות, אבל הקבלנים "לא יכולים" להוריד את המחירים כי אז "יפסידו".אין שום סיבה שזה יגולגל ללקוח, הם ימכרו בכמה שיוכלו
אבל חלק גדול מהבעיה שהמדינה לא כ"כ משחררת קרקעות בצורה מסיביתזו בשורה מקורית גדולה! המדינה לא מרוויחה פחות אבל גורמת בכך שללקוח קצה המחיר ירד דרסטית.
חיסכון גדול מכספי מימון מיותרים - תפתח כאן תחרות עוצמתית על הקרקעות הללו ויציף את השוק (זמנית,לפחות).
במחשבה ראשונה המרווח הזה יאפשר לקבלנים להרוויח רווח גדול יותר.
אבל המסקנא היא כי ברגע שיש תחרות אמיתית בשוק + שיווקים מאסיביים זה משפיע על המחיר דרסטית.
כללי השוק
היא מרוויחה פחות כי גם המדינה קונה את הכסףזו בשורה מקורית גדולה! המדינה לא מרוויחה פחות אבל גורמת בכך שללקוח קצה המחיר ירד דרסטית.
חיסכון גדול מכספי מימון מיותרים - תפתח כאן תחרות עוצמתית על הקרקעות הללו ויציף את השוק (זמנית,לפחות).
אבל המסקנא היא כי ברגע שיש תחרות אמיתית בשוק + שיווקים מאסיביים זה משפיע על המחיר דרסטית.
כללי השוק
לא מבין למה זה אמור להוריד את המחיר. המחיר שיזם מוכן לשלם הוא המחיר שהלקוח מוכן לשלם על דירה מינוס עלויות עם מרווח לרווח. אז אם העלויות של יורדות, אז היזמים ישלמו יותר על הקרקע.כתבה באתר מרכז הנדל"ן רעידת אדמה בשוק הדיור
![]()
"חיסכון של עד 250 אלש"ח לדירה": רמ"י בוחנת פריסת תשלומים בעסקאות לרכישת קרקע
כך עולה ממכתב ששלח לאחרונה מנהל רמ"י ינקי קוינט להתאחדות הקבלנים, לפיו תיבחן פריסה של התשלום עבור הקרקע והפיתוח...www.nadlancenter.co.il
לא בטוח שהכל מתחיל ונגמר במספר הקרקעות שמשחררים בשנהאבל חלק גדול מהבעיה שהמדינה לא כ"כ משחררת קרקעות בצורה מסיבית
בהחלט אני גם חושב שהכותרת יותר ממה שזהלא מבין למה זה אמור להוריד את המחיר. המחיר שיזם מוכן לשלם הוא המחיר שהלקוח מוכן לשלם על דירה מינוס עלויות עם מרווח לרווח. אז אם העלויות של יורדות, אז היזמים ישלמו יותר על הקרקע.
כלומר, אם יש פחות עלויות של ריביות, אז הם ישלמו יותר על הקרן.
זו בשורה מקורית גדולה! המדינה לא מרוויחה פחות אבל גורמת בכך שללקוח קצה המחיר ירד דרסטית.
כללי השוק
משחררים המון, רק שיש מכרזים שחוזרים מחוסר התעניינות. זה יכול לגרום שהמכרזים יהיו יותר כלכליים לקבלנים.אבל חלק גדול מהבעיה שהמדינה לא כ"כ משחררת קרקעות בצורה מסיבית
מה הקשר? אם אני קונה ממך היום קרקע, ואתה מוסר לי אותה רק עוד 3 שנים, אין סיבה שאני ישלם לך את כל התשלום היום, ובוודאי שאתה לא תפסיד שאני ישלם לך את התשלום עוד 3 שנים כשתמסור לי את הקרקע.היא מרוויחה פחות כי גם המדינה קונה את הכסף
ומשלמת ריבית אגרות חוב
יש היום מכרזים שחוזרים כי הם לא כלכליים. דחיית התשלום יכולה לגרום ליותר התעניינות מצד הקבלנים (במיוחד קטנים).לא מבין למה זה אמור להוריד את המחיר. המחיר שיזם מוכן לשלם הוא המחיר שהלקוח מוכן לשלם על דירה מינוס עלויות עם מרווח לרווח. אז אם העלויות של יורדות, אז היזמים ישלמו יותר על הקרקע.
זה עוד חוק שמדברים עליו-קנס לקבלנים שדוגרים על קרקעות.הקבלנים ישמרו את הקרקעות ויקחו את הזמן שלהם כי הם לא משלמים על זה לא ריבית ולא כלום
במחיר למשתכן יש קנסות הם לא יכולים לספסר בקרקעהקבלנים ישמרו את הקרקעות ויקחו את הזמן שלהם כי הם לא משלמים על זה לא ריבית ולא כלום
לדעתי המהלך לא נועד בעיקרו להוריד מחירים דרסטית, אלא להגדיל את הרווח של היזמים שהצטמצמו מאוד בשנים האחרונות ובעיקר יצר קושי משמעותי בגיוס מימון בגלל צפי אחוזי רווח נמוכים, במקביל זה אמור לתת מקום גם למו"מ על הורדת מחירים מסוימת ללקוח מה שלא היה כמעט קיים עד היום. ברור שהיזמים ירוויחו יותר מהלקוחות, נקווה שלפחות לא יעלו מחירים בתקופה הקרובה.לא מבין למה זה אמור להוריד את המחיר. המחיר שיזם מוכן לשלם הוא המחיר שהלקוח מוכן לשלם על דירה מינוס עלויות עם מרווח לרווח. אז אם העלויות של יורדות, אז היזמים ישלמו יותר על הקרקע.
כיום יש הכנסה מיידית למדינה ואם בשנה הבאה לא יקבלו כסף על הקרקעות אלא רק עוד כמה שניםמה הקשר? אם אני קונה ממך היום קרקע, ואתה מוסר לי אותה רק עוד 3 שנים, אין סיבה שאני ישלם לך את כל התשלום היום, ובוודאי שאתה לא תפסיד שאני ישלם לך את התשלום עוד 3 שנים כשתמסור לי את הקרקע.
הכותרת הזן התלוצצות על חשבון האזרח מי שדואגים פו זה לכיס של המדינה נעשה סדר שמדינה מוציאה קרקעות למכירה זה נעשה באמצאות מכרזים מה שקרה בשנים אחרונת בעקבות הרביות מחירי הקרקעות נחתכו ליזמים בחצי [כי חשוב של יזם לרווח נכנס הרביות] פו מגיע הכלכלן שדואג למדינה במילים אחרות נפרוס אנו את התשלומים אנחנו וניקח את כל הרוח לכיס במילים אחרות יזם ישלם בסופו של יום כמה שיותר קרוב לרווח מינימלי ואם לא הוא כנראה לא יהיה היזם של הפרויקט ,וכאן מגיע כתב באתר שמחפש לעשות כותרת שתיצור דרמה ואפשר לומר שהצליחכתבה באתר מרכז הנדל"ן רעידת אדמה בשוק הדיור
![]()
כך עולה ממכתב ששלח לאחרונה מנהל רמ"י ינקי קוינט להתאחדות הקבלנים, לפיו תיבחן פריסה של התשלום עבור הקרקע והפיתוח...www.nadlancenter.co.il
כך עולה ממכתב ששלח לאחרונה מנהל רמ"י ינקי קוינט להתאחדות הקבלנים, לפיו תיבחן פריסה של התשלום עבור הקרקע והפיתוח. על פי תחשיב שבוצע בהתאחדות מהלך שכזה יביא לחיסכון של קרוב ל-200 אלף שקל בהוצאות מימון לכל דירה
אבן שטיפש זרק לבאר 40 חכמים לא יכולים לחלץשאל אותו בבקשה על זה
ועל הדרך אשמח שתעזור לי להבין מה המשפט הזה אומר: אויב איין נאַר וואַרפט אַ שטיין אין אַ ברונעם, וועלן פערציק חכמים עס נישט קענען אַרויסציען.![]()
מידע שימושי - פוסט חשוב מאוד שפרסם יועץ הנדל"ן יעקב רייניץ
כן יותר נפוץ לצערנו שאברכים יפלו .כי בבית המדרש כולם ברוך ה' טובים וצדיקים. ואברך פחות יעלה על דעתו עד כמה עולם הביזנס הוא אכזרי והכל הכול זה רק אינטרסים. שמעתי על אברך שנפל בהשקעה שהחברותא שלו שכנע אותו, החברותא קיבל אחוזים אם הוא מביא עוד חברים להשקעה הנוצצת. והאברך לא העלה בדעתו שהחברותא שלו...www.prog.co.il
יש דעות לכאן ולכאן בתוך הכתבה עצמהעוד מהלך שיוביל לעליה בבניה
אם זה אכן יעבור זו דרמהמס רכוש חוזר: איך זה ישפיע על מחירי הדירות?
מנהל רשות המסים, שי אהרונוביץ' הכריז לאחרונה כי המס על קרקעות לא מנוצלות צפוי להיכלל בתקציב הקרוב ולהכניס כ-8 מיליארד שקל בשנה. המסר לבעלי הקרקעות אומר שמי שמחזיק קרקע "רדומה" יידרש לבחור: למכור, לבנות או לשלם מדי שנה מסים על שווי הנכסwww.bizportal.co.il
בבני ברק לבד יש מגרשים רדומים חלקם במרכז העיר ממש שמוחזקים ע"י משפחות אמידות ירושות וכדו'
שתקועים שנים אם יאלצו לשלם מס רכוש זה יזרז את המכירה ויציף עוד דירות לשוק
להערכתי מדובר על מאות דירות חדשות במרכז בני ברק
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //