גם אם זה יקרה - יקח הרבה זמן אם בכלל שההנחה הזו תגולגל ללקוח.
אין שום סיבה שזה יגולגל ללקוח, הם ימכרו בכמה שיוכלו
אבל זה יכניס הרבה שחקנים חדשים שאין להם הון עצמי גבוה/ יכולות למינוף גבוה

תמיד אותם ניקים
כותבים עוד ועוד חדשות וחידושים
עם טבלאות וכתבות
על מכות מוות, קריסה, הצפה
התפכחות הקונים
שוק של קונים
הבטחות מחברי כנסת
ראיונות של כלכלנים
סודות מבית הקבלנים והבנקאים
גרפים סלקטיביים
סיפורים מיבשות רחוקות

אבל מה לעשות
העם שלנו עם קשה עורף
המציאות בשטח, לא מסכימה להתיישר עם המציאות המקבילה שמובאת כאן חדשות לבקרים

המציאות היא שהמחירים בשנים האחרונות עלו למרות שחלק מהכותבים מדברים על ירידות שנים

המחירים לפחות במרכז בני ברק שם אני מעורה, בעליה מתמדת בחצי שנה האחרונה

השוק שהיה אמור לצפות למכת המוות ולקרוס, עולה ומתעורר מיום ליום למרות התחזיות

אבל לא דבר שולי כמו מציאות בשטח
ירפה את ידי הכותבים המוכשרים
בטח לא אחרי שכתבו כל כך הרבה
הם ימשיכו להוכיח באותות ובמופתים
שהנה, אוטוטו, ממש מעבר לפינה, זה כבר ממש כאן, רק טיפה לפתוח את העיניים, והנה, הופ, המחירים יורדים, והמציאות בשטח אינה אלא בעיה חולפת, שאינה אלא אשליה, והמציאות היא לא מה שקורה אלא מה שכתוב, וכל מי שלא מאמין שכך, אינו אלא טועה ומטעה וראוי להתנפל עליו כאילו הוא כופר באחד מעיקרי האמונה.

ועל זה נאמר
הכותבים נובחים והשיירה עוברת…
אתה ממש צודק בכל מילה בהתחלה חשבתי שיש אמת בדברים האלה
והשתכנעתי רעיונית ואפילו 2 אנשים שהיו לפני קרוב לשנה ממש בסגירת חוזה שכנעתי
אותם להמתין משכונת נווה יעקב בירושלים כרגע הם הגיעו אלי בטענות שהמחירים רק ממשיכים לעלות
אני חושב לפצות אותם על העצה הלא הוגנת שנתתי
היום ראיתי @מקצועי בלבד תאריך פתיחת האשכול תש"פ לפני קרוב ל6 שנים כתוב את כל הנימוקים
בצורה כל כך משכנעת מדוע המחיר ירד מי ששמע בקולה אז וחיכה עד היום
משלם הרבה יותר 6 שנים שהם טועים ולא מתביישים להמשיך עם הביטחון
אז אפשר לומר שכדאי יותר להשקיע במניות מלקנות לעצמנו דירה
אבל לומר כמעט בביטחון שירד ורק ירד בעוד שב50-70 שנה האחרונות המחיר עלה במליוני %
בהתחלה היו קונים במספר לירות דירה בירושלים או שטח של בניין אחר כך 10 לירות נהיו 1 שקל
אחר כך 1000 שקל נהיה 1 ש"ח והיום צריך בשביל אותו שטח עשרות מליוני שקלים חדשים
מעכשיו למדתי יכול להיות שירד יכול להיות שיעלה אבל הביטחון הזה לשתי הצדדים לדעתי הוא טעות!

אין שום סיבה שזה יגולגל ללקוח, הם ימכרו בכמה שיוכלו
עד עכשיו סיפרו לנו שלמרות שיש עשרות אלפי דירות ריקות, אבל הקבלנים "לא יכולים" להוריד את המחירים כי אז "יפסידו".
אז עכשיו הם יוכלו להוריד את המחיר בלי להפסיד.
חוץ מזה שכאמור יותר היצע=ירידת מחיר.

זו בשורה מקורית גדולה! המדינה לא מרוויחה פחות אבל גורמת בכך שללקוח קצה המחיר ירד דרסטית.
חיסכון גדול מכספי מימון מיותרים - תפתח כאן תחרות עוצמתית על הקרקעות הללו ויציף את השוק (זמנית,לפחות).
במחשבה ראשונה המרווח הזה יאפשר לקבלנים להרוויח רווח גדול יותר.
אבל המסקנא היא כי ברגע שיש תחרות אמיתית בשוק + שיווקים מאסיביים זה משפיע על המחיר דרסטית.
כללי השוק

זו בשורה מקורית גדולה! המדינה לא מרוויחה פחות אבל גורמת בכך שללקוח קצה המחיר ירד דרסטית.
חיסכון גדול מכספי מימון מיותרים - תפתח כאן תחרות עוצמתית על הקרקעות הללו ויציף את השוק (זמנית,לפחות).
אבל המסקנא היא כי ברגע שיש תחרות אמיתית בשוק + שיווקים מאסיביים זה משפיע על המחיר דרסטית.
כללי השוק
אבל חלק גדול מהבעיה שהמדינה לא כ"כ משחררת קרקעות בצורה מסיבית

כללי השוק
היא מרוויחה פחות כי גם המדינה קונה את הכסף
ומשלמת ריבית אגרות חוב

כתבה באתר מרכז הנדל"ן רעידת אדמה בשוק הדיור​

"חיסכון של עד 250 אלש"ח לדירה": רמ"י בוחנת פריסת תשלומים בעסקאות לרכישת קרקע​

לא מבין למה זה אמור להוריד את המחיר. המחיר שיזם מוכן לשלם הוא המחיר שהלקוח מוכן לשלם על דירה מינוס עלויות עם מרווח לרווח. אז אם העלויות של יורדות, אז היזמים ישלמו יותר על הקרקע.
כלומר, אם יש פחות עלויות של ריביות, אז הם ישלמו יותר על הקרן.

לא בטוח שהכל מתחיל ונגמר במספר הקרקעות שמשחררים בשנה
יש הרבה לעשות בתהליכים של משך הזמן להיתרים והתשלומים וכו'

לא מבין למה זה אמור להוריד את המחיר. המחיר שיזם מוכן לשלם הוא המחיר שהלקוח מוכן לשלם על דירה מינוס עלויות עם מרווח לרווח. אז אם העלויות של יורדות, אז היזמים ישלמו יותר על הקרקע.
בהחלט אני גם חושב שהכותרת יותר ממה שזה

מדובר בפנייה עם הצעה בסך הכל לרמ"י לא איזה החלטה של רמ"י
לא החלטה ממשלתית אלא סתם מישהו הציע הצעה לרמ"י
והם כתבו שבעיקרון אין להם התנגדות עקרונית ויבדקו את זה ומכאן יוצאים כותרות
זה הציטוט

כ״ל ההתאחדות יגאל סלוביק קיבל בשבוע שעבר הודעה רשמית ממנהל רשות מקרקעי ישראל יעקב קוינט, שבה נכתב כי אין לרשות התנגדות עקרונית למתווה הפריסה וכי היא רואה חשיבות רבה ביצירת איזון בין צורכי המדינה לבין צורכי השוק.

כללי השוק

אם זה יעבור הבנקים וגופי המימון הולכים להפסיד הרבה כסף...

הקבלנים ישמרו את הקרקעות ויקחו את הזמן שלהם כי הם לא משלמים על זה לא ריבית ולא כלום

משחררים המון, רק שיש מכרזים שחוזרים מחוסר התעניינות. זה יכול לגרום שהמכרזים יהיו יותר כלכליים לקבלנים.
היא מרוויחה פחות כי גם המדינה קונה את הכסף
ומשלמת ריבית אגרות חוב
מה הקשר? אם אני קונה ממך היום קרקע, ואתה מוסר לי אותה רק עוד 3 שנים, אין סיבה שאני ישלם לך את כל התשלום היום, ובוודאי שאתה לא תפסיד שאני ישלם לך את התשלום עוד 3 שנים כשתמסור לי את הקרקע.
יש היום מכרזים שחוזרים כי הם לא כלכליים. דחיית התשלום יכולה לגרום ליותר התעניינות מצד הקבלנים (במיוחד קטנים).
הקבלנים ישמרו את הקרקעות ויקחו את הזמן שלהם כי הם לא משלמים על זה לא ריבית ולא כלום
זה עוד חוק שמדברים עליו-קנס לקבלנים שדוגרים על קרקעות.

לדעתי המהלך לא נועד בעיקרו להוריד מחירים דרסטית, אלא להגדיל את הרווח של היזמים שהצטמצמו מאוד בשנים האחרונות ובעיקר יצר קושי משמעותי בגיוס מימון בגלל צפי אחוזי רווח נמוכים, במקביל זה אמור לתת מקום גם למו"מ על הורדת מחירים מסוימת ללקוח מה שלא היה כמעט קיים עד היום. ברור שהיזמים ירוויחו יותר מהלקוחות, נקווה שלפחות לא יעלו מחירים בתקופה הקרובה.

מה הקשר? אם אני קונה ממך היום קרקע, ואתה מוסר לי אותה רק עוד 3 שנים, אין סיבה שאני ישלם לך את כל התשלום היום, ובוודאי שאתה לא תפסיד שאני ישלם לך את התשלום עוד 3 שנים כשתמסור לי את הקרקע.
כיום יש הכנסה מיידית למדינה ואם בשנה הבאה לא יקבלו כסף על הקרקעות אלא רק עוד כמה שנים
וכיום זה בכלל ההכנסות של המדינה זה אומר שכדי לכסות את ההוצאות הם יצטרכו לגייס יותר כסף
שזה אומר יותר ריבית אז לא נכון לומר שזה לא עולה כלום
אולי זה עולה אבל זה צודק

מגזין_המוביל_נח_222__(1)_עמוד_16.jpg
מגזין_המוביל_נח_222__(1)_עמוד_35.jpg

כתבה באתר מרכז הנדל"ן רעידת אדמה בשוק הדיור​

"חיסכון של עד 250 אלש"ח לדירה": רמ"י בוחנת פריסת תשלומים בעסקאות לרכישת קרקע​

כך עולה ממכתב ששלח לאחרונה מנהל רמ"י ינקי קוינט להתאחדות הקבלנים, לפיו תיבחן פריסה של התשלום עבור הקרקע והפיתוח. על פי תחשיב שבוצע בהתאחדות מהלך שכזה יביא לחיסכון של קרוב ל-200 אלף שקל בהוצאות מימון לכל דירה​

הכותרת הזן התלוצצות על חשבון האזרח מי שדואגים פו זה לכיס של המדינה נעשה סדר שמדינה מוציאה קרקעות למכירה זה נעשה באמצאות מכרזים מה שקרה בשנים אחרונת בעקבות הרביות מחירי הקרקעות נחתכו ליזמים בחצי [כי חשוב של יזם לרווח נכנס הרביות] פו מגיע הכלכלן שדואג למדינה במילים אחרות נפרוס אנו את התשלומים אנחנו וניקח את כל הרוח לכיס במילים אחרות יזם ישלם בסופו של יום כמה שיותר קרוב לרווח מינימלי ואם לא הוא כנראה לא יהיה היזם של הפרויקט ,וכאן מגיע כתב באתר שמחפש לעשות כותרת שתיצור דרמה ואפשר לומר שהצליח

שאל אותו בבקשה על זה
ועל הדרך אשמח שתעזור לי להבין מה המשפט הזה אומר: אויב איין נאַר וואַרפט אַ שטיין אין אַ ברונעם, וועלן פערציק חכמים עס נישט קענען אַרויסציען.
אבן שטיפש זרק לבאר 40 חכמים לא יכולים לחלץ

עוד מהלך שיוביל לעליה בבניה
אם זה אכן יעבור זו דרמה
בבני ברק לבד יש מגרשים רדומים חלקם במרכז העיר ממש שמוחזקים ע"י משפחות אמידות ירושות וכדו'
שתקועים שנים אם יאלצו לשלם מס רכוש זה יזרז את המכירה ויציף עוד דירות לשוק
להערכתי מדובר על מאות דירות חדשות במרכז בני ברק

עוד מהלך שיוביל לעליה בבניה
אם זה אכן יעבור זו דרמה
בבני ברק לבד יש מגרשים רדומים חלקם במרכז העיר ממש שמוחזקים ע"י משפחות אמידות ירושות וכדו'
שתקועים שנים אם יאלצו לשלם מס רכוש זה יזרז את המכירה ויציף עוד דירות לשוק
להערכתי מדובר על מאות דירות חדשות במרכז בני ברק
יש דעות לכאן ולכאן בתוך הכתבה עצמה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.
למעלה