מחסנים או לא????????

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י album;1068848:
עוד משהו---
המבשר היום
צפה בקובץ המצורף 169263

(אני בכלל לא נגד חיסונים אבל זה הרתיע אותי)

את מבינה??
לדעת האגודה לא צריך לחסן ילדים משום שהם מוגנים ע"י הנגיף המומת.
אבל הם עלולים להיות נשאים? שיהיו, ובעלי כשל חיסוני שאינם יכולים להתחסן ועלולים כתוצאה מכך להיפגע - שיפגעו.
העיקר שילדים לא יכניסו לפיהם שתי טיפות מרות שרובינו כאן קיבלנו בשגרה ולא הזיק לנו, וגם להם סטטיסטית הסיכוי לנזק קטן מאד.

מעולם לא רצתי לחסן (סתם עצלות:))
ובמקרה ויש לי ספקות אני מתייעצת ומבקשת ברכת גדולים,
אבל לכלכל את צעדינו בהתאם לרוחות ברשת, או בתקשורת... לא מי יודע מה נשמע לי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תמנתי;1068852:
פשוט מקומם אותי שיש אנשים שחושבים שהחיסונים האלה זה סתם קשקוש.
מקומם!

תפסיקו עם זה!

המחלה הזו היא איום רציני מאד!
ומי שלא מת ממנה, נידון לחיי סבל ארוכים ומתמשכים!
כל מי שכותב פה נגד כנראה מעולם לא חי לצד מישהו שחלה בזה.

נכתב ע"י mig;1068857:
את מבינה??
אבל הם עלולים להיות נשאים? שיהיו, ובעלי כשל חיסוני שאינם יכולים להתחסן ועלולים כתוצאה מכך להיפגע - שיפגעו.

למיטב הבנתי דווקא כשילדים יחוסנו בנגיף המוחלש ויבואו במגע עם אוכלוסיה בעלת כשל חיסוני - עלולה להתפרץ המחלה, וזו הסיבה שמשרד הבריאות הנחה לא לחסן ילדים הנמצאים ליד אנשים בעלי כשל חיסוני.

דווקא בשל כך אני לא רצה לחסן.

נ.ב. למען הסר ספק, אני מחסנת בכל שאר החיסונים הניתנים כשגרה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;1068860:
למיטב הבנתי דווקא כשילדים יחוסנו בנגיף המוחלש ויבואו במגע עם אוכלוסיה בעלת כשל חיסוני - עלולה להתפרץ המחלה, וזו הסיבה שמשרד הבריאות הנחה לא לחסן ילדים הנמצאים ליד אנשים בעלי כשל חיסוני.

דווקא בשל כך אני לא רצה לחסן.

נ.ב. למען הסר ספק, אני מחסנת בכל שאר החיסונים הניתנים כשגרה.

נכון. מכיוון שבשבועיים הראשונים (נדמה לי, אולי אני לא מדייקת בתקופה) החיסון מופרש ביציאות, ועלול לפגוע באנשים בעלי כשל חיסוני. אבל מרגע שהוא מפסיק להיות מופרש, אין כל סכנה! לעומת זאת, אדם שלא חוסן בחיסון המוחלש, ונדבק בנגיף, יוכל להדביק אנשים בעלי כשל חיסוני וכדומה. לא עדיך להתרחק מהאנשים הללו למשך תקופה קצרה, ואז לחזור לשגרה, מאשר לחשוש כל החיים להדבקה?

• הוסף לסימניות
תמנתי, הבעיה היא שעצם החיסון עלול לגרום להתפרצות המחלה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;1068950:

1. אם הוא לא גרם מ- 1988 עד 2004 למה שעכשיו הוא יגרום?
2. ונראה לך שלמשרד הבריאות יש עניין לגרום עכשיו להתפרצות? (מקרים חדשים עבור הלמידה של הסטודנטים?)

יש שאלות על כך, וגם המתנגדים לא חפים מחוסר בהירות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;1068950:
באמת?
הסיכוי שנגיף מוחלש שניתן בצורה מבוקרת לבני אדם שאינם נמצאים בקבוצה של אנשים בעלי מערכת חיסונית חלשה, או בקרבתם (בני משפחה), יגרום להתפרצות הנגיף, קטן בצורה משמעותית מאשר הסיכוי שנגיף הפרא של הפוליו יפגע יגרום להתפשטות.
מי שכן גורם להתפשטות, הם אנשים שאינם מחוסנים..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;1068961:
1. אם הוא לא גרם מ- 1988 עד 2004 למה שעכשיו הוא יגרום?
2. ונראה לך שלמשרד הבריאות יש עניין לגרום עכשיו להתפרצות? (מקרים חדשים עבור הלמידה של הסטודנטים?)

יש שאלות על כך, וגם המתנגדים לא חפים מחוסר בהירות.

אין לי כוח להתווכח, רק שיש באמת הרבה מאוד סימני שאלה סביב לחיסון הזה, והסתייגויות ברורות לאוכלוסיות מוגדרות.
מי שרוצה - שיחסן.
מי שלא - לא.
חבל על האנרגיות.

• הוסף לסימניות
לא קראתי את מליוני ההודעות לפני.
הא לך תשובה קצרה:קראי את ספרו של אהרון מרגלית- "אתהלך"
ורוצי לחסן.
רק בריאות!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;1068979:
ורוצי לחסן.
רק בריאות!
שוב: החיסון עצמו עלול לגרום להתפרצות המחלה, במיוחד בסביבה עם מערכת חיסונית חלשה. גם אלו שרצים להתחסן כדאי שיקראו מה עלול לקרות...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;1068992:
שוב: החיסון עצמו עלול לגרום להתפרצות המחלה, במיוחד בסביבה עם מערכת חיסונית חלשה. גם אלו שרצים להתחסן כדאי שיקראו מה עלול לקרות...

דברי_________עכשיו אני רואה שמשלחת של ארגון הבריאות העולמי היא זאת שהמליצה על החיסון לאור הימצאות הפוליו בשפכים של מספר ערים.
הם לא חברים בפרוג אבל פרק בהלכות חיסונים המוניים הם כבר למדו....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דאלארס;1068997:
דברי_________עכשיו אני רואה שמשלחת של ארגון הבריאות העולמי היא זאת שהמליצה על החיסון לאור הימצאות הפוליו בשפכים של מספר ערים.
להמלצה יש הסתייגויות ולא בכדי.

הא לכם האפשרות לומר את המילה האחרונה:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דאלארס;1068997:

בלי להיכנס לגופו של דיון,
ההסטוריה מוכיחה שהחלטות רפואיות המוניות, שהיו אמורות להיות חפות מכל שיקול שאינו מקצועי, לא בהכרח היו כאלו.
אם מישהו מעוניין בהפניות נוספות, אשתדל לתת כאלו, בל"נ.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;1068979:
ורוצי לחסן.
רק בריאות!

בדיוק לכן לחסן בארבע מנות החיסון המומת - חובה!

המוחלש - :rolleyes:

• הוסף לסימניות
ריפרפתי מלמעלה על כמה תגובות. למרות שמאד מעניין אותי לקרוא הכל, אין לי זמן כעת. רק אוסיף מה שאמרה לי אחות בטיפת חלב לפני שבוע שעיקר הפחד והחשש הוא על תינוקות בני פחות מחודשיים שלא יכולים לקבל את החיסון. אז אם יש לכם תינוק בגיל הזה (או יהיה בקרוב)כדאי לשקול את זה ברצינות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;1068857:
את מבינה??
העיקר שילדים לא יכניסו לפיהם שתי טיפות מרות שרובינו כאן קיבלנו בשגרה ולא הזיק לנו, וגם להם סטטיסטית הסיכוי לנזק קטן מאד.

מעולם לא רצתי לחסן (סתם עצלות:))
ובמקרה ויש לי ספקות אני מתייעצת ומבקשת ברכת גדולים,
אבל לכלכל את צעדינו בהתאם לרוחות ברשת, או בתקשורת... לא מי יודע מה נשמע לי.

אולי משיהי שאלה כאן רב כלשהו ויודעת לומר לנו לטובת כולנו את עצתם וברכת דרכם?
מישהו כאן קרוב לרב' חיים קניבסקי לשאול בעצתו?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תמנתי;1068852:
פשוט מקומם אותי שיש אנשים שחושבים שהחיסונים האלה זה סתם קשקוש.
מקומם!

תפסיקו עם זה!

המחלה הזו היא איום רציני מאד!
ומי שלא מת ממנה, נידון לחיי סבל ארוכים ומתמשכים!
כל מי שכותב פה נגד כנראה מעולם לא חי לצד מישהו שחלה בזה.

הענין פה הוא לא הקשקוש חס וחלילה אלא החוסר ודאות לגבי הנזק שמכניסים בכח לגוף.
השאלה היא מהותית פה מה גובר על מה המחלה עצמה להדביק אחרים או להדבק חס ושלום-למרות החיסון המת שניתן בשיגרה...
אל תבינו לא נכון זה הפחד שמשתק בינתים!!!!
ה-צ-י-ל-ו.
לא קיבלתי בינתים מענה חד וחלק כאן
צריך לעשות סקר תגובות ואין לי בדיוק זמן לזה בקושי לעקוב אחרי התגובות(ותודה לכולם)אולי כמו בתגובתי הקודמת אחזור ואמר מי שיכול לתת תשובה מרב' חיים קניבסקי לענין פעוט ושולי זה לעומת חיי היומיום שלנו כחרדים על סדר היום אשמח.
תודה רבה ל-כוווווווולם!

• הוסף לסימניות
בכל מערכת באשר היא תמצאו אנשים ממורמרים שיספרו לכם סיפורים מסמרי שיניים על החלטות המערכת.
אפילו ברבנות תוכלו למצוא את ה"רבנים" שיש להם מה לשפוך על המערכת, על ההחלטות של אב בית הדין וגדולי הדור.
כנ"ל ברפואה, רופאים כושלים מנסים לבנות את עצמם ע"י הנפצות שונות ומשונות, הם מספיק חכמים בשביל לכתוב בצורה שמשכנעת את התמימים, אבל הקשר ביניהם לבין רפואה, הוא כמו הקשר בין רב רפורמי לרבנות.
תקשיבו לגדולי הדור ברפואה, ולא לאזובי הקיר זבי החוטם, שבשל העדר מטופלים שמסכימים למסור את עצמם לידיהם, נתקלים בהרבה זמן פנוי, ומלכלכים את הרשת בכתיבה סמי מדעית, ואת ידיהם בדם חפים מפשע, תפסיקו לתת יד לזלזול הזה בחיי אדם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י בראש מילה;1068894:
נכון. מכיוון שבשבועיים הראשונים (נדמה לי, אולי אני לא מדייקת בתקופה) החיסון מופרש ביציאות, ועלול לפגוע באנשים בעלי כשל חיסוני. אבל מרגע שהוא מפסיק להיות מופרש, אין כל סכנה! לעומת זאת, אדם שלא חוסן בחיסון המוחלש, ונדבק בנגיף, יוכל להדביק אנשים בעלי כשל חיסוני וכדומה. לא עדיך להתרחק מהאנשים הללו למשך תקופה קצרה, ואז לחזור לשגרה, מאשר לחשוש כל החיים להדבקה?

התקופה היא 6 שבועות ולא שבועיים.
6 שבועות שהילדים שלנו יהפכו להיות "מסוכנים לסביבה".
לשכנים מבוגרים, לסבא וסבתא, למטפלת, להורים, לכל מי שאולי יחלה בסביבתם בתקופה הזו...

זה לא מלחיץ?

הרי אף אחד לא אמר שהילדים שלנו נשאים - אז למה סתם לחסן אותם?
אם היו אומרים שכל הילדים שחוסנו ילכו לעשות בדיקת נשאות של פוליו ומי שנמצא נשא יחוסן אני בטוחה שאף הורה לא היה מתנגד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;1069062:
התקופה היא 6 שבועות ולא שבועיים.
6 שבועות שהילדים שלנו יהפכו להיות "מסוכנים לסביבה".
לשכנים מבוגרים, לסבא וסבתא, למטפלת, להורים, לכל מי שאולי יחלה בסביבתם בתקופה הזו...
זה לא מלחיץ?
החיים מלחיצים...המוות פחות.

• הוסף לסימניות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה