מחסנים או לא????????

ולגבי זה
הייתי מצפה בפורום חרדי לשמוע המלצות אבסולוטיות לשמיעה לרבנים, אבל משום מה הרוח שנושבת פה היא בדיוק להיפך.
גם בפורום חרדי יש כל מיני חרדים וגם כאלה שאינם, ולכן- קחו בחשבון. ואיסתרא בלגינא וגו'.

נכתב ע"י bbr;1069660:
הייתי מצפה בפורום חרדי לשמוע המלצות אבסולוטיות לשמיעה לרבנים, אבל משום מה הרוח שנושבת פה היא בדיוק להיפך.
אדרבה, לכו לארון הספרים היהודי, או לרב שלכם ותשאלו אותו אם מותר לא לחסן, ספרי הלכה רבים עוסקים בנושא - היסטוריית הפסקים מתחילה מבעל ה"תפארת ישראל", וממשיכה עד ימינו עם פסקים של ר' שלמה זלמן אוייערבך, הרב אלישיב, הרב נויברט, הרב עובדיה.
נכתב ע"י אפרתה;1069775:
אצלנו גם כן הזמינו בצורה מאוד ברורה ומשכנעת בלי אזהרות או משהו.
(אני, למרות שכרגע איני משתייכת לאף כת;), התרשמתי שכשמשכנעים לבוא להתחסן בכל מיני שכנועים, שותף לזה איזה שהוא אינטרס. ולגבי הרופאים המחויבים לקופות ושות', אם יש לכם רופא שאתם יכולים לשאול אישית, המלצה שלו, מה היה עושה עם ילדיו, תוכלו לשמוע תשובה טובה. אני עשיתי את זה בחיסון לשפעת ואגב הומלץ לי לא לחסן, מקרה שלי. ולכן- אני לא חושבת שצריך להתנגד אבל לבדוק חייבים. וללכת בעינים עצומות- אסור לגמרי.
מה הייתם עושים לו רופא שמחוייב לקופת חולים היה מורה לכם לאכול ביום הכיפורים? הייתם הולכים לפי הרגשת הבטן, או הולכים על פי פסיקת השו"ע שצריך לשמוע לרופא?

הסטה של הנושא לחלוטין. הנושא של חיסון המוני הוא מאוד אינטרסנטי, ולכן החויבות של הרופא מאוד דומיננטית בהמלצה. השוואה של זה לפסיקה יחידה לגבי צום- היא לא רלוונטית בעליל, וכבודו יודע את זה בעצמו.
לשאלה הספציפית לגבי צום- יש לגשת לרופא לקבל חוו"ד ואח"כ לפנות עם הנתונים לרב פוסק שיכריע. אגב, הפוסקים בימינו נחשפים להמוני מקרים ולמציאות החיה בשטח כך שמלבד זה שיש להם את כוח התורה יש להם גם ידיעה חזקה בשטח.

נכתב ע"י אפרתה;1069783:
הסטה של הנושא לחלוטין. הנושא של חיסון המוני הוא מאוד אינטרסנטי, ולכן החויבות של הרופא מאוד דומיננטית בהמלצה. השוואה של זה לפסיקה יחידה לגבי צום- היא לא רלוונטית בעליל, וכבודו יודע את זה בעצמו.
לשאלה הספציפית לגבי צום- יש לגשת לרופא לקבל חוו"ד ואח"כ לפנות עם הנתונים לרב פוסק שיכריע. אגב, הפוסקים בימינו נחשפים להמוני מקרים ולמציאות החיה בשטח כך שמלבד זה שיש להם את כוח התורה יש להם גם ידיעה חזקה בשטח.
זאת לא היתה שאלה ספציפית, רק שאלה רטורית.
כמובן שאם יש אפשרות לשאול רב, אז שואלים, רק ניסיתי לענות על הטענה שכביכול לרופאים אין סמכות לקבוע לאדם, ומה שרציתי לומר שמבחינה הלכתית, נותנים לרופא הרבה יותר מקום מאשר בפורומים השונים.

נכתב ע"י איסתרא בלגינא;1069778:
אני דווקא כן חרדי...(מצורפת תמונה של כיפה שחורה)
למה להסיט את הדיון? מה זה משנה רמת החרדיות שלך? את מי זה מעניין?
אתה לא צריך להפגע מכל שטות שכותבים בפורום, מי אמר שהיא חרדית?
ועל רישא דגנבא וגו'

נכתב ע"י אפרתה;1069775:
אצלנו גם כן הזמינו בצורה מאוד ברורה ומשכנעת בלי אזהרות או משהו.
(אני, למרות שכרגע איני משתייכת לאף כת;), התרשמתי שכשמשכנעים לבוא להתחסן בכל מיני שכנועים, שותף לזה איזה שהוא אינטרס. ולגבי הרופאים המחויבים לקופות ושות', אם יש לכם רופא שאתם יכולים לשאול אישית, המלצה שלו, מה היה עושה עם ילדיו, תוכלו לשמוע תשובה טובה. אני עשיתי את זה בחיסון לשפעת ואגב הומלץ לי לא לחסן, מקרה שלי. ולכן- אני לא חושבת שצריך להתנגד אבל לבדוק חייבים. וללכת בעינים עצומות- אסור לגמרי.

בדיוק לזה התכוונתי וכבר הודבקתי לכתות שלא שיערום אבותינו. מזל שלא הוכתרתי לראש הכת..

לעצם העניין, חיסונים שבשגרה ברור שחובה לתת ומעולם לא התנגדתי. חיסונים שנראים מגמתיים והם שנויים במחלוקת מצד כל שכבות הציבור ולא רק אלה שדוגלים בדרך אלטרנטיבית ובשיטת חיים טבעית - לא נתתי. גם שפעת בכלל זה.

נכתב ע"י R.Design;1069808:
בדיוק לזה התכוונתי וכבר הודבקתי לכתות שלא שיערום אבותינו. מזל שלא הוכתרתי לראש הכת..

לעצם העניין, חיסונים שבשגרה ברור שחובה לתת ומעולם לא התנגדתי. חיסונים שנראים מגמתיים והם שנויים במחלוקת מצד כל שכבות הציבור ולא רק אלה שדוגלים בדרך אלטרנטיבית ובשיטת חיים טבעית - לא נתתי. גם שפעת בכלל זה.
שאלה רטורית, אם אתם הייתם ממונים על הבריאות הציבורית, וסבורים שצריכים לחסן בדחיפות את כל האוכלוסייה, הייתם מחכים שהם יבואו אליכם, או שהייתם קוראים להם לבוא?
ולגבי התוויות
אף אחד לא הדביק תווית אליך, הכתות הן אלה שדואגות לגרום לך לפקפק בנחיצות החיסונים, בלי שאנחנו שמים לב, אנו קוראים חומר שלהם בכל חור אפשרי, הם הצליחו להנחיל את הדעות שלהם בצורה כל כך טובה, שאנחנו אפילו לא מודעים שאנחנו קוראים את דברי ההבל שלהם.
זאת הבעיה.
לפני כמה דקות קראתי באיזה מקום (לא מקור מוסמך מידי), שהרב שטיינמן הורה להתחסן, אבל אני לא בטוח לגבי אמינות המקור, אז עדיף להתאזר בסבלנות.

נכתב ע"י קקטוס;1069810:
שאלה רטורית, אם אתם הייתם ממונים על הבריאות הציבורית, וסבורים שצריכים לחסן בדחיפות את כל האוכלוסייה, הייתם מחכים שהם יבואו אליכם, או שהייתם קוראים להם לבוא?

קקטוס, אף שאני מסכימה לחלוטין עם דיעותיך, הרי שהשאלה הזו לא מלמדת על כלום.
לו אני ממונה על הבריאות הציבורית, ומזדמנת לי אפשרות לרווח גדול כלשהו (כפי שמרמזים הטוענים לאינטרסנטים), הרי שגם אז הייתי מזמינה את הציבור להתחסן, ולא מחכה שיבואו אלי...

נכתב ע"י בראש מילה;1069826:
קקטוס, אף שאני מסכימה לחלוטין עם דיעותיך, הרי שהשאלה הזו לא מלמדת על כלום.
לו אני ממונה על הבריאות הציבורית, ומזדמנת לי אפשרות לרווח גדול כלשהו (כפי שמרמזים הטוענים לאינטרסנטים), הרי שגם אז הייתי מזמינה את הציבור להתחסן, ולא מחכה שיבואו אלי...
לו הייתה אפשרות לרווח גדול...
איך זה עונה על השאלה שלי?
ואם לא הייתה אפשרות לרווח גדול, לא היית ממהר להזמין?
ובאיזה תחום עוד לא טענו לאינטרסים זרים?

בתחום הזה הוכחו פעמים רבות האינטרסים ונשפך על זה הרבה דיו. לאחר שהוכח יש לחשוש ולא להיות תמימים.
ואגב- למה להלחם? מי שרוצה שיחסן. נקודה.

נכתב ע"י אפרתה;1069839:
בתחום הזה הוכחו פעמים רבות האינטרסים ונשפך על זה הרבה דיו. לאחר שהוכח יש לחשוש ולא להיות תמימים.
ואגב- למה להלחם? מי שרוצה שיחסן. נקודה.
"הוכחות" שכאלה, מזכירות טענות של אנשים נגד אמיתות התורה והממסד הרבני.
כמות הדיו שנשפכה רק הכתימה את דעתם של האנשים ברעיונות הבל.
תמימות פירושה לקרוא מאמרים כאלה באינטרנט ולהתחיל לעשות מעשים שמזיקים לאחרים, מבלי שיהיה לך את שיקול הדעת הרפואי או התורני הנדרש. מה לעשות שהפוסקים שנדרשו לשאלות מהסוג שלך בעבר (כולל הטענות לאינטרסים) הכריעו באופן ציבורי (לא כפסיקה בודדת של רב שכונתי) בין חובה לחסן, ובין מצווה לחסן.
למה להלחם?
כי אנשים לוקחים אחריות על החיים של אחרים ברמה בלתי נסבלת.

נכתב ע"י קקטוס;1069833:
לו הייתה אפשרות לרווח גדול...
איך זה עונה על השאלה שלי?
ואם לא הייתה אפשרות לרווח גדול, לא היית ממהר להזמין?
ובאיזה תחום עוד לא טענו לאינטרסים זרים?

לא הובנתי.
התשובה לשאלתך היא, כמובן, הייתי ממהרת להזמין את כולם!
אלא שהעובדה שמזמינים את כולם להתחסן אינה מוכיחה כי מדובר בעניין בעל חשיבות בריאותית אמיתית. זה הכל.

ומעבר לדיוק הזה, אני מסכימה איתך בכל טענותיך - החשיבות בחיסון, ובכלל בשמיעה להוראות רפואיות היא גדולה מאד! והחיסון אכן מחויב המציאות.

נכתב ע"י קקטוס;1069843:
"הוכחות" שכאלה, מזכירות טענות של אנשים נגד אמיתות התורה והממסד הרבני.
כמות הדיו שנשפכה רק הכתימה את דעתם של האנשים ברעיונות הבל.
תמימות פירושה לקרוא מאמרים כאלה באינטרנט ולהתחיל לעשות מעשים שמזיקים לאחרים, מבלי שיהיה לך את שיקול הדעת הרפואי או התורני הנדרש. מה לעשות שהפוסקים שנדרשו לשאלות מהסוג שלך בעבר (כולל הטענות לאינטרסים) הכריעו באופן ציבורי (לא כפסיקה בודדת של רב שכונתי) בין חובה לחסן, ובין מצווה לחסן.
למה להלחם?
כי אנשים לוקחים אחריות על החיים של אחרים ברמה בלתי נסבלת.

אולי דיי עם ההשוואות המטומטמות האלה, במחילה? מי שכבוד גדולי ישראל יקר לליבו ומאמין בטוהר דעתם אינו עורך השוואות הזויות כאלה.
במחילה, מי שכותב כך הוא הוא התמים. כולנו נתקלנו, מבלי להגיע לרשת המקוונת, באטימות ובהתנהלות אינטרסנטית של הממסד הרפואי. רבות מההחלטות מתקבלות מתוך שיקול דעת שאינו טהור בלשון המעטה. זכותו ואף חובתו של כל יחיד להתחקות אחרי סיבתה של כל הוראה שכזו ולא ללכת כצאן לטבח. שאלת רב במקרה הזה היא צעד חכם ביותר. גם התייעצות עם רופא מנוסה ומוכר באשר להחלטה שהחליט לגבי ילדיו הוא, לדוגמא, זהו גם צעד נבון.

הדילמה שלי:
אנו אמורים לשהות בחברת אישה מבוגרת (בת משפחה) תקופת החגים מפחדת מאד שתדבק.
מצד שני בנותי תצאנה לגנים ושם רובם מחוסנות?
מה אני עושה? אני עדיין לא יודעת.

אם הבנות שלך קבלו את החיסון של הנגיף המומת, הן לא תדבקנה מחברותיהן שמחוסנות במוחלש.
כך הבנתי בכל אופן מהמאמרים שהועלו באשכול זה.

נכתב ע"י המענה האוטומטי;1069944:
אולי דיי עם ההשוואות המטומטמות האלה, במחילה? מי שכבוד גדולי ישראל יקר לליבו ומאמין בטוהר דעתם אינו עורך השוואות הזויות כאלה.
ההשוואה מנסה לומר במילים פשוטות:
כמו שאת מאמינה שאנשים שמפיצים שמועות זדוניות נגד גדולי ישראל, מונעים מאינטרסים זרים, והם אינם "לוחמי חופש", אלא אנשים זדונים ורעים.
כך האנשים שמנסים לערער את הממסד הרפואי, אינם תמימים בכלל.

הן עלולות להיות נשאיות וזה אחד הדברים המקוממים בחיסון הזה.

נכתב ע"י album;1069955:
הדילמה שלי:
אנו אמורים לשהות בחברת אישה מבוגרת (בת משפחה) תקופת החגים מפחדת מאד שתדבק.
מצד שני בנותי תצאנה לגנים ושם רובם מחוסנות?
מה אני עושה? אני עדיין לא יודעת.
תתייעצי עם רופא המשפחה שלך.

אענה בלי להתייחס לקטנוניות שבדבר-
אף אחד לא מנסה לשכנע אף אחד. כל אדם שנפגש ונפגע מהחלטות וסדרים רפואיים שמוצגים כטובת הציבור ואינם כאלה- נכווה ברותחין ולכן נזהר בפושרים.

לא עברתי על כל האשכול הזה

אבל הנה מה שהובא בפורום "לדעת" 'ונשמרתם לנפשותיכם'
1
2

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה