- הוסף לסימניות
שותים משקה חריף בין הדגים לבשר ,אשכנזים נראה לי שותים יין בין הדגים לבשר
חמי שותה קבוע ליקר ,
שותים משקה חריף בין הדגים לבשר ,אשכנזים נראה לי שותים יין בין הדגים לבשר
בכל החסידויות הארצישראליות.יש את זה גם בחסידות תולדות אהרן, וקרלין,
איפה זה כתוב חייבים מקורותזה מנהג פולני???
תמיד חשבתי שזה דמיון של מרוקאים...
ד"א, זה ממש נוח. תנסו.
גם לא לפתוח מטריה בתוך הבית זה מנהג פולני???
ד"א, זה לא מנהג, זה כתוב בספרים הקדושים.
וזה על גיל 5.
מקור יש?זה מנהג פולני???
תמיד חשבתי שזה דמיון של מרוקאים...
ד"א, זה ממש נוח. תנסו.
גם לא לפתוח מטריה בתוך הבית זה מנהג פולני???
ד"א, זה לא מנהג, זה כתוב בספרים הקדושים.
וזה על גיל 5.
איפה זה כתוב חייבים מקורות
לא נראה לי שכתוב
תזכירו לי בערב לבדוק מקור.מקור יש?
ועדיין זה מנהג
לא על לפתוח מטריה...היא כתבה שכתוב בספרים הקדושים על העניין של לעבור מעל ילד או לפתוח מטריה
ביקשתי מקור איפה כתוב
ויש מנהגים שסתם המציאו בגלל איזה משהו שולי שבכלל לא שייך היום
אין שום הבנה לאמונות האלואני אף פעם לא הבנתי את הטענה הזאת וגם את זה שאסור לעלות על שולחן כי זה כמו מזבח:
א' כי גם על המזבח היה מותר לעלות ולהעביר ילד מעל.
ב' כי שולחן לא נקרא מזבח [רק כשאוכלים עליו].
שים לך התראה בפלאפון או שעון מעורר....תזכירו לי בערב לבדוק מקור.
הוא על שקט כל היום.שים לך התראה בפלאפון או שעון מעורר....![]()
![]()
טוב......הוא על שקט כל היום.
שיחות שלא נענו אפשר לראות מאוחר יותר.
התראה לא.
יש גם נוהגיםאצל היעקעס, כל המנגינות של התפילות, הכל שונה מהנהוג בשאר קהילות אשכנז.
וכן הטעמים שונים ממש.
מנהג לשבת בחופה.
"אחרי מות, שני בני"....כשנפטר אדמור מרוויחים עוד כמה אדמורים
לא דיברתי על האמונות עצמם ידוע מדברי הרשב"א שאין לזלזל בדברים המקובלים מפי הזקנות.אין שום הבנה לאמונות האלו
אבא שלי אומר שיש לזה ממש מקורות זה לא בנוי על סתם
לגבי זה, לא ברור שזה בא ממנהג, אלא מהנימוסים הגרמניים. (מה זה לתת לציבור שלם לעמוד ככה... ארדנונג מוזט זיין. סדר חייב להיות. (לא יודע אם כתבתי נכון....))מנהג לשבת בחופה.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים