מידע שימושי מחפשת כמה שיותר מנהגים \ מאכלים \ הנהגות של כמה שיותר עדות

מצב
הנושא נעול.
הולדת בן -
אשכנזים יש את השלום זכר בשבת לאחר הולדת התינוק.
ובלילה לפני הברית -אשכנזים קוראים קרישמע ליד התינוק.
ספרדים - ברית יצחק - לימוד במניין בלילה שקודם לברית.

יש את זה גם בחסידות תולדות אהרן, וקרלין,
בכל החסידויות הארצישראליות.
תו"א, קרלין, סלונים.
אגב, גם בחלק מהחצרות החסידיות נוהגים רק האדמורי"ם ללכת עם טלית בליל שבת, למשל בעלז, באבוב, נדבורנא ועוד.

זה מנהג פולני???
תמיד חשבתי שזה דמיון של מרוקאים...
ד"א, זה ממש נוח. תנסו.
גם לא לפתוח מטריה בתוך הבית זה מנהג פולני???

ד"א, זה לא מנהג, זה כתוב בספרים הקדושים.
וזה על גיל 5.
איפה זה כתוב חייבים מקורות
לא נראה לי שכתוב

זה מנהג פולני???
תמיד חשבתי שזה דמיון של מרוקאים...
ד"א, זה ממש נוח. תנסו.
גם לא לפתוח מטריה בתוך הבית זה מנהג פולני???

ד"א, זה לא מנהג, זה כתוב בספרים הקדושים.
וזה על גיל 5.
מקור יש?
ועדיין זה מנהג

היא כתבה שכתוב בספרים הקדושים על העניין של לעבור מעל ילד או לפתוח מטריה
ביקשתי מקור איפה כתוב
ויש מנהגים שסתם המציאו בגלל איזה משהו שולי שבכלל לא שייך היום
לא על לפתוח מטריה...
רק על לעבור מעל ילד, ואמרתי שתזכירו לי בערב ואי"ה אבדוק מקור.

אני אף פעם לא הבנתי את הטענה הזאת וגם את זה שאסור לעלות על שולחן כי זה כמו מזבח:
א' כי גם על המזבח היה מותר לעלות ולהעביר ילד מעל.
ב' כי שולחן לא נקרא מזבח [רק כשאוכלים עליו].
אין שום הבנה לאמונות האלו
אבא שלי אומר שיש לזה ממש מקורות זה לא בנוי על סתם

חלק מהחסידויות לא אוכלים דגים בפסח
(בפסח הרבה מנהגים הגיעו כי פעם... לא היה או שא"א היה לנקות וכו' ונשארו לנו בתור מסורת)

אצל היעקעס, כל המנגינות של התפילות, הכל שונה מהנהוג בשאר קהילות אשכנז.
וכן הטעמים שונים ממש.
מנהג לשבת בחופה.

אין שום הבנה לאמונות האלו
אבא שלי אומר שיש לזה ממש מקורות זה לא בנוי על סתם
לא דיברתי על האמונות עצמם ידוע מדברי הרשב"א שאין לזלזל בדברים המקובלים מפי הזקנות.
אני רק לא הבנתי את הטעם שנותנים לזה כי מיניה וביה זה לא נכון.

נערך לאחרונה ב:
זה לשון תשובת הרשב"א חלק א' סימן ט'
"...לפי שחכמת השם למעלה מחקירתנו. וככה יקרה לנו מן הדין בכל דבר שיש קבלה ביד הזקנים והזקנות מעמנו. ולא נסתור קבלתם רק אחר הקיום שאינו באיפשר חלילה. ולמה נסתור קבלתם ואין קבלה פושטת ביד עמנו רק שקבלו אותה דור אחר דור עד משה רבינו ע"ה או עד הנביאים. ופעמים יהיה הענין ההוא נרמז בכתוב. ולא שיהיה הרמז ההוא מוכרח רק תכריחנו הקבלה ויתאמת הענין הכתוב עם הקבלה וכענין שאמרתי בתחיית המתים הרואה אתה".

מנהג לשבת בחופה.
לגבי זה, לא ברור שזה בא ממנהג, אלא מהנימוסים הגרמניים. (מה זה לתת לציבור שלם לעמוד ככה... ארדנונג מוזט זיין. סדר חייב להיות. (לא יודע אם כתבתי נכון....))

אגב, אחד מהרבנים הליטאיים בדורנו, הוא ממוצא יעקע, וכששאלוהו פעם מה היה המנהג בעניין פלוני בעירו פרנקפורט דמיין, הוא הגיב בשיא הרצינות ושאל: "לאיזה רחוב כוונתך".... משמע שם המנהגים היו מחולקים אפילו לפי רחובות.
(אם לא צחקתם, אתם ממש לא יעקעס שורשיים... זוהי בדיחה ייקית. "כאן צוחקים בפפד"מ".....)

אולי תכיני טבלה עם כותרת לפי עדות
ומתחת את כל מה שכתבו כי כבר מאבדים ראש ולא יודעים מה כתבו...

אגב עוד מינהג אצל היקים:
#ללכת ביום טוב וחג הכל לבן

# וגם כשלובשים את הכובע לשים את הכיפה בכיס
וכשמורידים להלביש
אין הרבה שנוהגים את זה
אבא שלי ראה את הרב שלזינגר מקול תורה נוהג כך
זה בא מהמושג '' תיהיה יהודי בביתך...''

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה