עשיתי את העוגיות בריאות ולטעמי זה ממש לא טעיםהנה 2 מתכונים של אפרת ליברפרוינד - פורסם בקטיפה
עוגיות בריאות וכדורי תמרים
בתאבון ולבריאות!![]()
למקלות- האם יש צורך לגלגל לאחר רידוד או מספיק לחתוך למלבן צר וארוך?מקלות פריכים עם זרעונים
5.5 כוסות קמח מלא 80% (אפשר כוסמין)
3/4 כוס זרעונים לפי הטעם כגון: שומשום, פרג, קצח, קימל, פשתן...
1.5 כף סוכר
1 כף מלח
1/4 כפית סודה לשתיה (לא חובה(
1.5 כוסות מים רותחים
1 כוס שמן
עבד לבצק רך וגמיש,
לרדד וליצור צורות כרצונכן, מקלות / מקלות מסולסלים
ביסלי / גלילים / או עיגולים עם קורצנים.
לאפות כ 20- דקות על 170 מעלות עד להזהבה קלה.
*
מומלץ בחום - זה ממש קל להכין ויותר מדי טעים....
מספיק לחתוך.למקלות- האם יש צורך לגלגל לאחר רידוד או מספיק לחתוך למלבן צר וארוך?
ולהניח עם מרווחים?מספיק לחתוך.
גם אני עשיתי אתמול לראשונה- זה יצא טעים למדי...עשיתי את העוגיות בריאות ולטעמי זה ממש לא טעים
לא יותר מדי מרווחים -זה לא מתפשטולהניח עם מרווחים?
תקופה ארוכה שאני מכינה עוגיות שבולת שועל
מחליפה חצי מהשמן בטחינה גולמית לטעם וניחוח חלבה -ויותר סידן
לוקחים 2-3 עוגיות בבוקר משביע ונפלא והגננות תמיד מבקשות את המתכון..
אמנם יש סוכר אך בריא לעין ערוך מכל הבסקוויטים הוופלים והעוגיות התעשייתיות
3 ביצים
1 כפית מלח
כוס וחצי סוכר חום
חצי כוס טחינה
חצי כוס שמן
חצי כוס מים חמים
כפית שטוחה מאד סודה לשתיה
לאחר ערבוב יסודי מוסיפים-
2 כוסות קמח מלא\כוסמין
6 כוסות קוואקר לבישול- מהיר הכנה
כוס- כוס וחצי נטיפי שוקולד מריר אמיתי ולא צמקאו!
כדורים ,מעט משטחים
מחממים תנור מראש ל 180
אופים קרוב ל 20 דקות
מצננים בתנור
מספיק ל 3 תבניות תנור נפלא בהקפאה
מושלם לבחורים לישיבה
אפשר לגוון עם: עוד שוקולד\2 כפות קקאו לעוגיות חומות\חמוציות צימוקים אגוזים שקדים...
לפעמים כשנמאס להם אני שמה על כל עוגיה לפני האפיה 3 עדשים מיני...
לפני ט''ו בשבט עשיתי עם המון אגוזים ופירות יבשים ויצא נפלא
בהצלחה
על סמך מה החלטת?לגבי הביצים, זה אפשרי רק אם הן לא מטוגנות, כלומר רק מבושלות.
חביתה היא בהחלט מעלה כולסטרול.
קניתי קמח של גדיש ולא היה כתוב..עוגיות קואקר מקמח מלא (המתכון כתוב בצד האחורי של אריזת קמח מלא - של חברת גדיש
כבר כתבתי לך פעם שאת פרקטית, לא?אני מערבבת בשקית הקפאה עבה ואז אפילו אין לי כלים לשטוף.
אולי שינו את האריזה, אעתיק לך את המתכון בעז"ה יותר מאוחר.קניתי קמח של גדיש ולא היה כתוב..
יכול להיות שהתכוונת ל-100%? אני קניתי 80%
אין דבר טוב יותר לילד ומבוגר מאשר לפתוח את הבוקר עם פרי. הקיבה שלנו לא בנויה לקבל מיד עם הקימה מכת פחמימות. רצוי לפני הלימודים לתת לילדים תפוח, אגס וכד' חתוך. אם הם מעל גיל 5 ניתן להוסיף אגוזים והילד מקבל גם משהו מתוק, גם מזין ובריא וגם מנקה את הגוף מרעלים... לארוחת 10 עלה לי רעיון נחמד שהתקבל אצלנו בבית בהתלהבות רבה- אני שמה בטוסטר (לחיצה) לחם עם שמן זית וזעתר. יאאממי!
תודה רבהאולי שינו את האריזה, אעתיק לך את המתכון בעז"ה יותר מאוחר.
תודה!!!!מקלות פריכים עם זרעונים
5.5 כוסות קמח מלא 80% (אפשר כוסמין)
3/4 כוס זרעונים לפי הטעם כגון: שומשום, פרג, קצח, קימל, פשתן...
1.5 כף סוכר
1 כף מלח
1/4 כפית סודה לשתיה (לא חובה(
1.5 כוסות מים רותחים
1 כוס שמן
עבד לבצק רך וגמיש,
לרדד וליצור צורות כרצונכן, מקלות / מקלות מסולסלים
ביסלי / גלילים / או עיגולים עם קורצנים.
לאפות כ 20- דקות על 170 מעלות עד להזהבה קלה.
*
מומלץ בחום - זה ממש קל להכין ויותר מדי טעים....
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים