מחפשת עבודה...

• הוסף לסימניות
שכר בסיס לשעה למורה הוא 25 ש"ח
מורה מחנכת מקבלת עוד 10 אחוז על חינוך וכד
בכיתות ז ומעלה השכר הוא מעל 30 ש"ח לשעה

בבתי ספר חילונים הבסיס זהה אבל יש הטבות רבות נוספות ולכן השכר שם גבוה יותר

לגבי העמותות ראה לי שהם נותנים שכר לשעה לפי ראות עיניהם

• הוסף לסימניות
מילה אני שמחה בשבילך מאחלת לך הצלחה רבה תמיד!
לכל המתפחלצים: כידוע לכל הוראה זו משרה נחשקת, אפילו לו הייתה בשכר מינימום, כנראה שמילה מורה מוצלחת ולכן למנהלת שלה היה חשוב לעשות מאמץ בכדי להותיר אותה בשטח.
שעה לימודית היא רק 45 דקות, כך שלו הייתה זו שעה מלאה היה מדובר ב-כמעט 34 ש"ח.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תור הזהב;840545:
מילה אני שמחה בשבילך מאחלת לך הצלחה רבה תמיד!
לכל המתפחלצים: כידוע לכל הוראה זו משרה נחשקת, אפילו לו הייתה בשכר מינימום, כנראה שמילה מורה מוצלחת ולכן למנהלת שלה היה חשוב לעשות מאמץ בכדי להותיר אותה בשטח.

מזה בדיוק אני משתגעת: משרה נחשקת, על כל מטלותיה וכאבי הראש הכרוכים בה, ועוד לא הזכרנו בעיות משמעת ויכולות פסיכולוגיות רבות בהן מורה חייבת להצטייד. ומה בסוף? 2000 ש"ח...

במשפחה בטוחים שאני עובדת בשביל הכיף. אחרת תסבירו לי למה לי להיות מורה אם מוכרת נעליים מרוויחה יותר.

אבל אחרי הכל- זה סיפוק גדול.... ואין כמו הוראה כמשמרת לרמה הרוחנית והאישית כאחד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיה יצחקי;840537:
שכר בסיס לשעה למורה הוא 25 ש"ח
מורה מחנכת מקבלת עוד 10 אחוז על חינוך וכד
בכיתות ז ומעלה השכר הוא מעל 30 ש"ח לשעה

בבתי ספר חילונים הבסיס זהה אבל יש הטבות רבות נוספות ולכן השכר שם גבוה יותר

לגבי העמותות ראה לי שהם נותנים שכר לשעה לפי ראות עיניהם
מורה- השכר הבסיסי שלה הוא 32 ש"ח לכיתות א'-ו' ו-42 לכיתות ז' ח'
(לא מדויק, אגורות בודדות לפה ולשם)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שולה;840555:

אם כך אני עובדת משק....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מילה בסלע;840562:
אם כך אני עובדת משק....
כך זה בתלוש שלי...
אולי זה בגלל שאין לי תקן אלא מילויי מקום?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תור הזהב;840545:

רק 45 דקות?...
אני חולקת עליך, כמורה לשעבר.
השיעור בפועל הוא אכן 45 דקות, (שואבות אנרגיה כפולה ומכופלת מכל עבודה אחרת בשכר זהה ומעלה)
אבל לא זכיתי לראות מורות רבות נופשות בהפסקות...
ריצות, שיחות, צילומים, מענה לכל נוקשות הדלת, תיאומים, מה לא?
ה'הפסקה' היא חלק מהעבודה, והיא גם חלק מהיום בהכרח.
זה לא מקצר את זמן השהות במקום העבודה.
ובל נשכח את אחה"צ של מורה,
ושוב - הכל מהיכרות אישית ומהתנסות אישית,
הכנות השיעורים, בדיקת המבחנים, הטלפונים, טיפול בבעיות אינסופיות, הכנות לפעילויות מיוחדות שיש כל יומיים - ומי חושב לשלם על זה?
הלא את מורה של המקום!
אני לא אומרת את זה בטרוניה,
שכן המנהלת לא אמורה לממן מכיסה את מה שהיא עצמה לא מקבלת,
אבל זה ממש אבסורדי שבמקצוע שדורש הכי הרבה כישורים ואנרגיות -
1. יכולה להכנס כל אחת, (כולן לומדות, כולן מקבלות תעודה) במיוחד אם אמא שלה כבר קיימת במערכת,
2. השכר נמוך עד גיחוך ביחס לעבודה המתבקשת - מה שגורם להרבה כאלו שמתאימות לדבר לסגת ממנו מכל וכל! זה כבר לא ימים עברו בהם צבאו רבבות בנות סמינר על בתי הספר, נתח גדול ורחב מאד פנה לאפיקים אחרים. כמה חבל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שולה;840555:

אין לי מושג איפה את מורה, בבתי יעקב המוכרים לי זה נתון ממש לא נכון, הלוואי שכך.
את השכר שציינת מקבלות ממלאות מקום בלבד.
הי, אני רואה שכתבת שאת ממלאת מקום...
אז אכן כן, לכן זה השכר.

• הוסף לסימניות
אגב,
באיזה סוג בי"ס מדובר?
חינוך עצמאי/ פרטי/ מוכר שאינו רשמי/מעיין החינוך

נתוני השכר שהוזכרו למעלה לגמרי לא נכונים מבחינת משרד החינוך.

יש את החוברת "דע את זכויותיך" של הסתדרות המורים, בה מפורטים כל סעיפי השכר המגיעים למורים.
השכר למורים הוא בערך כפול מהמוזכר למעלה. (תלוי בדרגה, ותק וכד')

עם כזו משכורת את בטח גם לא מקבלת חופשים ומי מדבר על ביגוד והבראה... :(

• הוסף לסימניות
באמת שאני לא מבינה מה נותן לך את הכח להמשיך לעבוד שם? אני עובדת בביה"ס ממ"ד מקבלת משכורת מעל 5000 ש"ח ורואה את עצמי בהוראה מקסימום ב10 שנים הבאות..

• הוסף לסימניות
כנראה שאת עובדת בעמותה שם גונבים את המורות.
בחינוך העצמאי ובסמינרים המשלמים לפי התקן (רוב הסמינרים הגדולים) המשכורות הן לפי הספר ומורה עם משרה מלאה (19 ש"ש בתיכון או בז ח) אם יש לה בכיר וקצת וותק וגמולים עוקפת את החמשת אלפים. ממש לא רק בממד

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הדרה;840784:
כנראה שאת עובדת בעמותה שם גונבים את המורות.

הדרה יקרה, אין צורך להיסחף~~~~
לא תמיד גונבים (ויש כאלה) הרבה פעמים לעמותה עצמה אין כסף לשלם את הבסיס הנדרש לפי חוק, כך שקל וחומר שאין להם דרך לשלם הטבות נוספות שמשרד החינוך נותן לצוותיו.

אני חושבת שכל אם בישראל- שמבינה כמה קשה לגמור את החודש; במיוחד אם היא אישה חרדית שעל התקציבים שמגיעים לה ביושר מוערמים קשיים- יכולה להבין את הקושי של מנהלי העמותות. קשה להביא כסף מתרומות וקשה לקבל את התקציבים שהם זכאים להם, זה עובר בעוד כמה צינורות ושלבים בדרך שלא כמו במשרד החינוך.

• הוסף לסימניות
עם כל הכבוד, לא ידוע לי מה החוק מחייב ומה לא, אבל...
מורה שמרויחה 25 ש"ח לשעה, זה אומר כך:
45 דקות עבודה = שעת עבודה.
מורה מקבלת שלשה חודשים חופש במשך השנה, מה שלא קיים בשום מקצוע אחר בעולם. וזה אומר שעל כל 45 דקות עבודה היא מקבלת בנוסף שכר על עוד רבע שעה שהיא לא עבדה בו, ועוד רבע משכורת ימי חופשה. ופתאום ה 25 ש"ח לשעה קופצים לכמעט 40 ש"ח לשעה.
אופס... שכחתי, כל שנה שביעית יש חובת שמיטה, מקבלים משכורת מלאה ויושבים בבית וצוחקים על כל הגרפיקאיות שהמרויחות 28 ש"ח לשעה, בלי שנה שביעית, שעה מלאה, בלי שלשה חודשי חופשה.

בנוסף ל...
נסיעות, על חשבון העמותה.
מלון בחופש (הברא"ה בלע"ז) על חשבון העמותה.
פנסיה, פיצויים, ביטוח לאומי, - על חשבון העמותה.
ביגוד ועוד...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אבי 24;822917:
כאחד שחיפש עבודה באופן אינטנסיבי בתקופה האחרונה- כמה טיפים:

2- שליחת קו"ח היא כלי חשוב, אך לא היחיד, וגם לא המועדף. אחד הכלים היעילים ביותר הוא הפניה למשפחה והחברים שמכירים אותך ורוצים בטובתך. כמה כאלו יש לך- לפחות חמישים, והם מכירים יחד מאות או אלפי אנשים! אחד מהם בוודאי זקוק לעובדת כמותך, דברי איתם ובקשי שיעזרו לך.

מקוה שהועלתי, בהצלחה.

היא עשתה את זה ב'פרוג' בהצלחה רבה וממש בצורה חכמה, אם כל הנשים היו יודעות כך לשווק את עצמן היה לכולם עבודה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכל123;840844:
עם כל הכבוד, לא ידוע לי מה החוק מחייב ומה לא, אבל...
מורה שמרויחה 25 ש"ח לשעה, זה אומר כך:
45 דקות עבודה = שעת עבודה.
מורה מקבלת שלשה חודשים חופש במשך השנה, מה שלא קיים בשום מקצוע אחר בעולם. וזה אומר שעל כל 45 דקות עבודה היא מקבלת בנוסף שכר על עוד רבע שעה שהיא לא עבדה בו, ועוד רבע משכורת ימי חופשה. ופתאום ה 25 ש"ח לשעה קופצים לכמעט 40 ש"ח לשעה.
אופס... שכחתי, כל שנה שביעית יש חובת שמיטה, מקבלים משכורת מלאה ויושבים בבית וצוחקים על כל הגרפיקאיות שהמרויחות 28 ש"ח לשעה, בלי שנה שביעית, שעה מלאה, בלי שלשה חודשי חופשה.

בנוסף ל...
נסיעות, על חשבון העמותה.
מלון בחופש (הברא"ה בלע"ז) על חשבון העמותה.
פנסיה, פיצויים, ביטוח לאומי, - על חשבון העמותה.
ביגוד ועוד...

שכחת שה45 דק' הנכספות הללו כוללות גם:
שעות של הכנה לשיעור, טלפונים עם הורים, התשה ע"י תלמידות שלצערנו המצב הוא כזמן עקבתא דמשיחא.....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נחמי ווייס;840855:
שעות של הכנה לשיעור, טלפונים עם הורים, התשה ע"י תלמידות שלצערנו המצב הוא כזמן עקבתא דמשיחא.....

ושנת השמיטה ?

לכל עבודה יש מעלות וחסרונות...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נחמי ווייס;840860:
שאז צריך לשבת ולעשות השתלמויות?!

את מתכוונת, שהמורה השניה צריכה לחתום במקומך היום ואת תחתמי במקומה מחר ?

• הוסף לסימניות
אפשר לחלק את שוק התעסוקה ל-2. עבודות שלא צריך להשקיע מעבר לשעות העבודה ועבודות שכן. באלו שלא נכללים בד"כ: מוכרות, פקידות, שירות לקוחות, וכו'.
מי שרוצה תמורת המינימום שמקבלת, לא להכין בבית ולא להידרש לציוד והכשרה, יכולה לבחור את המקצועות הללו. אפילו יש ביקוש לזה בשוק.
כמובן שבכל המקצועות הללו יש אופציה להתשה ע"י כל הגורמים הרלוונטים, +משמרות קבועות (ולא שמידי פעם צריך לשבת בערב לבדוק מבחנים/להכין או לצאת לאסיפת מורות/הורים פעם בחודשיים.

לגבי השתלמויות, כמה כבר לומדים, יומיים בשבוע? בכדי להגדיל את השכר בהרבה. ועושים עבודה עוד כמה שעות, והכל ע"ח הברון.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נחמי ווייס;840855:

חישוב קצר:
80 שעות בחודש כפול 60 דק' בשעה כפול 3 חודשי חופש - 14,400 דק'.
80 שעות בחודש כפול 15 דק' להשלמת שעה כפול 9 חודשי עבודה - 10,800 דק'.
25,200 דק' הן 420 שעות עגולות.
ז"א המורה מקבלת תשלום על 420 שעות נוספות מעבר לעבודתה בכיתה.
(לא כולל ימי מחלה, הבראה, פנסיה, ביטוח לאומי וכמובן שנת השבתון שכוללת 960 שעות נוספות!).

נראה לי די הוגן...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה