דיון מחפש מקום שבו אפשר לאכול חמין בליל שישי באזור פתח תקווה ובני ברק

• הוסף לסימניות
דרישות: כשרות רבנות לכל הפחות, עדיפות עם חניה במרחק סביר.

להיום בערב.

איפה יש?

תודה :)

• הוסף לסימניות
דרישות: כשרות רבנות לכל הפחות, עדיפות עם חניה במרחק סביר.

להיום בערב.

איפה יש?

תודה :)
איפה שתזרוק אבן היום תפגע בטשונטייה...
שמעתי שיש מקום טוב על הגב של 'אושר עד' מול הקניון
חנייה ,ערב יש שם בשפע

• הוסף לסימניות
איפה שתזרוק אבן היום תפגע בטשונטייה...
שמעתי שיש מקום טוב על הגב של 'אושר עד' מול הקניון
חנייה ,ערב יש שם בשפע

תודה. נשקול לחפש שם.

מחפש כאמור מקום עם כשרות רבנות ומעלה. יש מקומות בלי תעודה כי רק ליל שישי וזה.

• הוסף לסימניות
IMG-20220630-WA0025.jpg

• הוסף לסימניות
המסעדה היהודית ליד בסר?!
מוטי'ס ליד מאפיית ויז'ניץ קצת יקר אבל הרבה כשר..וטעים

• הוסף לסימניות
דרישות: כשרות רבנות לכל הפחות,
חשוב מאוד
כי יש כמה וכמה צו'נטיות ללא שום הכשר
ואנשים שבחיים לא יאכלו רבנות אוכלים שם
ואנשים לא קולטים שזה יותר גרוע זה פשוט ללא שום הכשר
ואי אפשר לסמוך בשום אופן על בעלי המקום לפי ההלכה כי מדובר בכסף שלהם והם נוגעים בדבר

נ.ב כמובן שאני לא חושב שרבנות מספיק

• הוסף לסימניות
המעדניה ברחוב ראב"ד ליד פוניבז'
הפלאפל בז'בוטינסקי פינת נורדאו - מכין טשונט פרווה

• הוסף לסימניות
שלוימלה-הכשר הרב לנדא
שטייסל -הכשר הרב לנדא
שניהם בהרב שך
מוכן ומזומן קורניק-הרב לנדא
רח' חזון איש

• הוסף לסימניות
חשוב מאוד
ואי אפשר לסמוך בשום אופן על בעלי המקום לפי ההלכה כי מדובר בכסף שלהם והם נוגעים בדבר

לגמריי, התפלאתי כמה השוק הזה פרוץ
הבעיה שגם צריך לברור חלקים בצ'ונט, ובוודאי שבשמיטה יש פערים משמעותיים בין ירקות ללא פיקוח לירקות עם פיקוח הלכתי. ועוד לא דיברנו על הבשר, שהפערים בין בשר מהדרין לבשר לא כשר יכול להגיע לפי 3 או יותר במחיר, משמע התמריץ לרמות גבוה.

לגבי מה שכתבת על רבנות - הרבנות היא כשרות טובה מאוד. מי שלא מחזיק רבנות, כנראה שיש לו מה להסתיר.בעוד שבד"ץ הוא גוף כספי שמתפרנס לפי כמה אנשים שמשתמשים בכשרותו, הרי שלרבנות כמעט ואין תמריץ להכשיר עוד בתי עסק, וממילא זה מוסיף לרמת הכשרות של הרבנות.
כמו כן, לרבנות יש את הסמכות והשימוש במילה 'כשר', וגם יחידת אכיפה ועדכונים על הפרות כשרות, וכמובן מחלקת כשרות בכל מועצה יהודית בישראל - זה כוח אדיר ודבר גדול מאוד.

אבל בפתח תקווה גם כשרות רגילה של רבנות לרוב קרובה ברמתה לכשרות מהדרין. בשיחה פשוטה עם המשגיח הסתבר שרובן המוחלט של דרישות המהדרין מיושמות בפתח תקווה כסטנדרט, גם במסעדות שלא מבקשות מהרבנות את התו 'מהדרין' כלל וכלל.

כך או כך, תודה רבה לכולם!

• הוסף לסימניות
חשוב מאוד

נ.ב כמובן שאני לא חושב שרבנות מספיק​
מסעדת החצר

• הוסף לסימניות
חשוב מאוד

מובילי הרפורמה חוגגים על זה, השבוע גם פרסו 'מעיישה רב' שלילי על הנושא הזה, ואכמ''ל.

• הוסף לסימניות
עד כמה שזכור לי, אין בספר קיצור שולחן ערוך סעיף המדבר מהחוב הקדוש לאכול טשונט ביום חמישי דוקא. (למה לא ביום שני?). אז או שהרב גנצפריד לא היה מעודכן או שבדור האחרון קיבלנו תורה חדשה ואני לא שמעתי עליה.

• הוסף לסימניות
עד כמה שזכור לי, אין בספר קיצור שולחן ערוך סעיף המדבר מהחוב הקדוש לאכול טשונט ביום חמישי דוקא. (למה לא ביום שני?). אז או שהרב גנצפריד לא היה מעודכן או שבדור האחרון קיבלנו תורה חדשה ואני לא שמעתי עליה.
מישהו אמר פה שזה חובה??

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה