- הוסף לסימניות
בדיוק כמו כשאתה פוגש אותו בצפת. אדם בעל חזות תורנית, עם כיפה, פאות וזקן, מוחזק כשומר תורה ומצוות, ואין סיבה לחשוב שהוא חוטא ומחטיא.1. נכון,אבל - איך אני יודע שאתה שומר תורה ומצוות אם אני בא פעם אחת לחמין?
נכון. אז מה?2. לא, אבל אם אתה עושה באופן מסחרי הסיכון שתחטיא הוא הרבה יותר גדול.
לא צריך 'להלבין פני אדם', אתה יכול להתחמק ולומר לו שכבר הוזמנת לאכול אצל אחרים.3.אם נתקעת בצפת בשבת, אתה בשעת הדחק, ואחרי כן אתה מסתכן בהלבנת פני אדם שאתה לא אוכל אצלו למרות שאירח אותך - זה איסור מאוד חמור. זה בשום צורה לא אותו דבר. וגם אין לו שום אינטרס מסחרי - הוא מאכיל אותך מה שהוא אוכל בעצמו, מה שאין כן במסחרי שהוא מכין בכוונה כדי להאכיל אחרים.
כפי שכבר הוכחתי, אין שום הבדל הלכתי בין אדם שמכין בשביל עצמו לבין אדם שמכין בשביל למכור לאחרים.
כשאתה נכנס לחנות, אין שום אדם שומר תורה ומצוות שמוכר לך את הבשר והשעועית, ומוכיח בזה שהם כשרים. לעומת זאת, כשאתה נכנס לחנות שבה אדם שומר תורה ומצוות מוכר לך באופן אישי - ברור שהוא מביא לך דבר כשר. ובפרט שבכל טשולנטיה המוכר מוכן לומר לך אלו הכשרים יש לחומרי הגלם, והוא נאמן על כך לחלוטין.4. לא הבנתי מה ההבד לבין בשר ושעועית במדף לבשר ושעועית במסעדה.
עיין לעיל.ברור שמדין הרמב"ם זה מותר גם אם יש אינטרס מסחרי, אבל זה חוזר לשאלה מס' 1 -איך אני יודע אם מי שאין לו כשרות בעסק הוא יר"ש..?
הנושאים החמים