הונגרי אמיתי
משתמש מקצוען
- הוסף לסימניות
שנהייתי לצערי חיוב בתוך שנה
אם למישהו יש איזה רעיון
אם למישהו יש איזה רעיון
גמני.הלואי שיהיה כאן מישהו שיביא פתרון אמיתי.
אני ג"כ יש לי את זה שאני ניגש חזן ואני יכול פשוט חצי לגמגם, אני נבהל והלב שלי דופק בפרעות...
הכי קשה זה אנשים שמבקשים ממני להיות חזן ולמרות שאני אומר להם לא, הם לוחצים ולא נעים לך אז אתה ניגש ושם מתחיל הקושי!!!
לפעמים אני לא חוזר לבית כנסת חודשיים אחרי שהייתי חזן כי לא נעים לי בגלל שגמגמתי בתפילה!!
נ.ב. ומכאן בקשה לכולם נא אל תלחצו על אנשים לגשת לעמוד אתם רוצים תגשו בעצמכם...
במחילה מכבודכם אבל אני חושב שזה שמשתכנעים לגשת לעמוד ואין את האומץ להגיד לא להאחרים הלוחצים זה באותו בעיה של חוסר ביטחון עצמינ.ב. ומכאן בקשה לכולם נא אל תלחצו על אנשים לגשת לעמוד אתם רוצים תגשו בעצמכם...
מצוין!רק מלדמיין הלב שלי דופק!!!
הלואי שיהיה כאן מישהו שיביא פתרון אמיתי.
אני ג"כ יש לי את זה שאני ניגש חזן ואני יכול פשוט חצי לגמגם, אני נבהל והלב שלי דופק בפרעות...
הכי קשה זה אנשים שמבקשים ממני להיות חזן ולמרות שאני אומר להם לא, הם לוחצים ולא נעים לך אז אתה ניגש ושם מתחיל הקושי!!!
לפעמים אני לא חוזר לבית כנסת חודשיים אחרי שהייתי חזן כי לא נעים לי בגלל שגמגמתי בתפילה!!
נ.ב. ומכאן בקשה לכולם נא אל תלחצו על אנשים לגשת לעמוד אתם רוצים תגשו בעצמכם...
לדעתי נסיעה לטבריה לשטיבלאך (כמובן לא בחופש) ואז מול כל אותם אנשים שאינך מכיר, בכלל וגם לא תכיר מחר יהיה לך יותר קל ושם גם להתפלל לפני העמוד בהתחלה רק מנחה או מעריב,גמני.
מצטרף
כן נכון מאוד אני גם נצרכתי לאסוף כסף והיה לי את הפחד לגשת לאנשים לבקש אז התחלתי במקומות שאין אף אחד שמכיר אותי ככה אני מרגיש שאני לבד ובטוח שאפילו יהיה לי פשלות זה לא איכפת לי כי אני הרי לא מכיר אותו וגם הוא לא מכיר אותילדעתי נסיעה לטבריה לשטיבלאך (כמובן לא בחופש) ואז מול כל אותם אנשים שאינך מכיר, בכלל וגם לא תכיר מחר יהיה לך יותר קל ושם גם להתפלל לפני העמוד בהתחלה רק מנחה או מעריב,
ומניסיון פעם פעמיים שניגשים הכל נעלם.
ולזכור שפחד ציבור זה מעלה, והוא תמיד ישאר אך לא במצב שנועל אותך אלא רק מרומם אותך למצב שאתה פוחד מהקהל
יש כאלה שזה יותר קשה להם כך,עתי נסיעה לטבריה לשטיבלאך (כמובן לא בחופש) ואז מול כל אותם אנשים שאינך מכיר, בכלל וגם לא תכיר מחר יהיה לך יותר קל ושם גם להתפלל לפני העמוד בהתחלה רק מנחה או מעריב,
ומניסיון פעם פעמיים שניגשים הכל נעלם
לפי כל האשכולות פה על הפריפריה נראה לי שאין לי לאן ללכתלדעתי נסיעה לטבריה לשטיבלאך (כמובן לא בחופש) ואז מול כל אותם אנשים שאינך מכיר, בכלל וגם לא תכיר מחר יהיה לך יותר קל ושם גם להתפלל לפני העמוד בהתחלה רק מנחה או מעריב,
ולזכור שפחד ציבור זה מעלה, והוא תמיד ישאר אך לא במצב שנועל אותך אלא רק מרומם אותך למצב שאתה פוחד מהקהל
לא כ"כ מדמיין ת'צמי נוסע לטבריה בשביל שחרית באמצע החייםלדעתי נסיעה לטבריה לשטיבלאך (כמובן לא בחופש) ואז מול כל אותם אנשים שאינך מכיר, בכלל וגם לא תכיר מחר יהיה לך יותר קל ושם גם להתפלל לפני העמוד בהתחלה רק מנחה או מעריב,
זה הכי נכוןה. להפסיק לחשוב שכולם מקשיבים לך, אפחד אל מקשיב (רק אלו שמהדרים ועוקבים בסידור, אבל זו הקשבה אחרת)
להיפך אפילו יכשלו אין להם בעיה הלחץ הזה מגיע כי אתה לא רוצה להיות דפוק עם כישלון שלך בין החברה שלך שהם אנשים שאתה מכיר והם מכירים אותך אבל אם זה במקום שאתה לא מכיר אף אחד לא יהיה לך בעיה עם הכישלון כי אתה יודע שזה עובר וממילא כבר לא תפגוש את האנשים האלויש כאלה שזה יותר קשה להם כך,
כיון שהם אינם מכירים מספיק את כללי המקום,
הם מפחדים שיכשלו יותר מאשר ביתם הרגיל שיודעים את הכללים בברור.
הוא אשר כתבתילהיפך אפילו יכשלו אין להם בעיה הלחץ הזה מגיע כי אתה לא רוצה להיות דפוק עם כישלון שלך בין החברה שלך שהם אנשים שאתה מכיר והם מכירים אותך אבל אם זה במקום שאתה לא מכיר אף אחד לא יהיה לך בעיה עם הכישלון כי אתה יודע שזה עובר וממילא כבר לא תפגוש את האנשים האלו
ואני מסכים שיש "גם כאלה"יש כאלה
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים