מטבח מחולק לבשרי, חלבי, פרווה, מי עשתה?

• פותח הנושא cyp
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י ELFISH;2361718:
יש לי הרגשה שחסר פה מידע. מעולם לא נתקלתי בפסק כזה שדבר שנחתך בסכין בשרית הופך לבשרי בעצמו אלא אם נכנסו חתיכות בשר ממש לתבשיל. ליתר בטחון בדקתי בספר הכשרות, כנ"ל.
זה בחזקת בשרי שלא לאכול יחד עם חלב. לא בשרי שצריך לחכות 6 שעות. אשמח לשמוע אם מישהו פה מכיר מציאות אחרת.

עד כמה שידוע לי זה הפסק הנכון, תבררי שוב היטב.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ELFISH;2361718:
יש לי הרגשה שחסר פה מידע. מעולם לא נתקלתי בפסק כזה שדבר שנחתך בסכין בשרית הופך לבשרי בעצמו אלא אם נכנסו חתיכות בשר ממש לתבשיל. ליתר בטחון בדקתי בספר הכשרות, כנ"ל.
זה בחזקת בשרי שלא לאכול יחד עם חלב. לא בשרי שצריך לחכות 6 שעות. אשמח לשמוע אם מישהו פה מכיר מציאות אחרת.

מוזר מאוד הסיפור שלך עם הקציצות.
לא ברור למה הסכין נקראת בשרית אם היא חתכה בשר קר ולא חם, כך שהבצל לא בשרי.
וגם אם נניח הסכין היתה בשרית, הבשר שבסכין בטל בששים של תערובת הדג.
לכאורה הקציצות לא רק 'לא בשריות' אלא אפילו לא 'בחזקת בשרי'.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ok;2361806:
מוזר מאוד הסיפור שלך עם הקציצות.
לא ברור למה הסכין נקראת בשרית אם היא חתכה בשר קר ולא חם, כך שהבצל לא בשרי.
וגם אם נניח הסכין היתה בשרית, הבשר שבסכין בטל בששים של תערובת הדג.
לכאורה הקציצות לא רק 'לא בשריות' אלא אפילו לא 'בחזקת בשרי'.
סכין זה דבר חד. דבר חד- בולע, חריף- בולע, חם- בולע. המשמעות לגבי התבשרות המאכלים משתנה לפי המנהגים.
בכל מקרה זה לא פורום הלכתי, מה שלא בטוחים- יש ב"ה רבנים.
יש גם קהילות שהרבה יותר מקפידות/מחמירות בנושא בשר בחלב מאחרות, ואני לא מדברת על הבדלים בין נניח ספרדים/אשכנזים שיש גישות הלכתיות לפי פוסקים אחרים. אני מכירה למשל הבדלים של ממש בין ירושלמים להונגרים. ולא רק.
כדאי להיות מודעים לזה, ובמיוחד לפני שמתחתנים...
שלא יהיו זעזועים מבן הזוג ש"מתנהג כמו גוי", בשעה שהוא נוהג מנהג אבותיו ויש לו על מי לסמוך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י relly;2361798:
עד כמה שידוע לי זה הפסק הנכון, תבררי שוב היטב.

התכוונת אלי? או למי ששאלה רב?

• הוסף לסימניות
זה היה הפסק שקבלתי מרב לגבי הקציצות, שהן בשריות ממש, כמו לאכול בשר,
הסכין חתכה ערב קודם בשר קר ולא חתכה שום דבר אחר ויום למחרת חתכה בצל לקציצות

• הוסף לסימניות
חחחח... האמת שבדיוק התייעצנו עם אבא שלי והוא שאל את הרב שלו אבל מעניין אם היינו שואלים את הרב שלנו אולי הפסק היה שונה,

• הוסף לסימניות
אני יותר מאמינה שמשהו בדרך השתבש והמידע לא עבר כמו שצריך, מאשר שרב פסק ככה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ELFISH;2361903:
אני שמעתי את השאלה והב בירר אם הסכין חתכה בשר ולא חתכה משהו פרווה אחר בין הבשר לבצל וכך פסק!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י cyp;2361893:
חחחח... האמת שבדיוק התייעצנו עם אבא שלי והוא שאל את הרב שלו אבל מעניין אם היינו שואלים את הרב שלנו אולי הפסק היה שונה,

כאן זה לא פורום הלכתי ולא מקום לדון בכך אך בכל אופן נראה לי שכדאי לשאול שוב.
לא נכנס שום חתיכת בשר אז איך זה בשרי זה מה שנקרא חזקת בשרי, שאסור לאכול אותו עם חלב וכן כשחלביים אסור לאכול זאת אך לא מתבשרים מכך ואין צורך לחכות אח״כ 6 שעות לפני שאוכלים חלבי. כמובן כל מה שכתבתי לעיל לא לפסק הלכה רק כדי שתבררו שוב את הענין, לבדוק שלא היה טעות בהבנת הענין.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י relly;2361911:
כאן זה לא פורום הלכתי ולא מקום לדון בכך אך בכל אופן נראה לי שכדאי לשאול שוב.
לא נכנס שום חתיכת בשר אז איך זה בשרי זה מה שנקרא חזקת בשרי, שאסור לאכול אותו עם חלב וכן כשחלביים אסור לאכול זאת אך לא מתבשרים מכך ואין צורך לחכות אח״כ 6 שעות לפני שאוכלים חלבי. כמובן כל מה שכתבתי לעיל לא לפסק הלכה רק כדי שתבררו שוב את הענין, לבדוק שלא היה טעות בהבנת הענין.

בעלי ישאל שוב אבל גם לי זכור שסכין זה בולע ולא משנה חם או קר וגם בצל בולע את הבשר מהסכין,

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י cyp;2361925:
בעלי ישאל שוב אבל גם לי זכור שסכין זה בולע ולא משנה חם או קר וגם בצל בולע את הבשר מהסכין,

גם אני זוכרת כך

• הוסף לסימניות
בגלל הבליעה הזו האוכל בחזקת בשרי ואסור לאכול יחד עם חלבי. אבל כדי שאוכל יהיה בשרי ממש שצריך לחכות 6 שעות זה אך ורק אם נכנס לאוכל עוף או בשר ממש.

• הוסף לסימניות
כמובן שלא התכוונתי להחליש, אלא לתת נקודה למחשבה. שאלה שמופנית לפורום, זו שאלה שעומדת לדיון הציבור, ואמורה לסייע לא רק לשואל הספיציפי, אלא גם לכל הקוראים הנוכחיים, ואלו שעתידים להגיע בשנים הקרובות.. זה מהות השאלה בפורום.

ולעצם השאלה: בכל מקרה, תמיד יישאר האתגר לשמר את הכלים פרווה, אולי אם מערכת הכלים והמכשירים תוכפל לחלוטין פי 3, האתגר יהיה קל יותר, אבל זה פשוט מטורף.
אם מצליחים להחדיר בבית שהסכינים הירוקים הם פרווה - ועל קרש החיתוך חותכים רק בסכינים פרווה. נחסכו 99.9% מהשאלות.
ודווקא אשמח לשמוע מכן, אלו עוד סיטואציות עלולות להיות בעייתיות? אולי חוסר הידע הוא שלי.

• הוסף לסימניות
לא צריך 3 תנורים ממש, לי יש תנור כפול וטוסטר אובן, את הטוסטר לוקחים לבשרי (עוגות לא טובות בטוסטר) והתנור הכפול פרווה וחלבי. אישית אצלי הטוסטר והתנור גם בשרי וזה לא מפריע לי. כל האוכל אצלינו הוא או בחזקת חלבי או בחזקת בשרי, אף פעם לא יוצא לי לאכול עוגה עם בשר ולא פשטידת ירקות עם קפה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י cyp;2361872:
זה היה הפסק שקבלתי מרב לגבי הקציצות, שהן בשריות ממש, כמו לאכול בשר,
הסכין חתכה ערב קודם בשר קר ולא חתכה שום דבר אחר ויום למחרת חתכה בצל לקציצות

נכתב ע"י ELFISH;2361903:

נכתב ע"י ELFISH;2362028:
בגלל הבליעה הזו האוכל בחזקת בשרי ואסור לאכול יחד עם חלבי. אבל כדי שאוכל יהיה בשרי ממש שצריך לחכות 6 שעות זה אך ורק אם נכנס לאוכל עוף או בשר ממש.

סליחה על ההקפצה.
פשוט השבוע התברר לי בעניין הזה עוד.
וכמובן כל אחד צריך לשאול בעצמו.

סכין בשרית שחתכה בצל היא אכן הופכת אותו לבשרי באופן כזה שלדעת הרבה שיטות יש להמתין אח"כ 6 שעות!

והסוגיה שהביאה אותי לברר את הדברים:
במהלך אפיית חלות חלק מהבצק נאפה במילוי בצל מטוגן שנטגן במחבת בשרית שאינה בת יומה. מכיוון שבצל הוא חריף אין משמעות לבן יומו - והבצל נחשב לבשרי לכל דבר.

יש איסור להכין פת בשרית, למחמירים. המקילים ספרדים - רק כדי ארוחה אחת ואין לשמור את שנותר. לאשכנזים ע"פ הרמ"א מותר כדי יום אחד.
כמובן שהיה אסור לאכול את החלה בארוחה חלבית וכן הרב הורה שיש להמתין אח"כ שש שעות!!

כך שאין לזלזל בחלק הפרווה של המטבח.

באופן אישי אני חותכת חריפים רק בפרווה (סכין וקרש) בין אם הם נוסעים אח"כ לחלבי ובין אם זה הולך לבשרי, כדי שאני אתרגל רק לזה ולא אתבלבל.
אבל חשוב לדעת את הדברים האלו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י y&m;2383592:
סליחה על ההקפצה.
פשוט השבוע התברר לי בעניין הזה עוד.
וכמובן כל אחד צריך לשאול בעצמו.

סכין בשרית שחתכה בצל היא אכן הופכת אותו לבשרי באופן כזה שלדעת הרבה שיטות יש להמתין אח"כ 6 שעות!

והסוגיה שהביאה אותי לברר את הדברים:
במהלך אפיית חלות חלק מהבצק נאפה במילוי בצל מטוגן שנטגן במחבת בשרית שאינה בת יומה. מכיוון שבצל הוא חריף אין משמעות לבן יומו - והבצל נחשב לבשרי לכל דבר.

יש איסור להכין פת בשרית, למחמירים. המקילים ספרדים - רק כדי ארוחה אחת ואין לשמור את שנותר. לאשכנזים ע"פ הרמ"א מותר כדי יום אחד.
כמובן שהיה אסור לאכול את החלה בארוחה חלבית וכן הרב הורה שיש להמתין אח"כ שש שעות!!

כך שאין לזלזל בחלק הפרווה של המטבח.

באופן אישי אני חותכת חריפים רק בפרווה (סכין וקרש) בין אם הם נוסעים אח"כ לחלבי ובין אם זה הולך לבשרי, כדי שאני אתרגל רק לזה ולא אתבלבל.
אבל חשוב לדעת את הדברים האלו.

תודה על העדכון, זה חשוב מאוד מהתגובות שקבלתי בפורום היה נראה שהרבה לא יודעים את העניין הזה,
אבל יש לי שאלה,
הבצל נחתך בסכין בשרית או טוגן במחבת בשרית? גם כלי בשרי שעבר עליו 24 שעות הוא עדיין גורם שהמאכל יהיה בשרי או שזה רק בגלל שזה היה בצל?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה