- הוסף לסימניות
נכתב ע"י 3012;n5068965:ויש גם את הנושא הפנימי של עזר משמים כמו שמביא המדרש על "ה' צילך" - "כשם שאתה הווה עימי כך אני הווה עימך... אף הקב"ה כשם שאתה הווה עימו כך הוא הווה עימך"
ישנה בעיה לא פשוטה בציטוטים - פעמים רבות לא מנסים להבין מה כתוב, אלא "יורים את החץ ואחר כך מסמנים אתה המטרה". כדי להבין ציטוטים - צריך לראות מה ה"מבינים" מפרשים, לא מה אנו רוצים לראות.
רבינו יונה [שערי העבודה מב] מבאר את הציטוט שהבאת:
"כשם שהצל שלך אם אתה משחק לו - הוא משחק לך, אתה בוכה כנגדו - הוא בוכה כנגדך, כך השם יתברך - כשם שאתה מתקרב אליו הוא מתקרב אליך, כשאתה מתרחק ממנו הוא מתרחק ממך" ע"כ:.
רבינו בחיי [כד הקמח, שבועה] מסביר:
"אם אתה פותח את ידך ונותן צדקה, אף אני אפתח את ידי" ע"כ.
אם כן כלל לא מדובר ב"תחשוב טוב" אלא ב"עשה טוב"!!
נכתב ע"י 3012;n5068965:ובזוהר כתוב: "אי איהו קיימא בנהירו דאנפין מתתא כדים הכין נהרין ליה מלעילא, ואי איהו קיימא בעציבו, יהבין ליה האי דינה בקבליה. וע"ז כתוב "עבדו את ה' בשמחה" למה? חדוה דברנש משיך לגביה חדוה אחרא עילאה. כגוונא דאיהו איתער - הכי אמשיך מלעילא" (הפירוש: אם האדם נמצא בפנים מאירות מלמטה - כך נותנים לו מלמעלה, ואם הוא נמצא בעצבות - נותנים לו אותו דין במקביל... השמחה של אדם מושך לו בעצמו שמחה עילאית מלמעלה.)
אם יש בעיה בציטוט דברי חז"ל ללא הפרשנות של קדמונינו, אז הבעיה מכפילה עצמה אלף מונים כשמצטטים זוהר מבלי להבין מאומה בקבלה.
איני מבינה בקבלה כלום, אך כשאני מנסה להבין מה כתוב שם, אני פותחת את דברי אלו שמבינים, ומגלה שאלו שמפרשים זאת על חשיבה חיובית - ללא כל ספק לא מבינים [מבלי לפגוע, כמה באמת מבינים זוהר?...]
אלה דברי המתוק מדבש:
"אי איהו קיימא בנהירו דאנפין מתתא - אם היא [ספירת הבינה] נמצאת בהארת פנים מלמטה על ידי שהרבו בנ"י לעשות תשובה ומעשים טובים, שבזה קשטו אותה וגרמו לה יחוד עליון, כדי הכי נהרין ליה מלעילא - אז כפי כוונת המייחדים וקשוטם כך מאירים לה מלמעלה ומשפיע בה די שפע כדי להשפיע לתחתונים. ואי איהו קיימא בעציבו יהבין ליה דינא בקבליה - ואם הבינה בעצבות, על ידי עוונת התחתונים שפגמו בה, אז נותנים לה כנגדה כח הדין לייסר הרשעים, הרי שהכל תלוי במעשיהם של בני ישראל התחתונים" עכ"ל.
נכתב ע"י 3012;n5068965:להרחבה: הצטרפי לשיעור בן 5 שעות בנושא![]()
אין לי בעיה, אבל לפני חמישה שיעורים - אני מבקשת רק הוכחה אחת שיש לזה מקורות בחז"ל, ועדיין לצערי לא קיבלתי...
הנושאים החמים