מידע שימושי מי מעשר חומש?

אז אני יכול לא לשמוע לך?
אם תאפשר לי, אשמח לחשוב אחרת ממך ולומר שלאדם ששקוע בחובות אין כל מצווה לעשר,
ואני מגובה מכמה רבנים ששמעתי בשמם.
סליחה על ההפרעה במסע הקמפיין שלך לנתינת חומש.
אני לא מנהל קמפיין, ואני גם חושב שיש לפחות שני צדדים לכל ויכוח.
כמו''כ, בתור מי שלא שקוע באף חוב, אני לא אומר לאיד מה לעשות.
אני כן חושב, שהאשכול הזה נועד לסכם צד אחד, ולאגד את קהילת הנותנים. ולכן אני חושב שבמה שמעבר למי נותן ואם יש לו סיפור, השאר לא שייך לפה, אלא לאשכול אחר, ואולי גם לפורום לתורה או משהו, כי זה נהיה מאוסף חיזוקים לדיון הלכתי.
כמובן שבהיות שאני לא רבו של איש וגם לא יוצר הפורום, אני לא דורש מאיד דבר, רק הצעתי שזה ישאר פורום על מי שנותן וסיפוריהם, ויפתחו פורום חדש על האם כדאי ומתי.

אדם א' אמר לי שאפילו שאין לו כסף לקנות לאשתו בגד חדש בחג או לפנק אותה כשהיא רוצה לצאת לצימר וכדו'
הוא נותן חומש....
לדעת לעשות רצון ה' זה לא תמיד לפי כללים כגון לתת חומש וכדו' וכמובן שמי שהיכולת בידו אדרבה ואדרבה אבל צריך לזכור שעניי ביתך קודמים פשוטו כמשמעו!!!
והחכם עיניו בראשו!!!

נערך לאחרונה ב:
אדם א' אמר לי שאפילו שאין לו כסף לקנות לאשתו בגד חדש בחג או לפנק אותה כשהיא רוצה לצאת לצימר וכדו'
הוא נותן חומש....
לדעת לעשות רצון ה' זה לא תמיד לפי כללים כגון לתת חומש וכדו' וכמובן שמי שהיכולת בידו אדרבה ואדרבה אבל צריך לזכור שעניי ביתך קודמים פשוטו כמשמעו!!!
והחכם עיניו בראשו!!!
ובשביל לזמן את השפע כדאי לתרום חומש
אני תרמתי חומש גם מ4,000 שח (שכר נטו)
ותוך 3 שנים ההכנסה החודשית נהייתה כפול 3!!
ממשיכים לתרום חומש- זה מביא את הברכה ואת הכסף ולא הפוך....

ובשביל לזמן את השפע כדאי לתרום חומש
אני תרמתי חומש גם מ4,000 שח (שכר נטו)
ותוך 3 שנים ההכנסה החודשית נהייתה כפול 3!!
ממשיכים לתרום חומש- זה מביא את הברכה ואת הכסף ולא הפוך....
ח"ו לרגע לא חלקתי ברור שאתה צודק לגמרי
אבל יש פה נקודה למחשבה האם נראה לך שאדם שנתמך על ידי קופת העיר גם יכול להפריש חומש?
מה שידוע לי קופת העיר לא תומכת באנשים שמפרישים חומש והכלל שלהם הוא קודם להפחית את המעשרות למעשר

במידה ויש הלוואות האם לא יותר נכון לסגור קודם את ההלוואות?
והאם במידה כזו אפשר להוריד את השכ"ד ארונונה וכו ומשם לתת את מעשר?

• תודה
Reactions: ST!
ח"ו לרגע לא חלקתי ברור שאתה צודק לגמרי
אבל יש פה נקודה למחשבה האם נראה לך שאדם שנתמך על ידי קופת העיר גם יכול להפריש חומש?
מה שידוע לי קופת העיר לא תומכת באנשים שמפרישים חומש והכלל שלהם הוא קודם להפחית את המעשרות למעשר
ברור ופשוט שמי שנותן חומש כשאין לו ולבני ביתו כדי צרכם,
הוא חוטא ופושע ולא מקיים מצווה כלל.
בדיוק כפי שחולה שיש בו סכנה יצום ביום הכיפורים

ברור ופשוט שמי שנותן חומש כשאין לו ולבני ביתו כדי צרכם,
הוא חוטא ופושע ולא מקיים מצווה כלל.
בדיוק כפי שחולה שיש בו סכנה יצום ביום הכיפורים
בדיוק כמו שמי ששומר שבת כואב לו הרגל ועדיין הוא צריך לשמור שבת...
מה הקשר?
זה ודאי כתוב שגם עני חייב במצוות צדקה.
וזה ברור לכל מי שלמד את הענין שמצות צדקה ומעשר הולכים שלובי זרוע מהסיבה הפשוטה שאין הלכות מעשר אלא יש הלכות צדקה ובהם מופיע שיעור חיוב הצדקה.
אכן יש נידון האם חיוב העני הוא שלישית השקל או ג"כ מעשר
אבל מכאן עד לכתוב שאסור לו וכו' וכו' הדרך רחוקה.
האם מי שהוא עני לא קונה ד' מינים?
ואפילו מהודרים?

בדיוק כמו שמי ששומר שבת כואב לו הרגל ועדיין הוא צריך לשמור שבת...
מה הקשר?
זה ודאי כתוב שגם עני חייב במצוות צדקה.
וזה ברור לכל מי שלמד את הענין שמצות צדקה ומעשר הולכים שלובי זרוע מהסיבה הפשוטה שאין הלכות מעשר אלא יש הלכות צדקה ובהם מופיע שיעור חיוב הצדקה.
אכן יש נידון האם חיוב העני הוא שלישית השקל או ג"כ מעשר
אבל מכאן עד לכתוב שאסור לו וכו' וכו' הדרך רחוקה.
האם מי שהוא עני לא קונה ד' מינים?
ואפילו מהודרים?
אסור לנהוג בשום הידור על חשבון אחרים.
וכן, להלכה נפסק כהב"ח שזה מנהג.
ואם מנהג קודם לשלום בית ששם ה' נמחק עליו?
יש מצבים שאסור להדר.
ובוודאי שלא לעני שמצווה לתת שלישית השקל בלבד ויכול להחליפו עם חבירו

לי יש שאלה אחרת
משהו העביר לי לפני שנתיים 50,000 שח - כסף שהוא היה צריך לתת לי
נתתי ממנו 10,000 שח לצדקה - חומש
עכשיו התברר שאני צריכה להחזיר לו 15,000 שח
האם מותר לי לקזז את זה ממעשרות?? כלומר אני אתן מעשרות על חלק מהסכום (פחות 15,000)

לי יש שאלה אחרת
האם מותר לי לקזז את זה ממעשרות?? כלומר אני אתן מעשרות על חלק מהסכום (פחות 15,000)
בעיקרון כן
אבל תשאלו רב, כי יש שיטות באחרונים שאפשר לחשב משנה לשנה רק אם התנו ע"ז מראש,

סִדּוּר הַגְּרָ"א אִישִׁי יִשְׂרָאֵל, כֶּתֶר רֹאשׁ סִימָן קכב:
אָמַר בְּשֵׁם רַבּוֹ הַגְּרָ"א זַ"ל שֶׁכָּל הַשּׁוֹמֵר מַעֲשֵׂר מֻבְטָח בְּכָךְ שֶׁלֹּא יָבוֹא לִידֵי הֶזֵּק כְּלָל
וְהַשּׁוֹמֵר חֹמֶשׁ מֻבְטָח שֶׁיִּתְעַשֵּׁר
וְיֻשְׁרַשׁ בָּזֶה מִדַּת הַבִּטָּחוֹן
וְהַלְוַאי כָּל יִשְׂרָאֵל הָיוּ שׁוֹמְרִים מַעֲשֵׂר הָיָה מִתְקַיֵּם הַפָּסוּק "אֶפֶס כִּי לֹא יִהְיֶה בְּךְ אֶבְיוֹן"

בעיקרון כן
אבל תשאלו רב, כי יש שיטות באחרונים שאפשר לחשב משנה לשנה רק אם התנו ע"ז מראש,
לכאורה כאן זה התברר כטעות, לא קיזוז של ריוח מול הפסד
רק השאלה עדיין אם אפשר לחשב צדקה 'יתירה' שנתנה כנגד חיוב עתידי וכפה''נ זה כונת הרב @אוזן שומעת

לי יש שאלה אחרת
זה בעיה להתחרט על כספי צדקה שכבר נתנו
כדאי לשאול רב

זה לא
זה בעיה להתחרט על כספי צדקה שכבר נתנו
כדאי לשאול רב
זה לא התחרטות.
עושים חשבון מעשרות של שנה זו, ובשנה זו הוא רושם הפסד של 15000 שמתקזז מההכנסות.
ממילא הוא נותן פחות מעשר.

השאלה הגדולה
זה למי שיש לו חובות

• תודה
Reactions: ST!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה