כללי מי צריך לקחת אחריות?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ShBracha;1620420:
הקשר לדפוס זה לשמור על קשרי לקוחות נכונים.
לא התכוונתי שהוא צריך לשם את המחיר, אלא .. לא יודעת מה....
וזה מה שאמרתי "שישבור את הראש"...

נו באמת

• הוסף לסימניות
לענ"ד הגרפיקאית לא אשמה בכלל.
היא גרפיקאית ולא מגיהה.
וכמו שונתנו אמר - מצידה שהטסקט יהיה בסינית.

• הוסף לסימניות
לא קראתי את כל האשכול.
טעויות כאלה - יש כל הזמן.
אצלי בטופס הזמנת עבודה יש סעיף שבו אני מסיר מעצמי כל אחריות הקשורה לדפוס, גם אם נעשו טעויות הקלדה בטעות על ידי בזמן העימוד. הלקוח צריך להדפיס עותק אחד לפני הדפוס, ולבדוק שהעבודה נעשתה לשביעות רצונו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גרפיקנער;1620472:
לא קראתי את כל האשכול.
טעויות כאלה - יש כל הזמן.
אצלי בטופס הזמנת עבודה יש סעיף שבו אני מסיר מעצמי כל אחריות הקשורה לדפוס, גם אם נעשו טעויות הקלדה בטעות על ידי בזמן העימוד. הלקוח צריך להדפיס עותק אחד לפני הדפוס, ולבדוק שהעבודה נעשתה לשביעות רצונו.

זה הפתרון לרוב הבעיות מסוג זה.
יש ביניכם חוזה?

• הוסף לסימניות
סליחה? אמירם?
מאיפה אתה לוקח את זה שהגרפיקאית אמורה לקחת אחריות על תקינות העבודה?
הלקוח אמור לעבור על הגהה מדוקדקת על החומר. זה תפקידו וזו אחריותו החל מהרגע שהוא העבירו לעיצוב.
הוא אינו יכול להתנער מאחריות, במיוחד שהגרפיקאית לא אמורה לדעת מה אמור להיות כתוב שם!

אני, בתור מנהל בית דפוס הייתי מדפיסה לו את הפעם השניה במחיר הקרן רק כדי להראות לו שאני נושאת בעול ולשמור על יחסים טובים. (ובתור גרפיקאית להציע לקחת על עצמי סכום סימלי של כסף להראות למנהל שאני מבינה את חלקי בטעות ושאני בנ"א אחראי ואכפתי)
אבל זה לגמרי לפנים משורת הדין!

ואני הייתי מאמצת איזו חותמת קבועה שעליה הלקוח חותם בסיום העבודה משהו בנוסח של:
"בחתימתך הינך לוקח על אחריותך שהעבודה נבדקה ונמצאה ללא טעויות והינך מאשר להעבירה לביצוע" או משהו בסגנון.
כך הוא יבין את משמעות האישור לדפוס.

אגב- אני אחרי נסין עם לקוחות חסרי אחריות למדתי לעשות טעות מכוונת במקום מסויים בעבודה כדי לוודא שהלקוח עבר על החומר.

• הוסף לסימניות
אהבתי את הרעיון של טעות מכוונת
קניתי:)
ואני מודיעה לכל לקוח שהטקסט מצידי בסינית ואין לי עליו אחריות כלללל

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י כוכב103;1620508:
סליחה? אמירם?
מאיפה אתה לוקח את זה שהגרפיקאית אמורה לקחת אחריות על תקינות העבודה?
הלקוח אמור לעבור על הגהה מדוקדקת על החומר. זה תפקידו וזו אחריותו החל מהרגע שהוא העבירו לעיצוב.
הוא אינו יכול להתנער מאחריות, במיוחד שהגרפיקאית לא אמורה לדעת מה אמור להיות כתוב שם!

אני, בתור מנהל בית דפוס הייתי מדפיסה לו את הפעם השניה במחיר הקרן רק כדי להראות לו שאני נושאת בעול ולשמור על יחסים טובים. (ובתור גרפיקאית להציע לקחת על עצמי סכום סימלי של כסף להראות למנהל שאני מבינה את חלקי בטעות ושאני בנ"א אחראי ואכפתי)

ואני הייתי מאמצת איזו חותמת קבועה שעליה הלקוח חותם בסיום העבודה משהו בנוסח של:
"בחתימתך הינך לוקח על אחריותך שהעבודה נבדקה ונמצאה ללא טעויות והינך מאשר להעבירה לביצוע" או משהו בסגנון.
כך הוא יבין את משמעות האישור לדפוס.

אגב- אני אחרי נסין עם לקוחות חסרי אחריות למדתי לעשות טעות מכוונת במקום מסויים בעבודה כדי לוודא שהלקוח עבר על החומר.
פעם האחרונה שאני מגיב
אם הלקוח הביא קובץ תקני, והמעצבת מחוסר נסיון או מזלזול עשתה לו שם סגנון תו לא תקני, וקשה מאוד לעלות על זה, אז ודאי שהמעצבת אשמה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י כוכב103;1620508:

ואני

אסור לעשות את זה!!
כי זה משדר לבעל העסק שכן יש משהו מהאחריות על הגרפיקאית, וזה לא כך, עליו להדגיש ללקוחות שלו שאחריות ההגהה עליהם.

פעם האחרונה שאני מגיב
אם הלקוח הביא קובץ תקני, והמעצבת מחוסר נסיון או מזלזול עשתה לו שם סגנון תו לא תקני, וקשה מאוד לעלות על זה, אז ודאי שהמעצבת אשמה.

אם הלקוח גילה טעות והיא לא תיקנה היא אשמה, כל זמן שדבר זה לא נתגלה בהגהת הלקוח - הגרפיקאית היא מקור הטעות אבל לחלוטין לא אשמה בהדפסת הטעות ובוודאי לא אחראית

וברצינות, הראיה של רוב המעצבים שמטפלים בטקסט לא להם היא צילומית ויזואלית באופן כללי ולא קוראים בכלל את הטקסט, גם אם יש בעיה שכזו יש להם סיכוי נמוך לגלות זאת, בעוד הלקוח שהתוכן הוא העיקר צריך להיות אחראי לעבור על התוכן בדקדוק רב גם אחרי העימוד/ עיצוב.

• הוסף לסימניות
סליחה שנעלמתי...
שימח אותי לראות את האכפתיות שלכם שהקדשתם מזמנכם לנושא.
אני באמת יעשה את מה שאמר ונתנו 10.

בנוסף צירפתי עוד צילום מסך מטבלה אחרת, שימו לב שעד שורה 19 הכל בסדר, ומשורה 20 זה משתנה. ועוד דבר מוזר, כל השורה הפוכה חוץ מהמספר הסידורי ואילו בהמשך גם המספרים הסידוריים התהפכו.
פשוט שיבוש בלתי מוסבר...
דבר נוסף, במהלך העבודה הלקוחה שמה לב לבעיה דומה בקובץ אחר (העבודה בנויה מקבצים רבים המאוגדים כBOOK) שבכמה שורות שהיו מוגדרות בסטייל אחר משאר הטקסט המספרים התהפכו ובאמת סידרתי את זה ליישור מימין לשמאל ב"פרגרף סטייל" שמשום מה רק בסטייל הזה הוא היה הפוך, אבל זה המקום היחיד שהיא שמה לב.

קבצים מצורפים

• Untitled-1.png
    KB 155 · צפיות: 16
  • הוסף לסימניות
בכל מקרה, אם מדובר בגרפיקאית שכירה, ודאי שמן הדין היא לא אמורה לקחת על עצמה ועל כיסה את הטעות.
בשביל זה לשכירה משלמים כמה שמשלמים.
הנושא הוא בין הלקוחה לבין הדפוס.
ברור שהגרפיקאית מרגישה חוסר נעימות מכל הסיפור,
אבל סליחה על ההשוואה, גרפיקאית שכירה היא כמו אחת המכונות בבית הדפוס...
מה היה עושה בעל בית הדפוס אם המכונה היתה מדפיסה את החוברת בצורה שאינה תקינה???
היה מבקש מהמכונה לשלם את הנזק בגלל שהיא אשמה???

• הוסף לסימניות
איזה סעיף בחוזה אמור להגן על הגרפיקאית מפני כזאת טענה? (אין לי סעיף כזה, אני אשמח להוסיפו)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה