מידע שימושי מכתב של מלמד לאבא של תלמיד (לא לבעלי לב חלש)

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
יש לי שאלה
אם יש כל כך הרבה ילדים שלא יודעים לקרוא זה לא אומר שיש כאן כשל בחיידרים ובתי ספר?
לוקחים מורה ל30 תלמידים/ות ומי שלא השפיץ לא חייב לדעת לקרוא....
כן ככה זה נראה!!
דברתי עם מורה של ילדה בכתה ג' אמרתי לה שאני שמה לב שהבת שלי לא קוראת כמו שצריך, יש לה המון שגיאות
והמורה עונה לי "כן! כמעט כל הכיתה ככה, הבנות לא יודעות לקרא" נשמע לכם הגיוני? אין כאן בעיה בשורש??
כשהבת שלי הייתה בכיתה א' ולמדו קריאה הייתה להם סייעת צמודה כשהתחילו לתרגל בספר המחנכת הייתה קשובה לחצי כיתה והסייעת לחצי השני כנ"ל גם בחשבון
ככה היה 2 מורות שהשתלטו על 30 בנות

• הוסף לסימניות
בלת"ק חלקי

לפעמים חלק מהבעיה היא שלא מעבירים להורים בצורה מדויקת את הבעיה או לא מעבירים את החומרה שלה.
עברנו כ"כ הרבה עם הבת שלי
ואם הגננת שלה בגן האמצעי לא היתה אומרת לי בעדינות: "היא רבה לפעמים עם ילדות" ואני בתור אמא לבת בכורה חושבת שבסדר, ילדים אוהבים לריב. אלא הגננת היתה אומרת: "ביחס לילדות אחרות בגן ההתנהלות שלה עם החברות מעוררת חשדות לכו תבדקו" כנראה הרבה כאב לב היה נחסך להרבה אנשים.

• הוסף לסימניות
יש לי שאלה
אם יש כל כך הרבה ילדים שלא יודעים לקרוא זה לא אומר שיש כאן כשל בחיידרים ובתי ספר?
לוקחים מורה ל30 תלמידים/ות ומי שלא השפיץ לא חייב לדעת לקרוא....
כן ככה זה נראה!!
דברתי עם מורה של ילדה בכתה ג' אמרתי לה שאני שמה לב שהבת שלי לא קוראת כמו שצריך, יש לה המון שגיאות
והמורה עונה לי "כן! כמעט כל הכיתה ככה, הבנות לא יודעות לקרא" נשמע לכם הגיוני? אין כאן בעיה בשורש??
הבת שלך עכשיו בכיתה ג' ד ?
אז הבת שלך נפלה על הקורונה והמלחמה.. בקיצור הרבה זמן ללמידה לא ממש היה.. אז זה ממש לא מפליא שהרבה בנות בגילה לא יודעות לקרוא ולכתוב,
בעיקרון - הפיתרון אמור לבוא מההנהלה והפיקוח ולא מהמחנכת. - בחלק מבתי הספר ממש התמקדו בהוראת קריאה וכתיבה גם בכיתות ב' וג' כי רוב הבנות לא רכשו את הקריאה כמו שצריך.
בלת"ק חלקי

לפעמים חלק מהבעיה היא שלא מעבירים להורים בצורה מדויקת את הבעיה או לא מעבירים את החומרה שלה.
עברנו כ"כ הרבה עם הבת שלי
ואם הגננת שלה בגן האמצעי לא היתה אומרת לי בעדינות: "היא רבה לפעמים עם ילדות" ואני בתור אמא לבת בכורה חושבת שבסדר, ילדים אוהבים לריב. אלא הגננת היתה אומרת: "ביחס לילדות אחרות בגן ההתנהלות שלה עם החברות מעוררת חשדות לכו תבדקו" כנראה הרבה כאב לב היה נחסך להרבה אנשים.
לצערי הרב יכולה להגיד לך שמורות וגננות לא סתם נזהרות כל כך, - כשגננת ככה נזהרת זה בגלל שהיא נכוותה ברותחין כשניסתה לנער הורים אחרים, נכון זה הגיע על חשבון הבת שלך אבל הגננת לא יכולה לדעת איך תגיבי ולכן היא מנסה הכי בזהירות שהיא יכולה מתוך אמונה ותפילה שתביני את כוונותיה,

• הוסף לסימניות
לגבי מודעות - לרעבעס יש מודעות, הם עוברים השתלמויות ויש להם פיקוח שתפקידו לראות ולוודא שתלמידים מקבלים מענה (לא יודעת מה קורה בחיידרים הכי קיצוניים אבל אני מדברת על הסטנדרט)
ה
הבנים שלי לומדים בחיידר סטנדרטי ואין מודעות.
סורי, אבל הרבה'ס נהדרים, משקיעים את נשמתם אבל יש רבה'ס שמבחינתם מ8 עד 1 הילד צריך להיות עם האצבע בספר ויהי מה- ועברנו איתם גיהינום, ויש רבה'ס שיש להם מודעות באופן כללי והם משקיעים את נשמתם אבל כשמדברים איתם על לקויות למידה ספציפיות אין להם מושג על מה מדובר.
מבחינתי הלוואי והיה להם השתלמויות מינימליות רק לגעת בנושאים מלמעלה.
וגם מהמפקח והיועץ החינוכי לא ראיתי תועלת מרובה.

• הוסף לסימניות
הבנים שלי לומדים בחיידר סטנדרטי ואין מודעות.
סורי, אבל הרבה'ס נהדרים, משקיעים את נשמתם אבל יש רבה'ס שמבחינתם מ8 עד 1 הילד צריך להיות עם האצבע בספר ויהי מה- ועברנו איתם גיהינום, ויש רבה'ס שיש להם מודעות באופן כללי והם משקיעים את נשמתם אבל כשמדברים איתם על לקויות למידה ספציפיות אין להם מושג על מה מדובר.
מבחינתי הלוואי והיה להם השתלמויות מינימליות רק לגעת בנושאים מלמעלה.
וגם מהמפקח והיועץ החינוכי לא ראיתי תועלת מרובה.
נכון, חסר להם הרבה ידע
חושבת גם שחובה להכניס היום לחיידרים השתלמויות וקצת ידע בחינוך מיוחד
הרבה מהילדים שיש להם בעיות וקשיים באמת חייבים לעבור למסגרת שיותר מתאימה ומכילה אותם
מדברת על קשיים קלים שעם קצת יותר ידע והכלה של הרבה, הילד יכול להשתלב נפלא בכיתה רגילה
או לפחות שיהיה יועץ ומטפל ריגשי מקצועי שיוכל להדריך את המלמדים
חסר מאוד יועצים ומדריכים בחיידרים

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אצל בנים הרבה יותר משקיעים ככה אני רואה אצלנו- אולי לא בתלמודי תורה ענקיים עם 5 כיתות במחזור * 35 ילדים בכיתה
הרב יודע בדיוק איפה כל ילד אוחז. בוחנים אותם המון - גם המפקח
כנל אצלנו
הבנים יותר משקיעים

• הוסף לסימניות
נכון, חסר להם הרבה ידע
חושבת גם שחובה להכניס היום לחיידרים השתלמויות וקצת ידע בחינוך מיוחד
הרבה מהילדים שיש להם בעיות וקשיים צריכים לעבור למסגרת שיותר מתאימה ומכילה אותם
מדברת על קשיים קלים שעם קצת יותר ידע והכלה של הרבה, הילד יכול להשתלב נפלא בכיתה רגילה
כל מילה.
בשטח המצב כיום-
אם בכל מחזור לימודי יש במקרה הטוב רבה אחד שעבר הכשרות/בעל תעודת הוראה שמים אצלו בכיתה את כל הילדים שזקוקים לכך כולל ילדי שילוב.
איך אדם אחד אמור ללמד 30 ילדים+4 ילדים שכל אחד מהם צריך סיוע פרטני+שעות יעוץ+פגישות עם המורות+ועדות +++++(לא זוכרת כרגע הכל..)

לפני כמה שנים בעלי התחנן להורה שהתעקש שהבן שלו(שילוב) ילמד אצלו מכיוון שיש לו תעודת הוראה בהתמחות חינוך מיוחד. הוא התחנן שלא יבקש זאת!!! היו לו כבר 4 ילדים עם קשיים כאלו ואחרים ובאמת שלא היתה לו פניות ויכולת לעזור לעוד אחד די מורכב!
לא שזה עזר. כן?

וזה עצוב.
אצל הבנים שלי(חסידי, בני יוסף) לא מקבלים רבה ללא תעודת הוראה!
אולי אם תהיה דרישה גם במוסדות הליטאיים זה יהיה יותר מקובל?

• הוסף לסימניות
את יכולה לשלוח לבית ספר/ממח
זה שאין תעודות הוראה לרב בתלמוד תורה זה לא סתם.......
בסדר
לא חייב להיות דווקא תעודת הוראה
הכוונה שיתנו לצוות במסגרת החיידר הרצאות והשתלמויות בנושאים שונים של קשיים
למה אצלינו החרדים כולם חייבים ללכת באותו קו?
אין ילדים מהממים שנולדו עם קשיי למידה וצריכים גישה קצת שונה ויותר חווייתית?

• הוסף לסימניות
ובכן....
צריך גם לשלוח מכתב להורים:
שמתווכחים ליד הילדים בבית ,
או להורים גרושים שמסיתים את הילדים נגד הצד השני רק כי הם רוצים לשלוט על הילדים
או להורים ש"לא אוחזים מטיפול רגשי"

ילד אפילו גאון עם בעיות רגשיות = זה כמו לצפות מסבל עם מקרר על הגב לרוץ ולהגיע רחוק......
תרדו מזה , הוא לא יגיע במצב כזה רחוק בחיים כמו שהוא היה יכול אם ההורים לא היו מזיקים

• הוסף לסימניות
את יכולה לשלוח לבית ספר/ממח
זה שאין תעודות הוראה לרב בתלמוד תורה זה לא סתם.......
הילדים שלי בתלמוד תורה חסידי הכי פרום שאת יכולה להכיר ;) ..

מעניין אותי למה את חושבת ככה?
למה מורה חייבת תעודת הוראה ורבה לא? לא דיברתי על תואר ראשון.
(אני מדברת על תעודה בחינוך כמו אחיה ומכון למורים ועוד קורסים והשתלמויות)

• הוסף לסימניות
הילדים שלי בתלמוד תורה חסידי הכי פרום שאת יכולה להכיר ;) ..

מעניין אותי למה את חושבת ככה?
למה מורה חייבת תעודת הוראה ורבה לא? לא דיברתי על תואר ראשון.
(אני מדברת על תעודה בחינוך כמו אחיה ומכון למורים ועוד קורסים והשתלמויות)
זה עם פיקוח של משרד החינוך?

• הוסף לסימניות
אם צריך לכתוב את זה לכל כך הרבה הורי ילדים, בעבר הווה ועתיד.
שמא כדאי לבדוק מה קורה בכיתה א'
האם מספיק מקנים להם טוב את הקריאה?
אולי צריך קצת שינויים בגזרה הזאת?
נקודה למחשבה
צריך לבדוק מה קורה בכיתה א' של ההורים:( למה הם עסוקים כ"כ בתוית שתהיה (אולי)לבן שלהם במקום בטובת הילד???
מכירה ילד כזה בן 8 שכבר חמש שנים כל הרעבעס, כל השנים התחננו להורים להוציא את הילד לכיתה קטנה... ומה תגובת ההורים? כל חודש מפציצים את הרבה במתנות וכספים ועוגות, העיקר שב בשקט ואל תדבר, לבן שלי אין בעיה...

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אני קורא את השרשור ויש לי הרבה מה להגיב (כמעט על כל פוסט....), מתוקף תפקידי אני מסייע לילדים ובחורים מתקשים, וגם לי יש כמה תלמידים שלא יודעים לקרוא!!!! פשוטו כמשמעו!!!!
כן! לצערינו כן!!!!, יש הורים שזה פשוט לא מעניין אותם!!!!!, וכן, אין להם סבלנות אל הילדים שלהם!!!!
כמובן שיש הורים שבהחלט עוקבים על ההתקדמות ושואלים ומתעניינים כל הזמן.
ויש לי גם תלמיד שבגלל היותו חלש, ולא יודע לקרוא, ההורים שלחו אותו לגור אצל הסבא וסבתא כדי שלא יעשו להם בושות!!!
הורים יקרים, כמה שיותר מוקדם שתטפלו בזה, יש יותר סיכויים להצלחת הטיפול, ויותר סיכויים לשיתוף פעולה הדוק של הילד/בחור!!!!
בהצלחה
סתם מעניין (ואני משערת איזה עליהום יפול עלי עכשיו)
בכמה אחוזים אלו שלא יודעים לקרוא / יש בעיות לא מטופלות וד"ל, הילדים לבושים ממותגים מכף רגל לעד ראש? יוצאים כל יום מהבית כאילו יצאו מקטלוג? לבושים סטים (מהכיפה ועד הנעלים ועד האחיות שבגן) אולי היום בעידן התלבושת לבנים זה פחות בולט, אבל תדפדפו אחורה עד לפני חצי שנה, ועוד מעט יבוא פורים ותעקבו לראות כמה עלתה התחפושת של הילדים הללו.... דל"ב

• הוסף לסימניות
מדוע?
וכי יש מלמד בימינו שהולך ללמד כי הוא אוהב את ילדיי יותר ממני
זאת הייתה הטענה ולא אחרת
כמובן שרוב רובם של המלמדים מונעים מתחושת שליחות וכשהם באים לעבודה הם עושים אותו כמו שצריך
אבל,
האמת צריכה להיאמר כי ישנם רבע'ס שבאים לעבוד כי הם צריכים כסף וכי הם לא הסתדרו בכולל או איפה שהם לא היו והם באים לעבוד ללא כל קשר ליכולתם ללמד ולהיות סבלננים לתלמידים וזה עצוב מאוד
לכן צריך לחייב תעודה מקצועית גם בחיידרים פרטים

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.