- הוסף לסימניות
מעריך את הכנות!צודק. מתנצלת.
מעריך את הכנות!צודק. מתנצלת.
כשהבת שלי הייתה בכיתה א' ולמדו קריאה הייתה להם סייעת צמודה כשהתחילו לתרגל בספר המחנכת הייתה קשובה לחצי כיתה והסייעת לחצי השני כנ"ל גם בחשבוןיש לי שאלה
אם יש כל כך הרבה ילדים שלא יודעים לקרוא זה לא אומר שיש כאן כשל בחיידרים ובתי ספר?
לוקחים מורה ל30 תלמידים/ות ומי שלא השפיץ לא חייב לדעת לקרוא....
כן ככה זה נראה!!
דברתי עם מורה של ילדה בכתה ג' אמרתי לה שאני שמה לב שהבת שלי לא קוראת כמו שצריך, יש לה המון שגיאות
והמורה עונה לי "כן! כמעט כל הכיתה ככה, הבנות לא יודעות לקרא" נשמע לכם הגיוני? אין כאן בעיה בשורש??
הבת שלך עכשיו בכיתה ג' ד ?יש לי שאלה
אם יש כל כך הרבה ילדים שלא יודעים לקרוא זה לא אומר שיש כאן כשל בחיידרים ובתי ספר?
לוקחים מורה ל30 תלמידים/ות ומי שלא השפיץ לא חייב לדעת לקרוא....
כן ככה זה נראה!!
דברתי עם מורה של ילדה בכתה ג' אמרתי לה שאני שמה לב שהבת שלי לא קוראת כמו שצריך, יש לה המון שגיאות
והמורה עונה לי "כן! כמעט כל הכיתה ככה, הבנות לא יודעות לקרא" נשמע לכם הגיוני? אין כאן בעיה בשורש??
לצערי הרב יכולה להגיד לך שמורות וגננות לא סתם נזהרות כל כך, - כשגננת ככה נזהרת זה בגלל שהיא נכוותה ברותחין כשניסתה לנער הורים אחרים, נכון זה הגיע על חשבון הבת שלך אבל הגננת לא יכולה לדעת איך תגיבי ולכן היא מנסה הכי בזהירות שהיא יכולה מתוך אמונה ותפילה שתביני את כוונותיה,בלת"ק חלקי
לפעמים חלק מהבעיה היא שלא מעבירים להורים בצורה מדויקת את הבעיה או לא מעבירים את החומרה שלה.
עברנו כ"כ הרבה עם הבת שלי
ואם הגננת שלה בגן האמצעי לא היתה אומרת לי בעדינות: "היא רבה לפעמים עם ילדות" ואני בתור אמא לבת בכורה חושבת שבסדר, ילדים אוהבים לריב. אלא הגננת היתה אומרת: "ביחס לילדות אחרות בגן ההתנהלות שלה עם החברות מעוררת חשדות לכו תבדקו" כנראה הרבה כאב לב היה נחסך להרבה אנשים.
הבנים שלי לומדים בחיידר סטנדרטי ואין מודעות.לגבי מודעות - לרעבעס יש מודעות, הם עוברים השתלמויות ויש להם פיקוח שתפקידו לראות ולוודא שתלמידים מקבלים מענה (לא יודעת מה קורה בחיידרים הכי קיצוניים אבל אני מדברת על הסטנדרט)
ה
נכון, חסר להם הרבה ידעהבנים שלי לומדים בחיידר סטנדרטי ואין מודעות.
סורי, אבל הרבה'ס נהדרים, משקיעים את נשמתם אבל יש רבה'ס שמבחינתם מ8 עד 1 הילד צריך להיות עם האצבע בספר ויהי מה- ועברנו איתם גיהינום, ויש רבה'ס שיש להם מודעות באופן כללי והם משקיעים את נשמתם אבל כשמדברים איתם על לקויות למידה ספציפיות אין להם מושג על מה מדובר.
מבחינתי הלוואי והיה להם השתלמויות מינימליות רק לגעת בנושאים מלמעלה.
וגם מהמפקח והיועץ החינוכי לא ראיתי תועלת מרובה.
כנל אצלנואצל בנים הרבה יותר משקיעים ככה אני רואה אצלנו- אולי לא בתלמודי תורה ענקיים עם 5 כיתות במחזור * 35 ילדים בכיתה
הרב יודע בדיוק איפה כל ילד אוחז. בוחנים אותם המון - גם המפקח
כל מילה.נכון, חסר להם הרבה ידע
חושבת גם שחובה להכניס היום לחיידרים השתלמויות וקצת ידע בחינוך מיוחד
הרבה מהילדים שיש להם בעיות וקשיים צריכים לעבור למסגרת שיותר מתאימה ומכילה אותם
מדברת על קשיים קלים שעם קצת יותר ידע והכלה של הרבה, הילד יכול להשתלב נפלא בכיתה רגילה
את יכולה לשלוח לבית ספר/ממחחלום
הלוואי הלוואי שיהיה כך בכל החיידרים
בסדראת יכולה לשלוח לבית ספר/ממח
זה שאין תעודות הוראה לרב בתלמוד תורה זה לא סתם.......
הילדים שלי בתלמוד תורה חסידי הכי פרום שאת יכולה להכיראת יכולה לשלוח לבית ספר/ממח
זה עם פיקוח של משרד החינוך?הילדים שלי בתלמוד תורה חסידי הכי פרום שאת יכולה להכיר..
מעניין אותי למה את חושבת ככה?
למה מורה חייבת תעודת הוראה ורבה לא? לא דיברתי על תואר ראשון.
(אני מדברת על תעודה בחינוך כמו אחיה ומכון למורים ועוד קורסים והשתלמויות)
מכירה את בני יוסף החסידי?זה עם פיקוח של משרד החינוך?
צריך לבדוק מה קורה בכיתה א' של ההוריםאם צריך לכתוב את זה לכל כך הרבה הורי ילדים, בעבר הווה ועתיד.
שמא כדאי לבדוק מה קורה בכיתה א'
האם מספיק מקנים להם טוב את הקריאה?
אולי צריך קצת שינויים בגזרה הזאת?
נקודה למחשבה
ככה?את יכולה לשלוח לבית ספר/ממח
סתם מעניין (ואני משערת איזה עליהום יפול עלי עכשיו)אני קורא את השרשור ויש לי הרבה מה להגיב (כמעט על כל פוסט....), מתוקף תפקידי אני מסייע לילדים ובחורים מתקשים, וגם לי יש כמה תלמידים שלא יודעים לקרוא!!!! פשוטו כמשמעו!!!!
כן! לצערינו כן!!!!, יש הורים שזה פשוט לא מעניין אותם!!!!!, וכן, אין להם סבלנות אל הילדים שלהם!!!!
כמובן שיש הורים שבהחלט עוקבים על ההתקדמות ושואלים ומתעניינים כל הזמן.
ויש לי גם תלמיד שבגלל היותו חלש, ולא יודע לקרוא, ההורים שלחו אותו לגור אצל הסבא וסבתא כדי שלא יעשו להם בושות!!!
הורים יקרים, כמה שיותר מוקדם שתטפלו בזה, יש יותר סיכויים להצלחת הטיפול, ויותר סיכויים לשיתוף פעולה הדוק של הילד/בחור!!!!
בהצלחה
לכן צריך לחייב תעודה מקצועית גם בחיידרים פרטיםמדוע?
וכי יש מלמד בימינו שהולך ללמד כי הוא אוהב את ילדיי יותר ממני
זאת הייתה הטענה ולא אחרת
כמובן שרוב רובם של המלמדים מונעים מתחושת שליחות וכשהם באים לעבודה הם עושים אותו כמו שצריך
אבל,
האמת צריכה להיאמר כי ישנם רבע'ס שבאים לעבוד כי הם צריכים כסף וכי הם לא הסתדרו בכולל או איפה שהם לא היו והם באים לעבוד ללא כל קשר ליכולתם ללמד ולהיות סבלננים לתלמידים וזה עצוב מאוד
תלמודי תורה ליטאים?ככה?
ברוב חיידרים יש לרבעס תעודות
רמה ג, יכולה לשלוח לי הודעה בפרטי ואתן לך פרטיםאשמח לשמוע באיזה רמה
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: דעת ובינה, יוסי1234, חנילה ועוד 29 משתמשים32 //