דרוש מידע מסוכן מחר לצאת לטייל?

• הוסף לסימניות
באמת אנשים מבטלים טיולים היום בגלל החום?
לא יודעת מה אנשים בפועל עושים.
אלו ההנחיות מטעם איחוד הצלה נכון לעכשיו:

*האובך בשעות אלו - איחוד הצלה בהנחיות חשובות ומצילות חיים!*

> השרב הכבד צפוי להימשך בימים הקרובים - איחוד הצלה בהנחיות למטיילים והנופשים

בארגון המתנדבים הלאומי - איחוד הצלה, מעניקים משעות הבוקר מענה רפואי מקצועי לנפגעי האובך וערוכים לסייע בימים הקרובים לכל נפגעי גל החום הקיצוני, שמורגש בכל חלקי הארץ.

*האובך ברחבי הארץ – כך תשמרו על הבריאות שלכם*

מהבוקר נרשמו רמות חריגות מאוד של חלקיקי אבק (PM10) בירושלים והסביבה, ובמרכז הארץ בעקבות אובך כבד; לפי דיווחי תקשורת המבוססים על אתר הניטור הממשלתי, נמדדו ערכים חריגים במיוחד, והוצא עדכון אזהרה משותף של משרדי הבריאות והגנת הסביבה לאזור ירושלים, יהודה ושומרון ובקעת הירדן.

אירועי אובך כאלו חוזרים ונשנים בעונה זו ומעלים משמעותית את הסיכון להחמרות נשימתיות.

*מי בסיכון מוגבר*
קשישים, נשים בהריון, תינוקות וילדים, חולי אסתמה/‏COPD/‏מחלות לב וכלי דם, ונפגעי רגישות נשימתית. עבורם מומלץ הימנעות כמעט מלאה משהות בחוץ בזמן האובך.

*הנחיות מעשיות לציבור*

בבית:
•סגרו חלונות ודלתות והפעילו מיזוג על מצב סחרור פנימי/פילטר (אם יש מסנן—מומלץ להחליפו/לנקותו לאחר האירוע).
•הימנעו מניקיונות שמעלים אבק (טאטוא יבש). עדיף ניגוב רטוב לאחר שהאובך שוקע.

בחוץ:
•דחו ספורט/מאמץ גופני חיצוני; אם חייבים לצאת—קצרו חשיפה. מסכת N95/‏KN95 מפחיתה חשיפה לחלקיקים נשימים.
•שתו מים בתדירות גבוהה; אובך נלווה לעיתים לחום ויובש שמגבירים התייבשות.

ברכב:
•סגרו חלונות, העבירו את המיזוג ל־Recirculation, סעו במהירות מותאמת לירידת ראות. אם הראות גרועה מאוד—שקלו דחיית הנסיעה. (אובך מקטין ראות ועלול להחמיר סיכוני תאונות.)

להורים ומוסדות:
•צמצמו פעילות חוץ לילדים; העדיפו פעילות במבנים ממוזגים. ילדים עם שיעול/קוצר נשימה—מעקב צמוד, שימוש בתרופות מונחות רופא והפחתת מאמץ.

*ניהול מצבי החמרה נשימתית (ביתי):*
•שיעול/צפצופים/קוצר נשימה אצל חולי אסתמה: פעלו לפי תוכנית הטיפול האישית. אם אין שיפור - צרו קשר לסיוע רפואי.
•צריבה בעיניים/אף/גרון: צאו למקום סגור וממוזג, שתו מים, שטפו עיניים/אף בסליין.

השרב הכבד והאובך עלול לסכן חיי אדם, בדגש על תינוקות, ילדים, קשישים ומוגבלים. עשרות ילדים ופעוטות נשכחו בשנים האחרונות ברכבים במזג אוויר קיצוני. מקרים אלו הובילו להתייבשויות, מכות חום וכן מוות. באיחוד הצלה קוראים להורים לתת דגש על מניעת שכחת ילדים ופעוטות בכלי רכב.

*מאיחוד הצלה נמסר*: "חשוב ומומלץ לשהות ככל הניתן במקומות מוצלים או ממוזגים ולהרבות בשתייה. הכוננות של אלפי המתנדבים באיחוד הצלה תתוגבר למתן מענה רפואי מהיר ומיידי ככל שיידרשו".

• הוסף לסימניות
איך אשדוד?
סכנה גם לטייל שם?
בכלל לא אפילו לא מרגישים את החום יותר מיזה יש רוחות נעימות ובוא לא נדבר על האיזורים (רובעים ט"ו ט"ז י"ז וכו' )שקרובים לים שמה בכלל לא חם אבל בגן יבנה ובערים אחרות שקרובות לאשדוד חום מטורף

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
הילדים שלי היו הבוקר בגני יהושע לשייט, היה נעים מאוד בצל, וגם בשמש לא נורא
הפארק ריק וכייפי, נהנו ממש
כדאי לנצל!

• הוסף לסימניות
חדר המצב של משרד החינוך הורה לבטל את כל מחנות הקיץ, הטיולים ופעילויות החוץ מהיום ועד מוצאי השבת בכל שלבי הגילאים.

• הוסף לסימניות
חם בחוץ מאוד, ויש לחות חזקה ממש... היינו במוצש בים בשתים עשרה בלילה (!), שאין שמש, וחזרנו נוטפים זיעה משהו הזוי...
גם אם לא כול כך חם יש לחות מטורפת באויר, בקיצור לא מומלץ בכלל

• הוסף לסימניות
מי שרוצה לבדוק את גל החום וחושב שזה לא נורא,
שיגיע ברביעי לעמק המעיינות, צפוי שם 51 מעלות, יעשה מסלול הליכה ויחזור לכאן לספר איך היה (אם הוא ישרוד...)

• הוסף לסימניות
תנועת בני עקיבא ביטלה את המחנות שלה, והחזירה את כל החניכים הביתה.

• הוסף לסימניות
תקשיבו טוב!!! אנשים לא מבינים ובטוחים שרק מי שנמצא באמצע מסלול בטיול יכול להפגע מהחום לא ! ממש לא!
המושג של מכת חןם יכול לקרא גם בבית ובוודאי וודאי שמחוץ לבית את מי שמעניין למה שיבדוק קצת בגוגל מה זה מכת חום ואיךך היא נהיית ויבין חבל על כל השאלות דרך אגב אם אתם אוצים אז אני יספר לכם שפעם קיבלנו קריאה בחורף על אדם שלא מרגיש טוב והיה כפור בחוץ והגענו לדירה הבחנו בנפגע כשהו סובל ממכת חום קשה! אז בבקשה למענכם תשתו הרבה ותשמרו על עצמכם יש לנו מספיק עבודה!

• הוסף לסימניות
מסוכן מאוד לצאת לטייל בחום הזה
לא מבינה את האנשים, רוצים להגיע לאסון חלילה? חסר לנו אסונות?
לא יוצאים מהבית, נכון זה קשה אבל יש מצווה לשמור על החיים

• הוסף לסימניות
חברה
אני טיילתי טוב - טוב ביומיים האלה
היה חם אבל חם בסדר
אני חי ונושם ולא היה כזה חום
הכל היה מפוצץ גם
הכל טוב

• הוסף לסימניות
אתם פשוט מדהימים אותי.
לא היה כמעט חום היום, לא הרגשתי משהו דרסטי (הייתי חצי יום בבית וחצי יום בסידורים ברגל בבני ברק)
ולמחר יש לי תוכניות לצפון ומסלולים, לא מאמינה שיש כאלו שמבטלים - באמת נראה לכם סכנה או שאתם סתם מאמינים לאזהרות מכל מיני גופים?
(בודאי שאצטייד כראוי עם כובע ומים, ומזגן ברכב, אבל יש סיבה לבטל? אנחנו מחכים כל השנה לחופש - אי אפשר להגיד לא לילדים..)

• הוסף לסימניות
חום מטורף כזה לא היה כמה שנים...
חשוב לציין כי מזג האוויר יהיה הכי חם זה 83 שנה, ואלו הטמפרטורות הקיצוניות שצפויות - והשיאים ההיסטוריים שיישברו: ביוני 1942 מדדו בטירת צבי 54 מעלות, ומאז לא היה חם שם כל כך בתולדות ישראל. היום יהיה חם מהרגיל עד שרבי בהרים ובפנים הארץ, 51 מעלות צפויות בבקעה בשלישי ושיא טמפרטורות צפוי להישבר גם באזור הכינרת - ואולי גם בגליל ובגולן.
כל רגע

• הוסף לסימניות
חשוב לציין כי מזג האוויר יהיה הכי חם זה 83 שנה, ואלו הטמפרטורות הקיצוניות שצפויות - והשיאים ההיסטוריים שיישברו: ביוני 1942 מדדו בטירת צבי 54 מעלות, ומאז לא היה חם שם כל כך בתולדות ישראל. היום יהיה חם מהרגיל עד שרבי בהרים ובפנים הארץ, 51 מעלות צפויות בבקעה בשלישי ושיא טמפרטורות צפוי להישבר גם באזור הכינרת - ואולי גם בגליל ובגולן.
כל רגע
מחר? אמרו את זה על היום

• הוסף לסימניות
אתם פשוט מדהימים אותי.
לא היה כמעט חום היום, לא הרגשתי משהו דרסטי (הייתי חצי יום בבית וחצי יום בסידורים ברגל בבני ברק)
ולמחר יש לי תוכניות לצפון ומסלולים, לא מאמינה שיש כאלו שמבטלים - באמת נראה לכם סכנה או שאתם סתם מאמינים לאזהרות מכל מיני גופים?
(בודאי שאצטייד כראוי עם כובע ומים, ומזגן ברכב, אבל יש סיבה לבטל? אנחנו מחכים כל השנה לחופש - אי אפשר להגיד לא לילדים..)
כמו שכבר כתבו, גל החום מתרכז באיזורים מסויימים.
מזג האויר במרכז הוא לא אינדיקציה כרגע.
הייתי גם אתמול וגם היום - בתל אביב בשעות הבוקר והצהריים ובירושלים בהמשך היום,
וחד משמעית בירושלים היה חם יותר (או לפחות הסבל היה גדול יותר), שלא לדבר על אתמול עם האובך.
כשאף פעם זה לא קרה לי עד כה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה